HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

 • Veilig op vakantie

  Het is weer vakantietijd. Tijd om er even tussenuit te gaan. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie. Zorg dus dat u uw woning veilig achterlaat.

 • Vakantietijd en de verveling slaat toe?

  Kijk eens op www.klikmaasgouw.nl, er staan vele leuke vacatures op de website. Je vindt er vast iets wat je aanspreekt! Vrijwilligerswerk betekent niet dat je vast zit aan een onbetaalde job, je kiest zelf hoe vaak je inzetbaar bent.

 • Bijstand en vrijwilligerswerk

  Iedereen kan een bijdrage leveren aan maatschappelijk nuttige activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk. Dat kan ook als u een bijstandsuitkering heeft. Belangrijk om te weten is dat u vooraf toestemming moet vragen aan de gemeente.

 • Beleid nieuwe woningbouwplannen

  Met de vaststelling van de nieuwe ‘Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021’ is het kader voor het toekomstige volkshuisvestelijke beleid bepaald. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarbij van de gemeenteraad de opdracht gekregen om dit kader voor de woningbouw nader vorm te geven in een lokale uitwerking.

 • Op 2 en 5 augustus spoedaanvraag reisdocument niet mogelijk

  Op maandag 5 augustus wordt de apparatuur vervangen die wij gebruiken voor het aanvragen en uitreiken van paspoorten en identiteitskaarten. Om deze reden kunt u op vrijdag 2 augustus en op maandag 5 augustus géén spoedaanvraag indienen voor een paspoort of Nederlandse identiteitskaart.

 • Waterschap waarschuwt voor blauwalgen

  Tijdens controles, uitgevoerd door inspecteurs van Waterschap Limburg, zijn blauwalgen aangetroffen op een aantal locaties in Maasgouw.
 • Wat te doen bij warm weer?

  Het is zomer in Limburg. Lekker genieten van zomerse temperaturen met een ijsje of een drankje op het terras. Maar niet iedereen is even blij met temperaturen boven de 35 graden. Voor kwetsbare groepen zoals ouderen en jonge kinderen kan het zelfs gevaarlijk zijn. Mensen kunnen last krijgen van vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Daarnaast kunnen huidklachten optreden zoals jeuk en uitslag met blaasjes. In ernstige situaties kan door uitdroging kramp, misselijkheid, uitputting en flauwte ontstaan. Hoe blijf je zoveel mogelijk koel als het buiten warm is?

 • Zwem op veilige zwemwaterlocaties

  Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor blauwalg. Dit zijn bacteriën die eruitzien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlaktewater, maar bij hoge temperaturen kan blauwalg tot bloei komen en een gekleurde drijflaag vormen.

 • Werkbezoek Minister Van Nieuwenhuizen aan Noordelijke Maasvallei

  Op donderdag 11 juli bracht minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op uitnodiging van de regio een werkbezoek aan de Limburgse Noordelijke Maasvallei. De minister bezocht verschillende plekken in de regio en ging in gesprek met betrokkenen uit het gebied, ter voorbereiding op het voorgenomen besluit dijkverleggingen, onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

 • Boost geven aan ondernemersklimaat

  Hoe kunnen we het ondernemersklimaat in Maasgouw een boost geven? Met die onderzoeksopdracht van wethouder Carla Peters startten vijf studenten van Hotel Management School in Maastricht een half jaar geleden. Vorige week presenteerden zij de resultaten aan het voltallige college.

 • Vrijwilligers gezocht: voor bibliotheek basisschool Wessem

  De bibliotheek van basisschool St. Medardus in Wessem is op zoek naar een vrijwilliger die kinderen helpt bij het vinden van boeken en andere materialen. Verder ondersteun je bij het uitlenen en reserveren van boeken, maak je kinderen wegwijs in de bibliotheek en ruimt je teruggebrachte materialen op.

 • Wat vind jij van onze Sociale Kaart?

  Wist je dat de gemeente Maasgouw een Sociale Kaart heeft? Dat is een website met alle informatie over wat onze gemeente te bieden heeft aan activiteiten en voorzieningen op het vlak van zorg, werk & inkomen, wonen, vrijetijdsbesteding en jeugd & jongeren.

 • Gemeente kiest bewust voor kruidenrijke vegetaties

  Regelmatig krijgt de gemeente vragen over het beheer van de bermen. Vaak omdat gedacht wordt dat meer maaien problemen zoals hooikoorts kan voorkomen. Het is helaas een illusie dat meer maaien helpt. Ook niet als het gaat om problemen met grasaren en teken waar honden soms last van hebben. Ook als we vaker maaien, komen grassen tot bloei en maken ze zaad.

 • Belangrijke informatie over het openluchttheater Thorn

  Het openluchttheater in Thorn staat aan de vooravond van enkele veranderingen. Via dit bericht ontvangt u informatie over de belangrijkste ontwikkelingen.

 • Vrijwilligers gezocht voor Taalcafé Heel

  Het Taalcafé in Heel zoekt vrijwilligers om mensen te helpen met het bevorderen van hun spreekvaardigheid door alledaagse gesprekken te voeren. Ook wordt er gewerkt in spelvorm.

 • Start bouw nieuwe brandweerkazerne Ittervoort

  De werkzaamheden aan de nieuwe brandweerkazerne in Ittervoort zijn op maandag 8 juli begonnen. Burgemeester Stef Strous, de burgemeester van de gemeente Leudal, Arno Verhoeven, en leden van de directie van de Veiligheidsregio staken de eerste schop in de grond. De kazerne is een samenvoeging van de post Thorn en Hunsel.

 • Gemeenteraad stelt kadernota vast

  In de kadernota staan de plannen en doelen voor 2020 bepaald. Op hoofdlijnen wordt aangegeven binnen welke kaders deze plannen uitgevoerd moeten worden.

 • Bob-zomercampagne weer van start

  De Bob-zomercampagne is begin juli weer van start gegaan. De campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol.

 • Meer werkzoekenden aan het werk

  Minimaal 300 extra werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Dat is de bedoeling van het actieplan Perspectief op Werk. Werkgevers, onderwijs, UWV en gemeenten in Midden-Limburg zetten daar samen hun schouders onder. De Rijksoverheid heeft er in totaal 2 miljoen euro voor over.

 • Onthulling stadspoorten Stevensweert

  In vestingstad Stevensweert werden op zaterdag 29 juni de kunstwerken Veldpoort en  Maaspoort op karakteristieke wijze onthuld.

 • Vrijwilligers gezocht: Bij omroep ML5 een leuke hobby!

  ML5 is op zoek naar een cameraman. Omroep ML5 is altijd op zoek naar nieuw talent! Ben jij geïnteresseerd in nieuws, muziek, filmen, monteren of een combinatie van dit alles? Dan is ML5 op zoek naar jou!

 • Tour de L1mbourg vanuit de haven in Maasbracht

  Vrijdag 12 juli staat de haven in Maasbracht in het teken van de Tour de France. De rondreizende wielertalkshow van L1, Tour de L1mbourg, komt die dag vanuit Maasgouw. De 230 kilometer lange etappe van Belfort naar Chalon-sur-Saone is live te volgen vanuit de haven. Vanaf 15:30 uur zijn er tal van sportieve activiteiten waar jong en oud het wielrennen kunnen beleven.

 • Bestuurlijk overleg Kinrooi-Maasgouw

  Op vrijdag 21 juni zijn de colleges van de gemeente Maasgouw en de Belgische buurgemeente Kinrooi bij elkaar gekomen in de Kasteelhoeve de Grote Hegge te Thorn voor een bestuurlijke bijeenkomst.

 • GemeenteJournaal juli 2019

  In deze aflevering van het Gemeente Journaal: de Kadernota en het Armoedebeleid. Dinsdagavond 2 juli 2019 naam de raad over o.a. deze punten een beslissing.
   

 • Geen avondopenstelling i.v.m. zomervakantie

  In de zomervakantie gelden er aangepaste openingstijden voor de avondopenstelling van de Gemeente Maasgouw.

 • Bijzonder Blauw: samenwerking politie en gemeente in beeld

  Samen met de gemeenten Roerdalen en Echt-Susteren, politie Limburg en omroep OR6 hebben we een serie filmpjes gemaakt met de titel ‘Bijzonder Blauw’. Het doel van deze filmpjes is het werk van ‘blauw op straat’ in Maasgouw in beeld te brengen.

 • Subsidie voor verbeteren van jouw terrein voor de steenuil

  Momenteel is er een subsidie beschikbaar voor het verbeteren van jouw terrein voor de steenuil. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen de gemeente Maasgouw en stichting IKL.

 • In gesprek met echtparen tijdens felicitatiecruise

  Met de echtparen die in het eerste deel van dit jaar hun 50ste huwelijksdag vieren vond afgelopen donderdag een minicruise plaats.

 • Streep door nieuwe vergunning veevoederfabrikant De Heus

  De rechtbank in Roermond heeft een streep gezet door de nieuwe vergunning van veevoederfabrikant De Heus in Maasbracht. Met die vergunning van de provincie had de veevoederfabriek haar productie moeten kunnen uitbreiden, maar dat gaat in ieder geval voorlopig niet door.

 • Taalcafé Maasbracht zoekt vrijwilligers

  Het Taalcafé in Maasbracht zoekt vrijwilligers om mensen te  helpen met het bevorderen van hun spreekvaardigheid door alledaagse gesprekken te voeren en werken in spelvorm. Ook zorg je voor een warm welkom met koffie en thee en bereid je gezamenlijk een thema voor.

 • Gemeente telefonisch niet bereikbaar tussen 12:45 en 14:45 uur

  Let op! De gemeente Maasgouw is op 20 juni 2019 tussen 12:45 en 14:45 telefonisch niet bereikbaar.

 • Campagne ‘Maak jij het verschil voor een kind’

  Voor de campagne ‘Maak jij het verschil voor een kind’ vond dinsdag 18 juni de kick-off plaats. Met dit initiatief worden jongeren met zorgen in de leeftijd van 0 tot en met 23 jaar geholpen. De start van de campagne vond plaats in jongerencentrum Gotcha in Roermond.

 • Schooltuin Beegden geopend

  Wethouder Math Wilms heeft op maandag 17 juni samen met schooldirecteur Ron van Mierlo van basisschool St. Martinus in Beegden de ‘Schooltuin Beegden’ geopend.

 • Startschot voor ‘Je sporttalent ontdekken is Fun’

  Wethouder Tim Snijckers heeft op maandag 17 juni het startschot gegeven voor het project ‘Je sporttalent ontdekken is Fun’. Dit gebeurde in de Andreashal in Maasbracht. Het doel van dit project is om sportieve dromen onder jongeren werkelijkheid te laten worden.

 • Mantelzorgsalon over Wmo, Participatiewet en onafhankelijke ondersteuning

  Er wordt op donderdag 27 juni weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunt u in gesprek met een aantal medewerkers van de Wmo, Participatiewet en onafhankelijke ondersteuning. Wethouder Math Wilms is aanwezig en verzorgt een inleiding. 

 • Start herinrichting Oud Maasbracht fase 3

  De werkzaamheden voor het project Herinrichting Oud Maasbracht fase 1 en 2 zijn nagenoeg gereed. Maandag 17 juni 2019 is er gestart met fase 3 van dit project. Ook in dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd en worden de wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken compleet gerenoveerd.

 • Maasgouw feliciteert!

  De heer en mevrouw De Boij-Dierx uit Wessem vierden hun 65-jarig huwelijksfeest. Burgemeester Strous feliciteerde het echtpaar met deze uitzonderlijke mijlpaal.

 • VVV Midden-Limburg zoekt vrijwilliger

  Thorn is een trekpleister voor vele toeristen uit binnen- en buitenland. Nu het zomerseizoen aanstaande is, verwacht de VVV weer veel bezoekers. Wij zoeken daarom voor VVV Midden-Limburg een enthousiaste balievrijwilliger voor in Thorn. De werkzaamheden bestaan uit het adviseren van bezoekers, het beantwoorden van mails, het bedienen van de kassa en het verkopen van verschillende producten. Vind je het leuk om met mensen om te gaan, dan is dit iets voor jou!

 • Opheffen eenrichtingsverkeer Osen

  Van diverse bewoners van de wijk Sleydal is het verzoek ontvangen om het eenrichtingsverkeer van de weg Osen/Broekbeemden vanaf Roermond op te heffen. De reden hiervoor was het grote omrijden en het massaal negeren van het eenrichtingverkeer.

 • Uitbreiding 'Hemels Eetpunt' bij café D'n Ingel

  In het ‘Hemels Eetpunt’ kunnen senioren en iedereen die het fijn vindt om samen met anderen aan tafel te schuiven al van 12.30 tot 15.00 uur terecht voor een driegangenmenu op iedere derde woensdag van de maand. Het eetpunt is nu uitgebreid met de activiteit ‘Señoras Y Señores’.

 • Start deze zomer je eigen bedrijf

  Droom jij ervan een eigen onderneming te starten? Of ben je al gestart maar kun je wel wat hulp gebruiken? En ben je tussen de 15 en 23 jaar? Doe dan mee met het project Zomerondernemer Keyport 2019.

 • Verkeersspreekuur

  Op dinsdag 25 juni 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

 • Vrijwilligers gezocht voor diverse vacatures

  Geslaagd of gestopt met je studie of een tussenjaar? Je weet even niet wat je met jezelf aan moet? Word tijdelijk vrijwilliger! Zoek het niet té ver, zoek het bij ons in Maasgouw, en geef een helpende hand! We hebben je hard nodig! Ook voor verenigingen zoeken wij vrijwilligers! Kijk voor een volledig aanbod op  www.KlikMaasgouw.nl

 • Slijtlaag asfalt diverse wegen in Maasgouw

  Gemeente Maasgouw gaat een slijtlaag aanbrengen op het asfalt op diverse wegen. Deze werkzaamheden zijn gepland op 26 en 27 juni, mits de weersomstandigheden het toelaten.

 • Voorbereidende werkzaamheden fietspad Wessem - Thorn

  De gemeente gaat voorbereidende werkzaamheden uitvoeren aan het fietspad van Wessem naar Thorn. Deze voorbereidende werkzaamheden starten in de week van 10 juni en zijn vóór de bouwvakantie gereed, voorlopend op het grootschalig onderhoud aan dit fietspad dat na de zomer plaatsvindt.

 • Bloembakken in Linne voorzien van nieuwe bloemen

  Zaterdag 25 mei 2019 werden de bloemzuilen op de Nieuwe Markt in Linne weer voorzien van nieuwe bloemen. Deze burgerparticipatie volgt uit het groenfonds van de gemeente Maasgouw.

 • Innovatief waterbergingssysteem toegepast

  Bij de herinrichting van Oud Maasbracht en onder speeltuinen en parkeerplaatsen in de gemeente Maasgouw is een innovatief waterbergings- en infiltratiesysteem toegepast. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat het regenwater  wordt opgenomen in steenwol. Vervolgens vloeit het in 24 uur gedoseerd terug naar de bodem.

 • Hompesche Molen zoekt vrijwillige tuinman (m/v)

  De Hompesche Molen is op zoek naar een tuinman of -vrouw. Deze gaat zich bezighouden met het beheer en onderhoud  van de natuurspeelplaats van OERRR naast de molen. Te denken valt aan het maaien van het ruige groen, het checken van de speelaanleidingen, eventuele reparaties of de bouw van een bijenstal of insectenhotel.

 • Participatieverklaringsceremonie in Maasgouw

  Verschillende inburgeraars hebben de afgelopen weken deelgenomen aan drie workshops in het kader van de participatieverklaring. Zij hebben o.a. meer geleerd over de Nederlandse cultuur. Op 13 mei 2019 ontvingen zij uit handen van wethouder Peters de participatieverklaring.

 • Gemeentejournaal juni 2019

  De 2e aflevering van het gemeentejournaal staat online. In het gemeentejournaal zoomen we in op 2 agendapunten van de raadsvergadering van 6 juni.

 • College van B&W brengt bedrijfsbezoek aan Machinefabriek Bex in Wessem

  Het college van Maasgouw gaat regelmatig op bezoek bij een bedrijf in onze gemeente. Onlangs werd een bezoek gebracht aan Machinefabriek Bex in Wessem.

 • Campagne 'Geen prut in de put!' van start

  Straatputten, ook wel kolken genoemd, raken steeds vaker verstopt door vervuiling met frituurvet, verfresten, hondenpoepzakjes en bouw- en tuinafval. Dit veroorzaakt verstopping en bij hevige regenval overstromen de putten en dat zorgt voor veel overlast. Om dit probleem onder de aandacht te brengen start in Limburg deze week de campagne ‘geen prut in de put’.

 • Kom uit je schuld!

  Veel Nederlanders hebben geldproblemen. En die problemen worden vaak ernstig omdat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het oorspronkelijke bedrag ruim 10 keer zo hoog. Dat is zonde. Kom jij eruit?

 • Werkzaamheden Stadspoorten Stevensweert

  Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van het aanbrengen van stadspoorten in Stevensweert. Op de locatie van de oude stadspoorten aan de Maaspoort en de Veldpoort worden “eigentijdse bogen” aangebracht. De poorten vergoten de beleving van de cultuurhistorie in Stevensweert.

 • Bloembakken in Beegden aangeplant en opgehangen

  Bewoners van De Bongerd, Abelenstraat en de Oosderweg maken Beegden mooier. Samen worden bloembakken aangeplant en opgehangen. Bewoners geven de geraniums komend jaar water.

 • Uitslagen verkiezingen Europees Parlement 23 mei 2019

  Op 23 mei 2019 hebben de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsgevonden.

 • Informatieavond over de steenuil in Maasgouw

  De steenuil heeft het zwaar, doordat het landschap steeds minder geschikt wordt voor zijn leefwijze. Gelukkig kan iedereen een bijdrage leveren om het leefgebied van de steenuil te verbeteren. Donderdag 6 juni organiseert Stichting IKL samen met de gemeente Maasgouw en Vogelwacht Limburg een informatieavond over de steenuil, waarbij de leefwijze, bedreigingen en beschermingsmaatregelen verduidelijkt worden.

 • Hou je aan de snelheidslimiet!

  Net iets te hard rijden lijkt niet erg, maar toch vergroot een paar kilometer te hard rijden de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk, vooral binnen de bebouwde kom. Daarom is 6 mei de campagne gestart over snelheidsgedrag.

 • Onderhoud aan het fietspad Thorn-Wessem

  In een eerdere publicatie hebben we al aangegeven dat we onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad Thorn –Wessem willen uitvoeren. De werkzaamheden zullen na de zomervakantie uitgevoerd worden. De aanvraag voor het kappen van de bomen ( kapvergunningen) zijn inmiddels aangevraagd.

 • Dierenverblijven Meersekamp Stevensweert feestelijk in gebruik genomen

   Het ooievaarsnest, insectenhotel, ezel- en schapenstal en bijenstal zijn gemaakt door vrijwilligers van de Vrienden van Meersekamp en afgelopen donderdag 16 mei geopend door Johan Lalieu met een kleine attentie voor de kartrekkers van deze prachtige initiatieven.

 • Informatie(inloop)avond 'Vernieuwing hoogspanningsstation Maasbracht'

  TenneT gaat, op de huidige locatie, het hoogspanningsstation Maasbracht (3802/150 KV) volledig vernieuwen.

 • Verenigingen, schrijf je in om vrijwilligers te vinden!

  Blijven er in jouw vereniging geregeld taken liggen omdat de menskracht ontbreekt? Zoals oud papier ophalen of bestuursleden vinden zoals een penningmeester?

 • Aanvraag Koninklijke onderscheiding

  Voor toekenning van een Koninklijke onderscheiding ligt sinds Koninginnedag 1996 de nadruk op de maatschappelijke verdiensten. Dit zijn de bijzondere persoonlijke verdiensten of prestaties van iemand ten behoeve van de gemeenschap: plaatselijk, regionaal of zelfs landelijk.

 • Gewijzigde openingstijden Hemelvaart en Pinksteren

  Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei is het gemeentehuis in Maasbracht gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Maandag 3 juni zijn we weer geopend volgens de normale openingstijden.

  Het Sociaal Wijkteam is tevens gesloten op donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei. Het Sociaal Wijkteam is vanaf maandag 3 juni weer volgens haar normale openingstijden bereikbaar.

 • Vergadering raadscommissie mei

  Op maandag 20 en dinsdag 21 mei 2019 vindt in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36) de vergadering van de raadscommissie plaats. De commissievergadering is openbaar en is ook te volgen via de link ‘Raadsvergaderingen Maasgouw’ op onze website. Ook kunt u hier na de commissievergadering de video-opnames terug kijken. Naast de vaste vergaderonderdelen, worden de  volgende agendapunten behandeld:

 • Verkeersspreekuur 28 mei 2019

  Op dinsdag 28 mei 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

 • Vrijwilligers gezocht voor Leonardusmolen Maasbracht

  Heb je altijd al in of rond een molen willen werken? Of molengids- molenaar willen worden? Dit is je kans om je vrijwillige inzet voor een paar uurtjes per maand te geven.

 • Enthousiaste vrijwilliger gezocht voor een lieve dame die van uitstapjes houdt

  Wij zijn opzoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor een lieve dame van 62 jaar die van uitstapjes/activiteiten houdt.

 • Bezoek aan werkgevers van brandweervrijwilligers

  Samen met Brandweer Limburg-Noord bezocht burgemeester Stef Strous vrijdag 3 mei verschillende werkgevers van brandweervrijwilligers, waarvan de gemeente Maasgouw er één is. Naast de gemeente Maasgouw betreft het de bedrijven Unibelt B.V. uit Panheel en Schreurs B.V. uit Wessem.

 • Dodenherdenking 4 mei 2019

  Op zaterdag 4 mei 2019 vond in CC Don Bosco in Heel de gemeentelijke herdenkingsplechtigheid plaats. 

 • Dodenherdenking Maasgouw 4 mei in Don Bosco

  Vrijheid is niet vanzelfsprekend, het is goed om hierbij stil te staan. De gemeentelijke herdenking van oorlogsslachtoffers vindt plaats op zaterdag 4 mei in Heel in zalencentrum Don Bosco. Vanwege de bijzonder slechte weersverwachting is het besluit genomen om deze herdenking naar een binnenlocatie te verplaatsen.

 • Koningsdag 2019

  Op zaterdag 27 april vond de gemeentelijke viering van Koningsdag plaats in Wessem. Het programma werd begeleid door Harmonie Eendracht maakt Macht en Schutterij Sint Joris.

 • Controle hondenbelasting van start

  Vanaf half mei 2019 gaan controleurs in de gemeente Maasgouw huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar!

 • Onthulling borden langs grindgatenroute

  In de stralende zon heeft wethouder Johan Lalieu donderdag 18 april officieel de informatieborden langs de Grindgatenroute onthuld. Dit deed hij samen met de werkgroepleden Mien Derkx, Pierre Seuren, Ben van Krimpen en Wil Silkens die dit initiatief tot stand hebben gebracht.

 • Vrijwilliger gezocht voor theaterschool SamSam in Heel

  Bij theaterschool SamSam in Heel spelen veel enthousiaste cliënten die genieten om zichzelf te laten zien, samen te werken, te improviseren, te fantaseren, zichzelf te presenteren, maar bovenal om samen veel plezier te maken!

 • Kom naar de gratis Beweegmiddag in Maasbracht!

  Wil je graag meer bewegen en ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Kom dan naar de gratis Beweegmiddag in Maasbracht! Op vrijdag 17 mei laten de Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw je ontdekken dat er voor iedereen een passende en leuke beweegactiviteit is.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

  Dit jaar heeft de jaarlijkse Lintjesregen plaats gevonden op vrijdag 26 april 2019. In de gemeente Maasgouw hebben op deze dag 3 mensen uit handen van burgemeester S.H.M. Strous een onderscheiding mogen ontvangen.

 • 10 jaar Open Inloop in Beegden

  Maandag 15 april vierde de Open Inloop in Beegden haar 10-jarig bestaan. Vrijwilligers van de Open Inloop zorgden voor een bijzondere feestmiddag voor alle deelnemers.

 • Koningsdag 2019

  Op zaterdag 27 april vindt de viering van Koningsdag van de gemeente Maasgouw plaats in Wessem. Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners uit die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Ook collegeleden en raadsleden zijn aanwezig op deze feestelijke bijeenkomst.

 • Start bouw 10 patiowoningen Europlein Maasbracht

  Op woensdag 17 april verrichtte Wethouder Tim Snijckers de openingshandeling bij de start van de bouw van 10 patiowoningen aan het Europlein in Maasbracht.

 • Herdenking oorlogsmonument Burgerhout/de Sleye

  Op donderdag 18 april vond de jaarlijkse herdenking plaats van basisschool de Sleye bij het oorlogsmonument Burgerhout in Heel.

 • Vacature van de week: Vrijwilliger gezocht voor bij de broodjesservice

  In verband met het starten van een broodjesservice, is St. Anna op zoek naar een vrijwilliger die het leuk zou vinden om cliënten hierin te ondersteunen en te helpen. De werkzaamheden kunnen heel divers zijn, maar alles is gericht op het verzorgen van broodjes en andere lunchgerechten.

 • Voorjaar! Doe mee met Waterklaar en win een plantenbon.

  Straten en tuinen die blank staan na een stortvloed van regen. Of juist het verdrogen van bomen en planten, omdat er wekenlang geen druppel regenwater valt.

 • Wijziging inzameldag huisvuil

  In verband met Pasen wordt het GFT-afval in plaats van maandag 22 april op zaterdag 20 april ingezameld.

 • Vrijwilligers gezocht voor Leonardus Maasbracht

  Heb je altijd al in of rond een molen willen werken? Of molengids- molenaar willen worden? Dit is je kans om je vrijwillige inzet voor een paar uurtjes per maand te geven.

 • Verkeersspreekuur 23 april 2019

  Op dinsdag 23 april 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

 • Gewijzigde openingstijden i.v.m. Pasen

  Op 2e Paasdag (maandag 22 april 2019) is het gemeentehuis gesloten en zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

 • Onthulling borden langs grindgatenroute op 18 april

  Misschien heeft u ze al zien staan, de tien nieuwe informatieborden langs de grindgatenroute in Heel. Op 18 april a.s. worden deze officieel onthuld door wethouder Lalieu en de werkgroep leden die dit initiatief hebben gerealiseerd.

 • Overhandiging nieuwe maaimachines

  De gemeente Maasgouw gaat het maaien van de gazons vanaf dit jaar in eigen beheer uitvoeren.

 • Vacature van de week: Vrijwilligers gezocht voor Taalcafé Maasbracht

  Werk je graag met mensen en beschik je over inlevingsvermogen, enthousiasme en geduld? Én een goede beheersing van de Nederlandse taal?

 • Fietsproject voor vrouwen met migratie achtergrond succesvol

  Veel vrouwen met een migratieachtergrond kunnen niet fietsen en zijn hierdoor minder mobiel in de regio. Menswel heeft een project opgezet waarbij zij deze vrouwen wekelijks 2 uur fietsles geven. De afgelopen maanden hebben zeven vrouwen deelgenomen aan deze lessen.

 • College op bezoek bij Woon-Zorgvoorziening de Bolder

  Op de eerste etage van het voormalige verzorgingstehuis Dr. Engelsoord in Maasbracht is onlangs een kleinschalige woonvorm gerealiseerd, genaamd de Bolder. De Bolder wordt gerund door zorgondernemersechtpaar Suzanne en Jeffrey Gielkens.

 • Vacature van de week: Vrijwilliger gezocht voor Proteion St. Jozef in Wessem

  Proteion St. Jozef is een klein verzorgingshuis en wordt wel de huiskamer van Wessem genoemd, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor verschillende functies o.a. ondersteuning bij het meer bewegen voor ouderen, wandelen, gastheer/gastvrouw.

 • Veerponten weer in de vaart

  Op 6 april worden de veerponten op de grensmaas weer in de vaart genomen.

 • Nieuwe voertuigen voor toezichthouders Milieu en Bouwen

  Vanaf 1 april rijden de toezichthouders Milieu en Bouwen rond in nieuwe auto’s. In het kader van duurzaamheid is gekozen voor volledig elektrische voertuigen. Deze auto’s dragen bij aan het verbeteren van het klimaat doordat ze minder CO2 uitstoten dan niet-elektrische auto’s. Er zijn zes nieuwe bedrijfsauto’s aangeschaft.

 • 75 jaar bevrijding in Maasgouw

  In de periode van september 2019 tot mei 2020 willen we graag op diverse momenten in verschillende kernen onze vrijheid vieren.
   

 • NL Doet in de gemeente Maasgouw

  Vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart zijn in de gemeente Maasgouw vele vrijwilligers aan de slag geweest in het kader van de grootste vrijwilligersactie van het land: NL DOET.

 • Kruidenrijke akkerranden

  Het project Bloem- en Vogelrijke akkerranden is al enkele jaren een succes. De gemeenten Peel en Maas, Leudal, Weert, Beesel en Maasgouw stellen zaad beschikbaar om akkerranden en overhoeken bij agrariërs en andere plattelandsbewoners mee door te zaaien.

 • Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan!

  De gemeente Maasgouw vindt het werk van mantelzorgers erg belangrijk en waardevol. Ook in 2019 is er een regeling om de inzet van mantelzorgers te waarderen.

 • Asfaltonderhoud op diverse straten in Thorn

  Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van de geplande asfalt onderhoudswerkzaamheden aan diverse wegen in Thorn. Het betreft een gedeelte van de Grootheggerlaan, de Cunegondisstraat, Margarethastraat, Benedictastraat ( gedeeltelijk )  en de Barbarastraat.

 • Burgerparticipatie in de openbare ruimte Heel en Beegden

  In 2016 heeft de kern Stevensweert meegedaan met de verkiezing Groenste dorp van Nederland.

 • Gemeentejournaal Maasgouw

  Afgelopen weekend werd de eerste afl evering van het Gemeentejournaal uitgezonden op ML5, voorafgaand aan de raadvergadering van 19 maart 2019.

 • Gratis compost - Zaterdag 30 maart

  Groen scheiden? Daar krijgt u iets voor terug! Tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 30 maart stelt RD Maasland gratis compost ter beschikking.

 • Vrijwilligers gevraagd met 'groene vingers'

  Wij zijn voor St. Anna op zoek naar een vrijwilliger met “groene vingers” om de tuin te onderhouden van een leefgroep meervoudig ernstig beperkte mensen.

 • Data kledinginzameling Maasgouw

  In dit bericht leest u op welke data het huis-aan-huis textiel wordt ingezameld voor het tweede kwartaal in de Gemeente Maasgouw.

 • Mantelzorgsalon 'Wat als de zorg van mij niet meer nodig is?'

  Op donderdag 21 maart wordt de eerste mantelzorgsalon van 2019 georganiseerd. Dit keer is het thema ‘Wat als de zorg van mij niet meer nodig is?’

 • Komt u ook naar gebiedsdialoog Beegder- en Hornerheide?

  Vijf terreineigenaren in de Beegder- en Hornerheide willen een gebiedsvisie opstellen voor de Beegder- en Hornerheide. In deze gebiedsvisie komt te staan wat de kwaliteiten en de kansen van het gebied zijn.

 • Wat vindt u van onze website? Geef uw mening en denk met ons mee.

  Bij Gemeente Maasgouw werken we continu aan de verbetering van onze dienstverlening. Een belangrijk onderdeel hiervan is onze website. Via de website geven we inwoners, ondernemers en toeristen informatie over onder andere: lopende projecten, vergunningen, veiligheid en milieu.

 • Digitale nieuwsbrief voor verenigingen

  In maart verschijnt de eerste digitale nieuwsbrief voor verenigingen. De nieuwsbrief bestaat uit informatie die voor u als vereniging interessant kan zijn.

 • Gratis hoogstamfruitbomen uitgedeeld in Thorn

  Het Appelras Thoearder Reinette komt terug in Thorn. Op 23 februari gaf wethouder Lalieu de eerste hoogstamfruitboom van het appelras Reinette de Thorn, ofwel de Thoearder Reinette uit aan de inwoners die zich hiervoor hebben ingeschreven.

 • Sleuteloverdracht Maasgouw

  Tijdens twee feestelijke avonden vindt de jaarlijkse sleuteloverdracht plaats in Café Zaal Aod Thoear, Steegputstraat 2-4 in Thorn.

 • Vrijwilliger gezocht: Docent Kalligrafie

  Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger voor de StichtingKre-Aktief voor het geven van lessen in de Kalligrafie.

 • Officiele opening Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil

  Donderdag 21 februari is Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht officieel geopend.

 • Vrijwilliger gezocht: Docent Keramiek voor de stichting Kre-Aktief

  Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers voor de Stichting Kre-Aktief voor het begeleiden van cursisten bij de lessen keramiek.

 • Kom ook in actie tijdens de Landelijke Opschoondag op 23 maart 2019!

  Op zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag! In de gemeente Maasgouw zal er op verschillende plaatsen door bewoners zwerfafval worden opgeruimd.

 • Werkzaamheden aan Fietsbrug Linne

  In week 8 t/m week 12 (18 februari tot en met 22 maart 2019) worden werkzaamheden aan De fietsbrug in Linne Uitgevoerd.

 • Informatieavond Chateau Heel

  Na jaren van leegstand gloort een nieuwe toekomst voor Chateau Heel. In 2019 start, naar ontwerp van Buro SBH, de restauratie en transformatie van het Chateau tot een zorgvoorziening voor ouderen.

 • Waterschap Limburg zet nieuwe stap naar sterkere dijken in Heel

  Waterschap Limburg zet een nieuwe stap in de dijkversterkingen bij Heel. De komende weken wordt gestart met de gesprekken over eventuele grondaankopen met grondeigenaren in Heel langs de dijken.

 • Zonnepanelen gemeenehuis Maasgouw

  Gemeente Maasgouw heeft sinds kort 63 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het gemeentehuis.

 • Gewijzigde ophaaldagen huisvuil ivm carnaval

 • Aan de slag bij Linssen bijSTOX in Maasbracht

  Werkervaring opdoen via een werkgelegenheidstraject? Vanaf deze week kan dat ook bij Bloemen en planten Linssen bijSTOX  in Maasbracht.

 • Sociaal Wijkteam gesloten op maandag 18 februari

  In verband met een training is het Sociaal Wijkteam op maandag 18 februari gesloten. Vanaf dinsdag heten wij u weer van harte welkom.

 • Voorbereidende werkzaamheden voor aanleg gebiedsplan Walburg

  Vanaf 25 februari voert Natuurmonumenten werkzaamheden uit op haar eigendommen in de omgeving van de Duikerweg en de Hompesche Molen in Ohé en Laak.

 • Kennisgeving voorbereiding structuurvisie wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021, gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert maken ingevolge artikel 1.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een regionale Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021 voor te bereiden.

 • Werkzaamheden Oude Trambaan Thorn

  Enexis brengt stroom en gas bij u in huis, ditzelfde doet de WML m.b.t de watervoorziening. Dit doen we via een ondergronds netwerk van kabels en leidingen. Om storingen te voorkomen, onderhouden wij ons netwerk goed.

 • Gebruik van het troittoir / de stoep

  Regelmatig zien wij dat auto’s geheel dan wel gedeeltelijk op het trottoir geplaatst worden. De ene keer voor langere duur (parkeren) en de ander keer voor kortere duur (laden, lossen).

 • Nieuw plan voor Op de Konie in Stevensweert

  De gemeenteraad heeft op 29 januari 2019 een nieuw beeldkwaliteitsplan, bestemmingsplan en exploitatieplan vastgesteld voor het gebied Op de Konie in Stevensweert. Wethouder Tim Snijckers: ‘Het nieuwe plan maakt de bouw van 29 woningen mogelijk.

 • Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

  Voor de derde keer wordt Roermond On Stage georganiseerd, het beroepsoriëntatieproject voor VMBO-ers.  In persoonlijke ontmoetingen kunnen VMBO-ers kennis maken met beroepsbeoefenaren. De leerlingen leren zo meer over het vak of beroep van een professional. Het Beroepenfeest is op 26 februari 2019 in de Jo Gerrishal in Roermond.

 • Verkeersspreekuur

  Op dinsdag 29 januari 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

 • Vrijwilligers gezocht: Schuldhulpmaatje gezocht (294)

  We zoeken voor Stichting Schuldhulp Maasgouw een enthousiaste vrijwilliger om een maatje te zijn, die helpt bij het op orde brengen van iemands geldzaken.

 • Start Coöperatie Duurzaam Maasgouw

  De Coöperatie Duurzaam Maasgouw is van start gegaan, alhoewel de officiële aftrap nog moet volgen! Dit burgerinitiatief heeft zich ten doel gesteld Maasgouw te verduurzamen. Op de website http://www.duurzaammaasgouw.nl wordt de inwoner van Maasgouw uitgenodigd deel te nemen in de coöperatie en werk te maken van bijvoorbeeld energiebesparing. De coöperatie helpt daarbij.

 • Nationale Voorleesdagen 2019

  Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019 vonden de Nationale Voorleesdagen plaats. De voorleesdagen zijn van start gegaan met het Voorleesontbijt op woensdag 23 januari.

 • Indienen van een registratieverzoek voor personen van andere lidstaten

  De burgemeester van Maasgouw maakt bekend dat personen van andere lidstaten van de Europese Unie, indien zij ingezetenen zijn van de gemeente Maasgouw, zich bij de gemeente kunnen laten registreren als kiezer van de Nederlandse leden van het Europees Parlement op donderdag 23 mei 2019.

 • Panheel: omleggen hoge druk gasleiding en uitbreiding lage druk gasleiding

  Onze aannemer BAM gaat in opdracht van Enexis Netbeheer werkzaamheden uitvoeren in verband met de sanering van het terrein van de Edelchemie. Zowel de hogedruk als deels de lagedruk leidingen worden vervangen en verplaatst.

 • Maasbracht: vervangen gasleiding Brouwersstraat

  Van Januari tot april 2019 worden er door aannemer APK in opdracht van Enexis Netbeheer  werkzaamheden uitgevoerd in de Brouwersstraat, waarbij de oude gasleidingen worden vervangen.

 • Vrijwilligers gezocht: Wheels4Africa zoekt enthousiaste vrijwilligers

 • Deelverordening “Subsidieregeling stimulering Recreatie en Toerisme 2019-2010”

  Op 1 februari  2019 treedt de deelverordening “subsidieregeling stimulering Recreatie en Toerisme 2019-2020” in werking. Deze regeling betreft de 2e tranche binnen het programma Recreatie en Toerisme, samen investeren en kansen benutten.

 • Maasgouw met stand op Boot Düsseldorf

  Van 19 tot en met 27 januari presenteerden de ondernemers van de Nautische Boulevard, de provincie Limburg en de gemeente Maasgouw zich op de beurs Boot Düsseldorf.

 • Informatieavond TenneT over werkzaamheden aan de hoogspanningsverbinding Born-Maasbracht

  TenneT is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit via het hoogspanningsnet in Nederland. Regelmatig zijn er aanpassingen aan dit elektriciteitsnet nodig om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikt over voldoende elektriciteit.

 • Koninklijke onderscheidingen 2019

  Jaarlijks worden er tijdens de traditionele Lintjesregen burgers gedecoreerd die een bijzondere plaats innemen in onze samenleving. Voor toekenning van een Koninklijke Onderscheiding ligt sinds Koninginnedag 1996 de nadruk op de maatschappelijke verdiensten.

 • Verkeersspreekuur 29 januari

  Op dinsdag 29 januari 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

 • Vergadering raadscommissie januari 2019

  Op dinsdag 15 januari 2019 vindt in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36) de vergadering van de raadscommissie plaats. De commissievergadering is openbaar en is ook te volgen via deze link. Ook kunt u hier na afloop van de commissievergadering de video-opnames terug kijken. Naast de vaste vergaderonderdelen, worden de volgende agendapunten behandeld:

 • Koninklijke onderscheidingen

  In 2018 heeft burgemeester Strous aan 6 inwoners van de gemeente Maasgouw een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken.

 • Vacature van de week Verzorgingshuis St. Jozef in Wessem

  Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt zowel vrijwilligers aan een geschikte vrijwilligersplek als organisaties met het vervullen van vacatures door middel van de website www.klikmaasgouw.nl. Deze week zijn diverse vacatures bij Verzorgingshuis St. Jozef uitgelicht.

 • Data huis-aan-huisinzameling Reshare

  In dit bericht leest u op welke data Reshare in het eerste kwartaal van 2019 het huis aan huis textiel gaat inzamelen.

 • Werkzaamheden Panheel

  In verband met de sanering van het terrein van Edelchemie worden de hogedruk en deels de lagedruk gasleidingen vervangen en verplaatst. Deze werkzaamheden vinden plaats langs de St Antoniusstraat, Heelderweg en deels op de Heggertstraat in Panheel.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Strous

  Tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Maasgouw op donderdag 3 januari hield burgemeester Strous zijn nieuwjaarstoespraak.

 • Schuldhulpmaatjes ook actief in de gemeente Maasgouw

  Vaak is de situatie complexer dan het lijkt. Zomaar een greep uit onze activiteiten.

 • Aangepaste deelverordening Subsidie Evenementen

  Organiseert u een evenement, of wilt u dat in gaan doen? Dan is dit belangrijke informatie voor u. De gemeente heeft een nieuwe subsidievoorwaarde toegevoegd aan de deelverordening Subsidie Evenementen.

 • Aanvulling op uw pensioen

  Heeft u een AOW uitkering zonder aanvullend pensioen? Wist u dat u dan jaarlijks een budget kunt aanvragen als aanvulling op uw inkomen? Dit is het Persoonlijk Participatiebudget Pensioengerechtigden. Dit is voor alleenstaande ouders en gehuwden gezamenlijk € 450,- en voor een alleenstaande € 330,-.

 • Maasgouw feliciteert!

  De heer en mevrouw Brouwers-Knarren uit Maasbracht met hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Strous feliciteerde het echtpaar met deze bijzondere dag.

 • Onderhoudswerkzaamheden Maartenshof in Linne

  Aan de Maartenshof in Linne vinden binnenkort onderhoudswerkzaamheden plaats. De rijweg wordt vervangen door een weg van betonstraatstenen. Ook komen er nieuwe trottoirbanden en goten. Door het aanbrengen van de straatstenen wordt de uitstraling van de Maartenshof opgewaardeerd. In de groenstrook worden ook enkele bomen vervangen door nieuwe bomen.

 • Vet recycle het!

  De gemeente, het waterschap en de waterleidingmaatschappij roepen inwoners op om overtollig (frituur)vet niet door de gootsteen of het toilet te spoelen, maar weg te brengen naar een inzamelpunt. Zeker in deze tijd van het jaar gebruiken inwoners veel vet bij het bakken van oliebollen, fondue of gourmet. Recycle het vet, net als plastic, glas en oud papier. De schade, zoals verstopte riolen en verstoorde zuiveringsprocessen, kost u via de belastingen veel geld.

 • Mogelijkheid voor aanvulling op uw inkomen

  Inwoners met een langdurig lager inkomen die geen uitzicht hebben op inkomensverbetering kunnen jaarlijks een toeslag aanvragen als aanvulling op hun inkomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als u een uitkering van de gemeente ontvangt of als u werkt en uw inkomen niet hoger is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Deze bijdrage heet de individuele inkomenstoeslag.

 • KlikMaasgouw wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2019!

  Met al die feestdagen even een momentje van niets doen? Neem dan eens een kijkje op onze website www.klikmaasgouw.nl waar vele leuke en interessante vacatures staan. Iets voor een ander doen geeft voldoening en is onbetaalbaar! Vrijwilligerswerk maakt je leven zinvoller!

 • Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 3 januari 2019

  Wij nodigen alle inwoners uit om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar. Als inwoner, ondernemer of vertegenwoordiger van een vereniging stellen wij u in staat iedereen in de gemeente een gelukkig Nieuwjaar te wensen .We kijken samen vooruit naar wat 2019 gaat brengen

 • Vacature lid raad van toezicht Bibliocenter

  Onder de naam Bibliocenter vormen de bibliotheken in de gemeenten Maasgouw, Leudal, Nederweert en Weert sinds 1 juli 2008 één grote bibliotheekorganisatie. Bij Bibliocenter is er een vacature voor: lid raad van toezicht.

 • Laat Vmbo'ers kennismaken met uw beroep

  De jaarlijkse kennismaking tussen vmbo-leerlingen en het beroepsleven uit Midden-Limburg, Roermond On Stage, komt er weer aan. Doet u al mee om een kijkje te laten nemen in úw beroepspraktijk?

 • Viering Nationale Vrijwilligersdag 7 december 2018 in Thorn

  KlikMaasgouw vierde de Nationale Vrijwilligersdag met de vrijwilligers van Gemeentemuseum Het Land van Thorn en Abdijkerk Sint Michaël in Thorn.

 • Vacature van de week: Vrijwilligerswerk maakt je leven zinvoller!

  Alhoewel het nooit goed is aangetoond waarom vrijwilligerswerk zo’n positieve invloed op de gezondheid heeft, wordt toch algemeen aangenomen dat het element van ‘zingeving’ belangrijk is.

 • Geslaagde bijeenkomst patrijzenproject Thorn-Wessem

  De stichting IKL en Natuurrijklimburg hebben op woensdagavond 28 november voor  geïnteresseerde bewoners en gebruikers van het buitengebied van Thorn en Wessem een presentatie gehouden over de patrijs.

 • Mantelzorgsalon ‘In gesprek met Mezzo: de landelijke vereniging voor wie zorgt voor een ander

  Op donderdag 13 december wordt de laatste mantelzorgsalon van dit jaar georganiseerd. Dit keer is het thema ‘In gesprek met Mezzo: de landelijke vereniging voor wie zorgt voor een ander.’

 • Inzameling huisvuil Panheel vanaf 2019 op donderdag

  Vanaf 1 januari 2019 wordt het restafval en GFT in de kern Panheel niet langer op woensdag maar op donderdag ingezameld.

 • Belangrijk afvalnieuws

  In verband met kerst en nieuwjaar zijn de ophaaldagen voor het huisvuil gewijzigd.

 • Vrijwilliger gezocht: Enthousiaste vrijwilliger voor E-taxi te besturen

  We zijn dringend op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om op woensdag onze E-taxi te besturen.

 • Openingstijden gemeente Maasgouw tijdens de feestdagen

  Tijdens de feestdagen gelden er aangepaste openingstijden.

 • Verkeersspreekuur 18 december

  Op dinsdag 18 december 2018  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden.

 • Reconstructie Maasbrachterweg (gedeeltelijk) en Nieuwe Mergelweg Linne

  De gemeente Maasgouw gaat de Maasbrachterweg (gedeelte vanaf Plantsoenstraat tot aan de Mergelweg) en de Nieuwe Mergelweg in Linne reconstrueren op gebied van riolering, verharding en groen. De start van de uitvoering is gepland medio 2019.

 • VVV Midden-Limburg zoekt vrijwilligers

  Wij zoeken voor VVV Midden-Limburg een enthousiaste balievrijwilliger m/v als aanvulling van het team in Thorn voor 4 uurtjes in de week.

 • Sluiting woning na aantreffen hennepplantage

  Op 21 november sloot burgemeester Strous een woonhuis in Stevensweert. In het woonhuis is een hennepplantage aangetroffen. De verplichte sluiting duurt drie maanden. Dit is het vijfde pand dit jaar dat wordt gesloten op basis van het Damoclesbeleid.

 • Fietsverlichtingscampagne weer van start

  Onder het motto ‘Doe je licht aan’ is de fietsverlichtingscampagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg weer in het leven geroepen. Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid maar ook die van een ander. Jongeren werden afgelopen jaar wederom uitgedaagd om het campagne materiaal te ontwikkelen en zo elkaar attent te maken op veilig gedrag in het verkeer.

 • Herinrichting Oud Maasbracht fase 3

  De gemeente Maasgouw is medio 2018 gestart met het herinrichten van een groot aantal straten in “Oud Maasbracht”. Het herinrichtingsplan betekent vernieuwing van het gemeentelijk rioolstelsel en een complete renovatie van wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken.

 • Wij horen graag uw mening!

  De rekenkamercommissie Maasgouw-Roerdalen wil graag uw mening horen over de sociale voorzieningen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

 • Raad heeft begroting 2019 vastgesteld

  Samen op weg naar een duurzaam Maasgouw, dat is de titel van de programmabegroting 2019. In de Programmabegroting 2019 staat waar het komend jaar geld naar toe gaat en hoeveel. Als gemeente hebben we natuurlijk ook inkomsten. Ook dit staat in de begroting. De gemeenteraad heeft de begroting 2019 op 8 november vastgesteld.

 • Vergadering raadscommissie (november)

  Op maandag 26 en dinsdag 27 december vindt in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36) de vergadering van de raadscommissie plaats. Naast de vaste vergaderonderdelen, worden de  volgende agendapunten behandeld

 • Huis ter Beegden opent haar deuren

  Aan de rand van Beegden ligt gemeentelijk monument Huis ter Beegden. Na jaren van verval is afgelopen jaar het pand weer in ere hersteld. Huis ter Beegden is gerestaureerd en uitgebreid met een nieuwbouwvleugel.

 • Hoge zorgkosten en een lager inkomen? De gemeente helpt!

  Verwacht u in 2019 hoge ziektekosten? Het kan voordeliger zijn om over te stappen naar de Gemeentepolis van CZ. De Gemeentepolis bestaat uit de basisverzekering én een aanvullende verzekering met extra dekking voor bijvoorbeeld brillen, tandarts of fysiotherapie.

 • Ruim 9 van de 10 fietsers zeer tevreden over fietsknooppuntennetwerk Noord- en Midden-Limburg

  Ruim 90% van de gebruikers is zeer tevreden over de bewegwijzering, de routing en het onderhoud van het fietsknooppuntennetwerk. De grootste pluspunten van dit netwerk zijn volgens respondenten het eenvoudig plannen van fietstochten, de zeer gevarieerde routes en de verassende plekken die men aandoet. Meer dan 95% van de gebruikers beveelt het netwerk dan ook aan bij vrienden en kennissen. Routebureau Noord- en Midden-Limburg deed voor de derde keer onderzoek onder de gebruikers van het fietsknooppuntennetwerk.

 • Patrijzenproject Thorn-Wessem

  Tot voor kort heel normaal maar nu steeds zeldzamer: patrijzen. Niet alleen Maasgouw maar in geheel Nederland gaat het aantal patrijzen drastisch achteruit. Afgelopen zomer hebben enkele burgers stichting IKL uitgedaagd om samen het tij te keren.

 • Inloopbijeenkomst donderdag 22 november dijkversterking Thorn - Wessem

  Op donderdag 22 november 2018 houden we in De Grote Hegge aan de Waterstraat 9 in Thorn een inloopbijeenkomst. Vanaf 16.00 tot 20.00 uur zijn medewerkers van Waterschap Limburg, gemeente Maasgouw en het Rijk aanwezig voor een toelichting of het beantwoorden van uw vragen.

 • Vacature van de week: Bestuursleden gezocht (389 en 390)

 • Afhalen parkeervergunningen 2019 kern Thorn

  Het jaar loopt alweer bijna ten einde. Dit betekent voor bewoners en (medewerkers van) bedrijven van Thorn dat hun parkeervergunning van 2018 per 31 december 2018 verloopt. Wanneer u in 2018 een parkeervergunning heeft ontvangen, dan kunt u vanaf maandag 10 december 2018 tot 1 januari 2019 een nieuwe vergunning voor 2019 afhalen in het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

 • Verkeersspreekuur 27 november

  Op dinsdag 27 november  2018  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Inloopspeekuur Sociaal Wijkteam 15 november afgelast

  Wegens verkeersomstandigheden kan het spreekuur in S.M.C. de Spil te Maasbracht tussen 09:00 uur en 12:00 uur niet doorgaan. Het Sociaal Wijkteam is wel telefonisch bereikbaar via (0475) - 85 25 00 of via sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl.  

  Ook Plangroep is momenteel alleen telefonisch bereikbaar via (0475) - 85 25 00.

 • Vrijwilligersaward van het jaar 2018 uitgereikt

  De gemeente Maasgouw probeert met regelmaat de vrijwilligersaward aan een bijzondere vrijwilliger binnen de gemeente Maasgouw uit te reiken. Eveneens wordt een vrijwilligersaward van het jaar uitgereikt. Hierbij wordt extra ingezet op het verbinden en verknopen van maatschappelijke activiteiten, waarbij de kracht(en) van inwoners, verenigingen of organisaties worden benut en versterkt.

 • NL DOET 2019

  Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen en voedselbanken opgelet! Dit is jullie kans om een grote klus te klaren, jullie organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Op 15 en 16 maart 2019 organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NL DOET.

 • Geen inloopspreekuur Sociaal Wijkteam op 19 november

  Door een training is het Sociaal Wijkteam gesloten op maandag 19 november. Op dinsdag 20 november staat het team weer voor u klaar tijdens het inloopspreekuur.

 • Gezocht: Muziekvrijwilliger

  Wij zoeken een enthousiaste muzikale vrijwilliger die het leuk vindt om samen met cliënten van SGL liedjes te zingen. Dit kan met of zonder begeleiding van een instrument.

 • Gezocht: Handige vrijwilliger

  Wij zoeken jou: een mannelijke vrijwilliger tussen de 20 en 45 jaar voor een vrolijke jongeman van 32 jaar met een licht verstandelijke beperking.

 • Begrotingsvergadering gemeente Maasgouw

  Samen op weg naar een duurzaam Maasgouw. Dat is de titel van de Programmabegroting 2019. Op donderdag 8 november wordt de begroting door de gemeenteraad behandeld. U bent hierbij van harte welkom.

 • Informatieavond over nieuwe landelijke subsidie voor amateursportverenigingen

  Amateursportverenigingen kunnen vanaf 1 januari 2019 van het Ministerie van VWS een subsidie van 20% krijgen voor kosten die gemaakt worden in verband met de aanschaf/bouw en onderhoud van een sportaccommodatie. Dit geldt ook voor de aanschaf en onderhoud van sportmaterialen. Voor investeringen in energiebesparingen en toegankelijkheid geldt zelfs een vergoeding van 35%  van de aanschafkosten.

 • Eerste Participatieverklaringsceremonie in Maasgouw

  Op 5 november zijn, na uitreiking door wethouder Peters, de eerste participatieverklaringen door de statushouders ondertekend.

 • Gemeente plaatst bladkorven

  Binnenkort zullen de meeste bomen hun blad weer verliezen. Dit kan voor overlast zorgen. Het wijkteam van de gemeente Maasgouw beperkt de overlast voor verkeer en omwonenden zoveel mogelijk door de inzet van veeg- en zuigmachines.

 • Prijsuitreiking prijsvraag Open Dag Maasgouw

  Tijdens de officiële opening van het gemeentehuis in Maasbracht was er een prijsvraag voor de bezoekers.

 • Update werkzaamheden Oud Maasbracht

  Na de bouwvakantie zijn de werkzaamheden voortvarend gestart. We zijn gestart in de Gertrudisstraat. Vervolgens zijn we via de Rondestraat doorgestoken naar de Binnenweg. Ook wordt inmiddels al gewerkt in de Kruchterstraat.

 • Vrijwilliger gezocht: Ambassadeur met een lichamelijke beperking

 • Open dag gemeentehuis

  Afgelopen zaterdag was de officiële opening van het gemeentehuis en aansluitend een Open Dag. Tijdens de opening onthulde de burgemeester samen met een inwoner, raadslid en ambtenaar de Maasgouw Sculptuur.

 • Pleegzorg is plek maken voor een kind in je huis en hart

  Van woensdag 31 oktober t/m woensdag 7 november is het de Week van de Pleegzorg. We vragen hierin aandacht voor de ruim 19.000 pleegkinderen in Nederland. Kinderen die gewoon willen opgroeien in een gezin. Helaas is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Terwijl dit zoveel moois kan brengen. Lees het verhaal van Ellen en Willem, pleegouders in hart en ziel.

 • Notenbeemd Thorn opgeschoond

  Op vrijdag 19 oktober is samen met omwonenden de Notenbeemd in Thorn opgeknapt. Samen met IKL is een plan ontwikkeld om het gebied te verfraaien. Een volgende stap is het aanplanten van een hoogstamboomgaard in het gebied. Zo wordt het langzaam maar zeker een gebied van én voor de inwoners van Thorn.

 • Aandacht voor mantelzorg met interactieve fototentoonstelling

  Op 10 november, de nationale Dag van de Mantelzorg, openen Ferdinand Pleyte (wethouder Cultuur in Roermond) en Ilse Wolf (fotografe en bedenker) de fototentoonstelling ‘Mantel der Liefde’. De Mantel der Liefde staat van 1 november t/m 31 december in de ECI Cultuurfabriek.

 • De Dodendraad leeft

  De Dodendraad was in de Eerste Wereldoorlog een elektrische grensversperring op de Belgisch-Nederlandse grens. Op de draad stond 2000 Volt. Er vielen daardoor meer dan 1000 slachtoffers. De draad werd door de Duitse bezetter geplaatst om Belgische oorlogsvrijwilligers, vluchtelingen, spionnen, Duitse deserteurs en smokkelaars tegen te houden. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de wapenstilstand werd getekend en dat de Dodendraad werd afgebroken.

 • Woningmarktonderzoek Midden-Limburg

  ‘Voldoende en geschikte huisvesting voor alle inwoners’ is een van de speerpunten van beleid voor de zeven Midden-Limburgse gemeenten.

 • Raadsvergadering gemeente Maasgouw

  Op donderdag 8 november 2018 om 15.00 uur vindt de openbare vergadering plaats over de Programmabegroting 2018 van de raad van de gemeente Maasgouw in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36).

 • Aandacht op de weg: rij MONO, fiets MONO

  Social media en het verkeer gaan niet samen. Dat vindt bijna iedereen. Toch is het als automobilist of fietser moeilijk om binnenkomende appjes en updates te weerstaan. Een aantal seconden je aandacht niet op de weg houden is heel riskant, niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers. Daarom is half september de campagne ‘MONO, ongestoord onderweg’ gestart.

 • Fotoalbum felicitatiecruise echtparen 50e huwelijksdag

  Op donderdag 25 oktober vond een minicruise plaats met echtparen die in het tweede deel van dit jaar hun 50e huwelijksdag vieren. Op deze dag zijn een aantal foto’s gemaakt. Deze delen wij graag met u.

 • Zaterdag 27 oktober Open huis gemeente Maasgouw

  Op zaterdag 27 oktober organiseren wij een Open Huis. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Ook is dan de officiële opening van ons verbouwde gemeentehuis.

 • Start spreekuur wethouder Snijckers

  Wethouder Tim Snijckers start vanaf 31 oktober met een wekelijks spreekuur. Iedere woensdagochtend kunt u tussen 9.00 en 11.00 uur een afspraak met hem maken.

 • De Participatieraad Maasgouw zoekt nieuwe leden

  De Participatieraad Maasgouw vertegenwoordigt de belangen van inwoners die in de bijstand zitten of een laag inkomen hebben (tot 120% van de bijstandsnorm). Deze raad is op zoek naar betrokken inwoners die de bestaande raad willen versterken.

 • Gezocht: vrijwilligers voor Kledingbank Limburg

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Afsluiting bruggen Teggert en Sleydal in Heel in verband met werkzaamheden

  In week 43 en 44 (22 oktober t/m 2 november) worden werkzaamheden uitgevoerd aan de bruggen Teggert en Sleydal in Heel.

 • Cursus ‘Als mantelzorger in balans’ op 14 en 21 november

  Om goed voor een ander te kunnen (blijven) zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen. Veel mantelzorgers zoeken hierin hun weg. Het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg biedt een cursusprogramma van 2 dagdelen aan met tips en adviezen.

 • Theatervoorstelling over dementie ‘Dag Mama’ komt naar Maasgouw

  De veelgeprezen muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ is op 11 december te zien in Heel. Deze voorstelling over dementie heeft al voor veel uitverkochte zalen gezorgd in Nederland en België. Bent u als zorgprofessional of als naaste nauw betrokken bij dementie? Dan is deze voorstelling echt iets voor u.

 • Verkeersspreekuur op 30 oktober

  Op dinsdag 30 oktober 2018 wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang is 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Jeugdfonds Cultuur: alle kinderen doen mee

  Wat als uw kind wil leren zingen, schilderen, toneelspelen of dansen en u het niet kunt betalen omdat uw inkomen te laag is? U kunt dan in aanmerking komen voor het Jeugdfonds Cultuur.

 • Dag van de Mantelzorg in Maasgouw op zondag 4 november 2018

  Op zondag 4 november wordt alweer voor de 7e keer de Dag van de Mantelzorg in Maasgouw georganiseerd. In en rond Kasteelhoeve de Grote Hegge in Thorn wordt de mantelzorgers uit de gemeente een heerlijke verwendag aangeboden. Die dag is er volop ruimte voor ontspanning en het uitwisselen van ervaringen.

 • Gemeente doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route 2018

  De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. In het voorjaar zijn er thematours en in het najaar is er een verkiezing van het duurzaamste huis.

 • Open Huis gemeente Maasgouw

  De verbouwing van het gemeentehuis is klaar. Op zaterdag 27 oktober is de officiële opening en organiseren wij een Open Huis.

 • Gezocht: vrijwilliger voor horecawerkzaamheden bij Uniek in Maasbracht

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • TenneT en gemeente Maasgouw: veiligheid door biodiversiteit

  De hoogspanningsverbindingen van TenneT bevinden zich door heel Nederland en Duitsland en hebben in meer of mindere mate effect op de natuur. TenneT wil een positieve bijdrage leveren aan de natuur.   Op  Vrijdag 12 oktober tekenden gemeente Maasgouw en TenneT TSO een convenant voor het duurzaam en veilig beheren van hoogspanningsverbindingen op de Beegderheide .

 • Alle kinderen doen mee

  Wat als uw kind wilt leren zingen, schilderen, toneelspelen of dansen en u het niet kunt betalen omdat uw inkomen te laag is? U kunt dan in aanmerking komen voor het Jeugdfonds Cultuur. Onlangs heeft gemeente Maasgouw het Jeugdfonds Cultuur opgenomen in het KINDpakket. Een pakket met regelingen en mogelijkheden zodat kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten.

 • Coming Out Day

  Vandaag is het Coming Out Dag. Op deze dag is er nationaal en internationaal aandacht  voor het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender medeburger (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

 • Aanleg glasvezel buitengebied Noordwest Limburg gestart

  Op woensdag 3 oktober gaf wethouder Lalieu met de wethouders van Nederweert, Peel en Maas en gedeputeerde Hans Teunissen het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordwest Limburg.

 • Staat uw vereniging ook op de foto?

  De ingrijpende verbouwing van ons gemeentehuis is klaar! Op zaterdag 27 oktober wordt het gemeentehuis feestelijk geopend.

 • Individuele studietoeslag: financiële tegemoetkoming voor studenten met een beperking

  Veel studenten werken naast hun studie om de opleiding te kunnen betalen. Voor studenten met een lichamelijke of geestelijke beperking is het vaak moeilijk om de (voltijds) studie te combineren met een bijbaan.

 • Gemeente Maasgouw doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

  De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Via de website kunnen er vragen worden gesteld aan deelnemende huiseigenaren, openen op zaterdag 3 en 10 november en tijdens thematours in het voorjaar huiseigenaren hun deuren.

 • Nieuwe subsidieregeling voor ondernemersinitiatieven

  Voor ondernemers is er een nieuwe subsidieregeling voor initiatieven die bijdragen aan versterking van het winkelgebied en/of het ondernemersklimaat.

 • Gezocht: dementievrijwilligers

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Start reconstructie Veestraat en omgeving in Linne

  In week 42 (de week van 15 oktober) starten de werkzaamheden voor het project ‘Reconstructie Veestraat en omgeving in Linne’.

 • Afvalstoffenheffing

  De gemeente  heeft het ophalen van de huishoudelijke afvalstoffen ondergebracht bij afvalverwerker RD Maasland. Deze zorgt ervoor dat het restafval en het GFT-afval tweewekelijks wordt opgehaald.

 • Mogelijkheid tot het aanvragen van een financiële bijdrage voor ontwikkelingssamenwerkingsprojecten

  Mensen in de gemeente Maasgouw die betrokken zijn bij of zich actief inzetten voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, kunnen in 2019 in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van hun project.

 • Opening speeltuin Meersekamp op 12 oktober

  De Meersekamp in Stevensweert is een prachtige plek, waar menig inwoner geregeld te vinden is. Met hulp van de ‘Vrienden van de Meersekamp’ is er de laatste tijd vanalles ontwikkeld in het gebied.

 • Subsidiemogelijkheden voor verenigingen, overheden

  Onlangs werd er door de INTERREG-commissie van de euregio rijn-maas-noord weer een aantal projecten goedgekeurd voor subsidie.

 • Seniorenmiddagen 2018 in teken van sociale voorzieningen in Maasgouw en verantwoord medicijngebruik

 • Gezocht: helpende hand voor kerkelijke vieringen Daelzicht

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • 2e informatieavond reconstructie Maasbrachterweg - Nieuwe Mergelweg in Linne

  De gemeente Maasgouw gaat de Maasbrachterweg (gedeelte Plantsoenstraat - Mergelweg) en de Nieuwe Mergelweg in Linne reconstrueren op het gebied van riolering, verharding en groen.

 • Hompesche Molen genomineerd voor Prins Bernhard Cultuurfonds

  De Hompesche Molen in Stevensweert is genomineerd voor de Inspiratieprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Vindt u ook dat de Hompesche Molen deze Inspiratieprijs verdient? Breng dan uw stem uit op www.limburger.nl/stem. U kunt uw stem uitbrengen tot 5 oktober.

 • Grenzeloos wandelen in Rivierpark Maasvallei op 7 oktober

  Op zondag 7 oktober vindt alweer de vierde editie plaats van de Maas Trek. Dit  grensoverschrijdend wandelevenement strijkt dit jaar neer in het midden van de Maasvallei, in de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Sittard-Geleen en Stein.

 • Open Huis gemeente Maasgouw op 27 oktober

  De verbouwing van het gemeentehuis is klaar. Zaterdag 27 oktober organiseren we een Open Huis. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 • Samen sporten met je kind(eren) op 3 oktober in Maasbracht

  Op woensdagmiddag 3 oktober kunnen kinderen van groep 1 t/m 8 lekker samen sporten met hun papa en/of mama, opa en/of oma of verzorger(s). De activiteiten vinden plaats in de Andreashal in Maasbracht.

 • Volg nu de raadsvergadering live via de gemeentelijke website

  Aanstaande donderdag vindt de eerste raadsvergadering plaats in het verbouwde gemeentehuis. Vanaf donderdag zijn alle raadsvergaderingen van Maasgouw live te volgen via de gemeentelijke website.

 • Sport- en Speldag voor kinderen en volwassenen met een beperking op 6 oktober

  Op zaterdag 6 oktober vindt weer de jaarlijkse Sport- en Speldag plaats in Roermond.

 • Gezocht: vrijwilligers voor kluswerkzaamheden in serviceteam St. Anna

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Rioolrenovatie en reconstructie Wilhelminalaan Thorn

  De gemeente Maasgouw is gestart met de voorbereiding van een project voor de rioolrenovatie- en reconstructie van de Wilhelminalaan in Thorn. In het project zal de riolering worden vervangen door een gescheiden stelsel, waarbij regenwater afzonderlijk wordt ingezameld en afgevoerd. Dit regenwater wordt zo veel mogelijk geïnfiltreerd in de ondergrond.

 • Dementievrijwilligers gezocht

  Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt in de hele wereld stil gestaan bij de hard groeiende groep mensen met de ziekte van Alzheimer of dementie.

 • Cliëntervaringsonderzoek jeugdhulp 2018

  Elk jaar voert de gemeente een ervaringsonderzoek uit onder inwoners die jeugdhulp hebben ontvangen. Zo krijgen we inzicht in de ervaringen met de jeugdhulp en kunnen we de hulp verder verbeteren.

  In opdracht van de gemeente Maasgouw voert onderzoeksbureau Scale MC dit ervaringsonderzoek uit.

 • Wekelijks Taalcafé in Maasbracht start op 3 oktober

  Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom dan langs bij het Taalcafé Maasbracht! In het nieuwe Taalcafé van Bibliocenter Maasbracht kun je op een leuke, ontspannen manier samen de Nederlandse taal oefenen.

 • Oproep aan alle verenigingen: op de foto in het nieuwe gemeentehuis

  De ingrijpende verbouwing van ons gemeentehuis is klaar. Op zaterdag 27 oktober gaan we ons gemeentehuis feestelijk openen. De officiële opening is om 12.00 uur.

 • Mantelzorgsalon 'Mag of moet ik als mantelzorger grenzen stellen?'

  Op donderdag 27 september wordt weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Dit keer is het thema 'Mag of moet ik als mantelzorger grenzen stellen?'

 • Cursus 'Als mantelzorger in balans'

  Om goed voor een ander te kunnen (blijven) zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen. Veel mantelzorgers zoeken hierin hun weg.

 • Gezocht: vrijwilliger voor bibliotheek basisschool Wessem

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Onderhoudswerkzaamheden gastransportleiding Veestraat Linne

  De firma A.Hak zal in opdracht van Gasunie onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de gastransportleiding in de Veestraat in Linne. De werkzaamheden starten op 20 augustus en duren tot uiterlijk 12 oktober.

 • Verkeersspreekuur op 25 september 2018

  Op dinsdag 25 september 2018 wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Armoede en stress

  Stress speelt een belangrijke rol bij mensen met een klein budget (door een laag inkomen en/of  schulden). Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat armoede het denken van iemand zo overneemt, dat hij/zij minder ruimte over heeft om aan andere dingen te denken.

 • Werkzaamheden aan de Dorpsstraat in Heel

  In de Dorpsstraat in Heel worden enkele civieltechnische werkzaamheden uitgevoerd.

 • Feestelijke opening gemeentehuis

  Op zaterdag 27 oktober gaan wij het verbouwde gemeentehuis in Maasbracht feestelijk openen.

 • Dag voor de Vrede 2018

  21 september is door de Verenigde Naties uitgroepen tot Internationale Dag voor de Vrede. Het doel is een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. Op deze dag wapperen de regenboogkleurige vredesvlaggen bij ons gemeentehuis.

 • Onderhoudswerkzaamheden Markt Wessem

  Binnenkort starten er werkzaamheden aan de Markt in Wessem.

 • Gezocht: vrijwilligers voor Taalcafé Maasbracht

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Informatiebijeenkomst Limburgse Mineraalbrekerij op 18 september 2018

  De gemeente Maasgouw organiseert in samenwerking met de directie van de Limburgse Mineraalbrekerij een informatiebijeenkomst.

 • Gezocht: vrijwilligers voor kringloopwinkel De 2de Kans in Heel

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Open Monumentendag 8 en 9 september 2018

  Komend weekend is het Open Monumentendag. Ook in Maasgouw kunt u dan verschillende monumenten en musea bezichtigen. Op de gemeentelijke website vindt u een overzicht van de activiteiten.

 • Startersdag voor aankomende en pas gestarte ondernemers: ‘Ondernemen doe je samen!’

  Een eigen bedrijf starten is niet altijd even makkelijk. Naast passie en doorzettingsvermogen is een goede voorbereiding een van de pijlers van succesvol ondernemerschap.

 • Gratis excursie 4 september bij oplevering dijkversterkingen

  De inwoners van Roosteren, Stevensweert, Ohé en Laak en Grevenbicht houden droge voeten door de versterkte dijken waaraan Waterschap Limburg en haar partners hebben gewerkt. Wonen en werken langs water brengt risico's met zich mee. De normen voor de veiligheid van onze waterkeringen zijn vernieuwd. Veel waterkeringen in Limburg voldoen nog niet aan de basisveiligheid uit deze norm.

 • Gezocht: enthousiaste vrijwilligers

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Ondernemen rondom de Maasplassen: stem je bedrijfsvoering op dit unieke gebied af

  Welke natuur, cultuur(historie) en (water)beheer maken de Maasplassen zo bijzonder? Als je als ondernemer meer over de omgeving weet, kun je dit goed gebruiken in jouw bedrijfsvoering. Vertel jouw gasten authentieke verhalen over het gebied of laat jouw personeel en zakelijke relaties kennis maken met het prachtige gebied waarin jij onderneemt.

 • Kermis Heel

  Van 1 t/m 4 september is het kermis in Heel.

 • Uitnodiging cursus horeca en recreatieve ondernemingen

  Wat maakt het gebied waarin je onderneemt zo bijzonder? Welke natuur, cultuur(historie) en (water)beheer typeren de Maasplassen? Als je als ondernemer meer over jouw eigen omgeving weet, kun je dit gebruiken binnen jouw bedrijfsvoering.

 • Gezocht: vrijwilliger om mee te gaan sjoelen op donderdagavond

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Gezocht: Enthousiaste vrijwilliger voor Daelzicht Hartenwensen

  Daelzicht Hartenwensen vervult persoonlijke en groepswensen van cliënten die zorg van Daelzicht ontvangen.

 • Het thema van de Open Monumentendagen 2018 is ‘In Europa’

  In het weekend van 8 en 9 september kunt u tijdens de Open Monumentendagen ook in Maasgouw een aantal monumenten en musea bezoeken. Met het landelijke thema ‘In Europa’ ligt dit jaar de nadruk op het Europese aspect van monumenten. Wat is de relatie van de monumenten met de landen om ons heen? En hoe zijn ze door die andere landen beïnvloed? In Maasgouw zijn op diverse plaatsen Europese invloeden.

 • Kermis Linne

  Van 25 t/m 28 augustus is het kermis in Linne.

 • De Boels Ladies Tour door Maasgouw

  De absolute wereldtop aan wielrensters komt op 30 en 31 augustus en 1 september naar Limburg. Zij nemen deel aan de Boels Ladies Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd van het hoogste niveau.

 • Maasgouw zet een streep door discriminatie

  Op 4 augustus startte de landelijke campagne 'Zet een streep door discriminatie'. Iedereen kan te maken krijgen met discriminatie. Bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt, vanwege je leeftijd, vanwege je seksuele voorkeur of vanwege je huidskleur. Iedereen heeft vooroordelen. Daardoor kan het ook gebeuren dat je anderen onbedoeld discrimineert. Omdat discriminatie zo ingrijpend is, staat in Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet dat alle mensen in gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden. En dat discriminatie verboden is.

 • Basisregistratie personen (BRP) en geheimhouding van persoonsgegevens

  De persoonsgegevens van alle inwoners van Nederland worden bijgehouden in de Basisregistratie personen (BRP). Het gaat hierbij niet alleen om adresgegevens, maar ook om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, nationaliteit, ouders en kinderen.

  Met de persoonsgegevens wordt zorgvuldig omgegaan. Niet iedereen kan zomaar uw persoonsgegevens bij de gemeente opvragen.

 • Opfriscursus Verkeersregels

  Bent u senior en wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de (veranderde) verkeersregels? Grijp nu uw kans!

 • Veerpont tussen Ophoven en Ohé en Laak 20 jaar in de vaart

  Veerpont Willy Claes vaart al 20 jaar tussen Ohé en Laak en Ophoven in Kinrooi. De veerpont ‘Willy Claes’ zet jaarlijks ongeveer 50.000 wandelaars en fietsers af op Nederlandse bodem bij Ohé en Laak of op Belgische bodem bij Ophoven. Om dit jubileum te vieren, werd het pontje in een feestelijk jasje gestoken en waren op woensdag 1 augustus de overvaarten gratis.

 • Zwem alleen op officiële zwemwaterlocaties

  Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de blauwalg. De blauwalgen of blauwwieren zijn cyanobacteriën die eruit zien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlakte water, maar bij hoge temperaturen kunnen de blauwalgen tot bloei komen en blauw-groene en/of rode-drijflagen vormen.

 • Vervangen Enexis leiding Maasbrachterweg en Mergelweg te Linne

  In week 35 start Enexis met het vervangen van de gasleiding op een gedeelte van de Maasbrachterweg en een gedeelte van de Mergelweg in Linne. Het betreft het gedeelte van de Pattersonstraat tot aan de Mergelweg en het gedeelte van de Mergelweg tot aan de Molenweg. De werkzaamheden zullen aan het eind van het jaar gereed zijn.

 • Start herinrichting Oud Maasbracht

  In week 33 starten de werkzaamheden voor het project ‘Herinrichting Oud Maasbracht’. In dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd. Verder worden de wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken compleet gerenoveerd. Ook wordt de aanwezige vijver opgeknapt. Dit gebeurt in samenwerking met visvereniging I.P.I.V.I. uit Maasbracht.

 • Overlast van ratten. Wat nu?

  De rat heeft een slecht imago. Ze veroorzaken schade en kunnen ziektes overbrengen zoals de ziekte van Weil, Salmonella en Paratyfus. Mensen schrikken daarom vaak als ze een rat zien. Een enkele rat op straat hoeft nog geen probleem te zijn. Het kan een toevallige voorbijganger zijn. Tegelijkertijd kan het echter ook een indicatie zijn van een (te) grote populatie of een achterliggend probleem met bijvoorbeeld zwerfvuil.

 • Plaatselijke afsluiting A73 richting het zuiden van 6 t/m 13 augustus

  Vanwege asfalteringswerkzaamheden aan de A73 zal deze tussen afslag Roermond (19) en het knooppunt Vonderen in zuidelijke richting worden afgesloten voor alle verkeer van maandag 6 augustus 05.00 uur tot en met maandag 13 augustus 05.00 uur.

 • Nationaal Hitteplan actief

  De komende dagen wordt het extra warm. Daarom heeft het RIVM met ingang van 23 juli 2018 het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Lekker weer, met zomerse temperaturen is voor veel mensen een periode om te genieten. Maar te veel hitte is niet goed en kan zelfs gevaarlijk zijn, vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen en jonge kinderen.

 • Gemeentehuis weer open

  De verbouwing van het gemeentehuis is klaar. Vanaf dinsdag 31 juli vindt onze dienstverlening weer plaats vanuit het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

 • 20 jaar veerpont tussen Ophoven en Ohé en Laak

  Veerpont Willy Claes vaart al 20 jaar tussen Ohé en Laak en Ophoven in Kinrooi. De veerpont ‘Willy Claes’ zet jaarlijks ongeveer 50.000 wandelaars en fietsers af  op Nederlandse bodem bij Ohé en Laak of op Belgische bodem bij Ophoven. Om dit jubileum van de Willy Claes te vieren zijn op woensdag 1 augustus 2018 de overvaarten gratis.

 • Sociaal wijkteam maandag 30 juli niet bereikbaar

  Het Sociaal wijkteam is in verband met de verhuizing naar Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil op maandag 30 juli niet bereikbaar.

 • Gezocht: enthousiaste vrijwilligers voor Wheels4Africa

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Sociaal Wijkteam verhuist naar Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil

  Vanaf dinsdag 31 juli is het Sociaal Wijkteam gehuisvest in Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht. In verband met de verhuizing is het Sociaal Wijkteam op maandag 30 juli niet bereikbaar.

 • Technisch probleem in productieproces paspoorten en identiteitskaarten

  Op vrijdag 29 juni is door de leverancier van de Nederlandse reisdocumenten bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) gemeld dat zich een technisch probleem heeft voorgedaan bij de productie van reisdocumenten in de periode april t/m juni 2018.

 • Eerste ritjes met de Wensbus!

  De inwoners van Maasgouw kunnen sinds 2 juli gebruik maken van de Wensbus. De twee bussen die door de kernen van Maasgouw rijden hebben al verschillende inwoners naar hun gewenste bestemming gebracht. De reacties van de passagiers zijn positief. Ze zijn zeer tevreden en gaven aan vaker met de Wensbus te reizen.

 • Uitgiftepunt Voedselbank Midden-Limburg in Heel

  Vanaf 1 augustus 2018 stelt gemeente Maasgouw een ruimte in Heel ter beschikking aan de Voedselbank Midden-Limburg. Hier zal één dagdeel per week een uitgiftepunt van de Voedselbank Midden- Limburg gerealiseerd worden. Wethouder Peters: ‘Met de voorziening in Heel wordt hulp dichtbij de inwoners die het nodig hebben geboden. Dit vinden wij belangrijk.’

 • Gemeentehuis gesloten op vrijdag 27 en maandag 30 juli

  Op vrijdag 27 juli verhuist de gemeente terug van de tijdelijke huisvesting naar het verbouwde gemeentehuis aan de Markt. In verband met de verhuizing is de gemeente gesloten op vrijdag 27 juli en maandag 30 juli. Houd hier rekening mee als u bijvoorbeeld in deze periode een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs nodig heeft.

 • Inwoners oud Maasbracht kiezen zelf hun straatverlichting

  Binnenkort start in oud Maasbracht een herinrichting van de rioleringen en de wegen. Een grote opknapbeurt, waarbij ook de straatverlichting wordt vervangen. Samen met de inwoners van oud Maasbracht zijn de plannen voor de herinrichting opgesteld en uitgewerkt.

 • Informatiebijeenkomst voor organisatoren van evenementen

  Organiseert u als vereniging of als (horeca)bedrijf evenementen in de gemeente Maasgouw? De regels op het gebied van brandveiligheid en basishulpverlening zijn veranderd. Tijdens een informatiebijeenkomst krijgt u uitleg over wat deze regelgeving voor u betekent.

 • Plaats geen afval naast de container

  De containers in de wijkmilieuparkjes worden volop gebruikt voor afvalscheiding. Op de meeste plaatsen belandt het afval op de juiste plek: namelijk ín de containers. Maar de laatste tijd wordt er steeds meer afval náást de containers gedumpt. Dat is zeker niet bedoeling, maar wist u dat het zelfs strafbaar is? Indien u betrapt wordt op afvaldumping, of te achterhalen is van wie het afval is kan dat een boete opleveren van minimaal 140 euro!

 • Gezocht: vrijwilligster voor uitstapjes Daelzicht

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Bouwwerkzaamheden gemeentehuis afgerond

  De bouwwerkzaamheden aan het gemeentehuis aan de Markt zijn bijna afgerond. Op maandag 25 juni heeft de aannemer het gebouw opgeleverd. Dit betekent dat nu gestart kan worden met de inrichting.

 • Ambassadeurs van het eiland in de Maas

  Al sinds 2017 organiseren Nathalie en John Teunissen uit Stevensweert rondleidingen voor Belgische wandelverenigingen op het eiland in de Maas. Afgelopen week ontvingen ze de 1000e wandelaar.

 • Nieuw bermenbeheer krijgt vorm

  Met ingang van dit jaar is het beheer van de bermen en andere extensief beheerde grasvelden enigszins aangepast. Doel van het nieuwe beheer is om meer ruimte voor biodiversiteit te realiseren.

 • Fase 'extra alert' door aanhoudende droogte

  Het is al langere tijd droog in onze regio. Dat betekent dat we met z’n allen extra alert moeten zijn op natuurbranden. Zeker in grote natuurgebieden is het belangrijk om goed op te letten.

 • Nieuwbouw zonder gas

  Vanaf 1 juli 2018 is de gasaansluitingsplicht vervallen. Dit betekent dat nieuwbouwwoningen niet meer mogen worden voorzien van een gasaansluiting. Dit is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst.

 • Sluiting gemeentehuis in verband met vakantieperiode en verhuizing

 • ZomerBob

  Uit onderzoek blijkt dat 1 drankje al genoeg is om je trek te geven in het volgende. En dat gebeurt razendsnel, omdat alcohol in ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt.

 • Nog geen jodiumtabletten ontvangen?

  In oktober 2017 hadden alle huishoudens met kinderen tot 18 jaar per post een doosje jodiumtabletten moeten ontvangen.

 • Gezocht: wandel- en/of fietsmaatje voor St. Anna

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Gesprongen waterleiding Heerstraat Noord Beegden

  Op de Heerstraat Noord in Beegden is een waterleiding gesprongen. WML is bezig met de herstelwerkzaamheden.

  De verwachting is dat de werkzaamheden nog enkele uren duren. De werkzaamheden kunnen voor overlast voor het verkeer zorgen.

 • Gezond en Wel, Maasgouw op weg naar positieve gezondheid

  Op 13 juni jl. nam Jessie Smeets–Palmen afscheid als wethouder. Een op de toekomst gericht onderdeel van dit afscheid was een inspiratiesessie door dr. Marja van Vliet rond het thema ‘positieve gezondheid’. Hiermee werd ook de aftrap gegeven voor de actualisering van het Maasgouws gezondheidsbeleid.

 • Gebruik drones

  We zien steeds vaker dat gebruik wordt gemaakt van vliegen met een drone. Als u zich aan de regels houdt, dan mag dat. Deze regels verschillen overigens tussen hobbymatig (particulier) en professioneel (zakelijk) gebruik.

 • Mantelzorgsalon ‘Wet langdurige zorg: passende zorg thuis of in een zorginstelling?’

  Op donderdag 28 juni wordt er weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Dit keer is het thema ‘Wet langdurige zorg: passende zorg thuis of in een zorginstelling?’.

 • Buurtpark Vlasaardstraat Thorn

  Op initiatief van enkele omwonenden is samen met buurtbewoners een herinrichtingsplan gemaakt voor het plantsoen aan de Vlasaardstraat. Van dit plantsoen wordt een buurtpark gemaakt.

 • Europese subsidie voor de regio

  Op 6 juni jl. kende de euregio rijn-maas-noord aan 5 grensoverschrijdende projecten een subsidie toe van in totaal 118.000 euro. De bijdrage werd betaald uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

 • Toename eikenprocessierups

  De rupsen komen vanaf april uit de eitjes. Na de winterperiode komen de eikenbomen in het blad. De rupsen eten van dit verse blad. De gemeente Maasgouw spuit een biologisch bestrijdingsmiddel in de eikenbomen, dat op de bladeren terecht komt. De eikenprocessierups eet hiervan en gaat dood. In de eerste 2 fases van hun leven zijn de rupsen heel kwetsbaar, ze overlijden door regen en harde wind.

 • Verkeersspreekuur op dinsdag 26 juni

  Op dinsdag 26 juni 2018 wordt er weer een verkeersspreekuur gehouden. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied van Noordwest Limburg

  Het buitengebied van Noordwest Limburg krijgt glasvezel! Maandagmiddag werd het eindpercentage bekendgemaakt.

 • Sluiting panden na aantreffen hennepplantage

  Burgemeester Strous sluit met ingang van 18 juni twee panden. In de panden, een in Maasbracht en een in Stevensweert, werden hennepplantages aangetroffen. De verplichte sluiting duurt drie maanden.

 • Asfaltonderhoud Heerbaan te Heel

  De gemeente Maasgouw heeft in week 26 (25-06-2018 t/m 01-07-2018) onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt op de Heerbaan in Heel gepland.

 • Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied van Noordwest Limburg

  Het buitengebied van Noordwest Limburg krijgt glasvezel! Maandagmiddag werd het eindpercentage bekendgemaakt.

 • Dorpsgaard Notenbeemd Thorn

  Op 6 juni jl. heeft er een overleg plaatsgevonden met omwonenden van de Notenbeemd in Thorn. Aanleiding was het verzoek van de buurt om op de plek van een verlaten moestuin een ontmoetings- of rustplek te creëren voor omwonenden en recreanten.

 • Vrijwilligers gezocht voor Terra Mosa (De Zonnebloem)

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Nieuwe gemeenteraad

  Op 21 maart heeft u kunnen stemmen voor de gemeenteraad van Maasgouw. Na deze verkiezingen en de benoeming van de nieuwe wethouders op 29 mei, is de samenstelling van de gemeenteraad voor de periode 2018-2022 bekend.

 • Plaatselijke afsluiting A2 richting het noorden op 15/16 juni, 16/17 juni en 23/24 juni

  Vanwege asfalteringswerkzaamheden op de viaducten Kruisweg en Kloosterstraat in Maasbracht zal de A2 tussen het knooppunt Vonderen en afslag Maasbracht (43) in noordelijke richting afgesloten worden voor alle verkeer gedurende de volgende periodes:

 • Onthulling Wensbussen Maasgouw

  Onder grote belangstelling en een stralende zon werden op zaterdag 2 juni jl. de 2 Wensbussen aan de inwoners van Maasgouw gepresenteerd.

 • Geen avondopenstelling gemeentehuis tijdens zomerperiode

  In de zomerperiode van dinsdag 3 juli t/m dinsdag 14 augustus is er géén avondopenstelling.

 • Vernieuwde site Wonen in Maasgouw in de lucht

  De website woneninmaasgouw.nl is helemaal opnieuw vormgegeven. Eerst was de site een opsomming van de kavels die de gemeente te koop heeft. Nu kun je op de site ook nog heel veel informatie vinden over hoe fantastisch het is om in een van onze kernen te wonen. En je vindt er links naar het actuele woningenaanbod.

 • Samen op weg naar een duurzaam Maasgouw

  Vanaf 29 mei jl. heeft de gemeente Maasgouw een nieuwe coalitie, die wordt gevormd door Lokaal Belang, CDA en VVD. Dit zijn de 3 partijen die bij de gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen hebben behaald. Samen hebben deze partijen 14 van de 19 zetels in de gemeenteraad.

 • Asfaltonderhoud in de gemeente Maasgouw 2018

  Onderstaand vindt u een overzicht van de geplande asfalteringswerkzaamheden. Deze werkzaamheden zullen vóór de zomervakantie uitgevoerd worden door aannemer Asfaltbouw uit Swalmen.

 • Grote belangstelling informatieavond 'Is uw vereniging AVG-proof?' op 22 mei jl.

  De informatiebijeenkomst voor verenigingen over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend als ‘privacywetgeving’, werd druk bezocht.

 • Gezocht: vrijwilliger voor VVV Midden-Limburg in Thorn

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Statushouders opgeleid in Werken in het groen

  Vrijdag 1 juni jl. hebben 4 statushouders hun MBO-1-diploma Werken in het groen ontvangen. De opleiding volgden zij in combinatie met werken in het wijkteam van de gemeente Maasgouw.

 • Geen gemeentegids in 2018

  We krijgen de laatste tijd weer telefoontjes van bedrijven en organisaties die gebeld worden voor advertenties in informatie- en bedrijvengidsen.

 • Groene Tegels

  Op de kruispunten van de Echterstraat met de Kruchterstraat en de Julianastraat in Maasbracht wordt een pilotproject gerealiseerd met een nieuw vergroeningsconcept van verharde oppervlaktes: het Groene Tegelconcept van GreensTile.

 • 'Wat er ook gebeurt: zoek altijd naar nieuwe kansen'

  Na 12,5 jaar neemt Jessie Smeets (62) uit Maasbracht op 13 juni afscheid van “de mooiste baan die er bestaat’. Het wethouderschap. Ze blijft actief als raadslid voor het CDA.

 • Uitnodiging afscheidsreceptie Jessie Smeets-Palmen

  Jessie Smeets-Palmen neemt op 13 juni 2018 afscheid als wethouder van de gemeente Maasgouw. Vanaf de gemeentelijke herindeling in 2007 maakte zij deel uit van ons college.

 • Afsluiting verkeersplein Ei van St. Joost van vrijdag 8 t/m maandag 11 juni

  Vanwege asfalteringswerkzaamheden aan het verkeersplein Ei van St. Joost en de op- en afritten van de A2, zullen deze van vrijdag 8 juni 21.00 uur t/m maandag 11 juni 05.00 uur voor alle verkeer - met uitzondering van fietsers en bromfietsers - worden afgesloten.

  Het overige verkeer zal door middel van bebording worden omgeleid.

 • Burgemeester presenteert burgerjaarverslag

  Het burgerjaarverslag van 2017 is klaar. In dit jaarverslag geeft burgemeester Strous inzicht in zijn werkzaamheden van het afgelopen jaar.
  Het verslag kunt u hier vinden.

  Per maand ziet u:

  • een paar afspraken uit zijn agenda
  • een twitterbericht
  • een kort verslag van een bijzondere gebeurtenis uit die maand
 • Maasgouw is eerste bijvriendelijke gemeente van Limburg

  De gemeente Maasgouw heeft het predicaat ‘Bijvriendelijke’ gemeente gekregen. In onze gemeente leven 116 verschillende soorten bijen en dat is opmerkelijk veel. Dit komt doordat het landschap in onze gemeente erg geschikt is voor wilde bijen. Maar ook omdat Maasgouw maatregelen neemt om de leefomgeving van wilde bijen te verbeteren.

 • Bloembakken Havenstraat Maasbracht

  Net als afgelopen jaar, zullen de ondernemers aan de Havenstraat in Maasbracht zorgdragen voor het onderhoud van de bloembakken.

 • Gezocht: vrijwilligers voor het dierenparkje in Breerpark

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Start maaien bermen en ruwe gazons in week 22

  De gemeente Maasgouw zal in week 22 starten met het maaien van de bermen binnen- en buiten de bebouwde kom.

 • Verkeersspreekuur 29 mei

  Op dinsdag 29 mei 2018 wordt er weer een verkeersspreekuur gehouden. Het spreekuur is om 17.00 uur in het tijdelijk gemeentehuis aan de Kruisweg in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • De wensbussen zijn er!

  Het geduld is lang op de proef gesteld en onze chauffeurs staan al een tijdje in de startblokken. Maar nu zijn ze er: de Wensbussen van Maasgouw!

 • Open Inloop Brachtbeek bestaat 3 jaar

  In april viel er wat te vieren in Maasbracht-Beek. De Open Inloop bestond 3 jaar. De Inloop is opgezet door een groep enthousiaste vrijwilligers voor de senioren van Brachtbeek die het prettig vinden om samen met anderen gezellig een praatje te maken en een spelletje te doen. Er wordt in groepjes gekaart, rummikub gespeeld en koersbal gedaan. Iedere 2e en 4e woensdag van de maand zijn inwoners vanaf 14.00 uur welkom bij de Inloop in het Baekerhoes.

 • Gezocht: vrijwilliger Kunst voor Daelzicht

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • AFGELAST: Wijkschouw met inwoners in Beegden

  De geplande wijkschouw in Beegden op 23 mei om 19:00 uur gaat niet door wegens een gebrek aan aanmeldingen.

 • Valse brieven BsGW in omloop

  Inmiddels zijn er meerdere meldingen ontvangen van valse brieven die door BsGW lijken te zijn verzonden. Echter het gaat hierbij steeds om brieven die niet van BsGW afkomstig zijn.

 • Start 't Zunke in Stevensweert

  Samen genieten van een vers bereide maaltijd, gezelligheid en een praatje maken. Sinds kort is dat mogelijk in Stevensweert bij ’t Zunke. In een huiselijke sfeer bereiden ouderen en/of alleenstaanden onder begeleiding van vrijwilligers een gezonde, warme maaltijd. ’t Zunke is iedere donderdag van 10.00 tot 14.00 uur in de kantine van de tennisvereniging aan de Julianalaan. Na het eten is er nog tijd om gezellig iets te drinken en een praatje te maken.

 • Verwijderen groen in Onder de Bomen in Thorn

  De struiken en ander groen rond de oude muur, die ooit het goed Groenenberg in Thorn afbakende, wordt in week 21 verwijderd.

 • Gezocht: vrijwilliger en dierenvriend

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Wijziging afvalinzameling Pinksteren

  In verband met Pinksteren wijzigt de inzameling van het GFT-afval.

 • Toespraak Dodenherdenking 4 mei

  De toespraak van burgemeester Strous op 4 mei 2018 te Linne.

 • Het Eurobad gaat weer open

  Vanaf Hemelvaartsdag 10 mei is buitenbad Eurobad in Maasbracht weer open. De bassins zijn dan compleet gerenoveerd en weer gebruiksklaar voor een heerlijke, lange zomer vol zwemplezier dicht bij huis.

 • Gezellige opening speeldveld Luikelveld Maasbracht

  Op 21 april is de nieuwe speel- en ontmoetingsplek Luikelveld in Maasbracht feestelijk geopend door wethouder Math Wilms. Zonder de geweldige inzet van buurtbewoners van de Luikstraat en Merkelstraat was deze plek er niet gekomen.

 • Opslag landbouwplastic

  Maagouw is een landschappelijk fraaie gemeente. En dat proberen we zo te houden.

 • Informatieavond 'Is uw vereniging AVG-proof?'

  Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Voor verenigingen gelden er ook wettelijke verplichtingen waaraan zij moeten voldoen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om voorschriften over het vastleggen en beschermen van (privacy)gegevens van leden.

 • Inleveractie kleine elektrische apparaten op milieupark Maasbracht

  De gemeente Maasgouw doet mee aan de Wecycle- inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op het milieupark.

 • Ooievaarsnest en huiszwaluwtil Meersekamp Stevensweert geplaatst

  Op 26 april zijn het nieuwe ooievaarsnest en de huiszwaluwtil in de Meersekamp in Stevensweert neergezet. Dit als kroon op het werk van een heleboel betrokken mensen uit Stevensweert en omgeving.

 • Gewijzige inzameldagen huisvuil in verband met Hemelvaartsdag

  In verband met de feestdagen wijzigen de inzameldata afval

 • Controle hondenbelasting van start

  In de laatste week van mei 2018 gaan controleurs in de gemeente Maasgouw huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  Gemeente, provincie of Rijkswaterstaat zijn verantwoordelijk voor het beheersen en bestrijden van de eikenprocessierups op bomen in hun beheer.

 • Wijkschouw met inwoners in Beegden

  De gemeente Maasgouw nodigt u uit om samen met wethouder Lalieu deel te nemen aan een wijkschouw in Beegden.

 • Uitreiking Maasgouw Sculptuur

  Ter gelegenheid van zijn afscheid als raadslid van de gemeente Maasgouw heeft burgemeester Strous op vrijdag 27 april 2018 de Maasgouw Sculptuur uitgereikt aan de heer G.(Ger) H.J. Reijners.

 • Toespraak Koningsdag, vrijdag 27 april te Beegden

 • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

  Dit jaar heeft de jaarlijkse Lintjesregen plaats gevonden op donderdag 26 april 2018. In de gemeente Maasgouw hebben op deze dag 5 mensen uit handen van burgemeester S.H.M. Strous een onderscheiding mogen ontvangen.

 • Spreekuur Sociaal wijkteam in april en mei

  In april en mei is in verband met Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren het inloopspreekuur van het Sociaal wijkteam gewijzigd.

 • Gemeente Maasgouw dient beroep in tegen revisievergunning De Heus

  De gemeente Maasgouw heeft beroep ingediend tegen de revisievergunning die de provincie Limburg heeft afgegeven aan diervoederbedrijf De Heus in Maasbracht. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat de revisievergunning onvoldoende rekening houdt met het woon- en leefklimaat van de inwoners van de gemeente. Ook vindt zij dat de aanvraag en de vergunning op onzorgvuldige wijze tot stand zijn gekomen. Daarom vraagt de gemeente nu aan de rechter om de vergunning te vernietigen.

 • Dodenherdenking 2018

  Op vrijdag 4 mei vindt de gemeentelijke herdenking van de oorlogsslachtoffers plaats in Linne.

 • Statushouders opgeleid in Werken in het groen

  Ongeveer een jaar geleden is een aantal statushouders uit Maasgouw gestart met de MBO-1-opleiding ‘Werken in het groen’. Op vrijdag 20 juni ronden 4 statushouders deze opleiding af met een praktijkexamen. Het theoriegedeelte hebben ze al eerder gehaald. De opleiding volgden ze in combinatie met het werken in het wijkteam van de gemeente Maasgouw.

 • Onderzoek natuurgebieden

  Studenten van de HAS in Den Bosch gaan de komende weken onderzoek verrichten op de Hornerheide, rondom het Drinkwaterspaarbekken De Lange Vlieter, landgoed Exaten en de Beegderheide. Zij doen dit onder begeleiding van Bosgroep Zuid Nederland en in samenspraak met de belangrijkste grondeigenaren van het gebied: Waterleidingmaatschappij Limburg, Stichting het Limburgs Landschap, de heer Magnée en de gemeenten Leudal en Maasgouw.

 • Wadi’s Stevensweerterweg

  Afname biodiversiteit

  Het aantal insecten neemt al jaren dramatisch af in Nederland. 75% van alle insecten is de afgelopen 30 jaar verdwenen. De laatste 50 jaar zijn 20 vlindersoorten uitgestorven. Maar ook met andere soorten, zoals bijen en hommels, gaat het slecht. Dit is ongunstig voor de insecten zelf, maar ook voor veel vogelsoorten die ervan leven. Daar willen we wat aan doen.

 • Wilt u meehelpen aan het verbeteren van het fietsknooppuntensysteem?

  In Noord- en Midden-Limburg is sinds 2010 een fietsknooppuntensysteem van 1500 kilometer aangelegd. Dit wordt beheerd en onderhouden door Routebureau Noord- en Midden-Limburg. Zij doen dit ook in onze gemeente.

 • Wat kunnen wij nog meer met 12 miljoen funshoppers?

  Bent u ondernemer in toerisme en recreatie in Limburg? Wilt u meedenken over de potentie van toerisme en recreatie in Midden-Limburg? Kom dan op 7 mei naar een bijeenkomst bij Roompot Weerterbergen. Hier kunt u meepraten met de politiek over de toekomst van deze belangrijke regio en aanhaken bij de toekomstige ontwikkelingen. Er wordt een nieuwe subsidieregeling voor u als ondernemer toegelicht. Ook deelt een aantal succesvolle collega’s hun ervaringen. En wellicht dat dan tevens een eerste tipje van de sluier opgelicht kan worden over de nieuwe attractie die in de regio ontwikkeld gaat worden!

 • Gezocht: enthousiaste vrijwilliger voor een lieve dame die van uitstapjes houdt

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club met zestig luxe motorjachten in Maasbracht tijdens Koningsweekend

  Op Koningsdag, vrijdag 27 april, komen leden van de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club met ca. 60 motorjachten naar Maasbracht voor hun jaarlijkse seizoensopening.

 • Wijziging inzameling afval ivm Koningsdag

  In verband met Koningsdag wijzigt de inzameldag van het GFT-afval. De vrijdagroute van 27 april wordt verplaatst naar zaterdag 28 april 2018.

 • Brede coalitie Lokaal Belang - CDA - VVD

  Informateur Johan Lalieu (lijsttrekker Lokaal Belang) heeft de informatiefase in de gemeente Maasgouw afgerond en maakt bekend dat een brede coalitie gevormd gaat worden van Lokaal Belang, CDA en VVD. Gezamenlijk hebben deze partijen 14 van de 19 zetels in de gemeenteraad van Maasgouw.

 • Verkeersspreekuur op 24 april

  Op dinsdag 24 april wordt er weer een verkeersspreekuur gehouden. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren. De medewerkers van de gemeente en de politie staan u graag te woord.

 • Goed gesprek met onze dorpsraden

  Sinds 2015 komen inwoners uit verschillende dorpsoverleggen en ambtenaren van de gemeente Maasgouw regelmatig bij elkaar om te praten over burgerparticipatie. Doel van deze bijeenkomsten is de samenwerking tussen inwoners en gemeente te verbeteren voor een optimale invulling van inwonersbehoeften en leefomgeving.

 • WhatsApp-borden geplaatst

  Misschien heeft u ze al zien staan, de nieuwe WhatsApp-borden die zijn geplaatst in alle dorpen van Maasgouw. De borden staan op strategische plekken bij toegangswegen en maken inbrekers en andere overlastplegers er op attent dat er een BuurtWhatsApp-groep actief is. Maandag 9 april werd in Linne het laatste bord geplaatst.

 • Besteding Stevolgelden en burgerparticipatie in openbare ruimte Ohé en Laak

  Ter compensatie van de overlast is bij de ontgrindingen in de omgeving van Stevensweert en Ohé en Laak voor elke ton gewonnen grind, geld in een fonds gestopt. Onlangs heeft de gemeenteraad besloten om deze zogenaamde Stevolgelden, die nog steeds in reserve staan, vrij te maken voor Stevensweert en Ohé en Laak.

 • Viering Koningsdag 2018

  Op vrijdag 27 april vindt de viering van Koningsdag van de gemeente Maasgouw plaats in Beegden. Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners uit die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Ook collegeleden en raadsleden zijn aanwezig op deze feestelijke bijeenkomst.

 • Schone Maas

  Na een hoogwaterperiode blijft op de oevers van de Maas veel zwerfafval achter. Dit is niet alleen erg lelijk, het is ook gevaarlijk voor dieren die dit afval opeten of zich eraan verwonden. Ook in het water is het afval een probleem. Hier draagt het bij aan de steeds groter wordende vervuiling van het water met plastic, de zogenaamde ‘plastic soep’.

 • Informatieavond nieuwe privacywetgeving (AVG)

  Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacy wetgeving (AVG) in werking. Met deze AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) worden de regels rondom het gebruik van persoonsgegevens aangescherpt. Op grond hiervan moeten organisaties, stichtingen en verenigingen voldoen aan een bepaalde mate van privacybescherming voor de gegevens van leden en vrijwilligers die zij in hun administratie hebben.

 • Geslaagde Dikke Banden Race in Brachterbeek

  Op zondag 8 april vond tijdens de jeugdwielerronde in Brachterbeek de Decathlon Dikke Banden Race plaats.

 • Correctie watertappunten

  Vorige week heeft in VIA Maasgouw een overzicht gestaan van de watertappunten in onze gemeente. Dit overzicht was helaas niet compleet.

 • Wijziging inzameling afval in verband met Koningsdag (27 april)

  In verband met Koningsdag wordt de vrijdagroute inzameling afval verplaatst naar zaterdag 28 april.

 • Bijeenkomst veteranen Maasgouw

  Gemeente Maasgouw heeft veel waardering voor het risicovolle werk dat veteranen verrichten en hebben verricht voor onze samenleving.

 • Gezocht: penningmeester voor Gemeenschapshuis Baekerhoes

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Gezocht: actieve vrijwilliger voor 50-jarige Stef

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Hou je aan de snelheidslimiet

  Iedereen rijdt weleens net iets harder dan toegestaan. Soms bewust, om verloren tijd in te halen. Vaak onbewust, omdat we onze snelheid gewoon niet in de gaten hebben. Een paar kilometer boven de limiet lijkt onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Zeker in de drukke bebouwde kom. Daar heb je te maken met fietsers, oudere voetgangers en spelende kinderen. Die gedragen zich niet altijd voorspelbaar. Maar bij een aanrijding is de kans wel heel groot dat ze ernstig gewond raken. Of erger…

 • Resultaten onderzoek over kermissen bekend

  Een tijdje geleden hebben we onderzoek gedaan naar uw mening over kermissen. Ook in Maasgouw lopen de bezoekersaantallen van kermissen terug. Is dit evenement nog wel van deze tijd? Of moet dit anders worden ingevuld? Op zulke vragen probeerden we antwoord te krijgen in dit onderzoek.

 • Succesvolle voorjaarsbijeenkomst voor sport-, cultuur- en jeugdclubs

  Op 27 maart vond er een bijeenkomst plaats voor sport-, cultuur- en jeugdclubs. Vrijwilligersnet Nederland, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de gemeente Maasgouw gaven wetenswaardige presentaties over verschillende onderwerpen. Hieronder volgt een samenvatting van de 3 thema’s van deze avond.

 • Praat mee over de toekomst van toeristisch-recreatief Limburg

  Op maandag 23 april organiseert de Provincie Limburg een werksessies om met inwoners van Limburg te praten over de toekomst van het toerisme en de recreatie in onze provincie. De bijeenkomst is van 17.30 tot 20.30 uur in ECI Cultuurfabriek in Roermond. U bent van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

 • WML-watertappen weer aangesloten

  Met de lente voor de deur, worden de diverse WML-watertappunten in onze gemeente weer aangesloten. Vanaf komende week kunnen onze inwoners en bezoekers weer genieten van een lekker bekertje of flesje echt Limburgs kraanwater.

 • Maasgouw stelt zich kandidaat voor landelijke intocht Sinterklaas 2019

  De gemeente Maasgouw heeft zich bij de NTR aangemeld als gastheer voor de landelijk Sinterklaasintocht in 2019. Maasgouw wil de landelijke intocht in 2019 organiseren in de haven van Maasbracht. Vanwege een verbouwing van het gemeentehuis en een grote reconstructie in de oude kern van Maasbracht was een kandidaatstelling voor de intocht van 2018 niet mogelijk.

 • Informatieavond glasvezel voor buitengebied Maasgouw

  De campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Noordwest Limburg is gestart. Als u in het buitengebied woont, dan kunt u zich aanmelden voor een glasvezelaansluiting én een abonnement. Als 50% van de bewoners dit vóór 11 juni 2018 doet, wordt er glasvezel aangelegd in het gebied.

 • Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan!

  De gemeente Maasgouw vindt het werk van mantelzorgers erg belangrijk en waardevol. Ook in 2018 is er een regeling om de inzet van mantelzorgers te waarderen.

 • 8e editie zwemsportdag voor mensen met een beperking

  Zaterdag 14 april vindt de jaarlijkse regionale zwemsportdag voor mensen met een beperking plaats. Deze dag wordt georganiseerd door zwembad en waterskibaan de IJzeren Man, Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg en PSW Vrije tijd. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere De Ronde Tafel Weert, ZPC de Rog, Punt Welzijn, Drukkerij van Deursen, De Lions en vele vrijwilligers.

 • Unieke Historische Momenten

  Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de historische kern van Stevensweert werd aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Ook de vereniging Amici Insulae en het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak bereiken dit jaar een mijlpaal, namelijk het 35-jarig bestaan.

 • Geslaagd vrijwilligersuitje Routebureau Noord- en Midden-Limburg

  Na het grote succes van vorig jaar, organiseerde Routebureau Noord- en Midden-Limburg op 17 maart jl. weer het vrijwilligersuitje en werden de wandel- en ruitervrijwilligers in het zonnetje gezet.

 • Gezocht: toegewijde vrijwillig(st)er voor Proteion St. Jozef in Wessem

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

  Donderdag 29 maart vond de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad plaats. De raadsleden werden geïnstalleerd en legden de eed of verklaring+belofte af. Zij kunnen nu aan de slag voor de komende 4 jaar.

 • Fiets-voetveer Ohé en Laak – Ophoven vanaf 1 april in de vaart

  Met Pasen (1 april 2018) gaat het fiets- voetveer tussen Ohé en Laak en Ophoven weer in de vaart. Het vaart op Eerste en Tweede Paasdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

 • Fietskaart 2018

  Met het voorjaar in aantocht kan de fiets weer uit de schuur voor een recreatief tochtje. Voor het uitstippelen van een aantrekkelijk tochtje kunt u gebruik maken va het uitgebreide fietsknooppuntensysteem.

 • Gezocht: vrijwilligers voor diverse vacatures

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Onderzoek naar wandelvoorkeuren

  De landelijke stichting Wandelnet is bezig met een onderzoek naar leefstijlen en wandelvoorkeuren. Dit onderzoek wordt gebruikt om meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de wandelaars in Nederland. Hierdoor kunnen de diverse producten en diensten verbeterd worden, zoals routegidsen, route-informatie, nieuwsbrieven, website en adviezen aan routebureaus.

 • Breerpark verfraaid door ’t Breerke

  Basisschool ’t Breerke ligt in het Breerpark. Afgelopen winter hebben kinderen al eens geholpen om het park te verfraaien door kruidenmengsels door te zaaien en bloembollen te planten.

 • Sociaal wijkteam

  Het Sociaal wijkteam is het aanspreekpunt in uw buurt. Hier kunt u terecht met vragen over uw gezondheid, opvoeding en inkomen, over voorzieningen en dagbesteding. En ook als u vragen heeft over mantelzorg of eenzaamheid. Of als u iemand kent die ondersteuning nodig heeft. In het Sociaal wijkteam werken diverse partners samen, ieder vanuit hun specifieke deskundigheid en ervaring.

 • Schooltuin Basisschool de Toermalijn aangeplant

  Afgelopen winter is door de kinderen van Basisschool de Toermalijn in Maasbracht het vlechtscherm rondom de tuin gemaakt. Medewerkers van PSW hebben trottoirtegels gelegd.

 • Wijziging inzameldag huisvuil

  In verband met Pasen wordt het restafval ingezameld op zaterdag 31 maart in plaats van maandag 2 april.

 • Tijdelijke wegafsluiting Oude Trambaan te Thorn

  Op 4 april worden er tussen 7.30 en 17.00 uur werkzaamheden uitgevoerd aan het riool aan de Oude Trambaan in Thorn ter hoogte van huisnummer 1 tot aan de Akker. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk. De basisschool is bereikbaar via Eind. De wegomleiding loopt via de straten Eind, Schoolstraat en Akker. Deze route wordt met omleidingsborden aangegeven.

 • Afscheid gemeenteraad

  Op dinsdag 27 maart vindt er om 19.30 uur een openbare raadsvergadering plaats, waarbij afscheid wordt genomen van de oude gemeenteraad van Maasgouw. Sommige raadsleden hebben zich niet meer verkiesbaar gesteld of zijn niet herkozen. De bijeenkomst vindt plaats in het voormalige gemeentehuis in Heel. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Installatie nieuwe gemeenteraad

  Op donderdag 29 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Dit gebeurt tijdens een openbare raadsvergadering. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst start om 19.30 uur in het voormalige gemeentehuis in Heel.

 • Achtste editie zwemsportdag voor mensen met een beperking

  Zaterdag 14 april vindt de jaarlijkse regionale zwemsportdag voor mensen met een beperking plaats. Deze dag wordt georganiseerd door zwembad en waterskibaan de IJzeren Man, Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg en PSW Vrije tijd.

 • Uitslag gemeenteraadsverkiezingen en referendum

  Op 21 maart 2018 heeft 50,5% van de kiesgerechtigden inwoners gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen. De einduitslag is: