HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Aanpassing moestuin Thorn

Aanpassing moestuin Thorn

Dit item is in het archief geplaatst op 04-10-2019
natuur

Enkele weken geleden is aan de Boekenderweg, vlak bij de St. Annakapel, gestart met een kleine herinrichting. Deze voormalige moestuin, gelegen aan de rand van Thorn, werd in het verleden afgeschermd door een hoge haag. Deze haag is, net als de moestuin, verwijderd.

Het hele perceel is opnieuw ingezaaid en voorzien van een raster. De bedoeling is namelijk dat dit perceel wordt omgevormd naar een hoogstamboomgaard die omzoomd wordt met een haag en enkele knotbomen.

Meerwaarde

Stichting IKL en de gemeente Maasgouw zijn dit samen met de eigenaar overeengekomen. De drie partijen zien er de meerwaarde van in dat het een element wordt waar uiteindelijk de hele gemeenschap van kan genieten.

Recreatie

Ook is er een klaphekje geplaatst, zodat in de toekomst de aanwezige recreanten daadwerkelijk kunnen rusten in de boomgaard. Zo kan de boomgaard nog beter beleefd worden en wordt de entree van Thorn nog fraaier. Komend najaar worden 7 nieuwe hoogstamfruitbomen, 140 meter haag en 5 knotbomen aangeplant. Dit allemaal ter versterking van de beleefbaarheid van het buitengebied in Thorn.

Interesse?

Ook interesse in de opwaardering van uw buitengebied? Voor meer informatie kunt u terecht bij stichting IKL, 046-3030530 of m.luijten@ikl-limburg.nl.