HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Campagne ‘Maak jij het verschil voor een kind’

Campagne ‘Maak jij het verschil voor een kind’

Dit item is in het archief geplaatst op 11-07-2019
wethouders bij kick-off campagne

Voor de campagne ‘Maak jij het verschil voor een kind’ vond dinsdag 18 juni de kick-off plaats. Met dit initiatief worden jongeren met zorgen in de leeftijd van 0 tot en met 23 jaar geholpen. De start van de campagne vond plaats in jongerencentrum Gotcha in Roermond.

Eén op de vier kinderen groeit thuis op met zorgen. De redenen voor de zorgen lopen sterk uiteen. Enkele voorbeelden zijn een psychisch of lichamelijk ziek gezinslid, een verslaving in het gezin, een (v)echtscheiding of geldproblemen. De impact van problemen thuis is vaak groot en ieder kind gaat daar anders mee om. Helaas zijn die zorgen niet altijd duidelijk af te lezen van het gezicht van een kind. Juist daarom is belangrijk om alert te zijn op signalen van kinderen en hen te helpen.

Onschatbare waarde

Wanneer een hulpverlener, welzijnswerker, docent, trainer, vrijwilliger of opa, oma, oom, tante, buren een kind regelmatig ziet, kunnen veranderingen in gedrag en wellicht zelfs signalen dat er iets mis is, opgemerkt worden. Voor een kind is hulp en ondersteuning bij zorgen zeer welkom, want een beetje aandacht, begrip en hulp zijn vaak van onschatbare waarde.

‘Maak jij het verschil voor een kind’ is een initiatief van MET ggz, Centrum voor Jeugd en Gezin, Vincent van Gogh,  GGD Limburg-Noord, Synthese, Wel.kom, Punt Welzijn en Menswel. De campagne is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de zeven Midden-Limburgse gemeenten.

Meer informatie

Op de website www.maakhetverschilvooreenkind.nl is meer informatie te vinden over signalen van kinderen met zorgen thuis, gesprekstips en tips over hoe iemand zelf het verschil maakt voor een kind. Tevens is op de website meer informatie te vinden over professionele welzijns- en hulpverleningsorganisaties in de regio.