HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  'Dit mogen we nooit meer meemaken!'

'Dit mogen we nooit meer meemaken!'

Dit item is in het archief geplaatst op 20-11-2019
Wies Janssen en Hub Gijsen

Tien en zes jaar waren Wies Janssen en Hub Gijsen op het moment dat Heel op 16 november 1944 bevrijd werd van de Duitsers. Ze kunnen zich nog veel herinneren van die vreselijke tijd.

Geëvacueerd

Ze woonden allebei op het moment van de bevrijding niet in Heel. Ze waren noodgedwongen geëvacueerd omdat het in hun dorp té gevaarlijk werd. Wies verbleef met haar familie in Horn en Hub was met zijn familie noodgedwongen naar Baexem vertrokken. Net als de rest van het dorp. “Er was niks meer over dan lege huizen en lege straten.” Het hele verhaal van Wies en Hub is te lezen op www.gemeentemaasgouw.nl/75jaarbevrijding.

Speciale website

In de gemeente Maasgouw vieren we 75 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog onze vrijheid. Elke dorpskern geeft op een eigen manier invulling aan deze viering. Op de website www.gemeentemaasgouw.nl/75jaarbevrijding vindt u niet alleen de programma’s van de kernen, maar ook persoonlijke verhalen en achtergronden. Deze site wordt regelmatig aangevuld met actuele informatie. Ook kunt u de volledige reportages bekijken op www.deltalimburg.nl.