HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

 • Burgemeester Strous sluit woning na aantreffen hennepkwekerij

  Burgemeester Stef Strous van de gemeente Maasgouw heeft op 31 augustus de woning aan de Stationsweg 6 in Maasbracht voor drie maanden gesloten. De politie vond tijdens een controle een operationele hennepkwekerij met 502 hennepplanten. De hennepplanten zijn direct geruimd. Ook is er illegaal elektriciteit afgetapt. De eigenaar van de woning heeft medewerking verleend aan de sluiting.

 • Vanaf 1 september weer open inloopspreekuur sociaal wijkteam.

  Na de sluiting door het coronavirus  kunt u per 1 september weer gebruik maken van het  inloopspreekuur van het sociaal wijkteam. U bent van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur  van harte welkom  in Sociaal Maatschappelijk Centrum De Spil, Suikerdoossingel 49 in Maasbracht. Een afspraak maken is niet nodig.

 • Vacature van de week: bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van uw omgeving?

  Voor het bestuur van de Stichting Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak zoeken wij een secretaris en een bestuurslid. Bent u handig met uw computer met name in Word en vindt u het fijn om toch weer iets te doen te hebben na uw werk of pensioen?

 • De Stichting Leergeld Leudal-Maasgouw  

  In Leudal en Maasgouw groeien – net als in de rest van Nederland – nog steeds kinderen op in gezinnen met minimale financiële middelen. De Stichting Leergeld Leudal-Maasgouw heeft een pakket aan voorzieningen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar zodat zij toch mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, zoals schoolreisjes, muziekles of lidmaatschap van een sport- of scoutingvereniging of vervoer naar en van school, w.o. fietsen en openbaar vervoer.

 • Actuele informatie corona: Zorg Dashboard Limburg

  Het Zorg Dashboard Limburg voorziet in actuele informatie over corona in de regio’s Zuid Limburg en Limburg-Noord met cijfers en statistieken. Klik hier om het Zorg Dashboard Limburg te bekijken

 • Open Monumentendag bij de Hompesche Molen

  Tijdens de Open Monumentendagen opent Natuurmonumenten de deuren van haar cultuurhistorische gebouwen. Bij de Hompesche Molen in Stevensweert staan molenaars, boswachters en gidsen op zaterdag 12 september tussen 11.00 en 17.00 uur voor je klaar. Zij laten je graag deze rijke historische plek midden in het groen beleven. Je kunt je opgeven voor rondleidingen en wandelingen in kleine groepjes. Helemaal gratis. Vooraf aanmelden via de website is verplicht.

 • Eerste Alzheimer Café in Maasgouw

  Het eerste Alzheimer Café in de gemeente Maasgouw vindt plaats op maandag 14 september 2020. De avond start om 19.00 uur en vindt plaats in De Herberg aan de Sintelstraat in Maasbracht.

 • Winkeliersbijeenkomst op 31 augustus

  Om een impuls te geven aan de detailhandel in Maasgouw organiseert de gemeente samen met de winkeliersverenigingen op 31 augustus om 19.00 uur een bijeenkomst voor winkeliers. Juist in deze tijd is het goed om te bekijken hoe we gezamenlijk sterk staan, nu en in de toekomst.

 • Gemeentehuis gesloten op 31 augustus

  In verband met technisch onderhoud waardoor onze systemen offline zijn is het gemeentehuis op maandag 31 augustus gesloten en zijn we en het sociaal wijkteam telefonisch niet beschikbaar. Wij excuseren ons voor het ongemak. 

 • Kermissen in Gemeente Maasgouw gaan door

  Het coronavirus heeft de wereld behoorlijk op zijn kop gezet, dat is bekend. Vele culturele activiteiten zijn afgelast, waaronder ook kermissen. Gemeente Maasgouw heeft de mogelijkheden onderzocht om de (resterende) kermissen in de gemeente door te kunnen laten gaan. Vanwege alle maatregelen tegen de verspreiding van het virus is de organisatie van een kermis veel meer werk dan in een normale situatie. De gemeente heeft daarom de hulp in geroepen van Stichting Traditionele Kermisorganisatie (STK) om de kermissen te organiseren.

 • Herstart bevolkingsonderzoek borstkanker: het onderzoekscentrum staat in Heel

  Vanaf 17 augustus 2020 staat het mobiele onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker in Heel. Vanwege de uitbraak van het coronavirus was het bevolkingsonderzoek borstkanker tijdelijk stilgelegd. Inmiddels zijn verschillende maatregelen genomen om gefaseerd en veilig te kunnen opstarten binnen de COVID-richtlijnen.

 • Update verkeersbesluiten

  Burgemeester en wethouders hebben op 14  juli 2020 de volgende verkeersbesluiten genomen:

 • Uitnodiging info-avond Natuurkansenkaart Maasgouw

  Het gaat niet goed met de biodiversiteit in Nederland. Bijen, vlinders en talloze andere diersoorten nemen zowel in aantal als soortenrijkdom af. Dit proces willen we keren. Daarom willen wij samen met u - inwoners, stakeholder of belangstellende - de mogelijkheden verkennen om de biodiversiteit binnen als buiten de bebouwde kom in de gemeente te vergroten. 

 • Denk mee over de toekomst van Maasgouw in onze omgevingsvisie

  Waar bent u trots op in Maasgouw? Wat vindt u de mooiste plek? Welke kansen ziet u in Maasgouw? Wat zijn de belangrijkste knelpunten in de gemeente? Welke plek vindt u het minst mooi? Laat het ons weten door de vragenlijst in te vullen. Uw bijdrage gebruiken we voor het opstellen van de omgevingsvisie voor Maasgouw.

 • Verkeersbesluiten Gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders hebben op 6 juli 2020 de volgende verkeersbesluiten genomen:

 • Vrijwilligers gezocht voor Alzheimer Café Maasgouw

  Word jij geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers? Dan ben jij de gastvrouw/gastheer die wij zoeken voor het Alzheimer Café Maasgouw!
   

 • Langeafstandswandeling door het RivierPark Maasvallei compleet 

  Projectbureau RivierPark Maasvallei lanceert een vernieuwde langeafstandswandeling langs de beide oevers van de Maas in het RivierPark Maasvallei. De route is 137 km lang en doorkruist twee landen, twee Limburgen, elf gemeenten in dit grensoverschrijdend landschapspark aan beide oevers van de Grensmaas.

 • Zes nieuwe INTERREG-projecten voor Nederlands-Duitse samenwerking

  De INTERREG-commissie van de euregio Rijn-Maas-Noord heeft zes nieuwe projecten goedgekeurd om de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland te bevorderen. De helft van de kosten dragen de projectpartners zelf bij; de andere helft, in totaal € 165.848,-, bestaat uit EU-subsidie.

 • Werkzaamheden Kasteeldomein Walburg afgerond

  De werkzaamheden aan Kasteeldomein Walburg, het voormalig landgoed op het Eiland in de Maas, tussen Stevensweert en Ohé en Laak zijn afgerond. Eind juni zijn de terreinborden geplaatst, die meer vertellen over de historie van deze bijzondere plek. De laatste werkzaamheden voor de herinrichting van het terrein zijn inmiddels uitgevoerd. Het ruige grasveld is veranderd in een natuurgebied met historische elementen waar het verhaal van de voormalige bewoners, waaronder de flamboyante  Graaf van Hompesch, weer tot leven is gewekt. Hiermee is de geschiedenis weer zichtbaar en beleefbaar gemaakt voor bezoekers. De natuurlijke omgeving leent zich uitstekend voor fietstochten en wandelingen.

 • Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland

  De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer weer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen. Daarnaast is het een kans om anderen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan. Alle huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd, kunnen deze aanmelden op de website en meedoen met de verkiezing.

 • Gemeentejournaal juli 2020

  In aanloop naar de raadsvergadering wordt een gemeentejournaal gemaakt. Op 7 juli vergadert de gemeenteraad o.a. over de kadernota. Wethouder Wilms vertelt hier meer over en raadsleden Koen Hawinkels (CDA) en Clemens Meerts (LVM) geven een korte reactie op de kadernota. Andere onderwerpen in het gemeentejournaal zijn de Huiskamer Plus, Duurzaam Bouwloket, geldzorgen door corona en het hoogwaterbeschermingsprogramma.

 • Digitaal afspraak maken niet mogelijk

  Door werkzaamheden aan ons systeem is het niet mogelijk om een digitale afspraak te maken. Wij raden u aan om te bellen naar 0475 - 85 25 00 of het morgen nog een keer te proberen. 

 • Deelnemers voor online duurzame huizenroute gezocht!

  Heeft u ervaring opgedaan met het toepassen van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnecollectoren of bijvoorbeeld een warmtepomp? Dan kunt u kennis en ervaringen delen met anderen, via de Nationale Duurzame Huizen Route. Uw verhaal helpt iemand die zelf ook aan de slag wil gaan met duurzaam wonen op weg.

 • Afsluiten brug Ohé en Laak

  In opdracht van Rijkswaterstaat renoveert BTL de brug over de Oude Maas in de Prior Gielenstraat in Ohé en Laak. Bij de brug is de verharding en de voegovergangen aan onderhoud toe en moeten er reparaties uitgevoerd worden aan het beton.

 • Melding openbare ruimte? Gebruik de app MijnGemeente!

  Wilt u een melding over de openbare ruimte doorgeven? Bijvoorbeeld over een losliggende stoeptegel,  gedumpt afval of vernielde speeltoestellen? Dan kan dit tegenwoordig ook via de app MijnGemeente.

 • Hulp gevraagd voor verkeer- en vervoersplan (2020-2025)

  De gemeente Maasgouw wil op het gebied van verkeer in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar blijven. Daarom wordt, in samenwerking met Royal HaskoningDHV, het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) geactualiseerd. Hierbij kunnen we ook uw hulp gebruiken.

 • Besluit minister: betere bescherming met stevige dijk voor Thorn - Wessem

  Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft een besluit genomen over de systeemmaatregel in Thorn en Wessem. Daarmee komt er duidelijkheid in het gebied. Het gebied wordt veiliger. Er komt een nieuwe stevige dijk ter plaatse van de huidige dijk. De nieuwe dijk voldoet aan de wettelijke norm voor hoogwaterveiligheid.

 • Gewijzigde openingstijden gemeentehuis deze week

  Er zijn andere openingstijden voor het gemeentehuis in week 28.

 • Vergadering raadscommissie juni 2020

  Op dinsdag 23 juni 2020 vindt de vergadering van de raadscommissie plaats. In het kader van alle maatregelen die op dit moment gelden is de publieke tribune in de raadszaal gesloten. Het is dus niet mogelijk om de commissievergadering ‘fysiek’ bij te wonen. De vergadering is wel te volgen via deze link op onze website. Ook kunt u hier na de commissievergadering de video-opnames bekijken.

 • Besluiten raadsvergadering

  In de vergadering van 2 juni 2020 heeft de raad van de gemeente Maasgouw verschillende besluiten genomen.

 • Mantelzorgsalon coronacrisis: meer hulp uit onverwachte hoek?

  Op donderdag 18 juni wordt weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Nu de maatregelen in de coronacrisis zijn versoepeld, vinden wij het belangrijk dat wij elkaar weer kunnen ontmoeten en in gesprek gaan met elkaar. Natuurlijk houden wij hierbij rekening met de RIVM-richtlijnen. 

 • Zo bestrijden wij de eikenprocessierups

  Zoals u weet zijn wij begonnen met de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij informeren u graag over de manier waarop wij de eikenprocessierups bestrijden. 

 • Oud papierinzameling in juni: Maasbracht en Brachterbeek

  De oud papierinzameling in de kernen Maasbracht (maandag 8 juni) en Brachterbeek (dinsdag 16 juni) zal in de maand juni weer op de gebruikelijke wijze (huis-aan-huis) plaatsvinden.

 • Gemeentehuis met Pinksteren gesloten

  Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni aanstaande, is het gemeentehuis in Maasbracht gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Dinsdag 2 juni zijn wij weer op afspraak open van 09.00 tot 12.00 uur.

 • Gooi mondkapjes en latex handschoenen bij het restafval

  Wij ontdekken steeds vaker corona-beschermingsmiddelen in het PMD. PMD is echter alleen bedoeld voor plastic en metalen verpakkingsmateriaal en drinkpakken. Mondkapjes, handschoenen, overalls en schorten horen bij het restafval thuis. 

 • Vrijwilligers gezocht voor Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Ben jij graag de verbindende factor tussen mensen, organisaties en verenigingen? En ben jij geïnteresseerd in mensen en hun passie? Dan is het misschien iets om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw.

 • Insectenhotel geopend in Beegden

  Afgelopen vrijdag werd langs de Gaardweg in Beegden een insectenhotel geopend. De plaatsing kwam tot stand door de Vrienden van de Beegderheide en een schenking van Provincie Limburg. 

 • Vrijwilligers Wijkteam gezocht

  Het wijkteam van de gemeente Maasgouw is op zoek naar vrijwilligers voor hand- en spandiensten.

 • Terugblik ’75 jaar bevrijding’ in Maasgouw

  In de gemeente Maasgouw hebben we in de periode van september 2019 tot begin 2020 volop stilgestaan bij de bevrijding, 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

 • Bermenbeheer Gemeente Maasgouw

  Ons bermenbeheer is gericht op verkeersveiligheid én het vergroten van biodiversiteit. Daarom maaien we onze bermen gefaseerd.

 • Renovatiewerkzaamheden brug Panheel

  In opdracht van Rijkswaterstaat renoveert Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) verschillende bruggen en sluizen in de provincie Limburg. Hieronder ook de brug over de sluis in Panheel. Bij de brug zijn de verharding en de voegovergangen  aan onderhoud toe.

 • Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Limburg-Noord

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van deze versoepeling is een nieuwe noodverordening voor de Veiligheidsregio Limburg Noord vastgesteld.

 • Steuntje in de rug voor vlinders, bijen en insecten

  Het gaat niet goed met de biodiversiteit in Nederland. Daar willen we als gemeente iets aan doen. Daarom nemen we allerlei maatregelen om vlinders, bijen en andere insecten een steuntje in de rug te geven.

 • Wijziging inzameldagen GFT-afval

  Vanwege Hemelvaart en Pinksteren zijn er enkele wijzigingen in het rooster voor het inzamelen van het GFT-afval.

 • Gemeentehuis met Hemelvaart gesloten

  Met Hemelvaart, donderdag 21 mei, is het gemeentehuis in Maasbracht gesloten. De gemeente is dan ook niet telefonisch bereikbaar.

 • Videoboodschap burgemeester Stef Strous Dodenherdenking

  Burgemeester Stef Strous heeft met Dodenherdenking een (video)boodschap voor alle inwoners van Maasgouw. 

 • Aanplantregeling voor bezitters van huisweides, erven en percelen in het buitengebied

  De gemeente Maasgouw en stichting IKL bieden bezitters van huisweides, erven en percelen in het buitengebied een kans om zelf aan de slag te gaan met het creëren van meer landschap in hun eigen omgeving.

 • Grenstoezicht vanaf vrijdag 1 mei

  Ook dit weekend zal de marechaussee een ontmoedigingsbeleid voeren bij de grensovergangen tussen Duitsland en Nederland. Het grenstoezicht start op vrijdag 1 mei, van oudsher een drukke Duitse dag in onze regio.

 • Mammoetboom Wessem aangemeld voor Boom van het Jaar

  Het SBNL Natuurfonds organiseert de jaarlijkse Boom van het Jaar verkiezing. Van 3 april tot 18 mei kan iedereen zijn of haar favoriete Nederlandse boom aanmelden. Bij deze verkiezing gaat het om het verhaal achter de boom, het belang voor zijn omgeving, de maatschappij en zijn geschiedenis; zoals de markante mammoetboom in Wessem. 

 • Videoboodschap burgemeester Stef Strous Koningsdag

  Burgemeester Stef Strous heeft op Koningsdag een (video)boodschap voor alle inwoners van Maasgouw. 

 • Koningsdag wordt Woningsdag

  Koningsdag wordt dit jaar Woningsdag. Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de viering van Koningsdag in het hele land en dus ook in Maasgouw, afgelast. Omdat Nederland deze dag niet ongemerkt voorbij willen laten gaan, heeft de Bond van Oranjeverenigingen een alternatieve ‘Woningsdag’ georganiseerd. Ook vanuit uw eigen woonkamer of tuin kunt u zich dankzij allerlei feestelijke online activiteiten met elkaar verbonden voelen.

 • 4 en 5 mei: samen stilstaan bij 75 jaar vrijheid

  Op 4 mei gedenken we alle oorlogsslachtoffers. Op 5 mei staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 75 jaar geleden. Dat doen we in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is kwetsbaar, dat ervaren we allemaal tijdens de coronacrisis. Vrijheid vraagt ook om verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid om goed voor elkaar te zorgen. Elkaar te helpen. Er simpelweg voor elkaar te zijn.

 • Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen 2020

  Op vrijdag 24 april is aan 11 inwoners van de gemeente Maasgouw een koninklijke onderscheiding toegekend. Tien inwoners van de gemeente Maasgouw werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Eén inwoner uit Stevensweert werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Wij feliciteren hen van harte met deze bijzondere onderscheiding. 

 • Brand Nationaal Park De Meinweg

  Burgemeester Stef Strous wil bijgaande brief graag onder de aandacht brengen van de inwoners in Maasgouw. De brief gaat over de brand in Nationaal Park De Meinweg en is afkomstig van burgemeester Monique de Boer - Beerta van de gemeente Roerdalen.

 • Illegaal afval dumpen is verboden!

  Bij enkele containerparken in onze gemeente wordt geregeld illegaal afval gedumpt dat in het milieupark thuishoort. Op het illegaal dumpen van afval liggen hoge boetes.

 • Verkeersbesluiten Gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders hebben de volgende verkeersbesluiten genomen:

 • Bestrijding eikenprocessierups van start

  Het wijkteam van de gemeente Maasgouw start komende week met de bestrijding van de eikenprocessierups.

 • Wijziging inzameldag huisvuil i.v.m. Koningsdag

  In verband met Koningsdag wordt het restafval op zaterdag 25 april ingezameld in plaats van maandag 27 april. Zet uw container tijdig aan de straat dan weet u zeker dat deze wordt leeggemaakt.

 • Centrum van Beegden steeds bloeiender

  Huis ter Beegden werd in 2018 geopend. Een verzorgingstehuis gerealiseerd in een historische hoeve. Rond de hoeve waren nog restanten van een oude boomgaard aanwezig. De afgelopen jaren is deze groene inkleding van Huis ter Beegden versterkt.

 • Vergadering raadscommissie en gemeenteraad april

  Op dinsdag 21 april 2020 vindt om 19.30 uur in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36) een gecombineerde commissie- en raadsvergadering plaats. De vergadering is te volgen via de link ‘Raadsvergaderingen Maasgouw’ op onze website. Ook kunt u hier na de vergadering de video-opnames terug kijken.

 • Dienstverlening gewijzigd i.v.m. Koningsdag

  In verband met Koningsdag hebben wij onze openingstijden en bereikbaarheid aangepast. In onderstaand schema kunt u zien wanneer wij bereikbaar en geopend zijn:

 • 70 euro voor energiebesparende maatregelen

  Woningeigenaren in Maasgouw kunnen eenmalig 70 euro subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Het gaat dan om een tegemoetkoming in bijvoorbeeld de aanschaf van een waterbesparende douchekop, leidingisolatie, radiatorfolie, radiatorventilator of een CV-inregelkit. Een combinatie van verschillende maatregelen mag ook.

 • CycloMedia maakt foto's in uw gemeente

  CycloMedia maakt van begin april tot medio mei foto's in de gemeente Maasgouw. Dit Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving.

 • Bloemenzaadregeling IKL weer van start

  IKL is op dinsdag 24 maart weer gestart met de bloemenzaadregeling voor mensen uit verschillende gemeenten. De gemeente Maasgouw doet hier ook aan mee en ondersteunt de aanleg van bloemrijke stroken langs akkers en het doorzaaien van overhoekjes door kruidenmengsels ter beschikking te stellen.

 • Burgemeester Strous sluit woning na aantreffen hennepkwekerij

  Burgemeester Stef Strous van de gemeente Maasgouw heeft op vrijdag 20 maart 2020 een woning aan de Emmalaan in Maasbracht voor drie maanden gesloten. De politie vond tijdens een controle een operationele hennepkwekerij met 135 hennepplanten. De hennepplanten zijn direct geruimd.

 • Campagne 'Mono, ongestoord onderweg' weer van start

  Social media en het verkeer gaan niet samen. Toch vinden sommige weggebruikers het moeilijk om binnenkomende appjes en updates te weerstaan. Daarom is op maandag 16 maart de landelijke campagne ‘Mono, ongestoord onderweg' weer van start gegaan.

 • Fietsbrug stuw Linne woensdag weer open na bouw tijdelijk dam

  De fietsbrug over de stuw in Linne is vanaf woensdag 25 maart 2020 vanaf 12.00 uur weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De brug is afgesloten vanwege de bouw van een tijdelijke breuksteendam voor het herstel van de beschadigde stuw Linne.

 • Diefstal Abdijkerk in Thorn

  In de Abdijkerk van Thorn is in de nacht van 9 op 10 maart ingebroken. Hierbij zijn verschillende historische kunstschatten uit de kerk gestolen. De dieven zijn binnengekomen door één van de glas-in-loodramen in de zuidgevel te vernielen.

 • Nieuwe fietsknooppuntenkaart Routebureau

  Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft een nieuwe fietsknooppuntenkaart uitgebracht. Gedurende het najaar en de winter is het Routebureau druk bezig geweest met het verbeteren van het netwerk en het wijzigen van routes.

 • Probeer twee weken gratis een e-bike

  ‘Probeer een e-bike’ is een pilot van Roermond Bereikbaar. Het doel is om inwoners en forenzen in de regio Roermond te bewegen om eens een e-bike te proberen. Door de auto te laten staan houden we de stad Roermond en de omliggende dorpen beter bereikbaar en zorgen we samen voor een duurzamere wereld.

 • Officiële aftrap Groentehapjes in 10 stapjes in Maasgouw

  In samenwerking met de Jeugdgezondheidszorg van GGD Limburg-Noord start JOGG Maasgouw met het programma ‘Groentehapjes in 10 stapjes’. Een programma waarmee je je baby leert wennen aan de smaak van groenten.

 • Herplanten bomen langs fietspaden

  De gemeente Maasgouw heeft afgelopen najaar 155 bomen (voornamelijk essen) gekapt langs de fietspaden van Wessem naar Thorn en van Beegden naar Horn. De bomen waren ziek. En vaak stonden ze erg dicht op de fietspaden.

 • Bestrijding exoten op verschillende plekken

  Sommige exotische planten zorgen voor overlast omdat ze kunnen gaan woekeren. Ze verdringen inheemse flora en fauna en kunnen soms zelfs schade (Japanse duizendknoop) of overlast (Reuzenberenklauw) veroorzaken.

 • Afgelast: informatieavond over collectieve verzekering voor vrijwilligersorganisaties

  De informatieavond op dinsdag 17 maart over collectieve verzekering voor vrijwilligersorganisaties is afgelast.  De organisatie Vrijwilligersnet is gevestigd in Brabant. In verband met het coronavirus volgen zij het advies van de RIVM dat geldt voor Noord-Brabant. Dit betekent dat zij niet reizen van Brabant naar Limburg. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om de bijeenkomst later in het jaar alsnog te laten plaatsvinden.

 • Omroep ML5 zoekt man- en vrouwkracht

  Geïnteresseerd in nieuws, muziek, filmen, monteren of een combinatie van dit alles? Dan is ML5 op zoek naar jou! ML5 is de lokale omroep van Maasgouw, Leudal, Roermond en Beesel en werkt in samenwerkingsverband met RTV-Roermond en 3ML. 

 • Vandaag in gesprek met...

  De man die bijna iedere week een begrafenis bijwoont.

 • Fietsbrug stuw Linne langer gesloten

  Om de schade aan stuw Linne goed en veilig in beeld te brengen, is Rijkswaterstaat op 24 februari 2020 gestart met de bouw van een tijdelijke breuksteendam. De hoge waterafvoeren in de Maas en de daarbij behorende hoge stroomsnelheden bemoeilijken echter de bouw. De dam zal daardoor niet binnen de verwachte 3 weken gerealiseerd zijn. Hierdoor blijft ook de fietsbrug over de stuw langer gesloten.

 • Aanvraag koninklijke onderscheiding

  Jaarlijks worden er tijdens de traditionele lintjesregen burgers gedecoreerd die een bijzondere plaats innemen in onze samenleving.

 • Inloopbijeenkomst voetbalvelden Brachterveld

  Wilt u meepraten over de oude voetbalvelden van Voetbalvereniging MBC’13 in Maasbracht? Kom dan naar de inloopbijeenkomst die Gemeente Maasgouw organiseert op woensdag 11 maart.

 • Krokussen langs Dodendraad weer in volle bloei

  Op veel plaatsen in Nederland en België is het witte lint van de krokussen langs de Dodendraad weer zichtbaar. Ook in Thorn staan de krokussen langs het traject weer in bloei.

 • Gemeentejournaal maart 2020

  Het Gemeentejournaal van de maand maart staat online. Met deze keer aandacht voor de sportvisie, het Duurzaam Bouwloket, gemeentelijke informatievoorziening en het Alzheimer Café.

 • Verkeersbesluiten Gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders hebben de volgende verkeersbesluiten genomen:

 • Wijziging openingstijden Sociaal wijkteam

  Het Sociaal Wijkteam is er voor alle inwoners van Maasgouw. Heeft u hulp nodig bij praktische zaken zoals het huishouden, zorg, vervoer, opvoeding of geldzaken? Voelt u zich eenzaam? Heeft u het zwaar met uw taken als mantelzorger? U kunt met de meest uiteenlopende vragen terecht bij het Sociaal Wijkteam. Hulp is gratis en het Sociaal Wijkteam is vrij toegankelijk. Vanaf 1 maart 2020 wijzigen de openingstijden van het Sociaal Wijkteam.

 • Verkeersbesluiten Gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders hebben de volgende verkeersbesluiten genomen:

 • Hulp bij het toetsen van de WOZ-waarde

  De WOZ-waarde wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. U ontvangt in februari een aanslagbiljet BsGW, Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg. Op het biljet staat de WOZ-waarde van uw huis aangegeven. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde, bel dan met BsGW. Ervaren taxateurs zitten klaar om de vastgestelde WOZ-waarde te toetsen en indien nodig te corrigeren. Deze hulp is gratis.

 • Ontmoet de nieuwe werknemer van de toekomst

  Roermond On Stage organiseert op dinsdag 17 maart een beroepenfeest voor VMBO-ers. Tijdens het beroepenfeest gaan VMBO leerlingen in gesprek met beroepsbeoefenaars over beroepen die hun aanspreken. Ook de gemeente Maasgouw is één van de deelnemers. Onze teamleider Wijkbeheer geeft uitleg over de werkzaamheden van de buitendienst.

 • Carnavalsoptochten 23-2 afgelast

  De carnavalsoptochten in Heel, Linne en Maasbracht op zondag 23 februari zijn afgelast. Dit besluit is genomen op basis van de slechte weersvoorspellingen voor vandaag waarbij harde windstoten en veel regen is voorspeld.

 • Maasgouw feliciteert!

  De Gemeente Maasgouw feliciteert de heer en mevrouw Munnecom-Linssen uit Thorn met hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Strous feliciteerde het echtpaar met deze bijzondere dag.

 • Nieuwe sociale huurwoningen in Maasbracht

  Gemeente Maasgouw en Wonen Limburg zijn van plan om in Maasbracht tijdelijk tien sociale huurwoningen voor kleine huishoudens te realiseren. Op initiatief van de gemeente Maasgouw zijn samen met Wonen Limburg de mogelijkheden voor tijdelijke woningen verkend. Dit om op korte termijn te kunnen voldoen aan de vraag naar sociale huurwoningen.

 • Maasgouw feliciteert!

  De gemeente Maasgouw feliciteert de heer en mevrouw Gubbels-Welters uit Thorn met hun 60-jarig huwelijk. 

 • Zet jij je in voor een seniorvriendelijkere gemeenschap?

  Ben jij of ken jij enthousiaste en betrokken inwoners uit Linne of Wessem? Wil jij je inzetten om de gemeenschap seniorvriendelijker te maken? Vind jij het leggen van de verbinding tussen oud en jong belangrijk en wil je daar een steentje aan bijdragen? Kom dan naar onze leergemeenschap bijeenkomst op donderdag 5 maart om 16.00 uur in het gemeentehuis in Maasbracht.

 • Bouw tijdelijke dam voor inspectie én herstel schade stuw Linne

  Rijkswaterstaat bouwt een tijdelijke breuksteendam om de schade aan stuw Linne goed in beeld te brengen. De dam zorgt er tegelijk voor dat de waterstand in het stuwpand goed op peil blijft als de wateraanvoer afneemt. Daarmee blijft de stuw stabiel.

 • Voorleesvrijwilliger in een gezin

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw is op zoek naar een voorleesvrijwilliger die één keer per week (op een vaste middag of avond) voorleest bij een gezin in de buurt. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger 20 weken beschikbaar is.

 • Maasgouw feliciteert!

  De Gemeente Maasgouw feliciteert de heer en mevrouw Voets-Van der Weerden uit Maasbracht met hun 65-jarig huwelijk. Burgemeester Strous feliciteerde het echtpaar met deze bijzondere dag.

 • Schuldenloket Rechtbank Limburg geopend

  Bij de Rechtbank Limburg is op donderdag 13 februari het schuldenloket geopend. Hiermee levert Rechtbank Limburg een bijdrage aan vroegsignalering van schulden.

 • Werkzaamheden begraafplaats Beegden

  Op de begraafplaats in Beegden worden op woensdag 26 februari dennenbomen verwijderd. Daarom is de begraafplaats die dag gesloten voor bezoekers.

 • Verkeersspreekuur

  In het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht vindt op dinsdag 3 maart om 17.00 uur weer een verkeerspreekuur plaats. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten over verkeer, verkeersveiligheid en parkeren bespreken met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Sleuteloverdracht Maasgouw

  Tijdens twee feestelijke avonden vindt de jaarlijkse sleuteloverdracht plaats in gemeenschapshuis 't Leuke in Beegden (Leukenstraat 6). Dit jaar zijn we te gast bij Vastelaovesvereiniging 'De Jokers'. Het gemeentebestuur van Maasgouw staat dan de bestuurlijke 'macht' weer symbolisch af aan de carnavalsverenigingen die tijdelijk over het Maasgouwse rijk regeren.

 • Eerste stappen in Euregio project 'Grenzeloos Grind'

  In het Maasgouwse en Kinrooise straatbeeld doken afgelopen week enkele houten constructies op. Dit zijn de eerste stappen van het Interreg project tussen beide gemeenten om een unieke, grensoverschrijdende belevingsroute voor fietsers en wandelaars te creëren.

 • Wil jij een steentje bijdragen aan het Alzheimer Café in Maasbracht?

  Medio 2020 komt er een Alzheimer Café in Maasbracht. Er wordt maandelijks een bijeenkomst georganiseerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met een team van vrijwilligers en professionals worden de Alzheimer Cafés voorbereid en georganiseerd.

 • Gewijzigde ophaaldagen huisvuil vanwege carnaval

  In verband met carnaval wijzigen de ophaaldagen van het GFT-afval.

 • Onthulling bezinningsplekken Linne

  Wethouder Johan Lalieu en Thijs Vossen, voorzitter van de stichting Leef Linne, hebben op zaterdag 8 februari het eerste bord van de in totaal 17 bezinningsplekken in Linne onthuld. Deze plekken roepen op tot bezinning. Via een QR-code kan informatie worden opgevraagd over de verschillende plekken.

 • Gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning

  Woningbezitters in Maasgouw kunnen vanaf februari met al hun vragen over energiebesparende maatregelen, het aardgasvrij maken van hun woning en subsidie- en financieringsregelingen terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Gemeente Maasgouw is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket. Hierdoor kunnen inwoners gratis en onafhankelijk advies inwinnen wanneer zij hun woning energiezuinig, comfortabel en mogelijk aardgasvrij willen maken.

 • Maasgouw feliciteert!

  De Gemeente Maasgouw feliciteert de heer en mevrouw Bongers-Looyen uit Thorn met hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Strous feliciteerde het echtpaar met deze bijzondere dag.

 • Waarschuwing storm Ciara

  Vandaag bereikt de storm Ciara ons land. Het KNMI heeft voor vandaag code oranje aangekondigd. Er worden zeer zware windstoten in het hele land verwacht. Wanneer belt u de hulpdiensten en wanneer de gemeente via het calamiteitennummer (06) 23 85 04 21?

 • You Tube serie ‘Waat is Vastelaovend?’

  Waar komt vastelaovend vandaan en waarom wordt het gevierd? Dat wordt weergegeven in de 3-delige YouTube serie ‘Waat is Vastelaovend?’.

 • Verward gedrag maar niet acuut? Bel het advies- en meldpunt!

  Iedereen komt ze in de omgeving wel eens tegen: mensen met verward gedrag. In veel gevallen zijn de zorgen niet dringend. Soms is het wenselijk om informatie te krijgen of advies in te winnen. Hiervoor komt er in 2020 een landelijk meldpunt. In afwachting hiervan is bij het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) Midden-Limburg per 1 februari 2020 een advies- en meldpunt opgericht voor niet-dringende meldingen uit Midden-Limburg.

 • Uitnodiging vervolgbijeenkomst lokaal sportakkoord

  De gemeente Maasgouw organiseert een vervolgbijeenkomst over het lokaal sportakkoord. Heb jij ideeën om nog meer mensen in Maasgouw aan het sporten en bewegen te krijgen? Wil je je inzetten voor de toekomst van sport in Maasgouw? Of wil je als sport- en beweegaanbieder, school of (maatschappelijke) organisatie een bijdrage leveren aan een gezond en energiek Maasgouw? Denk, praat en beslis dan mee op woensdag 19 februari!

 • Toneel in theater Radijs in Beegden

  In het kader van 75 jaar bevrijding worden twee toneelstukken opgevoerd met het thema 'Bevrijd en dan.......'

 • Geslaagde eerste meedenkavond Piahoeve

  Afgelopen maandag was de eerste meedenkavond voor de nieuwe inrichting van De Piahoeve in Heel. De Piahoeve is een prachtige buitenruimte waar kinderen uit Heel en bewoners van St. Anna regelmatig spelen en ontspanning zoeken. Het gebied is toe aan een opfrisbeurt, zodat het een nog fijnere omgeving wordt. Om te kunnen komen tot een nieuwe inrichting van het gebied, riepen we mensen op om mee te denken en hun ideeën aan te dragen. Afgelopen maandag brachten zo’n 20 meedenkers hun ideeën en wensen in.

 • Verkeersbesluiten Gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders hebben op 26 mei 2020 het volgende verkeersbesluit genomen:

 • Deel kunstcollectie wordt afgestoten

  De gemeente beschikt over diverse kunstwerken, zoals schilderijen en tekeningen. Voor sommige kunstwerken is er helaas geen plaats meer en die moeten we afstoten.

 • Aangepaste openingstijden Carnaval

  Tijdens Carnaval gelden er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis in Maasbracht. Deze tijden gelden ook voor het Sociaal Wijkteam.

 • Van grasveld tot voormalig kasteeldomein: Walburg herleeft!

  Er wordt volop gewerkt aan het project 'Kasteeldomein Walburg'. Per dag worden de verrassende contouren van de voormalige gebouwen zichtbaarder gemaakt. Sinds de eerste schop in de grond ging begin januari, verandert het ruige grasveld in hoog tempo in een imponerend kasteeldomein. Het bouwterrein is nu nog niet voor publiek toegankelijk. Dat is na afronding van de terreinwerkzaamheden wel mogelijk.

 • Vergadering raadscommissie

  In het gemeentehuis in Maasbracht vindt op dinsdag 11 februari de commissievergadering van de gemeente Maasgouw plaats. De vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur.

 • Alzheimer Café binnenkort in Maasgouw!

  Het aantal inwoners met dementie neemt naar verwachting de komende jaren toe. Ook in Maasgouw. De verwachting is dat het aantal inwoners met dementie in 2025 met 26% stijgt. Daarom willen we in Maasgouw starten met een Alzheimer Café.

 • Verkeersbesluiten gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders hebben de volgende verkeersbesluiten genomen:

 • “We wisten niet beter, we waren met de oorlog opgegroeid!”

  Harrie Peeters, Frans Sampers en Wiel Klerckx uit Linne waren nog jong tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat hebben ze nog veel herinneringen uit die tijd. Angst kenden ze niet echt. “We waren opgegroeid met de oorlog, we wisten niet beter”, zegt Harrie (84). Hij was destijds 9 jaar. “Het leek op vakantie. We hoefden later in de oorlog niet naar school en we probeerden de tijd om te krijgen. We speelden veel buiten en hielden ons bezig met het opruimen van het gesprokkelde hout.”

 • Welke vrijwilliger heeft tijd voor Hoeskamer 't Leuke in Beegden?

  Voor Hoeskamer ’t Leuke in Beegden zoekt Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw een vrijwilliger die het gezellig vindt om op woensdag en/of vrijdag samen met ouderen de warme maaltijd te gebruiken en hun een fijne dag te bezorgen. Bent u een gezelligheidsmens en heeft u een paar uurtjes over op één van deze dagen? Kijk dan snel op www.klikmaasgouw.nl (vacature nr. 430) of bel met Pauline op telefoonnummer 06-15 82 66 86.

 • Burgemeester Strous neemt stokje over

  Burgemeester Stef Strous heeft op dinsdag 28 januari de Nestor-Burgemeester-Wandelstok in ontvangst genomen van oud-burgemeester Hans Gilissen. Deze wandelstok hoort bij de langstzittende burgemeester binnen de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

 • Dunningswerkzaamheden in de bossen

  De gemeente Maasgouw voert deze winter werkzaamheden uit in de bossen van de Beegderheide, De Lange Vlieter en Leerkeven. De werkzaamheden zijn gericht op het vergroten van de belevingswaarde en diversiteit voor de bezoekers van het gebied. In totaal wordt ongeveer 40 hectare bos gedund. Delen hiervan worden later ingeplant met andere boomsoorten.

 • Belastingaanslag 2020

  In de tweede helft van februari ontvangt u de belastingaanslag voor 2020. Dit is een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen. Heeft u een account op MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u het aanslagbiljet online in uw Berichtenbox.

 • Collegeleden en ambtenaren lezen voor

  Diverse collegeleden en ambtenaren van de gemeente Maasgouw hebben op woensdag 22 januari voorgelezen op basisscholen en kinderopvanglocaties. Dit gebeurde in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Er werd voorgelezen uit het boek ‘Moppereend’. Dit boek werd eerder verkozen tot prentenboek van het jaar 2020.

 • Ga jij ook graag een blokje om?

  In elke kern wonen mensen die wel wat extra hulp of aandacht kunnen gebruiken. Ook in jouw dorp. Zij vragen er niet direct zelf om. Omdat ze je niet kennen, of gewoon omdat ze niet durven. ‘Iedereen heeft het al zo druk’. Maar ze hebben die hulp hard nodig. Om de partner even te ontlasten, om er gewoon even uit te kunnen of omdat ze zelf niet meer alles meekrijgen tijdens een doktersbezoek. Met de campagne 'Deel je moment' zijn we op zoek naar inwoners die hierbij willen helpen.

 • Waardering voor vrijwilligers in Dr. Engelsoord

  Een enthousiaste groep vrijwilligers zet zich al een aantal jaren in voor de bewoners van de 61 aanleunwoningen bij het voormalige verzorgingshuis Dr. Engelsoord. Afgelopen vrijdag bezocht wethouder Math Wilms deze vrijwilligers om zijn waardering voor hun inzet uit te spreken.

 • Verkeersbesluiten gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders hebben op 20 januari 2020 het volgende verkeersbesluit genomen:

 • Campagne CarnavalsBob van start

  De CarnavalsBob campagne is op maandag 27 januari weer van start gegaan. Carnaval is een traditioneel volksfeest in het Zuiden van Nederland dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Daarom wordt onder meer in de carnavalstijd een Bob-campagne gevierd.

 • Activiteiten 75 jaar bevrijding Maasbracht/Brachterbeek

  In Maasbracht/Brachterbeek vonden afgelopen weekend verschillende indrukwekkende activiteiten plaats in het kader van 75 jaar bevrijding.

 • Fietsbrug Linne weer open

  De werkzaamheden aan de fietsbrug in Linne zijn afgerond. De brug is voorzien van nieuwe composietplanken.

 • Reinette van Thorn uitgedeeld

  Wethouder Johan Lalieu heeft op zaterdag 18 januari ongeveer 50 Reinette van Thorn uitgedeeld. Inwoners konden zich eerder melden voor een exemplaar van de hoogstamfruitboom.

 • Communicatiebeleid ProRail

  ProRail heeft landelijk een nieuw communicatiebeleid opgesteld om omwonenden te informeren. Omwonenden die geïnformeerd willen worden over werkzaamheden rondom het spoor in hun buurt, kunnen zich abonneren op een e-mailservice: https://www.prorail.nl/omwonenden/check-het-spoorwerk-in-uw-buurt.

 • Gemeente krijgt model stoomsleepboot

  Het Maas Binnenvaartmuseum heeft een model stoomsleepboot in bruikleen gegeven aan de gemeente Maasgouw. De relatie die de gemeente heeft met water, de haven en de scheepvaart wordt hiermee benadrukt.

 • Eerste ‘boomcafé’ goed bezocht

  Het eerste ‘boomcafé’ van de gemeente Maasgouw op woensdag 15 januari is goed bezocht. In vier groepen zijn verschillende thema’s besproken. Zo werd er onder andere gesproken over de voor- en nadelen van bomen, waar staan waardevolle bomen, waar geven bomen overlast en waar staan te weinig bomen.

 • Wat te doen bij (dreigende) wateroverlast?

  Ons klimaat verandert snel en grillig. In Limburg gaat dat gepaard met steeds langere perioden van droogte, maar ook met steeds heviger wordende regenbuien. Denk maar eens aan de wateroverlast in Meerssen, Schinnen en Venlo in 2018. Weet jij welke maatregelen je in en om je huis kunt nemen om je zo goed mogelijk te beschermen tegen hevige regenval?

 • Verkeersbesluiten gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders hebben op donderdag 9 januari 2020 verschillende verkeersbesluiten genomen:

 • Vandaag in gesprek met...

  De man die weet dat de gemeente 15.128 bomen heeft.

 • Verkeersspreekuur

  Er wordt weer een verkeersspreekuur gehouden op dinsdag 28 januari. Het spreekuur begint om 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

 • Drukbezochte nieuwjaarsreceptie

  In cultureel centrum Don Bosco in Heel vond op vrijdag 3 januari een wederom drukbezochte nieuwjaarsreceptie plaats van de gemeente Maasgouw.

 • Eerste spade project Walburg in de grond

  Wethouder Johan Lalieu en Rob van Schijndel, beheerder van Natuurmonumenten, hebben op donderdag 9 januari de eerste spade van project Walburg in de grond gestoken. Met dit project worden de oude landschapselementen van het kasteeldomein hersteld.

 • Werkzaamheden fietsbrug Linne

  Aan de fietsbrug in Linne worden van maandag 13 januari tot en met vrijdag 24 januari werkzaamheden uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden worden de houten dekplanken vervangen door composietplanken. Gedurende de werkzaamheden is de fietsbrug niet toegankelijk. De aannemer doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

 • Expositie ‘Toen de kanonnen zwegen’

  Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg organiseert de expositie ‘Toen de kanonnen zwegen…’ die gaat over de Tweede Wereldoorlog. De expositie wordt georganiseerd in het kader van 75 jaar bevrijding.

 • Bustour langs markante oorlogsplekken

  Historisch reisgenootschap Cliotravel organiseert op zaterdag 7 maart samen met historicus Hugo Luijten een bustour langs markante oorlogsplekken in de gemeente Maasgouw.

 • Heb jij zin in afwisselende activiteiten?

  St. Anna in Heel is voor een 25-jarige cliënt op zoek naar een vrijwilliger die allerlei activiteiten met hem wil ondernemen. De voorkeur gaat uit naar een jongeman (leeftijd 25-35 jaar) die het fijn vindt om het leven van de cliënt weer kleur te geven.

 • Lever uw bijdrage aan nieuw bomenbeleid

  De gemeente Maasgouw gaat aan de slag met een nieuw bomenbeleid.  In dit beleid wordt vastgelegd wat we belangrijk vinden én hoe we met onze bomen in de toekomst om willen gaan. Er liggen namelijk nog volop kansen en mogelijkheden om het nog beter te doen.

 • Praat jij mee over het sportakkoord?

  Heb jij ideeën om nog meer mensen in Maasgouw aan het sporten en bewegen te krijgen? Wil je je inzetten voor de toekomst van sport in Maasgouw? Of wil je als sport- en beweegaanbieder, school of (maatschappelijke) organisatie een bijdrage leveren aan een gezond en energiek Maasgouw? Denk, praat en beslis dan mee op 8 januari!

 • Burgemeester feliciteert 101-jarige Jan van der Leeuw

  Jan van der Leeuw uit Thorn viert op dinsdag 24 december zijn 101ste verjaardag. Burgemeester Stef Strous bracht een bezoek aan de jarige en feliciteerde hem met een bloemstuk.

 • Succesvol horecaproject voor statushouders

  Horeca-exploitant HMSHost en VluchtelingenWerk hebben de handen ineen geslagen. Samen hebben zij een succesvol programma opgezet voor vluchtelingen om hen kennis te laten maken met het werken in de Nederlandse horeca. Vrijdag 20 december heeft wethouder Carla Peters als afsluiting van het project certificaten uitgereikt aan de deelnemers.

 • Koninklijke onderscheiding voor Mia Smetsers-Coenen

  Mia Smetsers-Coenen uit Stevensweert heeft op vrijdag 20 december de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen. Dit gebeurde tijdens het kerstdiner van ‘Same aan taofel, aete wat de pot sjaft’. De 88-jarige vrouw kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Stef Strous.

 • Gladheidsbestrijding

  De winter staat weer bijna voor de deur. Dit betekent dat de gemeente bij kans op gladheid en bij sneeuwval ervoor zorgt dat de belangrijkste wegen begaanbaar blijven.

 • Bijeen voor bijen

  Het gaat wereldwijd niet goed met bijen. Gemeente Maasgouw helpt het tij te keren. Bij het beheer van bermen, gazons, wadi’s en plantsoenen houden we steeds vaker rekening met insecten in het algemeen en bijen in het bijzonder.

 • Besluiten raadsvergadering

  In de raadsvergadering van 17 december 2019 heeft de raad van de gemeente Maasgouw verschillende besluiten genomen.

 • KlikMaasgouw wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2020!

  Met al die vrije feestdagen even een momentje van niets doen? Neem dan eens een kijkje op onze website www.klikmaasgouw.nl waar vele leuke en interessante vacatures staan. Vrijwilligerswerk werkt verrijkend aan beide kanten voor de ontvanger èn de gever! Iets voor een ander doen maakt je leven zinvoller!                                                                                                                   

 • VIAMaasgouw stopt per 1 januari. Hoe blijft u op de hoogte van het gemeentenieuws?

  De VIAMaasgouw valt vanaf 1 januari 2020 niet meer bij u op de mat. De uitgever, Mediahuis Limburg, stopt met het uitgeven van dit huis-aan-huis blad. Een belangrijke reden voor het niet langer uitgeven van de ViaMaasgouw is dat het een ‘economisch duur product’ is geworden, aldus het Mediahuis.

 • Samen vieren we 75 jaar vrijheid in Maasgouw!

  In Nederland en dus ook in de gemeente Maasgouw vieren we 75 jaar na het beëindigen van de tweede wereldoorlog onze vrijheid. Leven in vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. Samen zijn we er verantwoordelijk voor om met elkaar in vrijheid te kunnen blijven leven. Nu en in de toekomst.

 • Lever gebruikt (frituur)vet apart in!

  Wist u dat van gebruikt frituurvet en restjes bakolie heel eenvoudig hernieuwbare energie gemaakt kan worden? Gooi het daarom niet in de afvalbak, maar lever het apart in. Dan bent u duurzaam bezig!

 • Gemeentejournaal december 2019

  Het laatste #gemeentejournaal van 2019 staat dit keer in het teken van het nieuwe armoedebeleid, Kasteeldomein Walburg, de uitkomsten van het rapport van de Rekenkamercommissie over de WMO en het bomenbeleid van de gemeente Maasgouw. Benieuwd? Bekijk het hier. De raadsvergadering is dinsdag 17 december vanaf 19.30 uur te volgen via www.gemeentemaasgouw.nl of via de uitzending van ML5.

 • Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst

 • Gewijzigde ophaaldagen huisvuil vanwege kerst en nieuwjaar

  Vanwege Kerstmis en Nieuwjaar zijn er gewijzigde inzameldagen van het restafval en het GFT-afval.

 • Oprichting stichting Hofferkeukens en Pottenhuisjes

  De gemeente Maasgouw heeft in 2017 de omliggende panden van het openluchttheater in Thorn, de Hofferkeukens en Pottenhuisjes, verkocht aan Theo Linssen, Wilma van Dommelen en Carlijn Linssen. De huidige eigenaren geven deze gebouwen een nieuwe invulling als luxe hotel/restaurant. De verbouwing is inmiddels in volle gang en wordt naar verwachting in het voorjaar van 2020 afgerond.

 • Viering nationale vrijwilligersdag

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw, oftewel KlikMaasgouw, vierde op zaterdag 7 december de jaarlijkse Nationale Vrijwilligersdag. Dit jaar werd deze dag gevierd met de vrijwilligers van het streekmuseum in Stevensweert en van Baekerhoes in Brachterbeek.

 • Openingstijden gemeente Maasgouw tijdens feestdagen

  Tijdens de feestdagen gelden er aangepaste openingstijden. Deze tijden gelden ook voor het Sociaal Wijkteam.

 • Afhalen parkeervergunningen 2020 kern Thorn

  Het jaar loopt alweer bijna ten einde. Dit betekent voor bewoners en (medewerkers van) bedrijven van Thorn dat hun parkeervergunning van 2019 per 31 december 2019 verloopt. Wanneer u in 2019 een parkeervergunning heeft ontvangen, dan kunt u vanaf maandag 16 december 2019 tot 1 januari 2020 een nieuwe vergunning voor 2020 afhalen in het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

 • Vrijwilliger gezocht die iets heeft met boeken?

  Het steunpunt Vrijwilligers Maasgouw is op zoek naar een vrijwilliger voor de Jeugdbibliotheek in de Hoeksteen in Maasbracht. Daar helpt u kinderen, ouders en opvoeders bij het vinden van boeken en andere materialen. U ondersteunt bij het uitlenen en reserveren, u maakt bezoekers wegwijs in de bibliotheek op school en u ruimt teruggebrachte materialen op. De jeugdbibliotheek biedt u een plezierige en inspirerende werkomgeving.

 • Evenement organiseren in de gemeente Maasgouw

  In de gemeente Maasgouw vinden ieder jaar weer mooie evenementen plaats waar we met zijn allen volop van genieten. Voor de gemeente, de organisator van het evenement en eventueel omwonenden is het van groot belang dat de festiviteit goed verloopt. En daarmee hangt weer samen dat tijdig een melding wordt ingediend of een vergunning wordt aangevraagd.

 • 11-jarige Xant houdt pleidooi voor kinderraad

  Tijdens de commissievergadering van dinsdag 3 december hield de 11-jarige Xant Veugen uit Maasbracht een pleidooi voor de installatie van een kinderraad in de gemeente Maasgouw. Xant legde uit waarom de installatie van een kinderraad zo belangrijk is.

 • Krant over zorg en ondersteuning Maasgouw

  De gemeente heeft in november een krant huis-aan-huis laten verspreiden met daarin informatie over wat er allemaal is om inwoners zorg en ondersteuning te bieden. Nu blijkt dat de huis-aan-huisverspreiding niet helemaal goed is verlopen. Inwoners in verschillende kernen hebben de krant helemaal niet of slechts gedeeltelijk in de brievenbus gekregen.

 • Opnieuw mantelzorgsalon voor alle mantelzorgers

  De laatste mantelzorgsalon van 2019 wordt op donderdag 12 december georganiseerd. Dit keer is het thema ‘Het zorgen voor een ander in de praktijk van alle dag’.

 • Afvalkalender 2020: ook digitaal

  De afvalkalender voor 2020 wordt in de week voor kerst verspreid. U ontvangt dit jaar weer een persoonlijk geadresseerde afvalwijzer, waarop de inzameldata van het afval voor uw eigen adres staan vermeld. Houd uw brievenbus dus goed in de gaten.

 • Verkeersspreekuur

  In het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht wordt op dinsdag 17 december weer een verkeerspreekuur gehouden. Deze begint om 17.00 uur. U kunt tijdens dit spreekuur onderwerpen over verkeer, verkeersveiligheid en parkeren bespreken met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Vrijwilliger gezocht die van vogeltjes houdt

  Heb jij enige kennis van vogels in een volière en wil jij die graag verzorgen? En kun jij de volière zelfstandig schoonhouden en de vogels water en voer geven? Kijk dan snel naar vacature nummer 440 op www.klikmaasgouw.nl of bel met Corry via telefoonnummer (0475) 39 83 19 of 06-52 05 74 16. Jouw inzet wordt zeer gewaardeerd!

 • Gemeente stopt met WhatsApp

  De gemeente Maasgouw stopt met ingang van 7 december met het gebruik van WhatsApp als vorm van dienstverlening. Wij zijn genoodzaakt deze beslissing te nemen omdat het bedrijf WhatsApp niet langer de mogelijkheid biedt dit kanaal in te zetten voor bedrijven en instanties.

 • Vrijwilliger gezocht om de juiste knoop te leggen

  Ben jij graag de verbindende factor tussen mensen, organisaties en verenigingen? En ben jij geïnteresseerd in mensen en hun passie? Dan is het misschien iets om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw.

 • Strooizout en PFAS

  Enkele dagen geleden heeft een artikel in de Volkskrant ophef veroorzaakt door te beweren dat er in de wintermaanden mogelijk geen zout zou mogen worden gestrooid vanwege een te hoog gehalte aan PFAS. De verontreiniging PFAS is de verzamelnaam voor chemische stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en natuur.

 • Startersevent Limburg op 10 december

  Sta je in de startblokken om je in te schrijven als zelfstandig ondernemer? Ben je nog op zoek naar praktische tips en handvatten om een vliegende start te kunnen maken?

 • Feestelijke korpsavond brandweerkorpsen

  Voor het eerst vond op zaterdag 23 november in het gemeentehuis in Maasbracht een gezamenlijke korpsavond plaats voor de brandweerkorpsen Stevensweert, Wessem en Thorn. Nieuwe leden, jubilarissen en brandweermensen die afscheid namen zijn door burgemeester Stef Strous toegesproken en bedankt voor hun inzet.

 • Minister stelt besluit uit tot voorjaar 2020

  Minister Cora van Nieuwenhuizen neemt tot het voorjaar 2020 de ruimte om te besluiten of het landelijk gebied tussen Thorn en Wessem behouden kan blijven voor waterberging in extreme hoogwater situaties.  Dat heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat op donderdag 21 november besloten.

 • Milieupark sluit eerder op pakjesavond

  Op Sinterklaasavond, donderdag 5 december, sluit het milieupark een uur eerder dan normaal.

 • Tweede informatieavond reconstructie Molenweg

  De gemeente organiseert een tweede informatieavond over de reconstructie Molenweg (tussen Suikerdoossingel en Echterstraat) en de aanpassing van de rotonde St. Joosterweg/Echterstraat in Maasbracht. In dit gebied worden aanpassingen verricht op het gebied van riolering, verharding en groen.

 • Data kledinginzameling Maasgouw

  In dit bericht leest u op welke data het huis-aan-huis textiel wordt ingezameld voor het vierde kwartaal in de Gemeente Maasgouw.

 • Vrijwilligers gezocht voor een fysieke uitdaging

  De brandweer Limburg-Noord is voor de vrijwillige post in Wessem op zoek naar mannen èn vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en zich willen in zetten voor de veiligheid van anderen.

 • Gemeentepolis kan uitkomst bieden

  Een lager inkomen en hogere zorgkosten door bijvoorbeeld een chronische ziekte of beperking? Dan kan de ‘Gemeentepolis’ uitkomst bieden.

 • Verschillende kernen staan stil bij 75 jaar bevrijding

  Wessem, Heel & Panheel en Beegden stonden afgelopen weekend stil bij de bevrijding van 75 jaar geleden. In de kernen vonden verschillende activiteiten plaats.

 • Verkeersspreekuur

  Er wordt weer een verkeersspreekuur gehouden op dinsdag 26 november. Deze begint om 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

 • Vrijwilligers gezocht voor cliënt Daelzicht

  Zorgorganisatie Daelzicht in Heel is op zoek naar een maatje voor een mannelijke cliënt met een matige verstandelijke beperking. Samen met deze cliënt ga je bijvoorbeeld een ijsje eten, kleding kopen, naar de film, frietjes eten of een kopje koffie drinken. Daarnaast vindt deze cliënt het leuk om te puzzelen en films te kijken. Ook gaat hij graag om met kinderen.

 • Uitvoering project Kasteeldomein Walburg van start

  Natuurmonumenten en de gemeente Maasgouw starten binnenkort met de uitvoering van het project ‘Kasteeldomein Walburg’. Het voormalig landgoed is te vinden op ‘het eiland in de Maas’ tussen Stevensweert en Ohé en Laak.

 • Balies burgerzaken op woensdag 4 december gesloten

  De balies van de gemeente Maasgouw zijn op 04 december 2019 gesloten in verband met een upgrade.

 • Verplaatsen bushalte Molenweg/Markt Maasbracht

  De bushalte aan de Molenweg/Markt in Maasbracht wordt binnenkort verplaatst. Bij de bushalte langs de huidige rijbaan Molenweg/Markt wordt een opstapplaats/parkeerplaats gemaakt voor de bus. Hierdoor hoeft de bus niet meer op de rijbaan te stoppen.

 • Ceremonie rond ondertekenen participatieverklaringen

  Tien statushouders zetten vorige week tijdens een ceremonie, in aanwezigheid van wethouder Carla Peters, hun handtekening onder de participatieverklaring. Dit is een vast onderdeel van het inburgeringsproces.

 • Kinderen brengen burgemeester Strous ontbijt

  Twintig kinderen van basisschool de Triangel uit Linne hebben op donderdag 7 november in het gemeentehuis samen met burgemeester Strous ontbeten. Met dit Burgemeestersontbijt gaven de kinderen het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Meer dan een half miljoen kinderen op 2750 basisscholen in Nederland doen hieraan mee. Het thema is dit jaar ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’.

 • Opnieuw gratis boom voor inwoners van Maasgouw

  Na de succesvolle Thoearder Reinette regeling begin dit jaar, waarbij inwoners uit Thorn zich konden inschrijven voor het verkrijgen van een exemplaar van dit authentieke fruitras, stelt de gemeente Maasgouw opnieuw hoogstamfruitbomen beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente.

 • Definitief opheffen eenrichtingsverkeer Osen

  De gemeente is van plan om het eenrichtingsverkeer van de weg Osen definitief op te heffen. Hiervoor neemt de gemeente op korte termijn een verkeersbesluit.

 • Vrijwilligers gezocht voor Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Ben jij graag de verbindende factor tussen mensen, organisaties en verenigingen? En ben jij geïnteresseerd in mensen en hun passie? Dan is het misschien iets om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw.

 • Stichting IKL organiseert snoeicursus

  De Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen, IKL, organiseert op zaterdag 9 november een opfriscursus snoeien in Maasgouw. Tijdens de cursus wordt vooral aandacht besteed aan de problemen en methoden rond de vormsnoei van groeiende hoogstamfruitbomen. Daarnaast kunnen deelnemers met al hun vragen terecht rond het complete beheer van de boomgaard.

 • Raad in debat over programmabegroting ‘Maasgouw leeft!’

  Maasgouw leeft! Dat is de naam van de programmabegroting die dinsdag 5 november op de agenda staat van de raadsvergadering. Zoals altijd is de raadsvergadering over de begroting een openbare vergadering die plaatsvindt in de raadszaal van het gemeentehuis in Maasbracht.

 • Vrijwilliger gezocht voor camerawerk omroep ML5

  Heeft u oog voor detail? En bent u geïnteresseerd in nieuws, muziek, filmen en monteren? Omroep ML5 heeft plaats voor enkele vrijwilligers die ervaring op willen doen en opgeleid willen worden tot cameraman. Vrijwilligers vanaf 18 jaar kunnen aan de slag bij ML5.

 • 'Dit mogen we nooit meer meemaken!'

  Tien en zes jaar waren Wies Janssen en Hub Gijsen op het moment dat Heel op 16 november 1944 bevrijd werd van de Duitsers. Ze kunnen zich nog veel herinneren van die vreselijke tijd.

 • Groot onderzoek naar koopgedrag

  De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. De provincie zet zich daarom samen met gemeenten en winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang.

 • Bomenkap fietspaden Thorn-Wessem en Horn-Beegden

  De gemeente gaat langs de fietspaden Thorn-Wessem en Horn-Beegden ruim 150 bomen kappen. De werkzaamheden worden vanaf week 45 uitgevoerd door het bedrijf BTL. Het verkeer heeft last van de kapwerkzaamheden. Na het kappen van de bomen, worden er door het bedrijf Asfaltbouw asfalteerwerkzaamheden uitgevoerd op de fietspaden. 

 • Reconstructie Linne

  De gemeente Maasgouw gaat de Wilhelminastraat, Julianastraat, Beatrixstraat en Molenweg (gedeelte vanaf Wilhelminastraat tot aan de Mergelweg) in Linne reconstrueren op het gebied van riolering, verharding en groen. De werkzaamheden starten naar verwachting medio 2020 nadat de reconstructie Maasbrachterweg-Nieuwe Mergelweg is afgerond.

 • Fietsverlichtingscampagne ROVL weer van start

  De fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op’ van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) gaat op maandag 28 oktober weer van start.

 • Koninklijke onderscheiding voor Mat Rongen uit Thorn

  Tijdens de 25-jarige jubileumviering van de Stichting Kruisen en Kapellen Thorn heeft burgemeester Stef Strous op vrijdag 25 oktober de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan Mat Rongen uit Thorn.

 • Burgemeester presenteert burgerjaarverslag

  In dit jaarverslag geeft burgemeester Stef Strous inzicht in zijn werkzaamheden van het afgelopen jaar. De burgemeester hecht er veel waarde aan om burgers inzicht te geven in het werk van de gemeente Maasgouw.

 • Vrijwilliger gezocht voor besturen huifwagen

  St. Anna is op zoek naar vrijwilligers om een elektrische huifwagen te besturen. Deze wordt ingezet om bewoners naar activiteiten buiten hun woning te brengen.

 • “Ik besef dat vrijheid een groot geluk is”

  17 jaar was Truus Scheeren-Bidlot op het moment dat Wessem bevrijd werd van de Duitsers. Ze weet nog als de dag van gisteren hoe het is om niet vrij te kunnen leven.

 • Nieuw asfalt op verschillende plaatsen

  In de gemeente Maasgouw vinden binnenkort diverse asfalteerwerkzaamheden plaats. Het gaat dan om een gedeelte van het Lijnpad (nabij Milieupark Maasbracht), de Pasweg in Panheel, de Grathemerwaeg in Beegden en een gedeelte van de fietspaden Beegderveld ( ter hoogte van Verkoelendak).

 • Verkeersspreekuur

  Er wordt weer een verkeersspreekuur gehouden op dinsdag 29 oktober. Het spreekuur start om 17.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren bespreken met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Buurtbewoners blij met nieuwe plannen ‘De Waaikamp’

  Buurtbewoners zijn positief over het ontwerp voor de nieuwe speel- en ontmoetingsplek ‘De Waaikamp’ in Stevensweert. Dit werd duidelijk tijdens de inloopmiddag die op woensdag 9 oktober door de gemeente werd georganiseerd.

 • InduSym helpt bedrijven met hergebruik van afval

  In Nederweert was het project InduSym al een succes. Het project helpt bedrijven bij het slim en  duurzaam ondernemen, zodat dit geld bespaart of zelfs oplevert. InduSym wordt nu ook ingevoerd in  Maasgouw.

 • Spreekuur Waterschap over dijkversterkingsproject

  Het dijktraject Thorn - Wessem bestaat grotendeels uit groene dijken, met achter een groot deel van de dijken de Thornerbeek. Deze dijken zijn niet sterk en hoog genoeg om Thorn en Wessem ook in de toekomst te beschermen tegen hoogwater. Hiervoor is dijkversterking nodig.

 • Financiële bijdrage projecten in ontwikkelingslanden

  Mensen in de Gemeente Maasgouw, die betrokken zijn bij/of zich actief inzetten voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, kunnen in 2020 in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van hun project.

 • Gratis beweegmiddag voor volwassenen

  Voor iedereen die zelf wil ervaren hoe fijn het is om te bewegen, organiseren de beweegcoaches van de gemeente Maasgouw op woensdag 30 oktober een gratis beweegmiddag voor volwassenen.

 • Gemeente hijst regenboogvlag tijdens ‘Coming Out Day'

  Het is vrijdag 11 oktober ‘Coming Out Day’. Op deze dag is er nationaal en internationaal aandacht  voor het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender medeburger (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

 • Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger brandweer

  Rogier van Teeffelen uit Linne is zaterdag 5 oktober benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Opnieuw FSC-certificaat voor gemeente Maasgouw

  De Gemeente Maasgouw beheert al geruime tijd alle bossen volgens de FSC-standaard.  Dat wil zeggen dat ze op een verantwoorde en duurzame wijze beheerd worden. 

