HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Bob-zomercampagne weer van start

Bob-zomercampagne weer van start

Dit item is in het archief geplaatst op 26-07-2019
afbeelding Bob-campagne

De Bob-zomercampagne is begin juli weer van start gegaan. De campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol.

Wie is de Bob?

Met de campagne worden automobilisten en hun passagiers gestimuleerd om samen Bob-afspraken te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en de anderen veilig thuis brengt.

Campagnemateriaal

Landelijk worden automobilisten langs verschillende snelwegen met reclameborden geattendeerd op de Bob-campagne. Verder komen we in Limburg posters langs invalswegen tegen en zien we advertenties in dag- en weekbladen.

Initiatief

De Bob-campagne bestaat sinds 2001. Het is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en verschillende partners. Dat zijn provincies, gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Stichting Verantwoord Alcoholgebruik, TeamAlert, politie en justitie.