HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Aanleg glasvezel buitengebied Noordwest Limburg gestart

Aanleg glasvezel buitengebied Noordwest Limburg gestart (10-10-2018)

Wethouders van Nederweert, Peel en Maas, Maasgouw en gedeputeerde Hans Teunissen met schoppen in hun hand

Op woensdag 3 oktober gaf wethouder Lalieu met de wethouders van Nederweert, Peel en Maas en gedeputeerde Hans Teunissen het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordwest Limburg.

800 km graven

Inmiddels heeft meer dan 60% van de bewoners in het buitengebied van de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert gekozen voor glasvezel. In totaal wordt er in Noordwest Limburg 800 kilometer gegraven.

1e schop de grond in

2 jaar geleden spraken provincie, gemeenten, Glasvezel buitenaf en belangenorganisaties MKB-Limburg, Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) af er alles aan te doen om glasvezel te realiseren. Nu gaat dan daadwerkelijk de 1e schop de grond in.

Ondernemersklimaat, werkgelegenheid en infrastructuur

De aanleg van glasvezel in het buitengebied is goed voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en de infrastructuur van het buitengebied.

Najaar 2019 gereed

Op 3 oktober is de aanleg gestart in het buitengebied van Nederweert. Binnenkort wordt in het hele gebied zichtbaar dat de aanleg is begonnen. Als alles volgens planning verloopt, zal in het najaar van 2019 de aanleg van glasvezel worden afgerond in Noordwest Limburg.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Glasvezel buitenaf.