HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Belangrijke informatie over het openluchttheater Thorn

Belangrijke informatie over het openluchttheater Thorn (08-08-2019)

Dit item is in het archief geplaatst op 29-08-2019
buitenpodium Thorn

Het openluchttheater in Thorn staat aan de vooravond van enkele veranderingen. Via dit bericht ontvangt u informatie over de belangrijkste ontwikkelingen.

Hofferkeukens en Pottenhuisjes

De gemeente Maasgouw heeft in 2017 de omliggende panden van het openluchttheater, de Hofferkeukens en de Pottenhuisjes, verkocht aan Theo Linssen, Wilma van Dommelen en Carlijn Linssen. De huidige eigenaren geven aan deze gebouwen een nieuwe invulling. Ze worden omgebouwd tot luxe hotel/restaurant. De verbouwing is inmiddels in volle gang en wordt naar verwachting eind 2019 afgerond. In het voorjaar van 2020 wordt de zeilsculptuur van het openluchttheater weer opgebouwd.

Buitenberging

De bestaande buitenberging en de overkapping naast de zeilsculptuur krijgen in 2019 ook een nieuwe invulling. Via een verbouwing realiseren de nieuwe eigenaren daar kleedruimtes en toiletfaciliteiten. Deze voorzieningen dienen ter ondersteuning van het openluchttheater.

Stichting

Bij de verkoop in 2017 is  de afspraak gemaakt dat de nieuwe eigenaren en de gemeente komen tot de oprichting van een stichting. Deze stichting gaat zich bezighouden met de programmering en exploitatie van het openluchttheater. Concreet betekent dit dat een aantal taken en verantwoordelijkheden rondom de  dagelijkse gang van zaken per 1 januari 2020 wordt overgedragen aan de nieuwe stichting. Betrokkenen worden hierover in het najaar geïnformeerd.

Reserveringen

Alle reserveringen van het openluchttheater voor evenementen of trouwpartijen vanaf het  kalenderjaar 2020 verlopen vanaf nu (voorlopig) via Wilma van Dommelen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-20 51 06 25 of email: wvdommelen55@gmail.com. Voor reserveringen in het kalenderjaar 2019 blijft de gemeente Maasgouw de contactpersoon.

Vragen

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, neem dan contact op met Harald Meuwissen via telefoonnummer 06-43 72 99 02 of email: h.meuwissen@gemeentemaasgouw.nl.