 • Activiteitenmiddag voor bezoekers met en zonder beperking

  Natuurgebied de Molenplas en de Speelnatuur van OERRR bij de Hompesche Molen in Stevensweert zijn nu nòg toegankelijker gemaakt voor iedereen. Zo kunnen bezoekers met een fysieke beperking nu ook genieten van een afwisselend uitstapje in het natuurgebied.

 • AVG-programma wel of niet verlengen?

  Verschillende verenigingen en stichtingen hebben in mei vorig jaar een informatieavond over de privacybescherming (AVG) in het verenigingsleven bezocht. De bijeenkomst was georganiseerd door de gemeente Maasgouw in samenwerking met het Huis voor de Sport. Veel verenigingen en stichtingen hebben daarna gebruik gemaakt van het AVG-programma van de Stichting AVG voor Verenigingen.

 • Vitamine K voor iedereen die van bewegen houdt

  In Kinrooi vindt op zondag 20 oktober Vitamine K plaats. Met dit evenement wil Kinrooi zoveel mogelijk mensen van binnen en buiten de gemeente in beweging krijgen, op welke manier dan ook. Dus ook inwoners van de gemeente Maasgouw zijn van harte welkom!

 • Vrijwilliger gezocht voor Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Ben jij handig met een computer? En heb je ervaring met social media en het softwarepakket Office? Dan is het platform Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw op zoek naar jou!

 • Archeologiedagen in Ohé en Laak en Stevensweert

  Zin in een dag vol archeologie? Breng dan tijdens de Nationale Archeologiedagen van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober een bezoek aan het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak. Het museum opent van 13.00 tot 16.00 uur haar deuren voor alle belangstellenden.

 • Onthulling Archeopunten Stevensweert

  De eerste twee archeopunten in de gemeente Maasgouw zijn onthuld in Stevensweert. Initiatiefnemer van dit burgerinitiatief is Amici Insulae. Graaf Hendrik van den Bergh en een romein hebben ze samen met wethouder Johan Lalieu onthuld.

 • CycloMedia maakt foto’s in uw gemeente

  CycloMedia maakt van medio november tot eind december foto's in de gemeente Maasgouw. Dit Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving.

 • Sparrenbos Linne aangetast door letterzetter

  De sparren in het sparrenbos op het perceel van de begraafplaats in Linne zijn aangetast door de letterzetter. Dit is een donkerbruin kevertje dat in staat is om sparren uit te roeien. De kever eet een patroon onder de bast waardoor er geen transport van voeding en water meer plaats kan vinden. Vervolgens gaan de bomen dood. Dankzij de droge zomers rukt het verwoestende diertje op.

 • Vlasaardpark Thorn officieel geopend

  Het Vlasaardpark in Thorn is afgelopen zaterdag door wethouder Johan Lalieu feestelijk geopend. Van dit plantsoen is een buurtpark gemaakt. Het doel van dit park is om inwoners samen te brengen. In het park zijn diverse speeltoestellen geplaatst. Daarnaast is een plantsoen aangelegd en zijn er bankjes neergezet. Hiermee is het park een levendige plek voor  kinderen, jongeren, volwassen én ouderen.

 • Bladkorven zijn weer geplaatst

  Binnenkort verliezen de meeste bomen weer hun blad. Dit kan voor overlast zorgen. Het wijkteam van de gemeente Maasgouw beperkt de overlast voor verkeer en omwonenden zoveel mogelijk door de inzet van veeg- en zuigmachines. Maar de medewerkers van de gemeente kunnen niet overal tegelijk bezig zijn. De medewerking van bewoners die zelf bladeren in hun straat opruimen, wordt dan ook zeer gewaardeerd. Hiervoor zijn ook dit jaar weer bladkorven geplaatst.

 • Maasgouw doet mee aan de Duurzame Huizen Route

  Waar begin je met het verduurzamen van je woning? Steeds meer mensen zijn op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen om een goede keuze te kunnen maken voor hun woning. Een goed voorbeeld helpt daarbij. Op zaterdag 2 en 9 november openen huiseigenaren in heel Nederland daarom hun deuren en laten zij aan anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

 • Jaarlijkse seniorenmiddagen in Heel en Maasbracht

  Alle senioren in de gemeente Maasgouw worden uitgenodigd om deel te nemen aan de jaarlijkse seniorenmiddagen. Deze vinden plaats op dinsdag 22 oktober in CC Don Bosco in Heel en op woensdag 23 oktober in CC De Spil in Maasbracht.

 • Werkzaamheden asfalt Sluisweg Osen

  Op de Sluisweg in Osen worden deze week asfalteerwerkzaamheden uitgevoerd. Het betreft de rijweg nabij sluis Linne. De huidige scheuren en opdrukkingen van het asfalt worden hersteld. Vervolgens wordt de rijweg voorzien van een nieuwe laag asfalt.

 • Inloopmiddag speel- en ontmoetingsplek ‘De Waaikamp’

  Het ontwerp voor de nieuwe speel- en ontmoetingsplek ‘De Waaikamp’ in Stevensweert is klaar. De gemeente wil de bewoners laten zien hoe het ontwerp er uit ziet, welke speeltoestellen er komen, welke materialen er gebruikt gaan worden, etc.

 • Vrijwilligers gezocht voor de ‘Dag van de Mantelzorg’

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw is op zoek naar een aantal vrijwilligers voor de ‘Dag van de Mantelzorg’. Deze dag wordt ’s avonds gevierd op dinsdag 5 en donderdag 7 november. Tijdens de ‘Dag van de Mantelzorg’ wordt mantelzorgers een feestelijke en culinaire avond aangeboden. Op deze manier worden ze bedankt voor hun inzet.

 • Wilt u meehelpen tijdens de ‘Dag van de Mantelzorg’

  Wilt u een steentje bijdragen aan een culinaire feestavond voor mantelzorgers in de gemeente Maasgouw? Dan kunt u zich melden voor de ‘Dag van de Mantelzorg’.

 • Ontbijtsessie voor Maasgouwse ondernemers in Wessem

  Elke ondernemer heeft ermee te maken: krapte op de arbeidsmarkt. Daarom is het goed om eens bij elkaar te gaan zitten en te kijken wat er al in de markt aanwezig is. Dat was het doel van het ondernemersontbijt op woensdag 25 september bij BLM Wegenbouw in Wessem. Ook het belang van innovatie kwam ter sprake.

 • College bracht werkbezoek aan Valkenpower Maasbracht

  Het college bracht een verrassend bedrijfsbezoek aan Valkenpower in Maasbracht. Verrassend in de zin van de veelheid aan producten die het bedrijf levert en de omvang van het bedrijf.

 • Eerste steenuilennestkast uitgereikt in de gemeente Maasgouw

  De gemeente is dit jaar samen met stichting IKL en Vogelwacht Limburg gestart met het project Steenuil. De steenuil is onze ambassadeur voor een aantrekkelijk landschap voor mens en dier. Gaat het goed met de steenuil, dan gaat het ook goed met heel veel andere dier- en plantsoorten. En dan hebben we ook een mooi landschap om in te wonen, werken en recreëren.

 • Afhalen en/of aanvragen reisdocument niet mogelijk op 21 oktober 2019

  In verband met het vervangen van de aanvraagstations is het 21 oktober a.s. niet mogelijk om reisdocumenten af te halen of aan te vragen bij de gemeente Maasgouw. Wij hopen op uw begrip voor deze situatie.

 • Opheffen eenrichtingsverkeer Osen

  Van diverse bewoners van de wijk Sleydal is het verzoek ontvangen om het eenrichtingsverkeer van de weg Osen/Broekbeemden vanaf Roermond op te heffen. De reden hiervoor was het grote omrijden en het massaal negeren van het eenrichtingverkeer.

 • Militaire oefening in Maasgouw

  In de gemeente Maasgouw vindt van maandag 30 september tot en met donderdag 3 oktober een militaire oefening plaats. Deze oefening wordt gehouden in het kader van grensverleggende activiteiten voor militairen van de Koninklijke Landmacht. De oefening vindt niet alleen in Maasgouw plaats maar ook in andere Limburgse gemeenten.

 • Aanbrengen asfaltverharding in de Linnerweerd

  Binnenkort wordt er gestart met asfalteerwerkzaamheden in de Linnerweerd. De gemeente wil hier de bestaande fietsinfrastructuur verbeteren en opwaarderen. Dit gebeurt onder andere met groot (asfalt)onderhoud en het verharden van onverharde fietspaden. Het gaat om de Karkolweg, de Heidriessenweg en de verbindingsweg tot aan de dijk bij de RWE centrale.

 • 5 oktober: Open dag De Spil

  De Spil in Maasbracht is een begrip. Maar niet iedereen is bekend met de verenigingen en organisaties die er huisvesten. Benieuwd? Bezoek dan de open dag op zaterdag 5 oktober, van 11.00 tot 15.00 uur.

 • Visvijver Maasbracht officieel geopend

  In Maasbracht is afgelopen zaterdag de visvijver officieel geopend. Wethouder Johan Lalieu is blij met de  visvijver. “Het meest trots ben ik op het feit dat dit project vanuit de samenleving tot stand is gekomen. Als je de krachten bundelt ben je tot veel in staat.”

 • Mantelzorgsalon

  Welke zin geef jij aan het zorgen voor een ander? Dit is het thema van de mantelzorgsalon die plaatsvindt op donderdag 26 september. Tijdens deze bijeenkomst komen de positieve kanten van mantelzorg aan de orde.

 • Aanpassing moestuin Thorn

  Enkele weken geleden is aan de Boekenderweg, vlak bij de St. Annakapel, gestart met een kleine herinrichting. Deze voormalige moestuin, gelegen aan de rand van Thorn, werd in het verleden afgeschermd door een hoge haag. Deze haag is, net als de moestuin, verwijderd.

 • Nieuwe bomen Vonderen Linne

  In de straat Vonderen in Linne gaat de gemeente een aantal bomen kappen en nieuwe bomen herplanten. De boomvakken voor de nieuwe bomen worden groter aangebracht. De huidige groenvakken worden opgeschoond en voorzien van nieuwe beplanting.

 • Werkzaamheden plein Thornerweg Panheel

  De gemeente is begonnen met werkzaamheden aan het plein aan de Thornerweg in Panheel. Eerder werd al gestart met het herstraten van de sierbestrating rondom de kapel. Volgende week (16 september) wordt gestart met straatwerkzaamheden op het plein.

 • Verkeersspreekuur

  Er wordt weer een verkeersspreekuur gehouden op dinsdag 24 september 2019. Deze begint om 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken op het gebied van verkeer, verkeersveiligheid en parkeren met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Caravan of camper voor de deur parkeren?

  Het parkeren van kampeervoertuigen op de openbare weg zorgt voor overlast. Zeker na de vakantie staan er veel caravans, campers, maar ook aanhangwagens langer op de openbare weg dan is toegestaan in de door de gemeenteraad vastgestelde APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Er gaat hierdoor beschikbare parkeerruimte verloren. Daarnaast neemt  de kans op  verkeersonveilige situaties toe en levert het een rommelig straatbeeld op.

 • Uitzending ‘Lage Landen Lijst’ live vanuit veerpont Ohé en Laak/Ophoven

  Verschillende regionale omroepen uit Nederland en België staan op zaterdag 14 september in het teken van ‘De Lage Landenlijst’, de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers. De uitzending is van 9.00 tot 18.00 uur vanaf een locatie die zowel voor België als Nederland bijzonder is. Deze keer is gekozen voor de veerpont tussen Ohé en Laak en Ophoven (B) in het RivierPark Maasvallei.

 • Heb jij een idee voor de buurt?

  Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in de wijk opzetten? Of heb je een ander idee voor de buurt? Dan is het nu tijd voor actie! ‘Kern met Pit’ daagt je uit om binnen een jaar deze droom te verwezenlijken.

 • Officiële opening visvijver Maasbracht

  De visvijver aan de Julianalaan in Maasbracht wordt op zaterdag 14 september officieel geopend. Tijdens deze opening organiseert de gemeente Maasgouw samen met hengelsportvereniging I.P.I.V.I. en Sportvisserij Limburg een open jeugdvisdag.

 • Chauffeur gezocht voor Hoeskamer ’t Leuke in Beegden

  Hoeskamer ’t Leuke zoekt een chauffeur die op vrijdag enkele gasten ophaalt en naar Beegden brengt. De gasten moeten aan het einde van de dag ook weer naar huis gebracht worden. De gasten wonen in Beegden, Heel, Panheel, Wessem of Thorn. U maakt gebruik van uw eigen auto.

 • Walburgs werk in uitvoering

  Nu het broedseizoen is geëindigd hervat Natuurmonumenten vanaf 4 september de  werkzaamheden aan het project kasteeldomein Walburg.

 • Plekken van Plezier in Maasgouw

  De historische herbergen langs de Maas zijn van oudsher plekken van vertier en verpozing. Zij kunnen daarom niet ontbreken in het thema ‘Plekken van Plezier’ van de Open Monumentendagen 2019. Ook de drie historische molens in de gemeente Maasgouw zijn herinneringen aan ons agrarische verleden. Komt het zien op zaterdag 14 en zondag 15 september.

 • College brengt op solex bezoek aan verschillende projecten

  Het college van burgemeester en wethouders heeft vrijdag 30 augustus op een elektrische solex verschillende projecten in de gemeente bezocht. Het college wilde kijken hoe het op dit moment met de uitvoering van verschillende projecten in de kernen staat.

 • College met solex op tournee

  Het college van burgemeester en wethouders gaat vrijdag 30 augustus op tournee in haar eigen gemeente. Met een elektrische solex worden verschillende projecten door de collegeleden in de gemeente bezocht. Hierdoor blijft het college goed op de hoogte van verschillende projecten.

 • Regeling startersleningen verruimd

  Starters op de woningmarkt kunnen in aanmerking komen voor een starterslening. Voor de meeste gemeenten geldt de voorwaarde dat de koopsom maximaal 185.000 euro mag zijn. De gemeenteraad heeft dinsdag 20 augustus ingestemd met een verhoging van de maximale koopsom.

 • Bomenkap 65 populieren in Osen

  In Osen worden in het talud van de rijweg achter ‘sluis Linne’ (zie bijgevoegde kaart) binnenkort 65 populieren gekapt. In de populieren zit veel ‘dood hout’ dat voor overlast zorgt. Bij storm kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook zorgen de wortels van de bomen voor overlast aan de rijweg.

 • Afscheid Anneke Bours

  De gemeente Maasgouw heeft tijdens de raadsvergadering van dinsdag 20 augustus afscheid genomen van Anneke Bours.

 • Gemeentejournaal augustus

  De eerste raadsvergadering na het zomerreces is op dinsdagavond 20 augustus. Op het programma staan onder meer de Gemeenschappelijke Regeling Westrom en de Starterslening. In aanloop naar de raadsvergadering laten we sinds een aantal maanden een Gemeentejournaal maken. Zo ook voor de maand augustus.

 • Wethouder op werkbezoek bij Westrom

  De burgemeester en wethouders van Maasgouw brengen regelmatig een bezoek aan bedrijven in onze gemeente. Wethouder Carla Peters ging op dinsdag 13 augustus op werkbezoek bij Westrom.

 • Reconstructie Maasbrachterweg-Nieuwe Mergelweg in Linne van start

  Voor het project ‘Reconstructie Maasbrachterweg-Nieuwe Mergelweg in Linne’ starten in week 37 (de week van 09 september) werkzaamheden. In dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd. Ook worden de wegen en de loop-, parkeer- en groenstroken compleet gerenoveerd.

 • Beperkte bereikbaarheid vanwege afdelingsuitje

  Op donderdag 29 augustus is het afdelingsuitje van de Bodedienst, Burgerzaken en het Call Center. De afdelingen zijn vanaf 12.00 uur die dag niet bereikbaar. Telefoontjes die binnenkomen worden doorgeschakeld.

 • Belangrijke informatie over het openluchttheater Thorn

  Het openluchttheater in Thorn staat aan de vooravond van enkele veranderingen. Via dit bericht ontvangt u informatie over de belangrijkste ontwikkelingen.

 • Verkeersspreekuur

  Er wordt weer een verkeersspreekuur gehouden op dinsdag 27 augustus 2019. Deze is om 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken met medewerkers van de gemeente en de politie over  verkeer, verkeersveiligheid en parkeren.

 • Start herinrichting Oud Maasbracht fase 3

  De werkzaamheden voor het project Herinrichting Oud Maasbracht fase 1 en 2 zijn nagenoeg gereed. Afgelopen maandag 17 juni 2019 is er gestart met fase 3 van voornoemd project. Ook in dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd en worden de wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken compleet gerenoveerd.

 • Veilig op vakantie

  Het is weer vakantietijd. Tijd om er even tussenuit te gaan. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie. Zorg dus dat u uw woning veilig achterlaat.

 • Vakantietijd en de verveling slaat toe?

  Kijk eens op www.klikmaasgouw.nl, er staan vele leuke vacatures op de website. Je vindt er vast iets wat je aanspreekt! Vrijwilligerswerk betekent niet dat je vast zit aan een onbetaalde job, je kiest zelf hoe vaak je inzetbaar bent.

 • Beleid nieuwe woningbouwplannen

  Met de vaststelling van de nieuwe ‘Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021’ is het kader voor het toekomstige volkshuisvestelijke beleid bepaald. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarbij van de gemeenteraad de opdracht gekregen om dit kader voor de woningbouw nader vorm te geven in een lokale uitwerking.

 • Op 2 en 5 augustus spoedaanvraag reisdocument niet mogelijk

  Op maandag 5 augustus wordt de apparatuur vervangen die wij gebruiken voor het aanvragen en uitreiken van paspoorten en identiteitskaarten. Om deze reden kunt u op vrijdag 2 augustus en op maandag 5 augustus géén spoedaanvraag indienen voor een paspoort of Nederlandse identiteitskaart.

 • Waterschap waarschuwt voor blauwalgen

  Tijdens controles, uitgevoerd door inspecteurs van Waterschap Limburg, zijn blauwalgen aangetroffen op een aantal locaties in Maasgouw.
 • Zwem op veilige zwemwaterlocaties

  Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor blauwalg. Dit zijn bacteriën die eruitzien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlaktewater, maar bij hoge temperaturen kan blauwalg tot bloei komen en een gekleurde drijflaag vormen.

 • Werkbezoek Minister Van Nieuwenhuizen aan Noordelijke Maasvallei

  Op donderdag 11 juli bracht minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op uitnodiging van de regio een werkbezoek aan de Limburgse Noordelijke Maasvallei. De minister bezocht verschillende plekken in de regio en ging in gesprek met betrokkenen uit het gebied, ter voorbereiding op het voorgenomen besluit dijkverleggingen, onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

 • Boost geven aan ondernemersklimaat

  Hoe kunnen we het ondernemersklimaat in Maasgouw een boost geven? Met die onderzoeksopdracht van wethouder Carla Peters startten vijf studenten van Hotel Management School in Maastricht een half jaar geleden. Vorige week presenteerden zij de resultaten aan het voltallige college.

 • Wat vind jij van onze Sociale Kaart?

  Wist je dat de gemeente Maasgouw een Sociale Kaart heeft? Dat is een website met alle informatie over wat onze gemeente te bieden heeft aan activiteiten en voorzieningen op het vlak van zorg, werk & inkomen, wonen, vrijetijdsbesteding en jeugd & jongeren.

 • Gemeente kiest bewust voor kruidenrijke vegetaties

  Regelmatig krijgt de gemeente vragen over het beheer van de bermen. Vaak omdat gedacht wordt dat meer maaien problemen zoals hooikoorts kan voorkomen. Het is helaas een illusie dat meer maaien helpt. Ook niet als het gaat om problemen met grasaren en teken waar honden soms last van hebben. Ook als we vaker maaien, komen grassen tot bloei en maken ze zaad.

 • Belangrijke informatie over het openluchttheater Thorn

  Het openluchttheater in Thorn staat aan de vooravond van enkele veranderingen. Via dit bericht ontvangt u informatie over de belangrijkste ontwikkelingen.

 • Start bouw nieuwe brandweerkazerne Ittervoort

  De werkzaamheden aan de nieuwe brandweerkazerne in Ittervoort zijn op maandag 8 juli begonnen. Burgemeester Stef Strous, de burgemeester van de gemeente Leudal, Arno Verhoeven, en leden van de directie van de Veiligheidsregio staken de eerste schop in de grond. De kazerne is een samenvoeging van de post Thorn en Hunsel.

 • Gemeenteraad stelt kadernota vast

  In de kadernota staan de plannen en doelen voor 2020 bepaald. Op hoofdlijnen wordt aangegeven binnen welke kaders deze plannen uitgevoerd moeten worden.

 • Bob-zomercampagne weer van start

  De Bob-zomercampagne is begin juli weer van start gegaan. De campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol.

 • Meer werkzoekenden aan het werk

  Minimaal 300 extra werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Dat is de bedoeling van het actieplan Perspectief op Werk. Werkgevers, onderwijs, UWV en gemeenten in Midden-Limburg zetten daar samen hun schouders onder. De Rijksoverheid heeft er in totaal 2 miljoen euro voor over.

 • Onthulling stadspoorten Stevensweert

  In vestingstad Stevensweert werden op zaterdag 29 juni de kunstwerken Veldpoort en  Maaspoort op karakteristieke wijze onthuld.

 • Tour de L1mbourg vanuit de haven in Maasbracht

  Vrijdag 12 juli staat de haven in Maasbracht in het teken van de Tour de France. De rondreizende wielertalkshow van L1, Tour de L1mbourg, komt die dag vanuit Maasgouw. De 230 kilometer lange etappe van Belfort naar Chalon-sur-Saone is live te volgen vanuit de haven. Vanaf 15:30 uur zijn er tal van sportieve activiteiten waar jong en oud het wielrennen kunnen beleven.

