HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Bloemenzaadregeling IKL weer van start

Bloemenzaadregeling IKL weer van start

IKL is op dinsdag 24 maart weer gestart met de bloemenzaadregeling voor mensen uit verschillende gemeenten. De gemeente Maasgouw doet hier ook aan mee en ondersteunt de aanleg van bloemrijke stroken langs akkers en het doorzaaien van overhoekjes door kruidenmengsels ter beschikking te stellen.

Prachtig gezicht

Een bloemrijke oase levert een prachtig gezicht aan bloeiende planten op, maar betekent ook voedsel voor stuifmeel en nectar verzamelende insecten zoals bijen, vlinders en hommels. Deze insecten vormen weer voedsel voor tal van erf-akkervogels die in het voorjaar en zomer insecten eten. En zelfs in de winter profiteren vogels van de zaden. Doordat de bloemrijke bijen- en vlinderoases ook in de herfst en winter blijven liggen, bieden ze ook in deze jaargetijde voedsel en beschutting voor allerlei dieren. Een ware groene oase het gehele jaar rond! Bloemrijke bijen- en vlinderoases verhogen dus niet alleen de belevingswaarde voor fietsers en wandelaars, maar zijn hartstikke belangrijk voor de biodiversiteit!

Interesse?

Wilt u ook meedoen? Dan kunt u zich nu aanmelden, daarna zaaien en deze zomer bloemrijk genieten en een mooie bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Deelname is voor iedereen vanaf 250 m2 met een eigen bijdrage van â‚¬25,00/1000 m2. Aanmelden kan van dinsdag 24 maart tot maandag 13 april via de site van IKL: www.ikl-limburg.nl. Deelnemers krijgen Rond Koningsdag bericht over de levering van de zadenmengsels.

Samen maken we Maasgouw mooier!