HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Caravan of camper voor de deur parkeren?

Caravan of camper voor de deur parkeren?

Caravan geparkeerd op straat

Het parkeren van kampeervoertuigen op de openbare weg zorgt voor overlast. Zeker na de vakantie staan er veel caravans, campers, maar ook aanhangwagens langer op de openbare weg dan is toegestaan in de door de gemeenteraad vastgestelde APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Er gaat hierdoor beschikbare parkeerruimte verloren. Daarnaast neemt  de kans op  verkeersonveilige situaties toe en levert het een rommelig straatbeeld op.

Wat mag wel?

Een caravan, camper, vouwwagen of aanhangwagen mag maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg worden geparkeerd. Daarnaast  mogen deze middelen maximaal vijf aaneengesloten dagen zichtbaar vanaf de openbare weg worden geparkeerd. Bijvoorbeeld op de eigen oprit. Dit geldt overal binnen de gemeente Maasgouw.

Zorg er dus voor dat het kampeervoertuig  niet langer dan het toegestane aantal dagen op straat staat. Hiermee draagt u bij aan een schoon en veilig Maasgouw. Samen maken we Maasgouw!