HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Alzheimer Café Maasgouw tijdens de lockdown

Alzheimer Café Maasgouw tijdens de lockdown (01-03-2021)

alzheimer café

Ook het Alzheimer Café Maasgouw heeft te maken met de lockdown. Hoe graag ontvangen wij elke maand mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden in De Herberg aan de Sintelstraat in Maasbracht. Om gezellig samen met elkaar te praten over alles wat ons bezig houdt. Maar helaas kunnen wij nu geen Alzheimer Café organiseren.

Gratis training en cadeautips

Op internet is ook allerlei informatie over dementie te vinden. Op de pagina www.alzheimer-nederland.nl vindt u bijvoorbeeld een gratis training ‘Houd je brein gezond’. Maar je vindt daar ook een checklist met belangrijke zorgzaken die je moet regelen bij dementie. Op de pagina www.dementie.nl leest u bijvoorbeeld welke vormen van medicijnen gegeven kunnen worden bij dementie. Maar ook vindt u hier allerlei cadeautips voor iemand met dementie.

Toch behoefte aan een luisteren oor?

Het vrijwilligersteam van het Alzheimer Café Maasgouw is er alles aan gelegen u weer snel te mogen ontmoeten. Voor nu wensen wij u veel gezondheid toe. En heeft u behoefte aan ondersteuning, informatie of een luisterend oor? Dan mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via het telefoonnummer 06-53 89 32 98 of stuur een mail naar l.mom@alzheimervrijwilligers.nl. U kunt ook contact opnemen met het Sociaal wijkteam van de gemeente Maasgouw via het telefoonnummer (0475) 85 25 00 of stuur een mail naar sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl. U kunt ook binnen lopen tijdens het spreekuur van maandag t/m donderdag van 9:00 tot 12:00 uur in SMC De Spil (Suikerdoossingel 49 in Maasbracht).