HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Aanbrengen asfaltverharding in de Linnerweerd

Aanbrengen asfaltverharding in de Linnerweerd

Dit item is in het archief geplaatst op 11-10-2019
onverhard fietspad

Binnenkort wordt er gestart met asfalteerwerkzaamheden in de Linnerweerd. De gemeente wil hier de bestaande fietsinfrastructuur verbeteren en opwaarderen. Dit gebeurt onder andere met groot (asfalt)onderhoud en het verharden van onverharde fietspaden. Het gaat om de Karkolweg, de Heidriessenweg en de verbindingsweg tot aan de dijk bij de RWE centrale.

Recreanten

De fietsverbinding in de Linnerweerd tussen Maasbracht en Linne wordt veel gebruikt door recreanten. De huidige rijweg bestaat uit puinverharding. Voor recreanten, veelal met een elektrische fiets, is dit niet wenselijk en kan het voor gevaar zorgen. De gemeente heeft dan ook besloten om deze weg te verharden. De werkzaamheden zijn een pilot.

Afsluiting

In week 42 gaat aannemer Heijmans aan de slag. De bestaande rijweg, nu bestaande uit een puinverharding, wordt dan voorzien van een laag asfalt. De rijweg is van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober afgesloten voor alle verkeer. Fietsers worden omgeleid.

Duurzame oplossing

Bij nieuwe asfaltwerkzaamheden bekijkt de gemeente of er mogelijkheden zijn om duurzame oplossingen te gebruiken. Deze keer is er gekozen voor Recoflex Vélo. Dit is een budgetvriendelijke en duurzame asfaltoplossing voor fietspaden. Het asfaltmengsel is ontworpen met flexibiliteit als belangrijkste eigenschap, maar het is tevens sterk en buigzaam. Dankzij deze buigzaamheid is het mengsel goed bestand tegen de belasting van het verkeer en hoeft er slechts één laag asfalt op de bestaande puinfundering aangebracht te worden.

Informatie

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de heer J. Erdmann via telefoon (0475) 85 25 00 of mailadres j.erdmann@gemeentemaasgouw.nl.