HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Alzheimer Café binnenkort in Maasgouw!

Alzheimer Café binnenkort in Maasgouw!

logo alzheimer nederland

Het aantal inwoners met dementie neemt naar verwachting de komende jaren toe. Ook in Maasgouw. De verwachting is dat het aantal inwoners met dementie in 2025 met 26% stijgt. Daarom willen we in Maasgouw starten met een Alzheimer Café.

Alzheimer Café

Een Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met een team van vrijwilligers en professionals worden de Alzheimer Cafés voorbereid en georganiseerd. Om het Alzheimercafé in Maasgouw te kunnen organiseren zijn we op zoek naar vrijwilligers die de avonden willen leiden, coördinatoren, gastheren- en vrouwen en vrijwilligers voor de communicatie/PR over deze avonden. Spreekt dit u aan? Kom dan naar de startbijeenkomst op maandag 17 februari!

Programma bijeenkomst 17 februari

Tijdens de bijeenkomst licht wethouder Wilms toe waarom het van belang is dat ook in de gemeente Maasgouw een Alzheimer Café komt.  U krijgt meer informatie over de opzet in Maasgouw en wat u hierin kunt betekenen. De avond is zo opgezet dat u de sfeer kunt ervaren van een Alzheimer Café. In Roermond wordt al jaren met succes Alzheimer Cafés georganiseerd. Kees Spapens, de gespreksleider van deze avonden vertelt hier meer over. Ook zijn vertegenwoordigers van Alzheimer Nederland aanwezig om iets te vertellen over de ziekte dementie.

Datum, tijdstip en Locatie

De bijeenkomst is op maandag 17 februari om 19.30 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht. U bent van harte welkom. Voor meer informatie of om u aan te melden als vrijwilliger kunt u contact opnemen met projectleider Björn Maessen via 06 52 66 95 65 of b.maessen@gemeentemaasgouw.nl.

Kijk op www.gemeentemaasgouw.nl/alzheimercafe voor meer informatie.