HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Bomenkap fietspaden Thorn-Wessem en Horn-Beegden

Bomenkap fietspaden Thorn-Wessem en Horn-Beegden

Dit item is in het archief geplaatst op 19-11-2019
bomen

De gemeente gaat langs de fietspaden Thorn-Wessem en Horn-Beegden ruim 150 bomen kappen. De werkzaamheden worden vanaf week 45 uitgevoerd door het bedrijf BTL. Het verkeer heeft last van de kapwerkzaamheden. Na het kappen van de bomen, worden er door het bedrijf Asfaltbouw asfalteerwerkzaamheden uitgevoerd op de fietspaden.

Oorzaken bomenkap

De bomen worden gekapt vanwege de essentaksterfte. Dit is een schimmel die de bomen aantast. Ook hebben fietsers die gebruik maken van het fietspad last van wortelopdruk. De wortels van de bomen zorgen er dan voor dat het asfalt van het fietspad omhoog gedrukt wordt. Dit zorgt ook voor scheuren in het asfalt.

Nieuwe bomen

Volgend jaar worden er langs de fietspaden ongeveer 250 nieuwe bomen gepland. Dit zullen verschillende bomen zijn. Dit doet de gemeente om de biodiversiteit te vergroten. Zo is de gemeente beter bestand tegen ziektes van bepaalde soorten bomen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de heer J. Erdmann. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 0475 85 25 00 of via het mailadres j.erdmann@gemeentemaasgouw.nl.