 • Bestuurlijk overleg Kinrooi-Maasgouw

  Op vrijdag 21 juni zijn de colleges van de gemeente Maasgouw en de Belgische buurgemeente Kinrooi bij elkaar gekomen in de Kasteelhoeve de Grote Hegge te Thorn voor een bestuurlijke bijeenkomst.

 • GemeenteJournaal juli 2019

  In deze aflevering van het Gemeente Journaal: de Kadernota en het Armoedebeleid. Dinsdagavond 2 juli 2019 naam de raad over o.a. deze punten een beslissing.
   

 • Geen avondopenstelling i.v.m. zomervakantie

  In de zomervakantie gelden er aangepaste openingstijden voor de avondopenstelling van de Gemeente Maasgouw.

 • Bijzonder Blauw: samenwerking politie en gemeente in beeld

  Samen met de gemeenten Roerdalen en Echt-Susteren, politie Limburg en omroep OR6 hebben we een serie filmpjes gemaakt met de titel ‘Bijzonder Blauw’. Het doel van deze filmpjes is het werk van ‘blauw op straat’ in Maasgouw in beeld te brengen.

 • Subsidie voor verbeteren van jouw terrein voor de steenuil

  Momenteel is er een subsidie beschikbaar voor het verbeteren van jouw terrein voor de steenuil. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen de gemeente Maasgouw en stichting IKL.

 • In gesprek met echtparen tijdens felicitatiecruise

  Met de echtparen die in het eerste deel van dit jaar hun 50ste huwelijksdag vieren vond afgelopen donderdag een minicruise plaats.

 • Streep door nieuwe vergunning veevoederfabrikant De Heus

  De rechtbank in Roermond heeft een streep gezet door de nieuwe vergunning van veevoederfabrikant De Heus in Maasbracht. Met die vergunning van de provincie had de veevoederfabriek haar productie moeten kunnen uitbreiden, maar dat gaat in ieder geval voorlopig niet door.

 • Gemeente telefonisch niet bereikbaar tussen 12:45 en 14:45 uur

  Let op! De gemeente Maasgouw is op 20 juni 2019 tussen 12:45 en 14:45 telefonisch niet bereikbaar.

 • Campagne ‘Maak jij het verschil voor een kind’

  Voor de campagne ‘Maak jij het verschil voor een kind’ vond dinsdag 18 juni de kick-off plaats. Met dit initiatief worden jongeren met zorgen in de leeftijd van 0 tot en met 23 jaar geholpen. De start van de campagne vond plaats in jongerencentrum Gotcha in Roermond.

 • Schooltuin Beegden geopend

  Wethouder Math Wilms heeft op maandag 17 juni samen met schooldirecteur Ron van Mierlo van basisschool St. Martinus in Beegden de ‘Schooltuin Beegden’ geopend.

 • Startschot voor ‘Je sporttalent ontdekken is Fun’

  Wethouder Tim Snijckers heeft op maandag 17 juni het startschot gegeven voor het project ‘Je sporttalent ontdekken is Fun’. Dit gebeurde in de Andreashal in Maasbracht. Het doel van dit project is om sportieve dromen onder jongeren werkelijkheid te laten worden.

 • Mantelzorgsalon over Wmo, Participatiewet en onafhankelijke ondersteuning

  Er wordt op donderdag 27 juni weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunt u in gesprek met een aantal medewerkers van de Wmo, Participatiewet en onafhankelijke ondersteuning. Wethouder Math Wilms is aanwezig en verzorgt een inleiding. 

 • Start herinrichting Oud Maasbracht fase 3

  De werkzaamheden voor het project Herinrichting Oud Maasbracht fase 1 en 2 zijn nagenoeg gereed. Maandag 17 juni 2019 is er gestart met fase 3 van dit project. Ook in dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd en worden de wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken compleet gerenoveerd.

 • Maasgouw feliciteert!

  De heer en mevrouw De Boij-Dierx uit Wessem vierden hun 65-jarig huwelijksfeest. Burgemeester Strous feliciteerde het echtpaar met deze uitzonderlijke mijlpaal.

 • Uitbreiding 'Hemels Eetpunt' bij café D'n Ingel

  In het ‘Hemels Eetpunt’ kunnen senioren en iedereen die het fijn vindt om samen met anderen aan tafel te schuiven al van 12.30 tot 15.00 uur terecht voor een driegangenmenu op iedere derde woensdag van de maand. Het eetpunt is nu uitgebreid met de activiteit ‘Señoras Y Señores’.

 • Start deze zomer je eigen bedrijf

  Droom jij ervan een eigen onderneming te starten? Of ben je al gestart maar kun je wel wat hulp gebruiken? En ben je tussen de 15 en 23 jaar? Doe dan mee met het project Zomerondernemer Keyport 2019.

 • Verkeersspreekuur

  Op dinsdag 25 juni 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

 • Slijtlaag asfalt diverse wegen in Maasgouw

  Gemeente Maasgouw gaat een slijtlaag aanbrengen op het asfalt op diverse wegen. Deze werkzaamheden zijn gepland op 26 en 27 juni, mits de weersomstandigheden het toelaten.

 • Voorbereidende werkzaamheden fietspad Wessem - Thorn

  De gemeente gaat voorbereidende werkzaamheden uitvoeren aan het fietspad van Wessem naar Thorn. Deze voorbereidende werkzaamheden starten in de week van 10 juni en zijn vóór de bouwvakantie gereed, voorlopend op het grootschalig onderhoud aan dit fietspad dat na de zomer plaatsvindt.

 • Bloembakken in Linne voorzien van nieuwe bloemen

  Zaterdag 25 mei 2019 werden de bloemzuilen op de Nieuwe Markt in Linne weer voorzien van nieuwe bloemen. Deze burgerparticipatie volgt uit het groenfonds van de gemeente Maasgouw.

 • Innovatief waterbergingssysteem toegepast

  Bij de herinrichting van Oud Maasbracht en onder speeltuinen en parkeerplaatsen in de gemeente Maasgouw is een innovatief waterbergings- en infiltratiesysteem toegepast. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat het regenwater  wordt opgenomen in steenwol. Vervolgens vloeit het in 24 uur gedoseerd terug naar de bodem.

 • Hompesche Molen zoekt vrijwillige tuinman (m/v)

  De Hompesche Molen is op zoek naar een tuinman of -vrouw. Deze gaat zich bezighouden met het beheer en onderhoud  van de natuurspeelplaats van OERRR naast de molen. Te denken valt aan het maaien van het ruige groen, het checken van de speelaanleidingen, eventuele reparaties of de bouw van een bijenstal of insectenhotel.

 • Participatieverklaringsceremonie in Maasgouw

  Verschillende inburgeraars hebben de afgelopen weken deelgenomen aan drie workshops in het kader van de participatieverklaring. Zij hebben o.a. meer geleerd over de Nederlandse cultuur. Op 13 mei 2019 ontvingen zij uit handen van wethouder Peters de participatieverklaring.

 • Gemeentejournaal juni 2019

  De 2e aflevering van het gemeentejournaal staat online. In het gemeentejournaal zoomen we in op 2 agendapunten van de raadsvergadering van 6 juni.

 • College van B&W brengt bedrijfsbezoek aan Machinefabriek Bex in Wessem

  Het college van Maasgouw gaat regelmatig op bezoek bij een bedrijf in onze gemeente. Onlangs werd een bezoek gebracht aan Machinefabriek Bex in Wessem.

 • Campagne 'Geen prut in de put!' van start

  Straatputten, ook wel kolken genoemd, raken steeds vaker verstopt door vervuiling met frituurvet, verfresten, hondenpoepzakjes en bouw- en tuinafval. Dit veroorzaakt verstopping en bij hevige regenval overstromen de putten en dat zorgt voor veel overlast. Om dit probleem onder de aandacht te brengen start in Limburg deze week de campagne ‘geen prut in de put’.

 • Kom uit je schuld!

  Veel Nederlanders hebben geldproblemen. En die problemen worden vaak ernstig omdat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het oorspronkelijke bedrag ruim 10 keer zo hoog. Dat is zonde. Kom jij eruit?

 • Werkzaamheden Stadspoorten Stevensweert

  Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van het aanbrengen van stadspoorten in Stevensweert. Op de locatie van de oude stadspoorten aan de Maaspoort en de Veldpoort worden “eigentijdse bogen” aangebracht. De poorten vergoten de beleving van de cultuurhistorie in Stevensweert.

 • Bloembakken in Beegden aangeplant en opgehangen

  Bewoners van De Bongerd, Abelenstraat en de Oosderweg maken Beegden mooier. Samen worden bloembakken aangeplant en opgehangen. Bewoners geven de geraniums komend jaar water.

 • Uitslagen verkiezingen Europees Parlement 23 mei 2019

  Op 23 mei 2019 hebben de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsgevonden.

 • Informatieavond over de steenuil in Maasgouw

  De steenuil heeft het zwaar, doordat het landschap steeds minder geschikt wordt voor zijn leefwijze. Gelukkig kan iedereen een bijdrage leveren om het leefgebied van de steenuil te verbeteren. Donderdag 6 juni organiseert Stichting IKL samen met de gemeente Maasgouw en Vogelwacht Limburg een informatieavond over de steenuil, waarbij de leefwijze, bedreigingen en beschermingsmaatregelen verduidelijkt worden.

 • Hou je aan de snelheidslimiet!

  Net iets te hard rijden lijkt niet erg, maar toch vergroot een paar kilometer te hard rijden de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk, vooral binnen de bebouwde kom. Daarom is 6 mei de campagne gestart over snelheidsgedrag.

 • Onderhoud aan het fietspad Thorn-Wessem

  In een eerdere publicatie hebben we al aangegeven dat we onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad Thorn –Wessem willen uitvoeren. De werkzaamheden zullen na de zomervakantie uitgevoerd worden. De aanvraag voor het kappen van de bomen ( kapvergunningen) zijn inmiddels aangevraagd.

 • Dierenverblijven Meersekamp Stevensweert feestelijk in gebruik genomen

   Het ooievaarsnest, insectenhotel, ezel- en schapenstal en bijenstal zijn gemaakt door vrijwilligers van de Vrienden van Meersekamp en afgelopen donderdag 16 mei geopend door Johan Lalieu met een kleine attentie voor de kartrekkers van deze prachtige initiatieven.

 • Informatie(inloop)avond 'Vernieuwing hoogspanningsstation Maasbracht'

  TenneT gaat, op de huidige locatie, het hoogspanningsstation Maasbracht (3802/150 KV) volledig vernieuwen.

 • Aanvraag Koninklijke onderscheiding

  Voor toekenning van een Koninklijke onderscheiding ligt sinds Koninginnedag 1996 de nadruk op de maatschappelijke verdiensten. Dit zijn de bijzondere persoonlijke verdiensten of prestaties van iemand ten behoeve van de gemeenschap: plaatselijk, regionaal of zelfs landelijk.

 • Gewijzigde openingstijden Hemelvaart en Pinksteren

  Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei is het gemeentehuis in Maasbracht gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Maandag 3 juni zijn we weer geopend volgens de normale openingstijden.

  Het Sociaal Wijkteam is tevens gesloten op donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei. Het Sociaal Wijkteam is vanaf maandag 3 juni weer volgens haar normale openingstijden bereikbaar.

 • Vergadering raadscommissie mei

  Op maandag 20 en dinsdag 21 mei 2019 vindt in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36) de vergadering van de raadscommissie plaats. De commissievergadering is openbaar en is ook te volgen via de link ‘Raadsvergaderingen Maasgouw’ op onze website. Ook kunt u hier na de commissievergadering de video-opnames terug kijken. Naast de vaste vergaderonderdelen, worden de  volgende agendapunten behandeld:

 • Verkeersspreekuur 28 mei 2019

  Op dinsdag 28 mei 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

 • Dodenherdenking 4 mei 2019

  Op zaterdag 4 mei 2019 vond in CC Don Bosco in Heel de gemeentelijke herdenkingsplechtigheid plaats. 

 • Dodenherdenking Maasgouw 4 mei in Don Bosco

  Vrijheid is niet vanzelfsprekend, het is goed om hierbij stil te staan. De gemeentelijke herdenking van oorlogsslachtoffers vindt plaats op zaterdag 4 mei in Heel in zalencentrum Don Bosco. Vanwege de bijzonder slechte weersverwachting is het besluit genomen om deze herdenking naar een binnenlocatie te verplaatsen.

 • Grootschalig onderhoud aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden

  Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van de geplande, grote onderhoudswerkzaamheden aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden.

 • Koningsdag 2019

  Op zaterdag 27 april vond de gemeentelijke viering van Koningsdag plaats in Wessem. Het programma werd begeleid door Harmonie Eendracht maakt Macht en Schutterij Sint Joris.

 • Controle hondenbelasting van start

  Vanaf half mei 2019 gaan controleurs in de gemeente Maasgouw huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar!

 • Onthulling borden langs grindgatenroute

  In de stralende zon heeft wethouder Johan Lalieu donderdag 18 april officieel de informatieborden langs de Grindgatenroute onthuld. Dit deed hij samen met de werkgroepleden Mien Derkx, Pierre Seuren, Ben van Krimpen en Wil Silkens die dit initiatief tot stand hebben gebracht.

 • Kom naar de gratis Beweegmiddag in Maasbracht!

  Wil je graag meer bewegen en ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Kom dan naar de gratis Beweegmiddag in Maasbracht! Op vrijdag 17 mei laten de Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw je ontdekken dat er voor iedereen een passende en leuke beweegactiviteit is.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

  Dit jaar heeft de jaarlijkse Lintjesregen plaats gevonden op vrijdag 26 april 2019. In de gemeente Maasgouw hebben op deze dag 3 mensen uit handen van burgemeester S.H.M. Strous een onderscheiding mogen ontvangen.

 • 10 jaar Open Inloop in Beegden

  Maandag 15 april vierde de Open Inloop in Beegden haar 10-jarig bestaan. Vrijwilligers van de Open Inloop zorgden voor een bijzondere feestmiddag voor alle deelnemers.

 • Koningsdag 2019

  Op zaterdag 27 april vindt de viering van Koningsdag van de gemeente Maasgouw plaats in Wessem. Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners uit die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Ook collegeleden en raadsleden zijn aanwezig op deze feestelijke bijeenkomst.

 • Start bouw 10 patiowoningen Europlein Maasbracht

  Op woensdag 17 april verrichtte Wethouder Tim Snijckers de openingshandeling bij de start van de bouw van 10 patiowoningen aan het Europlein in Maasbracht.

 • Herdenking oorlogsmonument Burgerhout/de Sleye

  Op donderdag 18 april vond de jaarlijkse herdenking plaats van basisschool de Sleye bij het oorlogsmonument Burgerhout in Heel.

 • Voorjaar! Doe mee met Waterklaar en win een plantenbon.

  Straten en tuinen die blank staan na een stortvloed van regen. Of juist het verdrogen van bomen en planten, omdat er wekenlang geen druppel regenwater valt.

 • Wijziging inzameldag huisvuil

  In verband met Pasen wordt het GFT-afval in plaats van maandag 22 april op zaterdag 20 april ingezameld.

 • Verkeersspreekuur 23 april 2019

  Op dinsdag 23 april 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

 • Gewijzigde openingstijden i.v.m. Pasen

  Op 2e Paasdag (maandag 22 april 2019) is het gemeentehuis gesloten en zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

 • Onthulling borden langs grindgatenroute op 18 april

  Misschien heeft u ze al zien staan, de tien nieuwe informatieborden langs de grindgatenroute in Heel. Op 18 april a.s. worden deze officieel onthuld door wethouder Lalieu en de werkgroep leden die dit initiatief hebben gerealiseerd.

 • Overhandiging nieuwe maaimachines

  De gemeente Maasgouw gaat het maaien van de gazons vanaf dit jaar in eigen beheer uitvoeren.

 • Fietsproject voor vrouwen met migratie achtergrond succesvol

  Veel vrouwen met een migratieachtergrond kunnen niet fietsen en zijn hierdoor minder mobiel in de regio. Menswel heeft een project opgezet waarbij zij deze vrouwen wekelijks 2 uur fietsles geven. De afgelopen maanden hebben zeven vrouwen deelgenomen aan deze lessen.

 • Veerponten weer in de vaart

  Op 6 april worden de veerponten op de grensmaas weer in de vaart genomen.

 • College op bezoek bij Woon-Zorgvoorziening de Bolder

  Op de eerste etage van het voormalige verzorgingstehuis Dr. Engelsoord in Maasbracht is onlangs een kleinschalige woonvorm gerealiseerd, genaamd de Bolder. De Bolder wordt gerund door zorgondernemersechtpaar Suzanne en Jeffrey Gielkens.

 • Nieuwe voertuigen voor toezichthouders Milieu en Bouwen

  Vanaf 1 april rijden de toezichthouders Milieu en Bouwen rond in nieuwe auto’s. In het kader van duurzaamheid is gekozen voor volledig elektrische voertuigen. Deze auto’s dragen bij aan het verbeteren van het klimaat doordat ze minder CO2 uitstoten dan niet-elektrische auto’s. Er zijn zes nieuwe bedrijfsauto’s aangeschaft.

 • 75 jaar bevrijding in Maasgouw

  In de periode van september 2019 tot mei 2020 willen we graag op diverse momenten in verschillende kernen onze vrijheid vieren.
   

 • NL Doet in de gemeente Maasgouw

  Vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart zijn in de gemeente Maasgouw vele vrijwilligers aan de slag geweest in het kader van de grootste vrijwilligersactie van het land: NL DOET.

 • Kruidenrijke akkerranden

  Het project Bloem- en Vogelrijke akkerranden is al enkele jaren een succes. De gemeenten Peel en Maas, Leudal, Weert, Beesel en Maasgouw stellen zaad beschikbaar om akkerranden en overhoeken bij agrariërs en andere plattelandsbewoners mee door te zaaien.

 • Burgerparticipatie in de openbare ruimte Heel en Beegden

  In 2016 heeft de kern Stevensweert meegedaan met de verkiezing Groenste dorp van Nederland.

 • Gemeentejournaal Maasgouw

  Afgelopen weekend werd de eerste afl evering van het Gemeentejournaal uitgezonden op ML5, voorafgaand aan de raadvergadering van 19 maart 2019.

 • Data kledinginzameling Maasgouw

  In dit bericht leest u op welke data het huis-aan-huis textiel wordt ingezameld voor het tweede kwartaal in de Gemeente Maasgouw.

 • Mantelzorgsalon 'Wat als de zorg van mij niet meer nodig is?'

  Op donderdag 21 maart wordt de eerste mantelzorgsalon van 2019 georganiseerd. Dit keer is het thema ‘Wat als de zorg van mij niet meer nodig is?’

 • Komt u ook naar gebiedsdialoog Beegder- en Hornerheide?

  Vijf terreineigenaren in de Beegder- en Hornerheide willen een gebiedsvisie opstellen voor de Beegder- en Hornerheide. In deze gebiedsvisie komt te staan wat de kwaliteiten en de kansen van het gebied zijn.

 • Wat vindt u van onze website? Geef uw mening en denk met ons mee.

  Bij Gemeente Maasgouw werken we continu aan de verbetering van onze dienstverlening. Een belangrijk onderdeel hiervan is onze website. Via de website geven we inwoners, ondernemers en toeristen informatie over onder andere: lopende projecten, vergunningen, veiligheid en milieu.

 • Digitale nieuwsbrief voor verenigingen

  In maart verschijnt de eerste digitale nieuwsbrief voor verenigingen. De nieuwsbrief bestaat uit informatie die voor u als vereniging interessant kan zijn.

 • Gratis hoogstamfruitbomen uitgedeeld in Thorn

  Het Appelras Thoearder Reinette komt terug in Thorn. Op 23 februari gaf wethouder Lalieu de eerste hoogstamfruitboom van het appelras Reinette de Thorn, ofwel de Thoearder Reinette uit aan de inwoners die zich hiervoor hebben ingeschreven.

 • Sleuteloverdracht Maasgouw

  Tijdens twee feestelijke avonden vindt de jaarlijkse sleuteloverdracht plaats in Café Zaal Aod Thoear, Steegputstraat 2-4 in Thorn.

 • Officiele opening Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil

  Donderdag 21 februari is Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht officieel geopend.

 • Werkzaamheden aan Fietsbrug Linne

  In week 8 t/m week 12 (18 februari tot en met 22 maart 2019) worden werkzaamheden aan De fietsbrug in Linne Uitgevoerd.

 • Informatieavond Chateau Heel

  Na jaren van leegstand gloort een nieuwe toekomst voor Chateau Heel. In 2019 start, naar ontwerp van Buro SBH, de restauratie en transformatie van het Chateau tot een zorgvoorziening voor ouderen.

 • Waterschap Limburg zet nieuwe stap naar sterkere dijken in Heel

  Waterschap Limburg zet een nieuwe stap in de dijkversterkingen bij Heel. De komende weken wordt gestart met de gesprekken over eventuele grondaankopen met grondeigenaren in Heel langs de dijken.

 • Zonnepanelen gemeenehuis Maasgouw

  Gemeente Maasgouw heeft sinds kort 63 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het gemeentehuis.

 • Gewijzigde ophaaldagen huisvuil ivm carnaval

 • Aan de slag bij Linssen bijSTOX in Maasbracht

  Werkervaring opdoen via een werkgelegenheidstraject? Vanaf deze week kan dat ook bij Bloemen en planten Linssen bijSTOX  in Maasbracht.

 • Sociaal Wijkteam gesloten op maandag 18 februari

  In verband met een training is het Sociaal Wijkteam op maandag 18 februari gesloten. Vanaf dinsdag heten wij u weer van harte welkom.

 • Voorbereidende werkzaamheden voor aanleg gebiedsplan Walburg

  Vanaf 25 februari voert Natuurmonumenten werkzaamheden uit op haar eigendommen in de omgeving van de Duikerweg en de Hompesche Molen in Ohé en Laak.

 • Kennisgeving voorbereiding structuurvisie wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021, gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert maken ingevolge artikel 1.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een regionale Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021 voor te bereiden.

