HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Coronavirus actuele informatie en maatregelen: Coronavirus

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Alzheimer Café Maasgouw op 9 november

  (28-10-2020)
  Logo alzheimer Nederland

  Waar kan ik hulp of ondersteuning vinden als er sprake lijkt van beginnende dementie bij mezelf, mijn partner of iemand anders in mijn omgeving? Hiervoor wordt in sommige gevallen een casemanager-hulp-bij-dementie ingeschakeld. Tijdens het Alzheimer Café op maandag 9 november wordt hier uitleg over gegeven. U bent van harte welkom!

 • Burgemeester sluit woning en loods

  (28-10-2020)

  Burgemeester Strous sluit op 28 oktober voor de duur van twaalf maanden een woning en loods aan het adres Eindstraat 19 in Beegden. Op dit adres werd op 24 juli een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen.

 • Inzameling klein chemisch afval (KCA)

  (27-10-2020)
  poster klein chemisch afval

  Vanaf 2 november tot en met 11 november wordt er weer klein chemisch afval (KCA) ingezameld in gemeente Maasgouw. De chemocar is dan op een centrale plek te vinden in de kernen. U kunt hier zelf uw milieubox aanbieden (niet aan de straat zetten!).

 • Hoe kunnen wij u als mantelzorger goed ondersteunen?

  (26-10-2020)
  mantelzorg

  Wanneer u langdurig en onbetaald zorgt voor uw partner, ouder, familielid of vriend, bent u een mantelzorger. Mantelzorg is meestal een dankbare taak, maar het kan ook vragen oproepen of wel eens zwaar zijn.

 • Aandacht voor elkaar

  (22-10-2020)
  #aandachtvoorelkaar

  Mensen staan voor elkaar klaar in coronatijd: een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, boodschappen voor elkaar doen, een verhalenavond of even een telefoontje. We kunnen veel voor elkaar doen.  #aandachtvoorelkaar is een nieuwe, landelijke actie die je helpt en inspireert iets voor een ander te doen. Een kaartje, een mailtje, even een praatje of een boodschap doen.

 • Financiële bijdrage voor projecten in ontwikkelingslanden

  (14-10-2020)
  stapel geld

  Inwoners van gemeente Maasgouw die zich (actief) inzetten voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, kunnen in 2021 in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van hun project.

 • Nieuwe landelijke coronamaatregelen

  (14-10-2020)

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft op 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.

  Lees verder

 • Onderzoek naar gebruik van Burgernet

  (13-10-2020)

  Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen. Zij zijn benieuwd in hoeverre u bekend bent met Burgernet. 

 • Campagne ‘Rookmelders redden levens’

  (13-10-2020)
  rookmelder

  ‘In een klap ben je alles kwijt. Het besef dat het echt gebeurd is, is heel onwerkelijk. Dat moment kwam bij mij pas, toen ik op een noodlocatie op de bank zat en een T-shirt aan wilde doen, maar me realiseerde dat mijn kleren ook weg waren. Je verzamelt in je leven spullen die herinneringen met zich mee dragen en die komen nooit meer terug´, vertelt Chantal de Vreede die in 2018 een woningbrand meemaakte.

 • Subsidie voor energiebesparende maatregelen

  (13-10-2020)
  energiebesparende maatregelen

  Woningeigenaren in Maasgouw kunnen eenmalig 70 euro subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Het gaat dan om een tegemoetkoming in bijvoorbeeld de aanschaf van een waterbesparende douchekop, leidingisolatie, radiatorfolie, radiatorventilator of een CV-inregelkit. Een combinatie van verschillende maatregelen mag ook.

 • Rampbestrijdingsplan Hoogwater Maas 2020 - 2023

  (12-10-2020)

  In het risicoprofiel van de Veiligheidsregio Limburg-Noord is hoogwater van de Maas een dusdanig risico, dat hiervoor een rampbestrijdingsplan opgesteld moet worden. Er is recent een nieuw concept gepubliceerd. U kunt hier binnen 6 weken op reageren. 

 • Trouwen in heel Maasgouw mogelijk

  (12-10-2020)

  Het is nu mogelijk om in heel de gemeente te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dat kon voorheen alleen op aangewezen locaties binnen de gemeente. U kunt nu bijvoorbeeld ook trouwen op een geluksplek of een mooie plek in de natuur.

 • Gemeentejournaal oktober 2020

  (09-10-2020)

  Deze maand in het gemeentejournaal: het nieuwe bomenbeleid, het burgerjaarverslag 'Maasgouw & U', de nieuwe verenigingsondersteuner en de opening van het insectenhotel in Beegden. Kijkt u mee?

 • Wethouder neemt regenboogvlag in ontvangst

  (09-10-2020)
  regenboogvlag

  Wethouder Carla Peters ontving vandaag de regenboogvlag uit handen van wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond. De overhandiging van de vlag symboliseert de start van regionale aansluiting en samenwerking.

 • Gratis unieke hoogstamfruitbomen

  (30-09-2020)

  De gemeente Maasgouw en Stichting IKL streven naar een kleinschalig landschap rond de woonkernen met zoveel mogelijk biodiversiteit. In het verleden lagen dorpen verstopt in een groene gordel van fruitbomen; tegenwoordig is deze gordel door verschillende oorzaken op veel plaatsen nauwelijks meer aanwezig. Om Maasgouw weer wat groener te maken, kunnen inwoners van de gemeente Maasgouw zich weer aanmelden voor 1 of 2 gratis hoogstamfruitbomen.

 • Oproep kinderen groep 7/8 voor Kinderraad

  (11-09-2020)
  kinderraad

  De gemeenteraad is van plan om eind van dit jaar een Kinderraad op te richten. Een kinderraad leert kinderen hoe een democratie werkt, hoe de gemeenteraad functioneert en hoe jonge inwoners invloed kunnen uitoefenen op het gemeentebestuur.

 • Meld uw woning aan voor de Duurzame Huizen Route

  (31-08-2020)

  Bent u op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen voor uw huis? Op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Bekijk hun woningen, lees over de toegepaste duurzame maatregelen, stel vragen aan de huiseigenaar. Of vertel uw eigen verhaal en meld uw woning ook als voorbeeld. Op 31 oktober en 7 november stellen gastvrije huiseigenaren in gemeente/stad/dorp hun woning open voor bezoekers.

 • 'Maasgouw & U', het compleet nieuwe burgerjaarverslag

  (07-07-2020)

  Dit is ‘m dan. De 'Maasgouw & U'. Het burgerjaarverslag 2019 van de gemeente Maasgouw in een nieuw jasje! Het verslag is een ‘uitgebreid visitekaartje’ van de gemeente Maasgouw voor jou, onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Voor dit Burgerjaarverslag zijn meer dan 20 mensen geïnterviewd. Er komen inwoners van onze gemeente, wethouders en ambtenaren aan het woord. Hun verhalen vertellen wat er in 2019 is bereikt en wat er voor de toekomst in gang is gezet.

 • Koninklijke onderscheidingen 2020 uitgereikt

  (03-07-2020)

  De Lintjesregen zag er dit jaar anders uit dan andere jaren. Door de maatregelen rondom het coronavirus werden alle decorandi  in Gemeente Maasgouw op 24 april telefonisch door burgemeester Strous op de hoogte gebracht van hun onderscheiding.

 • Nieuwe noodverordening vastgesteld

  (16-06-2020)

  De voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. De noodverordening is ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus.

 • Landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

  (02-06-2020)

  Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

 • Versoepeling maatregelen vastgelegd in noodverordening

  (29-05-2020)

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van de versoepeling vanaf 1 juni, heeft Veiligheidsregio Limburg-Noord een nieuwe noodverordening vastgesteld. De boodschap blijft: vermijd drukte en houd afstand. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

 • Samen aan de slag voor een fleurige buurt

  (28-05-2020)
  bloembakken in Heel

  Inwoners die hun buurt op willen fleuren, kunnen op de hulp van de gemeente Maasgouw rekenen. Als de buurt de handen uit de mouwen steekt, zorgt de gemeente voor plantjes, potgrond en de nodige materialen. Normaal organiseren de contactpersonen uit de wijken zelf dat groepjes buurtgenoten samen ‘hun’ bakken beplanten. Dit jaar gooide het coronavirus roet in het eten. Toch is het ook dit jaar fleurig in de wijken van Maasgouw.

 • Verruiming terrassen Maasgouw

  (20-05-2020)

  Op 6 mei 2020 maakte het Kabinet bekend dat restaurants en cafés vanaf 1 juni onder strikte voorwaarden weer open mogen, als de situatie rond het coronavirus dit toelaat. Omdat de horecagelegenheden vanwege de verplichte 1,5 meter afstand tussen mensen veel minder klanten kunnen ontvangen, wil de gemeente Maasgouw waar mogelijk meewerken aan grotere terrassen. Hieraan is een aantal voorwaarden verbonden. Niet iedere plek is geschikt voor grotere terrassen.

 • Voorkomen van drukte

  (20-05-2020)

  De Veiligheidsregio Limburg Noord heeft vandaag een oproep aan de Duitse kooptoerist gedaan via de Duitse media. De reden hiervoor is dat het afgelopen zondag te druk was in het Outlet in Roermond en in de binnenstad van Venlo. Vooral de hoeveelheid aan Duitse kooptoeristen heeft ertoe geleid dat bijvoorbeeld de gemeente Venlo extra maatregelen in het centrum getroffen heeft. Ook het Outlet in Roermond heeft extra maatregelen moeten nemen. 

 • Veiligheidsregio Limburg Noord komt met nieuwe noodverordening

  (20-05-2020)

  De voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft op woensdag 20 mei 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. De noodverordening is ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus.

 • Lokale vertaling van landelijke maatregelen

  (14-05-2020)

  Sinds de corona-uitbraak neemt het kabinet maatregelen om het virus in te dammen. Op  6 mei presenteerde het Kabinet een ‘routekaart’ met daarin de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen. Deze 'exitstrategie' moet Nederland van 'wat mag niet, naar wat kan wel' helpen. Maar hoe worden deze maatregelen vertaald naar lokaal beleid? En wie heeft daarin een rol?

 • Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan!

  (30-03-2020)

  De gemeente Maasgouw vindt het werk van mantelzorgers erg belangrijk en waardevol. Ook in 2020 is er een regeling om de inzet van mantelzorgers te waarderen. Mantelzorgers die voldoen aan de voorwaarden ontvangen een bedrag van € 175,--.

Archief