HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  3000ste Starterslening: woningmarkt in beweging

3000ste Starterslening: woningmarkt in beweging

Maandag 11 maart 2019 werd aan Claudia Bocxe uit Wessem de 3000ste Starterslening uitgereikt. Ook kreeg mevrouw Bocxe, uit handen van gedeputeerde Hans Teunissen en wethouder Tim Snijckers, een cheque ter waarde van 3000 euro overhandigd, die zij kan besteden aan de verduurzaming van haar nieuwe woning.

Claudia Bocxe reageert enthousiast: “Zonder Starterslening had ik voorlopig geen huis kunnen kopen. Eerst een tijdje huren heb ik wel overwogen, maar dan zag ik sparen voor een koophuis al helemaal niet meer zitten. Ik ben dus erg blij dat de gemeente waarin ik graag wilde blijven wonen, deze mogelijkheid biedt en ik op deze manier de kans krijg om op mezelf te gaan wonen!”

Hans Teunissen is gedeputeerde voor Wonen en Volkshuisvesting: "We hebben de afgelopen jaren zo’n 3.000 leningen aan jonge starters op de woningmarkt verstrekt. Daarmee dragen we als Provincie stevig bij aan de beweging op de woningmarkt en zorgen we dat mevrouw Bocxe en alle andere Limburgers kunnen wonen op de juiste plek, voor de juiste prijs en de juiste kwaliteit.”

Vanuit Maasgouw vult wethouder Tim Snijckers aan: “We willen stimuleren dat jonge inwoners in de gemeente Maasgouw blijven wonen. De starterslening geeft hen kansen om dit mogelijk te maken.”

Startersregeling

Starters hebben het steeds moeilijker op de Woningmarkt, ook in Limburg. Het aandeel starters loopt steeds meer terug, door de stijgende huizenprijzen. De Starterslening is bedoeld om het verschil te overbruggen tussen het bedrag dat starters op de woningmarkt maximaal kunt lenen op basis van hun inkomen en de aankoopkosten van de woning. Het idee is dat, met de aankoop van een woning, er ook een huurwoning vrijkomt. Daarmee draagt dit instrument bij aan de doorstroming op de Limburgse woningmarkt. De Startersregeling is een samenwerking tussen de Provincie Limburg en bijna alle Limburgse gemeenten. De lening wordt verstrekt via Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).