HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Archeologiedagen in Ohé en Laak en Stevensweert

Archeologiedagen in Ohé en Laak en Stevensweert

Dit item is in het archief geplaatst op 28-10-2019
maquette

Zin in een dag vol archeologie? Breng dan tijdens de Nationale Archeologiedagen van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober een bezoek aan het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak. Het museum opent van 13.00 tot 16.00 uur haar deuren voor alle belangstellenden.

Verschillende activiteiten

Maak kennis of herbeleef het turbulente verleden van het Eiland in de Maas aan de hand van diverse unieke objecten. Maak tijdens het bezoek ook kennis met de nieuwe virtuele mogelijkheden van de presentatie van het archeologisch erfgoed aan de hand van twee recent geplaatste 'archeopunten' in de directe omgeving van het museum.

Rondleidingen

Ook zijn er in het weekend tijdens de Archeologiedagen diverse gratis rondleidingen onder leiding van een gids:

  • Op zaterdag 12 oktober start er vanaf De Hompesche Molen om 13.00 en om 15.00 uur een wandeling naar het herinrichtingsproject van het voormalige kasteeldomein Walburg aan de oevers van de Maas. Deze identieke wandelingen hebben een afstand van 4 kilometer.
  • Op zondag 13 oktober kan er in het Streekmuseum om 13.00 en om 15.00 uur een keuze gemaakt worden tussen twee themarondleidingen. Ontdek de unieke verhalen achter de replica van de Kantharos van Stevensweert en diverse andere bagger- en bodemvondsten. Of beleef het archeologische verleden via de geschiedenis van kasteel Stevensweert waarbij ook de kelder van het protestants kerkje zal worden bezocht. Beide rondleidingen sluiten af bij één van de recent geplaatste Archeopunten van de Archeo Route Limburg.