HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Maasplassen Nautique 24 en 25 juni

  (22-06-2017)
  Bootjes op de Maasplassen

  Tijdens het weekend van 24 en 25 juni staan de Maasplassen wederom in het teken van Maasplassen Nautique. Kom in aanraking met diverse watersporten maar ook culinaire, culturele en muzikale kanten van de Maasplassen! Diverse ondernemers en verenigingen uit Nederland en België organiseren verschillende leuke activiteiten op en rond de Maas en de Maasplassen. 

 • Zonnepanelenproject van start

  (20-06-2017)
  Wethouder Johan Lalieu bij de ondertekening van de overeenkomst met Volta

  De gemeente Maasgouw  start met een grootschalig zonnepanelenproject. Hiermee wil de gemeente 380 daken in Maasgouw van zonnepanelen voorzien. Onlangs is de aanbesteding van de service provider afgerond: Volta Limburg gaat deze rol vervullen.

 • Handwerkers bij 'Kleinschalig Wonen' in Maasbracht

  (20-06-2017)
  Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Wij zijn op zoek naar 1 of 2 vrijwilligers die structureel één keer in de week binnen woning 31, 1,5 tot 2 uur komen handwerken. Dit om de mensen iets herkenbaars te bieden, gezelligheid en sfeer, herinneringen van vroeger ophalen. En wellicht zijn er nog een aantal bewoners die actief aan de slag willen gaan.

 • GGD Limburg-Noord sluit aan bij JouwGGD

  (20-06-2017)
  Youtuber Dylan Haegens

  Sinds kort is GGD Limburg-Noord officieel aangesloten bij de jongerenwebsite www.JouwGGD.nl. JouwGGD.nl is de landelijke jongerensite van de GGD’en en een aantal Jeugdgezondheidsorganisaties. Nederlands bekendste YouTuber Dylan Haegens trapt de deelname van GGD Limburg-Noord af met een live chat op 26 juni.

 • Mantelzorgsalon op 29 juni

  (20-06-2017)
  Mantelzorger samen met de zorgvrager in ziekenhuis

  Mantelzorgers zorgen langdurig voor bijvoorbeeld een zieke partner, gehandicapt kind, ouder of goede vriend. Voor deze zorg is meestal niet bewust gekozen, maar het is je overkomen. En het is niet ondenkbaar dat de mantelzorgers zélf ook wel informatie of ondersteuning kunnen gebruiken. De gemeente Maasgouw organiseert daarom een aantal mantelzorgsalons, waarin mantelzorgers uit de gemeente elkaar ontmoeten. De eerstvolgende mantelzorgsalon is op donderdag 29 juni.

 • Eerste tuin Waterklaar!

  (20-06-2017)
  Wethouder Johan Lalieu samen met mevrouw Jonk, winnaar van de Waterklaarwedstrijd

  Vrijdag 16 juni overhandigde wethouder Johan Lalieu een cheque van € 500,- aan mevrouw Jonk uit Stevensweert. Mevrouw Jonk deed mee aan de Waterklaarwedstrijd van de gemeente. Zij ontving de prijs voor de creatieve ideeën die ze had om haar tuin Waterklaar te maken.

 • Kermis Maasbracht start op 30 september

  (20-06-2017)

  Normaal gesproken zou de kermis in Maasbracht dit jaar samen vallen met de kermis in Swalmen. Veel exploitanten van attracties staan altijd op beide locaties. En dus moeten ze dit jaar kiezen. Dat betekent dat een (groot) deel van de attracties niet naar Maasbracht komt. Om toch te zorgen voor een aantrekkelijk aanbod, verschuift de kermis in Maasbracht dit jaar één week naar achteren, naar het weekend van zaterdag 30 september.

 • Informatieavond boomgaard “Meersekamp” Stevensweert

  (20-06-2017)
  Vrijwilligers bij de hoogstamboomgaard De Meerskamp in Stevensweert

  Inwoners van Stevensweert en alle overige belangstellenden zijn op 30 juni welkom op een gezellige en vooral leerzame avond in de Hoogstam-fruitboomgaard “De Meersekamp” in Stevensweert. Op deze avond wordt er in de boomgaard uitleg gegeven over het beheren van fruitbomen.

 • Informatieavond voormalige schoollocatie Europlein Maasbracht

  (20-06-2017)

  Aannemersbedrijf Jongen-Meulen en H&S Adviseurs hebben plannen voor de ontwikkeling van de voormalige schoollocatie aan het Europlein in Maasbracht. Dit gebeurt in samenspraak met de gemeente Maasgouw.

 • Verkeersspreekuur 27 juni

  (20-06-2017)

  Op dinsdag 27 juni 2017 wordt er weer een verkeersspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het gemeentehuis in Maasbracht aan de Kruisweg. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) bespreken met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Werkbezoek Latasteschool Horn

  (13-06-2017)
  Op de foto van links naar rechts: burgemeester Strous, de heer van Hertum, mevrouw Schoonman, de heer Mestrom, wethouder Smeets-Palmen, mevrouw Franssen en mevrouw Heuts (gemeente Maasgouw).

  Op initiatief van mevrouw Franssen, ouder en lid van de (Gemeenschappelijke) Medezeggenschapsraad van de Latasteschool, bezochten burgemeester Strous en wethouder Smeets-Palmen op 24 mei deze school in Horn.

 • Kinderen ontwerpen speelveld Heiveldplein

  (13-06-2017)
  Kinderen bij speelveld Heiveldplein

  Enkele kinderen van het Heiveldplein presenteerden op 31 mei hun ideeën over het speelplein in de buurt.

 • Infoavond Europlein Maasbracht

  (13-06-2017)

  Aannemersbedrijf Jongen-Meulen en H&S Adviseurs hebben plannen voor de ontwikkeling van de voormalige schoollocatie aan het Europlein in Maasbracht. Dit gebeurt in samenspraak met ons als gemeente.

 • Sterrebosch Thorn zoekt vrijwilligers

  (13-06-2017)
  Steunpunt vrijwilligers

  Proteion Sterrebosch is op zoek naar diverse vrijwilligers voor persoonlijke begeleiding en activiteitenondersteuning bij cliënten. Daarnaast willen ze graag in contact komen met vrijwilligers voor balie-/receptiewerkzaamheden en voor gastvrouwschap.

 • Laatste fase werkzaamheden herinrichting Brachterbeek

  (12-06-2017)
  Leerlingen basisschool De Toermalijn bezoeken werk Herinrichting Brachterbeek

  Met de ingang van fase 5 in week 15 is de laatste fase van de werkzaamheden aan de Herinrichting Brachterbeek aangebroken. De werkzaamheden concentreren zich nu rond Tergouwen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind juni afgerond.

 • Meting lichtmasten

  (06-06-2017)
  Mobiele meetopstelling

  Om de openbare verlichting in goede staat te houden voert de gemeente regelmatig controle en onderhoud uit aan de masten en armaturen. Om vast te stellen of lichtmasten na het verstrijken van een bepaalde tijd nog veilig gehandhaafd kunnen blijven, voeren we zogenaamde stabiliteitsmetingen uit.

 • Start- en gereed melden bouw en betonstorting

  (06-06-2017)

  Heeft u een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen (de eerdere bouwvergunning) gekregen en wilt u van start gaan met de bouw? Dan moet u bij de gemeente een melding doen van de start- en gereedmelding van de bouw en voorafgaand aan een betonstorting.

 • Slotdag G-voetbal

  (06-06-2017)
  Wethouder Smeets-Palmen bij de slotdag G-voetbal

  Op zaterdag 27 mei was de seizoensafsluiting en het 25-jarig jubileum van de afdeling G-voetbal van voetbalclub S.V. Heythuysen.

 • Inventarisatie bomen binnen hoogwaterbeschermingsprogramma

  (29-05-2017)

  Waterschap Limburg werkt samen met het Rijk, de Provincie Limburg en gemeenten om de waterkeringen in Limburg op orde te krijgen. De dijken voldoen niet meer aan de huidige norm en dienen verhoogd, versterkt en op sommige locaties verlegd te worden. In onze gemeente geldt dat voor het dijktraject Thorn – Wessem en Heel.

 • Leerlingen bs De Toermalijn bezoeken werkzaamheden Brachterbeek

  (02-05-2017)
  leerlingen van basisschool de Toermalijn bekijk het nieuwe rioolstelsel in Brachterbeek

  Op 23 april bezochten de leerlingen van groep 6 van basisschool de Toermalijn de werkzaamheden die momenteel in Brachterbeek worden uitgevoerd.

 • De Wensbus binnenkort ook in Maasgouw?

  (20-04-2017)

  Samen met een vertegenwoordiging uit iedere kern onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om een wensbus in de gemeente te laten rijden.

 • Veegschema 2017

  (23-02-2017)

  Hieronder ziet u op welke dagen wij waar vegen dit jaar.

Archief