HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Burgerparticipatie in de openbare ruimte Heel en Beegden

Burgerparticipatie in de openbare ruimte Heel en Beegden

Dit item is in het archief geplaatst op 10-04-2019

In 2016 heeft de kern Stevensweert meegedaan met de verkiezing Groenste dorp van Nederland.

Samen met inwoners zijn we gaan nadenken over verbeterpunten in Stevensweert. Samen hebben we die vervolgens uitgevoerd. Deze deelname werd beloond met een verdienstelijke tweede plaats. Maar dat was niet het belangrijkste resultaat. Dat is de samenwerking die ontstaan is tussen de inwoners van Stevensweert en de gemeente. En het besef dat je als inwoner van een dorp door betrokkenheid, enthousiasme en inzet het verschil kunt maken.

De aanpak in Stevensweert rollen we uit naar andere kernen. Niet overal tegelijk. Elk jaar twee dorpen. Dit jaar zijn Heel en Beegden aan de beurt. Ook daar willen we samen met burgers aan de slag om de openbare ruimte groen, natuur en landschap te verbeteren.

Heel

Samen met de werkgroep Hieël Hael houden we op woensdag 27 maart om 19:30 uur een workshop in gemeenschapshuis Don Bosco. Beegden In Beegden wordt samen met het Verenigingsoverleg op donderdag 28 maart om 19:30 uur een bijeenkomst georganiseerd in gemeenschapshuis ’t Leuke. Iedereen wordt voor beide dagen van harte uitgenodigd. We gaan brainstormen over kwaliteitsverbeteringen van de openbare ruimte in het algemeen en het groen in het bijzonder.

Info

Mocht u vragen of suggesties hebben neem dan contact op met Hieël Hael Hieelhael@gmail.com, het verenigingsoverleg Beegden VOBeegden@ gmail.com of onze beleidsmedewerker Groen Natuur en Landschap John van den Berg j.vandenberg@ gemeentemaasgouw.nl.