HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Controle hondenbelasting van start

Controle hondenbelasting van start (16-05-2017)

Dit item is in het archief geplaatst op 06-06-2017
Hondenbelasting

Van eind mei tot begin juni gaan controleurs in onze gemeente huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Elke hondenbezitter is automatisch belastingplichtig en wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Heeft u nog geen aangifte gedaan van uw hond(en)? Doe dit dan zo snel mogelijk om een boete te voorkomen.

Aangifte doen

1. Via uw persoonlijke pagina op de website www.bsgw.nl. Log in met uw DigiD. Ook als u geen hond meer heeft of het aantal is veranderd, dan kunt u dit doorgeven via deze persoonlijke pagina. De melding is dan direct geregeld;
  2. Telefonisch via de belastingtelefoon. Bel dan met de BsGW-belastingtelefoon: (088) 8420 420. Houd uw BSN bij de hand. Medewerkers van de BsGW-belastingtelefoon zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Jaarlijkse controle

De BsGW controleert elk jaar op het bezit van honden. De controleurs bellen hiervoor bij inwoners aan. Zij kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar! Als de controleurs een hond aantreffen waarvoor geen belasting wordt betaald, melden ze deze hond(en) alsnog aan. Bent u niet thuis als de controleur aanbelt en de controleur heeft het vermoeden dat u één of meer honden houdt? Dan laat hij of zij een brief met informatie over de hondenbelasting voor u achter. Inwoners zijn verplicht aangifte te doen. Gebeurt dit niet, dan kan de gemeente een aanslag hondenbelasting op leggen.

Boete

Heeft u één of meer hond(en) nog niet aangegeven, doe dit dan zo snel mogelijk. Als tijdens de controle blijkt dat u van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt u het risico dat een bestuurlijke boete wordt opgelegd.

Meer informatie over de hondenbelasting en tarieven vindt u op www.bsgw.nl.