HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Alzheimer Café Maasgouw geopend

Alzheimer Café Maasgouw geopend (15-09-2020)

Gouverneur in Alzheimer Café

Voor de eerste keer werd op maandag 14 september een Alzheimer Café georganiseerd in Maasgouw. Gouverneur Bovens opende het Alzheimer Café.

Een Alzheimer Café is een maandelijkse ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Iedere bijeenkomst heeft een inspirerend, informatief en soms confronterend thema. De eerste keer was het thema 'Wat is dementie?'. Geriater Welles van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gaf een interactieve presentatie over de verschillende vormen van deze ziekte, de vormen van ondersteuning die geboden kunnen worden door professionals en de manieren waarop je met de ziekte kunt omgaan.

Alzheimer Café 12 oktober

Het volgende Alzheimer Café wordt gehouden op maandag 12 oktober. De locatie is de Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht. In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is er beperkt plaats en vragen wij u om zich vooraf aan te melden. Aanmelden kan bij Lou Mom via het telefoonnummer 06-53 89 32 98 of via het mailadres momlouis@yahoo.com. Er is plaats voor maximaal 22 personen. Zodra dit aantal is overschreden, neemt de organisatie contact op met de personen die zich daarna nog aanmelden.

Meer informatie

Meer informatie over het Alzheimer Café Maasgouw vindt u ook op www.gemeentemaasgouw.nl/alzheimercafe.