HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Eerste huis kopen? Check de starterslening

Eerste huis kopen? Check de starterslening (14-03-2017)

Dit item is in het archief geplaatst op 04-04-2017

Een starterslening is een aanvullende lening voor iedereen die zijn eerste huis gaat kopen. Soms kun je hierdoor een huis, dat eerst onbetaalbaar lijkt, toch kopen.

De starterslening overbrugt een mogelijk verschil tussen de aankoopprijs van de woning en het bedrag dat je bij de bank kunt lenen. De starterslening is een 2e hypotheek. Je betaalt de eerste 3 jaar geen rente of aflossing.

Als gemeente bieden we deze lening aan, omdat we starters een duwtje in de rug willen geven. Ook stimuleren we zo de lokale woningmarkt. We werken hierbij samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om een starterslening te krijgen, zoals:

• Je bent ouder dan 18 jaar en verblijfsgerechtigd in Nederland;
  • Het aankoopbedrag van de woning is maximaal € 173.000,-;
  • De starterslening is maximaal € 37.000,-.

Het maakt niet uit of het een nieuwbouwwoning of bestaande woning is. Kijk voor alle voorwaarden op www.svn.nl/leningen/Maasgouw/Starterslening. Op deze site staat ook een handige rekenhulp om te kijken of je in aanmerking komt voor de Starterslening.

Omdat dit een gemeentelijke regeling is, besluit ons college of je de starterslening krijgt. Voor het budget geldt: op is op.