HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Boomfeestdag 2020

Boomfeestdag 2020 (18-11-2020)

boomfeestdag

Dit jaar vond de jaarlijkse boomfeestdag in Maasgouw plaats op woensdag 18 november. Vanwege de coronamaatregelen zijn de activiteiten klein gehouden. Kinderen van groep 8 van basisschool de Toermalijn in Maasbracht hebben bomen geplant.

Bomen planten

's Morgens vroeg waren de kinderen al druk in de weer. Door 19 leerlingen uit groep 8 werden 58 boompjes geplant aan het Europaplein in Maasbracht. Er zijn voornamelijk fruitbomen en een klein bosplantsoentje aangeplant. Na het harde werk kregen de kinderen een versnapering aangeboden.

Eén Miljoen Bomenplan

Gemeente Maasgouw doet mee aan het Eén Miljoen Bomenplan van de provincie Limburg. In drie jaar tijd worden er 350 parkbomen in de bebouwde kom geplant en 7.000 bomen in het buitengebied. De aanleg van dit parkje is hier de start van.

Coronamaatregelen

Het had een feestelijke start moeten worden waarbij het park geopend werd. Helaas was dat door de huidige regelgeving rondom corona niet mogelijk. Om het toch een beetje feestelijk te maken voor de omwonenden, zijn er huis-aan-huis wafels uitgedeeld in Brachterbeek, bij het oude voetbalveld.