HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Doorstart voor Maas- en Binnenvaartmuseum

Doorstart voor Maas- en Binnenvaartmuseum (10-08-2017)

Dit item is in het archief geplaatst op 31-08-2017
Binnenvaartmuseum

Het Maas- en Binnenvaartmuseum (MBM) in Maasbracht staat aan de vooravond van het maken van een doorstart met nieuwe bestuurders aan het roer.

Ruim 3 jaar geleden betrok het MBM haar nieuwe huisvesting, met meer expositieruimte, aan de Havenstraat. Ook is de rondvaartboot ‘de Gouverneur’ aangeschaft. Dat waren de eerste stappen op weg naar het borgen van een betere toekomst. De laatste jaren zijn diverse ideeën ontwikkeld die nu om uitvoering vragen, te weten:

  • een volwaardige expositieruimte in de kelder;
  • verbeteren van de toegankelijkheid door het aanbrengen van een lift in het gebouw
  • het plaatsen van een nieuwe aanlegsteiger tegenover het museum voor onder meer de tjalk ‘Nooit Volmaakt’ en de rondvaartboot ‘de Gouverneur’.

Meerdere publieke en private partijen willen deze plannen mogelijk meefinancieren. Om dit op te pakken is gekeken naar de bestuurssamenstelling. Er is gezocht naar voorzitters die leiding kunnen geven aan de vernieuwing c.q. doorstart van het museum. Deze zijn gevonden in de heer Ton Forschelen als nieuwe voorzitter van het Maas- en Binnenvaartmuseum en de heer Roelof Fransbergen als nieuwe voorzitter van de Vrienden van het MBM. De oudere bestuursleden hebben, op initiatief van de vorige voorzitters Nico van Lent en Wim van Look, toegezegd plaats te willen maken voor jonge enthousiaste bestuursleden. De nieuwe voorzitters gaan op zoek naar personen die het bestuur kunnen verrijken met hun kennis en ervaring.  Een eerste aanzet hiervoor is gedaan met het aantrekken van David van de Runstraat, directeur/eigenaar van Rederij Cascade in Maasbracht. Hij is de nieuwe secretaris van het MBM en zal zich ook bestuurlijk inzetten voor ‘de Vrienden’.

Kijk voor meer informatie over het Maas- en Binnenvaartmuseum op www.maas-binnenvaartmuseum.nl.