HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Collegeleden en ambtenaren lezen voor

Collegeleden en ambtenaren lezen voor

Dit item is in het archief geplaatst op 17-02-2020
burgemeester leest voor

Diverse collegeleden en ambtenaren van de gemeente Maasgouw hebben op woensdag 22 januari voorgelezen op basisscholen en kinderopvanglocaties. Dit gebeurde in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Er werd voorgelezen uit het boek ‘Moppereend’. Dit boek werd eerder verkozen tot prentenboek van het jaar 2020.

Doel

Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is belangrijk  voor (kleine) kinderen. Het is niet alleen leuk maar speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en bovendien leren kinderen zich te concentreren en te luisteren tijdens het lezen.

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari.