HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Bezoek aan werkgevers van brandweervrijwilligers

Bezoek aan werkgevers van brandweervrijwilligers

Dit item is in het archief geplaatst op 20-05-2019
burgemeester Strous, brandweer Limburg-noord en brandweervrijwilligers voor het gemeentehuis in Maasbracht

Samen met Brandweer Limburg-Noord bezocht burgemeester Stef Strous vrijdag 3 mei verschillende werkgevers van brandweervrijwilligers, waarvan de gemeente Maasgouw er één is. Naast de gemeente Maasgouw betreft het de bedrijven Unibelt B.V. uit Panheel en Schreurs B.V. uit Wessem.

Steun van werkgevers

Het wordt steeds moeilijker om voldoende brandweervrijwilligers te vinden én om vrijwilligers te vinden die ook overdag tijdens hun reguliere werk beschikbaar zijn. Daarom is de steun van werkgevers cruciaal. Gemeente Maasgouw vindt het belangrijk om dit te ondersteunen. Burgemeester Strous: “Ieder jaar zoekt de brandweer enthousiaste vrijwilligers. Het werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend, dankbaar en je geeft hierdoor een belangrijke bijdrage aan een veilig(er)e samenleving. Daarom doe ik een appél aan alle inwoners om zich aan te melden als vrijwilliger.”

Attentie

Als blijk van waardering voor de medewerking aan de veiligheid van de samenleving én om de rol als werkgever van brandweervrijwilliger(s) zichtbaar te maken, ontvingen de werkgevers van de Brandweer Limburg-Noord een gevelbord.