 • Werkzaamheden Oude Trambaan Thorn

  Enexis brengt stroom en gas bij u in huis, ditzelfde doet de WML m.b.t de watervoorziening. Dit doen we via een ondergronds netwerk van kabels en leidingen. Om storingen te voorkomen, onderhouden wij ons netwerk goed.

 • Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

  Voor de derde keer wordt Roermond On Stage georganiseerd, het beroepsoriëntatieproject voor VMBO-ers.  In persoonlijke ontmoetingen kunnen VMBO-ers kennis maken met beroepsbeoefenaren. De leerlingen leren zo meer over het vak of beroep van een professional. Het Beroepenfeest is op 26 februari 2019 in de Jo Gerrishal in Roermond.

 • Gebruik van het troittoir / de stoep

  Regelmatig zien wij dat auto’s geheel dan wel gedeeltelijk op het trottoir geplaatst worden. De ene keer voor langere duur (parkeren) en de ander keer voor kortere duur (laden, lossen).

 • Nieuw plan voor Op de Konie in Stevensweert

  De gemeenteraad heeft op 29 januari 2019 een nieuw beeldkwaliteitsplan, bestemmingsplan en exploitatieplan vastgesteld voor het gebied Op de Konie in Stevensweert. Wethouder Tim Snijckers: ‘Het nieuwe plan maakt de bouw van 29 woningen mogelijk.

 • Verkeersspreekuur

  Op dinsdag 29 januari 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

 • Start Coöperatie Duurzaam Maasgouw

  De Coöperatie Duurzaam Maasgouw is van start gegaan, alhoewel de officiële aftrap nog moet volgen! Dit burgerinitiatief heeft zich ten doel gesteld Maasgouw te verduurzamen. Op de website http://www.duurzaammaasgouw.nl wordt de inwoner van Maasgouw uitgenodigd deel te nemen in de coöperatie en werk te maken van bijvoorbeeld energiebesparing. De coöperatie helpt daarbij.

 • Nationale Voorleesdagen 2019

  Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019 vonden de Nationale Voorleesdagen plaats. De voorleesdagen zijn van start gegaan met het Voorleesontbijt op woensdag 23 januari.

 • Indienen van een registratieverzoek voor personen van andere lidstaten

  De burgemeester van Maasgouw maakt bekend dat personen van andere lidstaten van de Europese Unie, indien zij ingezetenen zijn van de gemeente Maasgouw, zich bij de gemeente kunnen laten registreren als kiezer van de Nederlandse leden van het Europees Parlement op donderdag 23 mei 2019.

 • Panheel: omleggen hoge druk gasleiding en uitbreiding lage druk gasleiding

  Onze aannemer BAM gaat in opdracht van Enexis Netbeheer werkzaamheden uitvoeren in verband met de sanering van het terrein van de Edelchemie. Zowel de hogedruk als deels de lagedruk leidingen worden vervangen en verplaatst.

 • Deelverordening “Subsidieregeling stimulering Recreatie en Toerisme 2019-2010”

  Op 1 februari  2019 treedt de deelverordening “subsidieregeling stimulering Recreatie en Toerisme 2019-2020” in werking. Deze regeling betreft de 2e tranche binnen het programma Recreatie en Toerisme, samen investeren en kansen benutten.

 • Maasgouw met stand op Boot Düsseldorf

  Van 19 tot en met 27 januari presenteerden de ondernemers van de Nautische Boulevard, de provincie Limburg en de gemeente Maasgouw zich op de beurs Boot Düsseldorf.

 • Informatieavond TenneT over werkzaamheden aan de hoogspanningsverbinding Born-Maasbracht

  TenneT is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit via het hoogspanningsnet in Nederland. Regelmatig zijn er aanpassingen aan dit elektriciteitsnet nodig om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikt over voldoende elektriciteit.

 • Koninklijke onderscheidingen 2019

  Jaarlijks worden er tijdens de traditionele Lintjesregen burgers gedecoreerd die een bijzondere plaats innemen in onze samenleving. Voor toekenning van een Koninklijke Onderscheiding ligt sinds Koninginnedag 1996 de nadruk op de maatschappelijke verdiensten.

 • Verkeersspreekuur 29 januari

  Op dinsdag 29 januari 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

 • Koninklijke onderscheidingen

  In 2018 heeft burgemeester Strous aan 6 inwoners van de gemeente Maasgouw een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken.

 • Vacature van de week Verzorgingshuis St. Jozef in Wessem

  Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt zowel vrijwilligers aan een geschikte vrijwilligersplek als organisaties met het vervullen van vacatures door middel van de website www.klikmaasgouw.nl. Deze week zijn diverse vacatures bij Verzorgingshuis St. Jozef uitgelicht.

 • Vergadering raadscommissie januari 2019

  Op dinsdag 15 januari 2019 vindt in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36) de vergadering van de raadscommissie plaats. De commissievergadering is openbaar en is ook te volgen via deze link. Ook kunt u hier na afloop van de commissievergadering de video-opnames terug kijken. Naast de vaste vergaderonderdelen, worden de volgende agendapunten behandeld:

 • Data huis-aan-huisinzameling Reshare

  In dit bericht leest u op welke data Reshare in het eerste kwartaal van 2019 het huis aan huis textiel gaat inzamelen.

 • Werkzaamheden Panheel

  In verband met de sanering van het terrein van Edelchemie worden de hogedruk en deels de lagedruk gasleidingen vervangen en verplaatst. Deze werkzaamheden vinden plaats langs de St Antoniusstraat, Heelderweg en deels op de Heggertstraat in Panheel.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Strous

  Tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Maasgouw op donderdag 3 januari hield burgemeester Strous zijn nieuwjaarstoespraak.

 • Aangepaste deelverordening Subsidie Evenementen

  Organiseert u een evenement, of wilt u dat in gaan doen? Dan is dit belangrijke informatie voor u. De gemeente heeft een nieuwe subsidievoorwaarde toegevoegd aan de deelverordening Subsidie Evenementen.

 • Aanvulling op uw pensioen

  Heeft u een AOW uitkering zonder aanvullend pensioen? Wist u dat u dan jaarlijks een budget kunt aanvragen als aanvulling op uw inkomen? Dit is het Persoonlijk Participatiebudget Pensioengerechtigden. Dit is voor alleenstaande ouders en gehuwden gezamenlijk € 450,- en voor een alleenstaande € 330,-.

 • Maasgouw feliciteert!

  De heer en mevrouw Brouwers-Knarren uit Maasbracht met hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Strous feliciteerde het echtpaar met deze bijzondere dag.

 • Onderhoudswerkzaamheden Maartenshof in Linne

  Aan de Maartenshof in Linne vinden binnenkort onderhoudswerkzaamheden plaats. De rijweg wordt vervangen door een weg van betonstraatstenen. Ook komen er nieuwe trottoirbanden en goten. Door het aanbrengen van de straatstenen wordt de uitstraling van de Maartenshof opgewaardeerd. In de groenstrook worden ook enkele bomen vervangen door nieuwe bomen.

 • Vet recycle het!

  De gemeente, het waterschap en de waterleidingmaatschappij roepen inwoners op om overtollig (frituur)vet niet door de gootsteen of het toilet te spoelen, maar weg te brengen naar een inzamelpunt. Zeker in deze tijd van het jaar gebruiken inwoners veel vet bij het bakken van oliebollen, fondue of gourmet. Recycle het vet, net als plastic, glas en oud papier. De schade, zoals verstopte riolen en verstoorde zuiveringsprocessen, kost u via de belastingen veel geld.

 • Mogelijkheid voor aanvulling op uw inkomen

  Inwoners met een langdurig lager inkomen die geen uitzicht hebben op inkomensverbetering kunnen jaarlijks een toeslag aanvragen als aanvulling op hun inkomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als u een uitkering van de gemeente ontvangt of als u werkt en uw inkomen niet hoger is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Deze bijdrage heet de individuele inkomenstoeslag.

 • KlikMaasgouw wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2019!

  Met al die feestdagen even een momentje van niets doen? Neem dan eens een kijkje op onze website www.klikmaasgouw.nl waar vele leuke en interessante vacatures staan. Iets voor een ander doen geeft voldoening en is onbetaalbaar! Vrijwilligerswerk maakt je leven zinvoller!

 • Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 3 januari 2019

  Wij nodigen alle inwoners uit om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar. Als inwoner, ondernemer of vertegenwoordiger van een vereniging stellen wij u in staat iedereen in de gemeente een gelukkig Nieuwjaar te wensen .We kijken samen vooruit naar wat 2019 gaat brengen

 • Vacature lid raad van toezicht Bibliocenter

  Onder de naam Bibliocenter vormen de bibliotheken in de gemeenten Maasgouw, Leudal, Nederweert en Weert sinds 1 juli 2008 één grote bibliotheekorganisatie. Bij Bibliocenter is er een vacature voor: lid raad van toezicht.

 • Laat Vmbo'ers kennismaken met uw beroep

  De jaarlijkse kennismaking tussen vmbo-leerlingen en het beroepsleven uit Midden-Limburg, Roermond On Stage, komt er weer aan. Doet u al mee om een kijkje te laten nemen in úw beroepspraktijk?

 • Geslaagde bijeenkomst patrijzenproject Thorn-Wessem

  De stichting IKL en Natuurrijklimburg hebben op woensdagavond 28 november voor  geïnteresseerde bewoners en gebruikers van het buitengebied van Thorn en Wessem een presentatie gehouden over de patrijs.

 • Mantelzorgsalon ‘In gesprek met Mezzo: de landelijke vereniging voor wie zorgt voor een ander

  Op donderdag 13 december wordt de laatste mantelzorgsalon van dit jaar georganiseerd. Dit keer is het thema ‘In gesprek met Mezzo: de landelijke vereniging voor wie zorgt voor een ander.’

 • Inzameling huisvuil Panheel vanaf 2019 op donderdag

  Vanaf 1 januari 2019 wordt het restafval en GFT in de kern Panheel niet langer op woensdag maar op donderdag ingezameld.

 • Belangrijk afvalnieuws

  In verband met kerst en nieuwjaar zijn de ophaaldagen voor het huisvuil gewijzigd.

 • Openingstijden gemeente Maasgouw tijdens de feestdagen

  Tijdens de feestdagen gelden er aangepaste openingstijden.

 • Verkeersspreekuur 18 december

  Op dinsdag 18 december 2018  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden.

 • Reconstructie Maasbrachterweg (gedeeltelijk) en Nieuwe Mergelweg Linne

  De gemeente Maasgouw gaat de Maasbrachterweg (gedeelte vanaf Plantsoenstraat tot aan de Mergelweg) en de Nieuwe Mergelweg in Linne reconstrueren op gebied van riolering, verharding en groen. De start van de uitvoering is gepland medio 2019.

 • Sluiting woning na aantreffen hennepplantage

  Op 21 november sloot burgemeester Strous een woonhuis in Stevensweert. In het woonhuis is een hennepplantage aangetroffen. De verplichte sluiting duurt drie maanden. Dit is het vijfde pand dit jaar dat wordt gesloten op basis van het Damoclesbeleid.

 • Fietsverlichtingscampagne weer van start

  Onder het motto ‘Doe je licht aan’ is de fietsverlichtingscampagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg weer in het leven geroepen. Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid maar ook die van een ander. Jongeren werden afgelopen jaar wederom uitgedaagd om het campagne materiaal te ontwikkelen en zo elkaar attent te maken op veilig gedrag in het verkeer.

 • Herinrichting Oud Maasbracht fase 3

  De gemeente Maasgouw is medio 2018 gestart met het herinrichten van een groot aantal straten in “Oud Maasbracht”. Het herinrichtingsplan betekent vernieuwing van het gemeentelijk rioolstelsel en een complete renovatie van wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken.

 • Wij horen graag uw mening!

  De rekenkamercommissie Maasgouw-Roerdalen wil graag uw mening horen over de sociale voorzieningen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

 • Raad heeft begroting 2019 vastgesteld

  Samen op weg naar een duurzaam Maasgouw, dat is de titel van de programmabegroting 2019. In de Programmabegroting 2019 staat waar het komend jaar geld naar toe gaat en hoeveel. Als gemeente hebben we natuurlijk ook inkomsten. Ook dit staat in de begroting. De gemeenteraad heeft de begroting 2019 op 8 november vastgesteld.

 • Vergadering raadscommissie (november)

  Op maandag 26 en dinsdag 27 december vindt in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36) de vergadering van de raadscommissie plaats. Naast de vaste vergaderonderdelen, worden de  volgende agendapunten behandeld

 • Huis ter Beegden opent haar deuren

  Aan de rand van Beegden ligt gemeentelijk monument Huis ter Beegden. Na jaren van verval is afgelopen jaar het pand weer in ere hersteld. Huis ter Beegden is gerestaureerd en uitgebreid met een nieuwbouwvleugel.

 • Hoge zorgkosten en een lager inkomen? De gemeente helpt!

  Verwacht u in 2019 hoge ziektekosten? Het kan voordeliger zijn om over te stappen naar de Gemeentepolis van CZ. De Gemeentepolis bestaat uit de basisverzekering én een aanvullende verzekering met extra dekking voor bijvoorbeeld brillen, tandarts of fysiotherapie.

 • Ruim 9 van de 10 fietsers zeer tevreden over fietsknooppuntennetwerk Noord- en Midden-Limburg

  Ruim 90% van de gebruikers is zeer tevreden over de bewegwijzering, de routing en het onderhoud van het fietsknooppuntennetwerk. De grootste pluspunten van dit netwerk zijn volgens respondenten het eenvoudig plannen van fietstochten, de zeer gevarieerde routes en de verassende plekken die men aandoet. Meer dan 95% van de gebruikers beveelt het netwerk dan ook aan bij vrienden en kennissen. Routebureau Noord- en Midden-Limburg deed voor de derde keer onderzoek onder de gebruikers van het fietsknooppuntennetwerk.

 • Patrijzenproject Thorn-Wessem

  Tot voor kort heel normaal maar nu steeds zeldzamer: patrijzen. Niet alleen Maasgouw maar in geheel Nederland gaat het aantal patrijzen drastisch achteruit. Afgelopen zomer hebben enkele burgers stichting IKL uitgedaagd om samen het tij te keren.

 • Inloopbijeenkomst donderdag 22 november dijkversterking Thorn - Wessem

  Op donderdag 22 november 2018 houden we in De Grote Hegge aan de Waterstraat 9 in Thorn een inloopbijeenkomst. Vanaf 16.00 tot 20.00 uur zijn medewerkers van Waterschap Limburg, gemeente Maasgouw en het Rijk aanwezig voor een toelichting of het beantwoorden van uw vragen.

 • Vacature van de week: Bestuursleden gezocht (389 en 390)

 • Afhalen parkeervergunningen 2019 kern Thorn

  Het jaar loopt alweer bijna ten einde. Dit betekent voor bewoners en (medewerkers van) bedrijven van Thorn dat hun parkeervergunning van 2018 per 31 december 2018 verloopt. Wanneer u in 2018 een parkeervergunning heeft ontvangen, dan kunt u vanaf maandag 10 december 2018 tot 1 januari 2019 een nieuwe vergunning voor 2019 afhalen in het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

 • NL DOET 2019

  Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen en voedselbanken opgelet! Dit is jullie kans om een grote klus te klaren, jullie organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Op 15 en 16 maart 2019 organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NL DOET.

 • Gemeente plaatst bladkorven

  Binnenkort zullen de meeste bomen hun blad weer verliezen. Dit kan voor overlast zorgen. Het wijkteam van de gemeente Maasgouw beperkt de overlast voor verkeer en omwonenden zoveel mogelijk door de inzet van veeg- en zuigmachines.

 • Eerste Participatieverklaringsceremonie in Maasgouw

  Op 5 november zijn, na uitreiking door wethouder Peters, de eerste participatieverklaringen door de statushouders ondertekend.

 • Informatieavond over nieuwe landelijke subsidie voor amateursportverenigingen

  Amateursportverenigingen kunnen vanaf 1 januari 2019 van het Ministerie van VWS een subsidie van 20% krijgen voor kosten die gemaakt worden in verband met de aanschaf/bouw en onderhoud van een sportaccommodatie. Dit geldt ook voor de aanschaf en onderhoud van sportmaterialen. Voor investeringen in energiebesparingen en toegankelijkheid geldt zelfs een vergoeding van 35%  van de aanschafkosten.

 • Prijsuitreiking prijsvraag Open Dag Maasgouw

  Tijdens de officiële opening van het gemeentehuis in Maasbracht was er een prijsvraag voor de bezoekers.

 • Update werkzaamheden Oud Maasbracht

  Na de bouwvakantie zijn de werkzaamheden voortvarend gestart. We zijn gestart in de Gertrudisstraat. Vervolgens zijn we via de Rondestraat doorgestoken naar de Binnenweg. Ook wordt inmiddels al gewerkt in de Kruchterstraat.

 • Open dag gemeentehuis

  Afgelopen zaterdag was de officiële opening van het gemeentehuis en aansluitend een Open Dag. Tijdens de opening onthulde de burgemeester samen met een inwoner, raadslid en ambtenaar de Maasgouw Sculptuur.

 • Pleegzorg is plek maken voor een kind in je huis en hart

  Van woensdag 31 oktober t/m woensdag 7 november is het de Week van de Pleegzorg. We vragen hierin aandacht voor de ruim 19.000 pleegkinderen in Nederland. Kinderen die gewoon willen opgroeien in een gezin. Helaas is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Terwijl dit zoveel moois kan brengen. Lees het verhaal van Ellen en Willem, pleegouders in hart en ziel.

 • Notenbeemd Thorn opgeschoond

  Op vrijdag 19 oktober is samen met omwonenden de Notenbeemd in Thorn opgeknapt. Samen met IKL is een plan ontwikkeld om het gebied te verfraaien. Een volgende stap is het aanplanten van een hoogstamboomgaard in het gebied. Zo wordt het langzaam maar zeker een gebied van én voor de inwoners van Thorn.

 • De Dodendraad leeft

  De Dodendraad was in de Eerste Wereldoorlog een elektrische grensversperring op de Belgisch-Nederlandse grens. Op de draad stond 2000 Volt. Er vielen daardoor meer dan 1000 slachtoffers. De draad werd door de Duitse bezetter geplaatst om Belgische oorlogsvrijwilligers, vluchtelingen, spionnen, Duitse deserteurs en smokkelaars tegen te houden. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de wapenstilstand werd getekend en dat de Dodendraad werd afgebroken.

 • Woningmarktonderzoek Midden-Limburg

  ‘Voldoende en geschikte huisvesting voor alle inwoners’ is een van de speerpunten van beleid voor de zeven Midden-Limburgse gemeenten.

 • Raadsvergadering gemeente Maasgouw

  Op donderdag 8 november 2018 om 15.00 uur vindt de openbare vergadering plaats over de Programmabegroting 2018 van de raad van de gemeente Maasgouw in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36).

 • Aandacht op de weg: rij MONO, fiets MONO

  Social media en het verkeer gaan niet samen. Dat vindt bijna iedereen. Toch is het als automobilist of fietser moeilijk om binnenkomende appjes en updates te weerstaan. Een aantal seconden je aandacht niet op de weg houden is heel riskant, niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers. Daarom is half september de campagne ‘MONO, ongestoord onderweg’ gestart.

 • Fotoalbum felicitatiecruise echtparen 50e huwelijksdag

  Op donderdag 25 oktober vond een minicruise plaats met echtparen die in het tweede deel van dit jaar hun 50e huwelijksdag vieren. Op deze dag zijn een aantal foto’s gemaakt. Deze delen wij graag met u.

 • Start spreekuur wethouder Snijckers

  Wethouder Tim Snijckers start vanaf 31 oktober met een wekelijks spreekuur. Iedere woensdagochtend kunt u tussen 9.00 en 11.00 uur een afspraak met hem maken.

 • De Participatieraad Maasgouw zoekt nieuwe leden

  De Participatieraad Maasgouw vertegenwoordigt de belangen van inwoners die in de bijstand zitten of een laag inkomen hebben (tot 120% van de bijstandsnorm). Deze raad is op zoek naar betrokken inwoners die de bestaande raad willen versterken.

 • Afsluiting bruggen Teggert en Sleydal in Heel in verband met werkzaamheden

  In week 43 en 44 (22 oktober t/m 2 november) worden werkzaamheden uitgevoerd aan de bruggen Teggert en Sleydal in Heel.

 • Theatervoorstelling over dementie ‘Dag Mama’ komt naar Maasgouw

  De veelgeprezen muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ is op 11 december te zien in Heel. Deze voorstelling over dementie heeft al voor veel uitverkochte zalen gezorgd in Nederland en België. Bent u als zorgprofessional of als naaste nauw betrokken bij dementie? Dan is deze voorstelling echt iets voor u.

 • Verkeersspreekuur op 30 oktober

  Op dinsdag 30 oktober 2018 wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang is 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Gemeente doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route 2018

  De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. In het voorjaar zijn er thematours en in het najaar is er een verkiezing van het duurzaamste huis.

 • TenneT en gemeente Maasgouw: veiligheid door biodiversiteit

  De hoogspanningsverbindingen van TenneT bevinden zich door heel Nederland en Duitsland en hebben in meer of mindere mate effect op de natuur. TenneT wil een positieve bijdrage leveren aan de natuur.   Op  Vrijdag 12 oktober tekenden gemeente Maasgouw en TenneT TSO een convenant voor het duurzaam en veilig beheren van hoogspanningsverbindingen op de Beegderheide .

 • Coming Out Day

  Vandaag is het Coming Out Dag. Op deze dag is er nationaal en internationaal aandacht  voor het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender medeburger (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

 • Aanleg glasvezel buitengebied Noordwest Limburg gestart

  Op woensdag 3 oktober gaf wethouder Lalieu met de wethouders van Nederweert, Peel en Maas en gedeputeerde Hans Teunissen het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordwest Limburg.

 • Staat uw vereniging ook op de foto?

  De ingrijpende verbouwing van ons gemeentehuis is klaar! Op zaterdag 27 oktober wordt het gemeentehuis feestelijk geopend.

