HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Bladkorven zijn weer geplaatst

Bladkorven zijn weer geplaatst

Dit item is in het archief geplaatst op 02-12-2019
bladkorf

Binnenkort verliezen de meeste bomen weer hun blad. Dit kan voor overlast zorgen. Het wijkteam van de gemeente Maasgouw beperkt de overlast voor verkeer en omwonenden zoveel mogelijk door de inzet van veeg- en zuigmachines. Maar de medewerkers van de gemeente kunnen niet overal tegelijk bezig zijn. De medewerking van bewoners die zelf bladeren in hun straat opruimen, wordt dan ook zeer gewaardeerd. Hiervoor zijn ook dit jaar weer bladkorven geplaatst.

Geschikte locaties

Deze bladkorven zijn alleen bedoeld voor blad afkomstig van gemeentelijke bomen en worden dus alleen geplaatst in straten waar veel gemeentelijke bomen staan. De locatie van de bladkorven moet wel geschikt zijn in verband met bereikbaarheid en veiligheid. De buitengebieden worden niet voorzien van een bladkorf. In de regel worden de bladkorven eenmaal per week geleegd.

Alleen bladafval in de korven

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. In verband met de verwerking van het bladafval is het belangrijk dat er alleen bladeren in de korven terecht komen. Overig groen hoort niet in de korven thuis. Ook als u bladafval heeft verzameld in vuilniszakken vragen wij u alleen de bladeren in de korven te gooien.

Locaties

In de bijlage ziet u een overzicht van de locaties waar de bladkorven geplaatst zijn.