HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

Dit item is in het archief geplaatst op 27-02-2019

Voor de derde keer wordt Roermond On Stage georganiseerd, het beroepsoriëntatieproject voor VMBO-ers.  In persoonlijke ontmoetingen kunnen VMBO-ers kennis maken met beroepsbeoefenaren. De leerlingen leren zo meer over het vak of beroep van een professional. Het Beroepenfeest is op 26 februari 2019 in de Jo Gerrishal in Roermond.

Na het Beroepenfeest gaan de leerlingen op werkbezoek bij het bedrijf waar ze een match mee hebben op het beroepenfeest. Deze Doe Dag is op 19 maart 2019. Ter voorbereiding krijgt de leerling op school onder andere een training over netwerken en het onderhouden ervan. 

VMBO leerlingen moeten op jonge leeftijd al belangrijke keuzes maken. Docenten spelen daar een belangrijke rol in maar kunnen dat niet alleen. Ouders en ondernemers kunnen hier ook aan bijdragen. En bij On Stage wordt dat op een feestelijke manier gedaan, want nadenken over je toekomst mag een feest zijn. Vakfocus en toekomstperspectief is ook een motivatie voor jongeren tijdens de middelbare schooltijd. 

Heeft u een leuk beroep en wilt u met VMBO-leerlingen hierover in gesprek? De automonteur tot advocaat is welkom, want ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’. Doe mee en meld je aan als beroepsbeoefenaar, via www.roermondonstage.nl. Toekomstdromen delen met de leerlingen  is een feestelijke manier om uw toekomstige medewerkers en collega’s te helpen bij een goede beroepskeuze. Ook gemeente Maasgouw is een van de deelnemers van het Beroepenfeest.