HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan!

Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan!

Dit item is in het archief geplaatst op 17-04-2019

De gemeente Maasgouw vindt het werk van mantelzorgers erg belangrijk en waardevol. Ook in 2019 is er een regeling om de inzet van mantelzorgers te waarderen.

Waardering

Jeugdige mantelzorgers (12 t/m 20 jaar) krijgen 4 nationale bioscoopbonnen ter waarde van 10 euro per stuk. Mantelzorgers vanaf 21 jaar ontvangen een bedrag van 175 euro.

Om in aanmerking te komen voor deze waardering, gelden de volgende voorwaarden:

• De mantelzorger verleent langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week onbetaalde zorg aan een naaste (degene die mantelzorg ontvangt)
  • De mantelzorger staat als mantelzorger geregistreerd bij de gemeente
  • De hulpvrager woont in Maasgouw

Aanvragen mantelzorgwaardering

Meer informatie over mantelzorg en de mantelzorgwaardering (inclusief het formulier) vindt u op deze pagina www.gemeentemaasgouw.nl/mantelzorg (vanaf 1 april). Ook kunt u contact opnemen met Wmo-adviseurs Carl Lahaije of Bj√∂rn Maessen. Zij zijn te bereiken via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Daarnaast kunt u ook het inloopspreek uur van het Sociaal Wijkteam bezoeken.

LET OP: Oude formulieren worden niet meer in behandeling genomen. Deze bevatten niet meer de juiste informatie. Kijk goed na of u het formulier volledig ingevuld heeft inclusief handtekening van mantelzorger en hulpvrager.