HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Bankhelpdeskfraude – spoofing

Bankhelpdeskfraude – spoofing (18-05-2021)

Dit item is in het archief geplaatst op 17-06-2021
spoofing

Bankhelpdeskfraude is een vorm van oplichting die met name bij mensen boven de vijftig al veel slachtoffers heeft gemaakt. De financiële en emotionele schade bij de slachtoffers is groot. Wat is bankhelpdeskfraude? En wat kunt u doen om het te voorkomen?

Bankhelpdeskfraude

Wanneer een cybercrimineel zich voordoet als een bank, noemen we dat bankhelpdeskfraude, ook wel spoofing genoemd. De oplichter belt met een vals nummer, waardoor het in het scherm van uw telefoon lijkt alsof uw bank belt. Vervolgens vertelt de oplichter dat uw bankrekening is gehackt, omdat er verdachte transacties te zien zijn. Dit is niet waar, maar de oplichter probeert u er zo van te overtuigen dat u snel maatregelen moet nemen. De oplichter zal erop aandringen om uw geld over te maken naar een ‘veilige’ rekening. Vervolgens biedt hij aan om u hierbij te helpen, en zo komt uw geld op de rekening van de oplichter terecht.

Kenmerken oplichting

De bank zal u nooit vragen om uw inloggegevens, pincodes, uw pas op te sturen of om geld over te maken. Daarnaast zal de bank u nooit onder druk zetten om zo snel mogelijk te handelen. Een bank heeft namelijk zelf de mogelijkheid om een rekening te laten blokkeren als dat nodig is. Bel bij twijfel altijd zelf de bank (op het bij u bekende nummer) om te controleren of het telefoontje wat u zojuist had klopt.

Opgelicht?

U bent helaas niet de enige die slachtoffer is van deze vorm van cybercrime. Doe altijd aangifte bij de politie, dat kan via 0900-8844 of via www.politie.nl. Bel ook direct uw bank en volg de aanwijzingen van de bankmedewerker. Deel daarnaast uw verhaal met vrienden en kennissen. Zo helpt u voorkomen dat er nieuwe slachtoffers worden gemaakt.

Meer weten?

Kijk op de website van Veilig Bankieren