HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

• 5 oktober: Open dag De Spil

De Spil in Maasbracht is een begrip. Maar niet iedereen is bekend met de verenigingen en organisaties die er huisvesten. Benieuwd? Bezoek dan de open dag op zaterdag 5 oktober, van 11.00 tot 15.00 uur.

• Visvijver Maasbracht officieel geopend

wethouder met kinderen die vissen

In Maasbracht is afgelopen zaterdag de visvijver officieel geopend. Wethouder Johan Lalieu is blij met de  visvijver. “Het meest trots ben ik op het feit dat dit project vanuit de samenleving tot stand is gekomen. Als je de krachten bundelt ben je tot veel in staat.”

• Mantelzorgsalon

mantelzorger

Welke zin geef jij aan het zorgen voor een ander? Dit is het thema van de mantelzorgsalon die plaatsvindt op donderdag 26 september. Tijdens deze bijeenkomst komen de positieve kanten van mantelzorg aan de orde.

• Aanpassing moestuin Thorn

natuur

Enkele weken geleden is aan de Boekenderweg, vlak bij de St. Annakapel, gestart met een kleine herinrichting. Deze voormalige moestuin, gelegen aan de rand van Thorn, werd in het verleden afgeschermd door een hoge haag. Deze haag is, net als de moestuin, verwijderd.

• Verkeersspreekuur

Verkeersbord

Er wordt weer een verkeersspreekuur gehouden op dinsdag 24 september 2019. Deze begint om 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken op het gebied van verkeer, verkeersveiligheid en parkeren met medewerkers van de gemeente en de politie.

• Nieuwe bomen Vonderen Linne

bomen in een straat

In de straat Vonderen in Linne gaat de gemeente een aantal bomen kappen en nieuwe bomen herplanten. De boomvakken voor de nieuwe bomen worden groter aangebracht. De huidige groenvakken worden opgeschoond en voorzien van nieuwe beplanting.

• Werkzaamheden plein Thornerweg Panheel

plein Panheel

De gemeente is begonnen met werkzaamheden aan het plein aan de Thornerweg in Panheel. Eerder werd al gestart met het herstraten van de sierbestrating rondom de kapel. Volgende week (16 september) wordt gestart met straatwerkzaamheden op het plein.

• Vrijwilligers gezocht voor Hoeskamer 't Leuke in Beegden

Hoeskamer ’t Leuke in Beegden zoekt een vrijwilliger die het gezellig vindt om op woensdag en/of vrijdag samen met ouderen te dineren en hun een fijne dag te bezorgen. Ben jij een gezelligheidsmens? En  heb je een paar uurtjes over op één van deze dagen? Kijk dan snel op www.klikmaasgouw.nl  onder  vacaturenummer 430 of bel met Pauline Jorissen op telefoonnummer 06-15 82 66 86.

• Caravan of camper voor de deur parkeren?

Caravan geparkeerd op straat

Het parkeren van kampeervoertuigen op de openbare weg zorgt voor overlast. Zeker na de vakantie staan er veel caravans, campers, maar ook aanhangwagens langer op de openbare weg dan is toegestaan in de door de gemeenteraad vastgestelde APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Er gaat hierdoor beschikbare parkeerruimte verloren. Daarnaast neemt  de kans op  verkeersonveilige situaties toe en levert het een rommelig straatbeeld op.

• Uitzending ‘Lage Landen Lijst’ live vanuit veerpont Ohé en Laak/Ophoven

Verschillende regionale omroepen uit Nederland en België staan op zaterdag 14 september in het teken van ‘De Lage Landenlijst’, de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers. De uitzending is van 9.00 tot 18.00 uur vanaf een locatie die zowel voor België als Nederland bijzonder is. Deze keer is gekozen voor de veerpont tussen Ohé en Laak en Ophoven (B) in het RivierPark Maasvallei.

• Heb jij een idee voor de buurt?

logo kern met pit

Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in de wijk opzetten? Of heb je een ander idee voor de buurt? Dan is het nu tijd voor actie! ‘Kern met Pit’ daagt je uit om binnen een jaar deze droom te verwezenlijken.

• Officiële opening visvijver Maasbracht

visvijver Maasbracht

De visvijver aan de Julianalaan in Maasbracht wordt op zaterdag 14 september officieel geopend. Tijdens deze opening organiseert de gemeente Maasgouw samen met hengelsportvereniging I.P.I.V.I. en Sportvisserij Limburg een open jeugdvisdag.

• Chauffeur gezocht voor Hoeskamer ’t Leuke in Beegden

Hoeskamer ’t Leuke zoekt een chauffeur die op vrijdag enkele gasten ophaalt en naar Beegden brengt. De gasten moeten aan het einde van de dag ook weer naar huis gebracht worden. De gasten wonen in Beegden, Heel, Panheel, Wessem of Thorn. U maakt gebruik van uw eigen auto.

• Walburgs werk in uitvoering

Nu het broedseizoen is geëindigd hervat Natuurmonumenten vanaf 4 september de  werkzaamheden aan het project kasteeldomein Walburg.

• Plekken van Plezier in Maasgouw

De historische herbergen langs de Maas zijn van oudsher plekken van vertier en verpozing. Zij kunnen daarom niet ontbreken in het thema ‘Plekken van Plezier’ van de Open Monumentendagen 2019. Ook de drie historische molens in de gemeente Maasgouw zijn herinneringen aan ons agrarische verleden. Komt het zien op zaterdag 14 en zondag 15 september.

• College brengt op solex bezoek aan verschillende projecten

Het college van burgemeester en wethouders heeft vrijdag 30 augustus op een elektrische solex verschillende projecten in de gemeente bezocht. Het college wilde kijken hoe het op dit moment met de uitvoering van verschillende projecten in de kernen staat.

• Grootschalig onderhoud aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden

Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van de geplande, grote onderhoudswerkzaamheden aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden.

• Gemeente bereikbaar via WhatsApp

Smartphone met WhatsApp

De gemeente Maasgouw is bereikbaar via WhatsApp. Heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u deze ook stellen via WhatsApp.