HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Burgemeester Strous sluit opnieuw woning na aantreffen hennepplantage

Burgemeester Strous sluit opnieuw woning na aantreffen hennepplantage (09-09-2020)

Burgemeester Strous van de gemeente Maasgouw heeft op dinsdag 8 september de woning en bijbehorende erven op het adres Bergstraat 2-4 in Linne voor een periode van 3 maanden gesloten. Dit is de tweede sluiting van een woning na de vondst van een hennepplantage binnen een week.

Op 28 mei heeft de politie in de woning een operationele plantage met 306 hennepplanten aangetroffen. Tevens werd geconstateerd dat de stroomvoorziening voor de plantage illegaal werd afgetapt. Met deze sluiting wil de gemeente Maasgouw de aan druggerelateerde activiteiten en aan de brandonveilige situatie op deze locatie een eind maken.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden (tijdelijk) te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Maasgouw en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast of heeft u een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.