 • Individuele studietoeslag: financiële tegemoetkoming voor studenten met een beperking

  Veel studenten werken naast hun studie om de opleiding te kunnen betalen. Voor studenten met een lichamelijke of geestelijke beperking is het vaak moeilijk om de (voltijds) studie te combineren met een bijbaan.

 • Nieuwe subsidieregeling voor ondernemersinitiatieven

  Voor ondernemers is er een nieuwe subsidieregeling voor initiatieven die bijdragen aan versterking van het winkelgebied en/of het ondernemersklimaat.

 • Gemeente Maasgouw doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

  De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Via de website kunnen er vragen worden gesteld aan deelnemende huiseigenaren, openen op zaterdag 3 en 10 november en tijdens thematours in het voorjaar huiseigenaren hun deuren.

 • Start reconstructie Veestraat en omgeving in Linne

  In week 42 (de week van 15 oktober) starten de werkzaamheden voor het project ‘Reconstructie Veestraat en omgeving in Linne’.

 • Afvalstoffenheffing

  De gemeente  heeft het ophalen van de huishoudelijke afvalstoffen ondergebracht bij afvalverwerker RD Maasland. Deze zorgt ervoor dat het restafval en het GFT-afval tweewekelijks wordt opgehaald.

 • Opening speeltuin Meersekamp op 12 oktober

  De Meersekamp in Stevensweert is een prachtige plek, waar menig inwoner geregeld te vinden is. Met hulp van de ‘Vrienden van de Meersekamp’ is er de laatste tijd vanalles ontwikkeld in het gebied.

 • Subsidiemogelijkheden voor verenigingen, overheden

  Onlangs werd er door de INTERREG-commissie van de euregio rijn-maas-noord weer een aantal projecten goedgekeurd voor subsidie.

 • Seniorenmiddagen 2018 in teken van sociale voorzieningen in Maasgouw en verantwoord medicijngebruik

 • Mogelijkheid tot het aanvragen van een financiële bijdrage voor ontwikkelingssamenwerkingsprojecten

  Mensen in de gemeente Maasgouw die betrokken zijn bij of zich actief inzetten voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, kunnen in 2019 in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van hun project.

 • 2e informatieavond reconstructie Maasbrachterweg - Nieuwe Mergelweg in Linne

  De gemeente Maasgouw gaat de Maasbrachterweg (gedeelte Plantsoenstraat - Mergelweg) en de Nieuwe Mergelweg in Linne reconstrueren op het gebied van riolering, verharding en groen.

 • Hompesche Molen genomineerd voor Prins Bernhard Cultuurfonds

  De Hompesche Molen in Stevensweert is genomineerd voor de Inspiratieprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Vindt u ook dat de Hompesche Molen deze Inspiratieprijs verdient? Breng dan uw stem uit op www.limburger.nl/stem. U kunt uw stem uitbrengen tot 5 oktober.

 • Samen sporten met je kind(eren) op 3 oktober in Maasbracht

  Op woensdagmiddag 3 oktober kunnen kinderen van groep 1 t/m 8 lekker samen sporten met hun papa en/of mama, opa en/of oma of verzorger(s). De activiteiten vinden plaats in de Andreashal in Maasbracht.

 • Volg nu de raadsvergadering live via de gemeentelijke website

  Aanstaande donderdag vindt de eerste raadsvergadering plaats in het verbouwde gemeentehuis. Vanaf donderdag zijn alle raadsvergaderingen van Maasgouw live te volgen via de gemeentelijke website.

 • Sport- en Speldag voor kinderen en volwassenen met een beperking op 6 oktober

  Op zaterdag 6 oktober vindt weer de jaarlijkse Sport- en Speldag plaats in Roermond.

 • Rioolrenovatie en reconstructie Wilhelminalaan Thorn

  De gemeente Maasgouw is gestart met de voorbereiding van een project voor de rioolrenovatie- en reconstructie van de Wilhelminalaan in Thorn. In het project zal de riolering worden vervangen door een gescheiden stelsel, waarbij regenwater afzonderlijk wordt ingezameld en afgevoerd. Dit regenwater wordt zo veel mogelijk geïnfiltreerd in de ondergrond.

 • Cliëntervaringsonderzoek jeugdhulp 2018

  Elk jaar voert de gemeente een ervaringsonderzoek uit onder inwoners die jeugdhulp hebben ontvangen. Zo krijgen we inzicht in de ervaringen met de jeugdhulp en kunnen we de hulp verder verbeteren.

  In opdracht van de gemeente Maasgouw voert onderzoeksbureau Scale MC dit ervaringsonderzoek uit.

 • Wekelijks Taalcafé in Maasbracht start op 3 oktober

  Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom dan langs bij het Taalcafé Maasbracht! In het nieuwe Taalcafé van Bibliocenter Maasbracht kun je op een leuke, ontspannen manier samen de Nederlandse taal oefenen.

 • Oproep aan alle verenigingen: op de foto in het nieuwe gemeentehuis

  De ingrijpende verbouwing van ons gemeentehuis is klaar. Op zaterdag 27 oktober gaan we ons gemeentehuis feestelijk openen. De officiële opening is om 12.00 uur.

 • Onderhoudswerkzaamheden gastransportleiding Veestraat Linne

  De firma A.Hak zal in opdracht van Gasunie onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de gastransportleiding in de Veestraat in Linne. De werkzaamheden starten op 20 augustus en duren tot uiterlijk 12 oktober.

 • Verkeersspreekuur op 25 september 2018

  Op dinsdag 25 september 2018 wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Armoede en stress

  Stress speelt een belangrijke rol bij mensen met een klein budget (door een laag inkomen en/of  schulden). Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat armoede het denken van iemand zo overneemt, dat hij/zij minder ruimte over heeft om aan andere dingen te denken.

 • Werkzaamheden aan de Dorpsstraat in Heel

  In de Dorpsstraat in Heel worden enkele civieltechnische werkzaamheden uitgevoerd.

 • Feestelijke opening gemeentehuis

  Op zaterdag 27 oktober gaan wij het verbouwde gemeentehuis in Maasbracht feestelijk openen.

 • Dag voor de Vrede 2018

  21 september is door de Verenigde Naties uitgroepen tot Internationale Dag voor de Vrede. Het doel is een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. Op deze dag wapperen de regenboogkleurige vredesvlaggen bij ons gemeentehuis.

 • Onderhoudswerkzaamheden Markt Wessem

  Binnenkort starten er werkzaamheden aan de Markt in Wessem.

 • Informatiebijeenkomst Limburgse Mineraalbrekerij op 18 september 2018

  De gemeente Maasgouw organiseert in samenwerking met de directie van de Limburgse Mineraalbrekerij een informatiebijeenkomst.

 • Open Monumentendag 8 en 9 september 2018

  Komend weekend is het Open Monumentendag. Ook in Maasgouw kunt u dan verschillende monumenten en musea bezichtigen. Op de gemeentelijke website vindt u een overzicht van de activiteiten.

 • Startersdag voor aankomende en pas gestarte ondernemers: ‘Ondernemen doe je samen!’

  Een eigen bedrijf starten is niet altijd even makkelijk. Naast passie en doorzettingsvermogen is een goede voorbereiding een van de pijlers van succesvol ondernemerschap.

 • Ondernemen rondom de Maasplassen: stem je bedrijfsvoering op dit unieke gebied af

  Welke natuur, cultuur(historie) en (water)beheer maken de Maasplassen zo bijzonder? Als je als ondernemer meer over de omgeving weet, kun je dit goed gebruiken in jouw bedrijfsvoering. Vertel jouw gasten authentieke verhalen over het gebied of laat jouw personeel en zakelijke relaties kennis maken met het prachtige gebied waarin jij onderneemt.

 • Gratis excursie 4 september bij oplevering dijkversterkingen

  De inwoners van Roosteren, Stevensweert, Ohé en Laak en Grevenbicht houden droge voeten door de versterkte dijken waaraan Waterschap Limburg en haar partners hebben gewerkt. Wonen en werken langs water brengt risico's met zich mee. De normen voor de veiligheid van onze waterkeringen zijn vernieuwd. Veel waterkeringen in Limburg voldoen nog niet aan de basisveiligheid uit deze norm.

 • Kermis Heel

  Van 1 t/m 4 september is het kermis in Heel.

 • Uitnodiging cursus horeca en recreatieve ondernemingen

  Wat maakt het gebied waarin je onderneemt zo bijzonder? Welke natuur, cultuur(historie) en (water)beheer typeren de Maasplassen? Als je als ondernemer meer over jouw eigen omgeving weet, kun je dit gebruiken binnen jouw bedrijfsvoering.

 • Het thema van de Open Monumentendagen 2018 is ‘In Europa’

  In het weekend van 8 en 9 september kunt u tijdens de Open Monumentendagen ook in Maasgouw een aantal monumenten en musea bezoeken. Met het landelijke thema ‘In Europa’ ligt dit jaar de nadruk op het Europese aspect van monumenten. Wat is de relatie van de monumenten met de landen om ons heen? En hoe zijn ze door die andere landen beïnvloed? In Maasgouw zijn op diverse plaatsen Europese invloeden.

 • Kermis Linne

  Van 25 t/m 28 augustus is het kermis in Linne.

 • De Boels Ladies Tour door Maasgouw

  De absolute wereldtop aan wielrensters komt op 30 en 31 augustus en 1 september naar Limburg. Zij nemen deel aan de Boels Ladies Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd van het hoogste niveau.

 • Maasgouw zet een streep door discriminatie

  Op 4 augustus startte de landelijke campagne 'Zet een streep door discriminatie'. Iedereen kan te maken krijgen met discriminatie. Bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt, vanwege je leeftijd, vanwege je seksuele voorkeur of vanwege je huidskleur. Iedereen heeft vooroordelen. Daardoor kan het ook gebeuren dat je anderen onbedoeld discrimineert. Omdat discriminatie zo ingrijpend is, staat in Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet dat alle mensen in gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden. En dat discriminatie verboden is.

 • Basisregistratie personen (BRP) en geheimhouding van persoonsgegevens

  De persoonsgegevens van alle inwoners van Nederland worden bijgehouden in de Basisregistratie personen (BRP). Het gaat hierbij niet alleen om adresgegevens, maar ook om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, nationaliteit, ouders en kinderen.

  Met de persoonsgegevens wordt zorgvuldig omgegaan. Niet iedereen kan zomaar uw persoonsgegevens bij de gemeente opvragen.

 • Opfriscursus Verkeersregels

  Bent u senior en wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de (veranderde) verkeersregels? Grijp nu uw kans!

 • Veerpont tussen Ophoven en Ohé en Laak 20 jaar in de vaart

  Veerpont Willy Claes vaart al 20 jaar tussen Ohé en Laak en Ophoven in Kinrooi. De veerpont ‘Willy Claes’ zet jaarlijks ongeveer 50.000 wandelaars en fietsers af op Nederlandse bodem bij Ohé en Laak of op Belgische bodem bij Ophoven. Om dit jubileum te vieren, werd het pontje in een feestelijk jasje gestoken en waren op woensdag 1 augustus de overvaarten gratis.

 • Zwem alleen op officiële zwemwaterlocaties

  Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de blauwalg. De blauwalgen of blauwwieren zijn cyanobacteriën die eruit zien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlakte water, maar bij hoge temperaturen kunnen de blauwalgen tot bloei komen en blauw-groene en/of rode-drijflagen vormen.

 • Start herinrichting Oud Maasbracht

  In week 33 starten de werkzaamheden voor het project ‘Herinrichting Oud Maasbracht’. In dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd. Verder worden de wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken compleet gerenoveerd. Ook wordt de aanwezige vijver opgeknapt. Dit gebeurt in samenwerking met visvereniging I.P.I.V.I. uit Maasbracht.

 • Overlast van ratten. Wat nu?

  De rat heeft een slecht imago. Ze veroorzaken schade en kunnen ziektes overbrengen zoals de ziekte van Weil, Salmonella en Paratyfus. Mensen schrikken daarom vaak als ze een rat zien. Een enkele rat op straat hoeft nog geen probleem te zijn. Het kan een toevallige voorbijganger zijn. Tegelijkertijd kan het echter ook een indicatie zijn van een (te) grote populatie of een achterliggend probleem met bijvoorbeeld zwerfvuil.

 • Plaatselijke afsluiting A73 richting het zuiden van 6 t/m 13 augustus

  Vanwege asfalteringswerkzaamheden aan de A73 zal deze tussen afslag Roermond (19) en het knooppunt Vonderen in zuidelijke richting worden afgesloten voor alle verkeer van maandag 6 augustus 05.00 uur tot en met maandag 13 augustus 05.00 uur.

 • Gemeentehuis weer open

  De verbouwing van het gemeentehuis is klaar. Vanaf dinsdag 31 juli vindt onze dienstverlening weer plaats vanuit het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

 • 20 jaar veerpont tussen Ophoven en Ohé en Laak

  Veerpont Willy Claes vaart al 20 jaar tussen Ohé en Laak en Ophoven in Kinrooi. De veerpont ‘Willy Claes’ zet jaarlijks ongeveer 50.000 wandelaars en fietsers af  op Nederlandse bodem bij Ohé en Laak of op Belgische bodem bij Ophoven. Om dit jubileum van de Willy Claes te vieren zijn op woensdag 1 augustus 2018 de overvaarten gratis.

 • Technisch probleem in productieproces paspoorten en identiteitskaarten

  Op vrijdag 29 juni is door de leverancier van de Nederlandse reisdocumenten bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) gemeld dat zich een technisch probleem heeft voorgedaan bij de productie van reisdocumenten in de periode april t/m juni 2018.

 • Eerste ritjes met de Wensbus!

  De inwoners van Maasgouw kunnen sinds 2 juli gebruik maken van de Wensbus. De twee bussen die door de kernen van Maasgouw rijden hebben al verschillende inwoners naar hun gewenste bestemming gebracht. De reacties van de passagiers zijn positief. Ze zijn zeer tevreden en gaven aan vaker met de Wensbus te reizen.

 • Uitgiftepunt Voedselbank Midden-Limburg in Heel

  Vanaf 1 augustus 2018 stelt gemeente Maasgouw een ruimte in Heel ter beschikking aan de Voedselbank Midden-Limburg. Hier zal één dagdeel per week een uitgiftepunt van de Voedselbank Midden- Limburg gerealiseerd worden. Wethouder Peters: ‘Met de voorziening in Heel wordt hulp dichtbij de inwoners die het nodig hebben geboden. Dit vinden wij belangrijk.’

 • Inwoners oud Maasbracht kiezen zelf hun straatverlichting

  Binnenkort start in oud Maasbracht een herinrichting van de rioleringen en de wegen. Een grote opknapbeurt, waarbij ook de straatverlichting wordt vervangen. Samen met de inwoners van oud Maasbracht zijn de plannen voor de herinrichting opgesteld en uitgewerkt.

 • Informatiebijeenkomst voor organisatoren van evenementen

  Organiseert u als vereniging of als (horeca)bedrijf evenementen in de gemeente Maasgouw? De regels op het gebied van brandveiligheid en basishulpverlening zijn veranderd. Tijdens een informatiebijeenkomst krijgt u uitleg over wat deze regelgeving voor u betekent.

 • Plaats geen afval naast de container

  De containers in de wijkmilieuparkjes worden volop gebruikt voor afvalscheiding. Op de meeste plaatsen belandt het afval op de juiste plek: namelijk ín de containers. Maar de laatste tijd wordt er steeds meer afval náást de containers gedumpt. Dat is zeker niet bedoeling, maar wist u dat het zelfs strafbaar is? Indien u betrapt wordt op afvaldumping, of te achterhalen is van wie het afval is kan dat een boete opleveren van minimaal 140 euro!

 • Sluiting gemeentehuis in verband met vakantieperiode en verhuizing

 • Nieuwbouw zonder gas

  Vanaf 1 juli 2018 is de gasaansluitingsplicht vervallen. Dit betekent dat nieuwbouwwoningen niet meer mogen worden voorzien van een gasaansluiting. Dit is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst.

 • Fase 'extra alert' door aanhoudende droogte

  Het is al langere tijd droog in onze regio. Dat betekent dat we met z’n allen extra alert moeten zijn op natuurbranden. Zeker in grote natuurgebieden is het belangrijk om goed op te letten.

 • Bouwwerkzaamheden gemeentehuis afgerond

  De bouwwerkzaamheden aan het gemeentehuis aan de Markt zijn bijna afgerond. Op maandag 25 juni heeft de aannemer het gebouw opgeleverd. Dit betekent dat nu gestart kan worden met de inrichting.

 • Ambassadeurs van het eiland in de Maas

  Al sinds 2017 organiseren Nathalie en John Teunissen uit Stevensweert rondleidingen voor Belgische wandelverenigingen op het eiland in de Maas. Afgelopen week ontvingen ze de 1000e wandelaar.

 • Nieuw bermenbeheer krijgt vorm

  Met ingang van dit jaar is het beheer van de bermen en andere extensief beheerde grasvelden enigszins aangepast. Doel van het nieuwe beheer is om meer ruimte voor biodiversiteit te realiseren.

 • Gezocht: vrijwilligster voor uitstapjes Daelzicht

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • ZomerBob

  Uit onderzoek blijkt dat 1 drankje al genoeg is om je trek te geven in het volgende. En dat gebeurt razendsnel, omdat alcohol in ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt.

 • Nog geen jodiumtabletten ontvangen?

  In oktober 2017 hadden alle huishoudens met kinderen tot 18 jaar per post een doosje jodiumtabletten moeten ontvangen.

 • Gezocht: wandel- en/of fietsmaatje voor St. Anna

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Gesprongen waterleiding Heerstraat Noord Beegden

  Op de Heerstraat Noord in Beegden is een waterleiding gesprongen. WML is bezig met de herstelwerkzaamheden.

  De verwachting is dat de werkzaamheden nog enkele uren duren. De werkzaamheden kunnen voor overlast voor het verkeer zorgen.

 • Gezond en Wel, Maasgouw op weg naar positieve gezondheid

  Op 13 juni jl. nam Jessie Smeets–Palmen afscheid als wethouder. Een op de toekomst gericht onderdeel van dit afscheid was een inspiratiesessie door dr. Marja van Vliet rond het thema ‘positieve gezondheid’. Hiermee werd ook de aftrap gegeven voor de actualisering van het Maasgouws gezondheidsbeleid.

 • Gebruik drones

  We zien steeds vaker dat gebruik wordt gemaakt van vliegen met een drone. Als u zich aan de regels houdt, dan mag dat. Deze regels verschillen overigens tussen hobbymatig (particulier) en professioneel (zakelijk) gebruik.

 • Buurtpark Vlasaardstraat Thorn

  Op initiatief van enkele omwonenden is samen met buurtbewoners een herinrichtingsplan gemaakt voor het plantsoen aan de Vlasaardstraat. Van dit plantsoen wordt een buurtpark gemaakt.

 • Europese subsidie voor de regio

  Op 6 juni jl. kende de euregio rijn-maas-noord aan 5 grensoverschrijdende projecten een subsidie toe van in totaal 118.000 euro. De bijdrage werd betaald uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

 • Toename eikenprocessierups

  De rupsen komen vanaf april uit de eitjes. Na de winterperiode komen de eikenbomen in het blad. De rupsen eten van dit verse blad. De gemeente Maasgouw spuit een biologisch bestrijdingsmiddel in de eikenbomen, dat op de bladeren terecht komt. De eikenprocessierups eet hiervan en gaat dood. In de eerste 2 fases van hun leven zijn de rupsen heel kwetsbaar, ze overlijden door regen en harde wind.

 • Verkeersspreekuur op dinsdag 26 juni

  Op dinsdag 26 juni 2018 wordt er weer een verkeersspreekuur gehouden. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied van Noordwest Limburg

  Het buitengebied van Noordwest Limburg krijgt glasvezel! Maandagmiddag werd het eindpercentage bekendgemaakt.

 • Sluiting panden na aantreffen hennepplantage

  Burgemeester Strous sluit met ingang van 18 juni twee panden. In de panden, een in Maasbracht en een in Stevensweert, werden hennepplantages aangetroffen. De verplichte sluiting duurt drie maanden.

 • Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied van Noordwest Limburg

  Het buitengebied van Noordwest Limburg krijgt glasvezel! Maandagmiddag werd het eindpercentage bekendgemaakt.

 • Nieuwe gemeenteraad

  Op 21 maart heeft u kunnen stemmen voor de gemeenteraad van Maasgouw. Na deze verkiezingen en de benoeming van de nieuwe wethouders op 29 mei, is de samenstelling van de gemeenteraad voor de periode 2018-2022 bekend.

 • Plaatselijke afsluiting A2 richting het noorden op 15/16 juni, 16/17 juni en 23/24 juni

  Vanwege asfalteringswerkzaamheden op de viaducten Kruisweg en Kloosterstraat in Maasbracht zal de A2 tussen het knooppunt Vonderen en afslag Maasbracht (43) in noordelijke richting afgesloten worden voor alle verkeer gedurende de volgende periodes:

 • Onthulling Wensbussen Maasgouw

  Onder grote belangstelling en een stralende zon werden op zaterdag 2 juni jl. de 2 Wensbussen aan de inwoners van Maasgouw gepresenteerd.

 • Geen avondopenstelling gemeentehuis tijdens zomerperiode

  In de zomerperiode van dinsdag 3 juli t/m dinsdag 14 augustus is er géén avondopenstelling.

 • Dorpsgaard Notenbeemd Thorn

  Op 6 juni jl. heeft er een overleg plaatsgevonden met omwonenden van de Notenbeemd in Thorn. Aanleiding was het verzoek van de buurt om op de plek van een verlaten moestuin een ontmoetings- of rustplek te creëren voor omwonenden en recreanten.

 • Grote belangstelling informatieavond 'Is uw vereniging AVG-proof?' op 22 mei jl.

  De informatiebijeenkomst voor verenigingen over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend als ‘privacywetgeving’, werd druk bezocht.

 • Vernieuwde site Wonen in Maasgouw in de lucht

  De website woneninmaasgouw.nl is helemaal opnieuw vormgegeven. Eerst was de site een opsomming van de kavels die de gemeente te koop heeft. Nu kun je op de site ook nog heel veel informatie vinden over hoe fantastisch het is om in een van onze kernen te wonen. En je vindt er links naar het actuele woningenaanbod.

