HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Dag van de Mantelzorg in Maasgouw op zondag 4 november 2018

Dag van de Mantelzorg in Maasgouw op zondag 4 november 2018

Dit item is in het archief geplaatst op 05-11-2018
Oudere mensen praten met elkaar onder het genot van een kop koffie

Op zondag 4 november wordt alweer voor de 7e keer de Dag van de Mantelzorg in Maasgouw georganiseerd. In en rond Kasteelhoeve de Grote Hegge in Thorn wordt de mantelzorgers uit de gemeente een heerlijke verwendag aangeboden. Die dag is er volop ruimte voor ontspanning en het uitwisselen van ervaringen.

Onbezorgde, aangename, ontspannen dag

Net als vorige jaren is het programma gevarieerd. Hoofddoel is om de Maasgouwse mantelzorgers een onbezorgde, aangename en ontspannen dag te bezorgen. De gemeente Maasgouw wil op deze dag de mantelzorgers een blijk van waardering geven voor hun inzet. Mantelzorgers staan immers het hele jaar klaar om zorgtaken te verrichten voor hun naaste(n).

Activiteitenprogramma en ervaringen uitwisselen

Het programma van deze 7e editie is in grote lijnen vergelijkbaar met vorige jaren. Na de ontvangst met koffie en vlaai en een welkomstwoordje door wethouder Math Wilms is er tijd om even bij te kletsen. Aansluitend start een keuzeprogramma met diverse activiteiten, zoals workshops, rondleidingen en (wellness-)behandelingen. Actief, passief, binnen en buiten: er is voor elk wat wils.

Gedurende dit activiteitenprogramma is er ook ruimte om met de Wmo-adviseurs of onderling te praten over uw ervaringen als mantelzorger. De dag wordt afgesloten met een drankje en een uitgebreid buffet en natuurlijk een muzikale omlijsting.

Grote betrokkenheid vanuit de maatschappij

Een dag als deze kan alleen gerealiseerd worden door de betrokkenheid van gemeente, maatschappelijke organisaties, ondernemers en maatschappelijke stagiaires uit de gemeente Maasgouw. Het is mooi om te zien dat er steeds meer partijen aan deze dag meewerken.

Persoonlijke uitnodiging

Alle geregistreerde mantelzorgers ontvangen na 17 oktober persoonlijk een uitnodiging voor deze dag. Vervolgens kan men zich tussen 22 en 26 oktober voor deze verwendag aanmelden.

Registreren als mantelzorger

Er zijn ook mantelzorgers die (nog) niet geregistreerd zijn. Vanzelfsprekend zijn ook zij van harte welkom op deze dag. Bent of kent u een niet-geregistreerde mantelzorger die deze verwendag niet mag missen? Meld uzelf of hem/haar dan aan bij de Wmo-adviseurs van de gemeente, tel. (0475) - 85 25 00 of wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl.

Volg ons op Facebook

Voor meer nieuwtjes en de laatste ontwikkelingen over de Dag van de Mantelzorg 2018 kunt u terecht op de Facebookpagina 'Mantelzorg Maasgouw.' Als u deze pagina liket, blijft u op de hoogte en zorgt u er tevens voor dat er meer mantelzorgers bereikt kunnen worden!