HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Buurtpark Vlasaardstraat Thorn

Buurtpark Vlasaardstraat Thorn

Dit item is in het archief geplaatst op 11-07-2018
schetsontwerp Vlasaardstraat

Op initiatief van enkele omwonenden is samen met buurtbewoners een herinrichtingsplan gemaakt voor het plantsoen aan de Vlasaardstraat. Van dit plantsoen wordt een buurtpark gemaakt.

Doelen buurtpark

Een buurtpark dient vele doelen, zowel op sociaal als lichamelijk gebied:

• het verbindt mensen
  • het gaat vereenzaming bij ouderen tegen
  • kinderen kunnen er fijn spelen
  • jong en oud kunnen er lekker bewegen

3D-visualisatie

Het park biedt volop mogelijkheden voor ontspanning en vrijetijdsbesteding voor jong en oud. Hiermee wil Vereniging Park Vlasaardstraat bijdragen aan een harmonieuze ontwikkeling van de samenleving in ons witte stadje. Hoe dit er precies uit komt te zien, kunt u bekijken op de 3D-visualisatie.

Verbindingsweggetje Vlasaardstraat Thorn verdwijnt

Een onderdeel van het plan is het saneren van het verbindingsweggetje tussen de twee delen van de Vlasaardstraat, ter hoogte van de Broeckmeulenstraat. Zo ontstaat een groot aaneengesloten park.

Binnenkort wordt begonnen met het saneren van het verbindingsweggetje. Dit zal vóór de bouwvak (23 juli) gebeuren. Door het park zal een meanderend pad worden aangelegd. Op het schetsplan is het te saneren weggedeeltje oranje ingekleurd. Het aan te leggen pad is geel gemarkeerd.

Voor informatie over het herinrichtingsplan:

Hetty Cuijten, tel. 06 12 38 72 70 of hetty@vlasaardstraat.nl

John van den Berg, tel. (0475) 85 25 00 of j.vandenberg@gemeentemaasgouw.nl

Voor informatie over het saneren van het weggedeelte:

Jack Erdmann, tel. (0475) 85 25 00 of j.erdmann@gemeentemaasgouw.nl

Ook via de Facebookpagina kunt u op de hoogte blijven.