HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Definitief opheffen eenrichtingsverkeer Osen

Definitief opheffen eenrichtingsverkeer Osen

bord eenrichtingsverkeer

De gemeente is van plan om het eenrichtingsverkeer van de weg Osen definitief op te heffen. Hiervoor neemt de gemeente op korte termijn een verkeersbesluit.

Proefperiode

Vanaf 1 juli 2019 was het eenrichtingsverkeer van de weg Osen/Broekbeemden vanaf Roermond voor een proefperiode van 4 maanden opgeheven. Voor en tijdens de opheffing heeft de gemeente op 3 uitvalswegen van Sleydal verkeerstellingen gehouden.

Conclusie

De conclusie van deze verkeerstelling is dat er op Osen een verkeerstoename is van 212 motorvoertuigen per etmaal. Op Sleydal is daarentegen een verkeersafname van 152 motorvoertuigen per etmaal.  Hieruit kan de gemeente concluderen dat het ‘sluipverkeer’ van elders gering is. Verder konden omwonenden hun ervaringen doorgeven. Bij deze  reacties zaten geen negatieve reacties, het merendeel was zelfs erg positief.