HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan!

Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan!

Dit item is in het archief geplaatst op 25-04-2018

De gemeente Maasgouw vindt het werk van mantelzorgers erg belangrijk en waardevol. Ook in 2018 is er een regeling om de inzet van mantelzorgers te waarderen.

Waardering

Jeugdige mantelzorgers (12 t/m 20 jaar) krijgen 4 nationale bioscoopbonnen ter waarde van 10 euro per stuk. Mantelzorgers vanaf 21 jaar ontvangen een bedrag van 175 euro.

Om in aanmerking te komen voor deze waardering, gelden de volgende voorwaarden:

• De mantelzorger verleent langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week onbetaalde zorg aan een naaste (degene die mantelzorg ontvangt)
  • De mantelzorger staat als mantelzorger geregistreerd bij de gemeente
  • De hulpvrager woont in Maasgouw

Aanvragen mantelzorgwaardering

Het aanvraagformulier voor mantelzorg vindt u hier.

Meer informatie

Meer informatie over mantelzorg en de mantelzorgwaardering vindt u onder Mantelzorgondersteuning. Ook kunt u contact opnemen met Wmo-adviseurs Carl Lahaije of Bj√∂rn Maessen. Zij zijn te bereiken via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl en op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur telefonisch via (0475) 85 25 00.