HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Bent u mantelzorger en wilt u handiger worden met de computer of smartphone?

Bent u mantelzorger en wilt u handiger worden met de computer of smartphone? (22-02-2021)

digitale ondersteuning

Een e-mail of WhatsApp sturen lukt misschien wel. Maar voor veel mantelzorgers blijft het hierbij. Toch zijn deze moderne communicatiemiddelen vaak ook een uitkomst. Zeker in deze coronaperiode.

Contact met anderen is nu vaak alleen maar mogelijk via beeldbellen. Doe je hier niet aan mee, dan wordt jouw wereld alleen maar kleiner. Via allerlei computerprogramma’s en apps worden allerlei zaken makkelijk en veilig geregeld. Zo kunt u boodschappen online bestellen en worden zij daarna aan huis bezorgd. Of kunnen betalingen via internetbankieren eenvoudig en veilig vanuit de eigen woonkamer worden gedaan.

Een beetje ontspanning met de tablet of telefoon

Door een spelletje te spelen of een filmpje te kijken via de tablet of telefoon, kunt u ook even op andere gedachten komen. Of u leert hoe eenvoudig het is om foto’s over te zetten van de telefoon naar de computer. En wat te denken van deelnemen aan een bijeenkomst die digitaal wordt georganiseerd, bijvoorbeeld een mantelzorgsalon of een bijeenkomst van een lotgenotengroep?

Heeft u ondersteuning nodig?

Neem dan contact op met de mantelzorgondersteuners van de gemeente Maasgouw. U kunt bellen met (0475) 85 25 00 of stuur een e-mail naar mantelzorgers-vrijwilligers@gemeentemaasgouw.nl.

Heeft u andere vragen?

Wilt u persoonlijk en onafhankelijk advies? Of heeft u behoefte aan een luisterend oor? Juist ook in deze coronaperiode kunt u altijd contact met ons opnemen! Als u dit wilt, maken wij een afspraak voor een bezoek bij u thuis of in SMC De Spil in Maasbracht. Natuurlijk alles volgens de geldende coronamaatregelen.

Neem gerust contact met ons op via bovenstaande contactgegevens!