HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  De Maasgouwse beweegcoaches komen naar je toe!

De Maasgouwse beweegcoaches komen naar je toe! (01-10-2020)

Dit item is in het archief geplaatst op 22-10-2020
Beweegcoaches van Maasgouw

Bewegen is gezond. Zeker in coronatijd is het belangrijk om aan je conditie te blijven werken. Daarom komen de beweegcoaches van de gemeente Maasgouw in actie. Zij gaan inwoners aan huis helpen om in beweging te blijven.

In het begin van de coronatijd verzorgden de beweegcoaches van de gemeente Maasgouw beweegactiviteiten waaraan bewoners vanaf hun balkon of vanachter het raam mee konden doen. Daar was veel belangstelling voor. De laatste maanden hebben sportscholen en verenigingen hun activiteiten in aangepaste vorm opgestart. Toch zijn er nog mensen die buiten de boot vallen. Bijvoorbeeld omdat de ruimte waar hun beweegactiviteit plaatsvindt onvoldoende geventileerd kan worden. Ook zijn er mensen die angst hebben om naar buiten te gaan of om aan groepsactiviteiten mee te doen. Speciaal voor deze groep mensen komen de beweegcoaches in actie.

Beweeginstructie aan huis

“Mensen kunnen ons rechtstreeks bellen om een afspraak te maken”, vertelt beweegcoach Tineke Wilms. “Wij bespreken dan waar behoefte aan is en gaan naar hen toe. Bij de mensen thuis laten we zien welke beweegoefeningen ze in hun dagelijks leven in kunnen bouwen, zodat ze toch lichamelijk actief kunnen blijven. Onze uitleg is erop gericht dat de mensen deze oefeningen zelfstandig kunnen doen. Zo kunnen ze ook blijven bewegen als wij er niet zijn. Daarnaast gaan we na of er mensen in de buurt zijn die mee willen doen. Op die manier willen we stimuleren dat kleine groepjes op een veilige manier samen in beweging blijven. Want samen bewegen zorgt niet alleen voor een stok achter de deur, het is ook veel leuker.”

Contact en meer informatie

Inwoners van Maasgouw die aan huis instructie van een beweegcoach willen krijgen, kunnen rechtstreeks contact met hen opnemen. De hulp van de beweegcoach is gratis.

Bel:

  • Lia Aarts -  06 -4704 6361
  • Daan Sliepen - 06 - 4104 7702
  • Mirjam Strijp - 06 - 1981 2342
  • Tineke Wilms -  06 - 4180 2812

Verdere informatie vindt u op de pagina De Beweegcoach