 • Statushouders opgeleid in Werken in het groen

  Vrijdag 1 juni jl. hebben 4 statushouders hun MBO-1-diploma Werken in het groen ontvangen. De opleiding volgden zij in combinatie met werken in het wijkteam van de gemeente Maasgouw.

 • Geen gemeentegids in 2018

  We krijgen de laatste tijd weer telefoontjes van bedrijven en organisaties die gebeld worden voor advertenties in informatie- en bedrijvengidsen.

 • Groene Tegels

  Op de kruispunten van de Echterstraat met de Kruchterstraat en de Julianastraat in Maasbracht wordt een pilotproject gerealiseerd met een nieuw vergroeningsconcept van verharde oppervlaktes: het Groene Tegelconcept van GreensTile.

 • Samen op weg naar een duurzaam Maasgouw

  Vanaf 29 mei jl. heeft de gemeente Maasgouw een nieuwe coalitie, die wordt gevormd door Lokaal Belang, CDA en VVD. Dit zijn de 3 partijen die bij de gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen hebben behaald. Samen hebben deze partijen 14 van de 19 zetels in de gemeenteraad.

 • 'Wat er ook gebeurt: zoek altijd naar nieuwe kansen'

  Na 12,5 jaar neemt Jessie Smeets (62) uit Maasbracht op 13 juni afscheid van “de mooiste baan die er bestaat’. Het wethouderschap. Ze blijft actief als raadslid voor het CDA.

 • Afsluiting verkeersplein Ei van St. Joost van vrijdag 8 t/m maandag 11 juni

  Vanwege asfalteringswerkzaamheden aan het verkeersplein Ei van St. Joost en de op- en afritten van de A2, zullen deze van vrijdag 8 juni 21.00 uur t/m maandag 11 juni 05.00 uur voor alle verkeer - met uitzondering van fietsers en bromfietsers - worden afgesloten.

  Het overige verkeer zal door middel van bebording worden omgeleid.

 • Uitnodiging afscheidsreceptie Jessie Smeets-Palmen

  Jessie Smeets-Palmen neemt op 13 juni 2018 afscheid als wethouder van de gemeente Maasgouw. Vanaf de gemeentelijke herindeling in 2007 maakte zij deel uit van ons college.

 • Burgemeester presenteert burgerjaarverslag

  Het burgerjaarverslag van 2017 is klaar. In dit jaarverslag geeft burgemeester Strous inzicht in zijn werkzaamheden van het afgelopen jaar.
  Het verslag kunt u hier vinden.

  Per maand ziet u:

  • een paar afspraken uit zijn agenda
  • een twitterbericht
  • een kort verslag van een bijzondere gebeurtenis uit die maand
 • Maasgouw is eerste bijvriendelijke gemeente van Limburg

  De gemeente Maasgouw heeft het predicaat ‘Bijvriendelijke’ gemeente gekregen. In onze gemeente leven 116 verschillende soorten bijen en dat is opmerkelijk veel. Dit komt doordat het landschap in onze gemeente erg geschikt is voor wilde bijen. Maar ook omdat Maasgouw maatregelen neemt om de leefomgeving van wilde bijen te verbeteren.

 • Bloembakken Havenstraat Maasbracht

  Net als afgelopen jaar, zullen de ondernemers aan de Havenstraat in Maasbracht zorgdragen voor het onderhoud van de bloembakken.

 • Start maaien bermen en ruwe gazons in week 22

  De gemeente Maasgouw zal in week 22 starten met het maaien van de bermen binnen- en buiten de bebouwde kom.

 • Verkeersspreekuur 29 mei

  Op dinsdag 29 mei 2018 wordt er weer een verkeersspreekuur gehouden. Het spreekuur is om 17.00 uur in het tijdelijk gemeentehuis aan de Kruisweg in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • De wensbussen zijn er!

  Het geduld is lang op de proef gesteld en onze chauffeurs staan al een tijdje in de startblokken. Maar nu zijn ze er: de Wensbussen van Maasgouw!

 • Open Inloop Brachtbeek bestaat 3 jaar

  In april viel er wat te vieren in Maasbracht-Beek. De Open Inloop bestond 3 jaar. De Inloop is opgezet door een groep enthousiaste vrijwilligers voor de senioren van Brachtbeek die het prettig vinden om samen met anderen gezellig een praatje te maken en een spelletje te doen. Er wordt in groepjes gekaart, rummikub gespeeld en koersbal gedaan. Iedere 2e en 4e woensdag van de maand zijn inwoners vanaf 14.00 uur welkom bij de Inloop in het Baekerhoes.

 • AFGELAST: Wijkschouw met inwoners in Beegden

  De geplande wijkschouw in Beegden op 23 mei om 19:00 uur gaat niet door wegens een gebrek aan aanmeldingen.

 • Valse brieven BsGW in omloop

  Inmiddels zijn er meerdere meldingen ontvangen van valse brieven die door BsGW lijken te zijn verzonden. Echter het gaat hierbij steeds om brieven die niet van BsGW afkomstig zijn.

 • Start 't Zunke in Stevensweert

  Samen genieten van een vers bereide maaltijd, gezelligheid en een praatje maken. Sinds kort is dat mogelijk in Stevensweert bij ’t Zunke. In een huiselijke sfeer bereiden ouderen en/of alleenstaanden onder begeleiding van vrijwilligers een gezonde, warme maaltijd. ’t Zunke is iedere donderdag van 10.00 tot 14.00 uur in de kantine van de tennisvereniging aan de Julianalaan. Na het eten is er nog tijd om gezellig iets te drinken en een praatje te maken.

 • Verwijderen groen in Onder de Bomen in Thorn

  De struiken en ander groen rond de oude muur, die ooit het goed Groenenberg in Thorn afbakende, wordt in week 21 verwijderd.

 • Wijziging afvalinzameling Pinksteren

  In verband met Pinksteren wijzigt de inzameling van het GFT-afval.

 • Toespraak Dodenherdenking 4 mei

  De toespraak van burgemeester Strous op 4 mei 2018 te Linne.

 • Het Eurobad gaat weer open

  Vanaf Hemelvaartsdag 10 mei is buitenbad Eurobad in Maasbracht weer open. De bassins zijn dan compleet gerenoveerd en weer gebruiksklaar voor een heerlijke, lange zomer vol zwemplezier dicht bij huis.

 • Gezellige opening speeldveld Luikelveld Maasbracht

  Op 21 april is de nieuwe speel- en ontmoetingsplek Luikelveld in Maasbracht feestelijk geopend door wethouder Math Wilms. Zonder de geweldige inzet van buurtbewoners van de Luikstraat en Merkelstraat was deze plek er niet gekomen.

 • Opslag landbouwplastic

  Maagouw is een landschappelijk fraaie gemeente. En dat proberen we zo te houden.

 • Informatieavond 'Is uw vereniging AVG-proof?'

  Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Voor verenigingen gelden er ook wettelijke verplichtingen waaraan zij moeten voldoen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om voorschriften over het vastleggen en beschermen van (privacy)gegevens van leden.

 • Controle hondenbelasting van start

  In de laatste week van mei 2018 gaan controleurs in de gemeente Maasgouw huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW.

 • Gewijzige inzameldagen huisvuil in verband met Hemelvaartsdag

  In verband met de feestdagen wijzigen de inzameldata afval

 • Ooievaarsnest en huiszwaluwtil Meersekamp Stevensweert geplaatst

  Op 26 april zijn het nieuwe ooievaarsnest en de huiszwaluwtil in de Meersekamp in Stevensweert neergezet. Dit als kroon op het werk van een heleboel betrokken mensen uit Stevensweert en omgeving.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  Gemeente, provincie of Rijkswaterstaat zijn verantwoordelijk voor het beheersen en bestrijden van de eikenprocessierups op bomen in hun beheer.

 • Wijkschouw met inwoners in Beegden

  De gemeente Maasgouw nodigt u uit om samen met wethouder Lalieu deel te nemen aan een wijkschouw in Beegden.

 • Uitreiking Maasgouw Sculptuur

  Ter gelegenheid van zijn afscheid als raadslid van de gemeente Maasgouw heeft burgemeester Strous op vrijdag 27 april 2018 de Maasgouw Sculptuur uitgereikt aan de heer G.(Ger) H.J. Reijners.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

  Dit jaar heeft de jaarlijkse Lintjesregen plaats gevonden op donderdag 26 april 2018. In de gemeente Maasgouw hebben op deze dag 5 mensen uit handen van burgemeester S.H.M. Strous een onderscheiding mogen ontvangen.

 • Gemeente Maasgouw dient beroep in tegen revisievergunning De Heus

  De gemeente Maasgouw heeft beroep ingediend tegen de revisievergunning die de provincie Limburg heeft afgegeven aan diervoederbedrijf De Heus in Maasbracht. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat de revisievergunning onvoldoende rekening houdt met het woon- en leefklimaat van de inwoners van de gemeente. Ook vindt zij dat de aanvraag en de vergunning op onzorgvuldige wijze tot stand zijn gekomen. Daarom vraagt de gemeente nu aan de rechter om de vergunning te vernietigen.

 • Dodenherdenking 2018

  Op vrijdag 4 mei vindt de gemeentelijke herdenking van de oorlogsslachtoffers plaats in Linne.

 • Statushouders opgeleid in Werken in het groen

  Ongeveer een jaar geleden is een aantal statushouders uit Maasgouw gestart met de MBO-1-opleiding ‘Werken in het groen’. Op vrijdag 20 juni ronden 4 statushouders deze opleiding af met een praktijkexamen. Het theoriegedeelte hebben ze al eerder gehaald. De opleiding volgden ze in combinatie met het werken in het wijkteam van de gemeente Maasgouw.

 • Onderzoek natuurgebieden

  Studenten van de HAS in Den Bosch gaan de komende weken onderzoek verrichten op de Hornerheide, rondom het Drinkwaterspaarbekken De Lange Vlieter, landgoed Exaten en de Beegderheide. Zij doen dit onder begeleiding van Bosgroep Zuid Nederland en in samenspraak met de belangrijkste grondeigenaren van het gebied: Waterleidingmaatschappij Limburg, Stichting het Limburgs Landschap, de heer Magnée en de gemeenten Leudal en Maasgouw.

 • Wadi’s Stevensweerterweg

  Afname biodiversiteit

  Het aantal insecten neemt al jaren dramatisch af in Nederland. 75% van alle insecten is de afgelopen 30 jaar verdwenen. De laatste 50 jaar zijn 20 vlindersoorten uitgestorven. Maar ook met andere soorten, zoals bijen en hommels, gaat het slecht. Dit is ongunstig voor de insecten zelf, maar ook voor veel vogelsoorten die ervan leven. Daar willen we wat aan doen.

 • Wilt u meehelpen aan het verbeteren van het fietsknooppuntensysteem?

  In Noord- en Midden-Limburg is sinds 2010 een fietsknooppuntensysteem van 1500 kilometer aangelegd. Dit wordt beheerd en onderhouden door Routebureau Noord- en Midden-Limburg. Zij doen dit ook in onze gemeente.

 • Wat kunnen wij nog meer met 12 miljoen funshoppers?

  Bent u ondernemer in toerisme en recreatie in Limburg? Wilt u meedenken over de potentie van toerisme en recreatie in Midden-Limburg? Kom dan op 7 mei naar een bijeenkomst bij Roompot Weerterbergen. Hier kunt u meepraten met de politiek over de toekomst van deze belangrijke regio en aanhaken bij de toekomstige ontwikkelingen. Er wordt een nieuwe subsidieregeling voor u als ondernemer toegelicht. Ook deelt een aantal succesvolle collega’s hun ervaringen. En wellicht dat dan tevens een eerste tipje van de sluier opgelicht kan worden over de nieuwe attractie die in de regio ontwikkeld gaat worden!

 • Wijziging inzameling afval ivm Koningsdag

  In verband met Koningsdag wijzigt de inzameldag van het GFT-afval. De vrijdagroute van 27 april wordt verplaatst naar zaterdag 28 april 2018.

 • Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club met zestig luxe motorjachten in Maasbracht tijdens Koningsweekend

  Op Koningsdag, vrijdag 27 april, komen leden van de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club met ca. 60 motorjachten naar Maasbracht voor hun jaarlijkse seizoensopening.

 • Brede coalitie Lokaal Belang - CDA - VVD

  Informateur Johan Lalieu (lijsttrekker Lokaal Belang) heeft de informatiefase in de gemeente Maasgouw afgerond en maakt bekend dat een brede coalitie gevormd gaat worden van Lokaal Belang, CDA en VVD. Gezamenlijk hebben deze partijen 14 van de 19 zetels in de gemeenteraad van Maasgouw.

 • Verkeersspreekuur op 24 april

  Op dinsdag 24 april wordt er weer een verkeersspreekuur gehouden. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren. De medewerkers van de gemeente en de politie staan u graag te woord.

 • Goed gesprek met onze dorpsraden

  Sinds 2015 komen inwoners uit verschillende dorpsoverleggen en ambtenaren van de gemeente Maasgouw regelmatig bij elkaar om te praten over burgerparticipatie. Doel van deze bijeenkomsten is de samenwerking tussen inwoners en gemeente te verbeteren voor een optimale invulling van inwonersbehoeften en leefomgeving.

 • WhatsApp-borden geplaatst

  Misschien heeft u ze al zien staan, de nieuwe WhatsApp-borden die zijn geplaatst in alle dorpen van Maasgouw. De borden staan op strategische plekken bij toegangswegen en maken inbrekers en andere overlastplegers er op attent dat er een BuurtWhatsApp-groep actief is. Maandag 9 april werd in Linne het laatste bord geplaatst.

 • Besteding Stevolgelden en burgerparticipatie in openbare ruimte Ohé en Laak

  Ter compensatie van de overlast is bij de ontgrindingen in de omgeving van Stevensweert en Ohé en Laak voor elke ton gewonnen grind, geld in een fonds gestopt. Onlangs heeft de gemeenteraad besloten om deze zogenaamde Stevolgelden, die nog steeds in reserve staan, vrij te maken voor Stevensweert en Ohé en Laak.

 • Schone Maas

  Na een hoogwaterperiode blijft op de oevers van de Maas veel zwerfafval achter. Dit is niet alleen erg lelijk, het is ook gevaarlijk voor dieren die dit afval opeten of zich eraan verwonden. Ook in het water is het afval een probleem. Hier draagt het bij aan de steeds groter wordende vervuiling van het water met plastic, de zogenaamde ‘plastic soep’.

 • Informatieavond nieuwe privacywetgeving (AVG)

  Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacy wetgeving (AVG) in werking. Met deze AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) worden de regels rondom het gebruik van persoonsgegevens aangescherpt. Op grond hiervan moeten organisaties, stichtingen en verenigingen voldoen aan een bepaalde mate van privacybescherming voor de gegevens van leden en vrijwilligers die zij in hun administratie hebben.

 • Geslaagde Dikke Banden Race in Brachterbeek

  Op zondag 8 april vond tijdens de jeugdwielerronde in Brachterbeek de Decathlon Dikke Banden Race plaats.

 • Correctie watertappunten

  Vorige week heeft in VIA Maasgouw een overzicht gestaan van de watertappunten in onze gemeente. Dit overzicht was helaas niet compleet.

 • Bijeenkomst veteranen Maasgouw

  Gemeente Maasgouw heeft veel waardering voor het risicovolle werk dat veteranen verrichten en hebben verricht voor onze samenleving.

 • Gezocht: penningmeester voor Gemeenschapshuis Baekerhoes

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Hou je aan de snelheidslimiet

  Iedereen rijdt weleens net iets harder dan toegestaan. Soms bewust, om verloren tijd in te halen. Vaak onbewust, omdat we onze snelheid gewoon niet in de gaten hebben. Een paar kilometer boven de limiet lijkt onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Zeker in de drukke bebouwde kom. Daar heb je te maken met fietsers, oudere voetgangers en spelende kinderen. Die gedragen zich niet altijd voorspelbaar. Maar bij een aanrijding is de kans wel heel groot dat ze ernstig gewond raken. Of erger…

 • Resultaten onderzoek over kermissen bekend

  Een tijdje geleden hebben we onderzoek gedaan naar uw mening over kermissen. Ook in Maasgouw lopen de bezoekersaantallen van kermissen terug. Is dit evenement nog wel van deze tijd? Of moet dit anders worden ingevuld? Op zulke vragen probeerden we antwoord te krijgen in dit onderzoek.

 • Succesvolle voorjaarsbijeenkomst voor sport-, cultuur- en jeugdclubs

  Op 27 maart vond er een bijeenkomst plaats voor sport-, cultuur- en jeugdclubs. Vrijwilligersnet Nederland, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de gemeente Maasgouw gaven wetenswaardige presentaties over verschillende onderwerpen. Hieronder volgt een samenvatting van de 3 thema’s van deze avond.

 • WML-watertappen weer aangesloten

  Met de lente voor de deur, worden de diverse WML-watertappunten in onze gemeente weer aangesloten. Vanaf komende week kunnen onze inwoners en bezoekers weer genieten van een lekker bekertje of flesje echt Limburgs kraanwater.

 • Maasgouw stelt zich kandidaat voor landelijke intocht Sinterklaas 2019

  De gemeente Maasgouw heeft zich bij de NTR aangemeld als gastheer voor de landelijk Sinterklaasintocht in 2019. Maasgouw wil de landelijke intocht in 2019 organiseren in de haven van Maasbracht. Vanwege een verbouwing van het gemeentehuis en een grote reconstructie in de oude kern van Maasbracht was een kandidaatstelling voor de intocht van 2018 niet mogelijk.

 • Informatieavond glasvezel voor buitengebied Maasgouw

  De campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Noordwest Limburg is gestart. Als u in het buitengebied woont, dan kunt u zich aanmelden voor een glasvezelaansluiting én een abonnement. Als 50% van de bewoners dit vóór 11 juni 2018 doet, wordt er glasvezel aangelegd in het gebied.

 • 8e editie zwemsportdag voor mensen met een beperking

  Zaterdag 14 april vindt de jaarlijkse regionale zwemsportdag voor mensen met een beperking plaats. Deze dag wordt georganiseerd door zwembad en waterskibaan de IJzeren Man, Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg en PSW Vrije tijd. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere De Ronde Tafel Weert, ZPC de Rog, Punt Welzijn, Drukkerij van Deursen, De Lions en vele vrijwilligers.

 • Unieke Historische Momenten

  Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de historische kern van Stevensweert werd aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Ook de vereniging Amici Insulae en het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak bereiken dit jaar een mijlpaal, namelijk het 35-jarig bestaan.

 • Gezocht: toegewijde vrijwillig(st)er voor Proteion St. Jozef in Wessem

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

  Donderdag 29 maart vond de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad plaats. De raadsleden werden geïnstalleerd en legden de eed of verklaring+belofte af. Zij kunnen nu aan de slag voor de komende 4 jaar.

 • Fiets-voetveer Ohé en Laak – Ophoven vanaf 1 april in de vaart

  Met Pasen (1 april 2018) gaat het fiets- voetveer tussen Ohé en Laak en Ophoven weer in de vaart. Het vaart op Eerste en Tweede Paasdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

 • Fietskaart 2018

  Met het voorjaar in aantocht kan de fiets weer uit de schuur voor een recreatief tochtje. Voor het uitstippelen van een aantrekkelijk tochtje kunt u gebruik maken va het uitgebreide fietsknooppuntensysteem.

 • Breerpark verfraaid door ’t Breerke

  Basisschool ’t Breerke ligt in het Breerpark. Afgelopen winter hebben kinderen al eens geholpen om het park te verfraaien door kruidenmengsels door te zaaien en bloembollen te planten.

 • Onderzoek naar wandelvoorkeuren

  De landelijke stichting Wandelnet is bezig met een onderzoek naar leefstijlen en wandelvoorkeuren. Dit onderzoek wordt gebruikt om meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de wandelaars in Nederland. Hierdoor kunnen de diverse producten en diensten verbeterd worden, zoals routegidsen, route-informatie, nieuwsbrieven, website en adviezen aan routebureaus.

 • Schooltuin Basisschool de Toermalijn aangeplant

  Afgelopen winter is door de kinderen van Basisschool de Toermalijn in Maasbracht het vlechtscherm rondom de tuin gemaakt. Medewerkers van PSW hebben trottoirtegels gelegd.

 • Wijziging inzameldag huisvuil

  In verband met Pasen wordt het restafval ingezameld op zaterdag 31 maart in plaats van maandag 2 april.

 • Tijdelijke wegafsluiting Oude Trambaan te Thorn

  Op 4 april worden er tussen 7.30 en 17.00 uur werkzaamheden uitgevoerd aan het riool aan de Oude Trambaan in Thorn ter hoogte van huisnummer 1 tot aan de Akker. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk. De basisschool is bereikbaar via Eind. De wegomleiding loopt via de straten Eind, Schoolstraat en Akker. Deze route wordt met omleidingsborden aangegeven.

 • Afscheid gemeenteraad

  Op dinsdag 27 maart vindt er om 19.30 uur een openbare raadsvergadering plaats, waarbij afscheid wordt genomen van de oude gemeenteraad van Maasgouw. Sommige raadsleden hebben zich niet meer verkiesbaar gesteld of zijn niet herkozen. De bijeenkomst vindt plaats in het voormalige gemeentehuis in Heel. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Installatie nieuwe gemeenteraad

  Op donderdag 29 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Dit gebeurt tijdens een openbare raadsvergadering. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst start om 19.30 uur in het voormalige gemeentehuis in Heel.

 • Achtste editie zwemsportdag voor mensen met een beperking

  Zaterdag 14 april vindt de jaarlijkse regionale zwemsportdag voor mensen met een beperking plaats. Deze dag wordt georganiseerd door zwembad en waterskibaan de IJzeren Man, Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg en PSW Vrije tijd.

 • Uitslag gemeenteraadsverkiezingen en referendum

  Op 21 maart 2018 heeft 50,5% van de kiesgerechtigden inwoners gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen. De einduitslag is: