HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Ga hier naar het Liveblog coronavirus

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Gratis beweegmiddag voor volwassenen

  (22-10-2021)

  De Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw organiseren op vrijdag 12 november een gratis beweegmiddag voor alle volwassenen in Maasgouw. Tijdens die middag kan iedereen ervaren dat je op elke leeftijd op een fijne manier in beweging kunt blijven.

 • Fotoalbum felicitatiecruise echtparen 50e huwelijksdag

  (22-10-2021)
  Echtparen tijdens de felicitatiecruise 50-jarige huwelijken

  Op donderdag 14 en 21 oktober vond een minicruise plaats met de echtparen die in 2021 hun 50ste huwelijksdag vieren. Het schip ‘Stadt Wessem’ van rederij Cascade fungeerde op deze dagen als ‘huwelijksboot’. 

 • Ontdek de verhalen achter de Limburgse archeologie

  (21-10-2021)

  In Beegden is op donderdag 21 oktober het allereerste speerpunt geopend in de Archeo Route Limburg. Op deze plek wordt u meegenomen in het verhaal van een bijzondere, Laat-Romeinse muntschat.

 • Installatie nieuwe kinderraad Maasgouw

  (21-10-2021)

  De eerste kinderraadsvergadering van het nieuwe schooljaar in de gemeente Maasgouw vond plaats op woensdag 20 oktober. Zo’n eerste kinderraadsvergadering is altijd bijzonder. Tijdens deze vergadering worden de nieuwe kinderen bij de kinderraad geïnstalleerd en benoemd. Daarmee is de Maasgouwse kinderraad weer op volle sterkte.

 • Proef kruidenrijke begroeiing op dijk Stevensweert

  (21-10-2021)

  In Maasgouw is op vrijdag 22 oktober de eerste dijk ingezaaid met een heel speciaal kruidenmengsel. De kruiden zijn de afgelopen maanden door inwoners verzameld in Stevensweert en Ohé en Laak. Met deze bijzondere proef wil de gemeente Maasgouw en het Waterschap Limburg onderzoeken of het mogelijk is om met gebiedseigen kruidenzaad floravervalsing te voorkomen. 

 • Resultaten belevingsonderzoek hoogwater Veiligheidsregio Limburg-Noord

  (19-10-2021)

  De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft het belevingsonderzoek onder inwoners van de Maas- en Roergemeenten in Noord- en Midden-Limburg aangeboden aan de betrokken gemeenten. Het onderzoek levert een beeld op hoe de inwoners de periode van het hoogwater, de evacuatie en de communicatie ervaren hebben. In totaal hebben 2.219 inwoners uit 13 gemeenten deelgenomen.

 • Nieuwe website gemeente Maasgouw

  (19-10-2021)

  Gemeente Maasgouw werkt aan een nieuwe website. De afgelopen tijd hebben wij hier achter de schermen hard aan gewerkt.

 • WhatsApp-fraude komt steeds vaker voor

  (18-10-2021)

  WhatsApp-fraude komt steeds vaker voor. Criminelen doen zich dan voor als familielid, kinderen of vrienden. Maar ook als bedrijf, justitie of bank. Via uw mobiele telefoon proberen ze toegang tot uw bankrekening te krijgen.

 • Bibliocenter helpt met coronabewijs

  (18-10-2021)

  Veel inwoners vinden het installeren van de CoronaCheck-app, het krijgen van een QR-code op de telefoon of de aanvraag voor een papieren coronabewijs moeilijk. Bibliocenter gaat deze mensen hierin ondersteunen.

 • Defensie oefent in Maasgouw

  (18-10-2021)

  Defensie houdt van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 oktober een oefening in Maasgouw. Militairen van de Koninklijke Landmacht worden dan getraind.

 • Minder mensen in bijstand door succesvolle participatietrajecten

  (18-10-2021)

  In de eerste helft van het jaar zijn 32 uitkeringen beëindigd. En het aantal blijft dalen dankzij de succesvolle trajecten om uitkeringsgerechtigden te ondersteunen richting participatie, vrijwilligerswerk en/of betaald werk.

 • Beleef duurzaam wonen in Maasgouw

  (15-10-2021)

  De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober & 6 november. Huiseigenaren uit Maasgouw en omstreken stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. U kunt zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/maasgouw.

 • Asfaltonderhoud in november van start

  (14-10-2021)

  Begin november wordt er gestart met het onderhoud van asfalt van enkele wegen in Maasgouw.

 • Column: Ja leuk, raadslid!

  (12-10-2021)

  Volgend voorjaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Voor Maasgouw staan er dan 19 stoelen in de raadszaal klaar om bezet te worden door mensen die sturing willen geven aan de samenleving.

 • Vrijwilligersvacature: Leonardusmolen Maasbracht

  (12-10-2021)
  klikmaasgouw

  Bij de Leonardusmolen in Maasbracht zijn ze op zoek naar vrijwilligers. Zo zoeken ze bijvoorbeeld een gastvrouw of gastheer. Verzorg jij liever rondleidingen voor bezoekers van de molen? Dan kun je opgeleid worden tot molengids. Of is het altijd al jouw droom geweest om aan de slag te gaan als vrijwillige molenaar? Het malen van graan en het onderhoud van de molen horen dan bij jouw werkzaamheden. Bij de Leonardusmolen in Maasbracht zijn er allerlei leuke vrijwilligersfuncties.

 • Besluiten raadsvergadering oktober 2021

  (11-10-2021)

  In de vergadering van 5 oktober 2021 heeft de raad van de gemeente Maasgouw besloten om:

 • Maasgouw hijst vlag tijdens Coming Out Day

  (11-10-2021)

  Jaarlijks wordt wereldwijd aandacht besteed aan de internationale Coming Out Day op 11 oktober. Ook de gemeente Maasgouw heeft vandaag de regenboogvlag gehesen.
   

 • Ruime belangstelling informatiebijeenkomst ontwerp-Omgevingsvisie

  (11-10-2021)

  De informatiebijeenkomst over de ontwerp-Omgevingsvisie op donderdag 7 oktober in CC Don Bosco in Heel is goed bezocht. De belangstellenden hebben kennis kunnen nemen van de totstandkoming van de visie en de inhoud ervan.

 • Installatie raadslid Jolanda Vullings-Welles

  (07-10-2021)

  Tijdens de raadsvergadering van 5 oktober is Jolanda Vullings-Welles geïnstalleerd als raadslid. Tijdens deze vergadering werd ook afscheid genomen van NLM-raadslid Pollie Kaal.

 • Nieuwe kinderburgemeester Maasgouw

  (07-10-2021)

  Gemeente Maasgouw krijgt op 20 oktober een nieuwe kinderburgemeester. Lars Boonen uit Linne neemt op die dag de voorzittershamer over van Xant Veugen.

 • Kermisexploitanten waarderen gemeente

  (04-10-2021)

  Tot ieders grote vreugde gaan de kermissen weer door in Maasgouw. Ook de kermisexploitanten zijn heel blij dat ze weer aan de slag mogen. In een stralende zon bedankten ze de gemeente en spraken hun waardering uit aan de hand van een plaquette.

 • Maasgouw Journaal oktober 2021

  (04-10-2021)

  Deze maand besteden we in het Maasgouw Journaal aandacht aan het woonwagenbeleid in de gemeente Maasgouw.

 • “Ouderen hebben elkaar nodig, het maakt hun dag goed!”

  (04-10-2021)

  Gemeente Maasgouw is sinds 2020 een Global Goals gemeente. Global Goals zijn wereldwijde doelen om van de wereld een betere plek te maken. In Maasgouw werken we aan een gezonde en groene leefomgeving, waarin inwoners en ondernemers kansen krijgen en iedereen mee kan doen. Dat kan ook bij kleine initiatieven, zoals SmikkeLin. 

 • Veiling deel van de kunstcollectie

  (30-09-2021)

  Vorig jaar heeft de gemeente aangekondigd om 41 kunstwerken te ontzamelen. Onder veel belangstelling hebben sindsdien verschillende kunstwerken een nieuwe bestemming gekregen. Zo beschikt een basisschool in onze gemeente nu over een paar mooie schilderijen. Andere kunstwerken zijn teruggekeerd naar de makers. De resterende kunstwerken gaan - in samenwerking met online veilinghuis Veilet uit Nijmegen - binnenkort onder de hamer.  

 • Gemeente plaatst bladkorven

  (29-09-2021)

  Binnenkort verliezen de meeste bomen weer hun blad. Dit kan voor overlast zorgen. Het wijkteam van de gemeente Maasgouw beperkt de overlast voor verkeer en omwonenden zoveel mogelijk door de inzet van veeg- en zuigmachines. Maar de medewerkers van de gemeente kunnen niet overal tegelijk bezig zijn. De medewerking van bewoners die zelf bladeren in hun straat opruimen, wordt dan ook zeer gewaardeerd. Hiervoor worden vanaf maandag 4 oktober weer bladkorven geplaatst.

 • Informatiebijeenkomst ontwerp-omgevingsvisie

  (24-09-2021)

  Vanaf 24 september ligt het ontwerp omgevingsvisie zes weken ter inzage. De omgevingsvisie is het plan voor onze leefomgeving. Hierin wordt beschreven hoe Maasgouw er in de toekomst uit gaat zien. Omdat dit voor alle inwoners een belangrijk onderwerp is, nodigen we u graag uit voor de informatiebijeenkomst op 7 oktober.

 • Aanwijzingstermijn ML5 verloopt

  (14-09-2021)

  De huidige aanwijzingstermijn van de Stichting Omroep Leudal-Maasgouw en RTV Roermond (ML5) verloopt. De stichting was voor vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Maasgouw en Leudal.

 • Reisschema Schakelkeet bekend - kom ook!

  (14-07-2021)
  schakelkeet

  Tussen 3 augustus en 15 december trekt de schakelkeet van de dorpscontactpersonen door gemeente Maasgouw. Enkele dagen per week is de keet te vinden in de verschillende kernen. Een mooie gelegenheid om rechtstreeks met de gemeente in gesprek te komen! 

Archief