HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Ga hier naar het Liveblog coronavirus

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • BsGW verzendt WOZ-beschikkingen en OZB-aanslagen

  (20-01-2021)

  De Waarderingskamer heeft ingestemd met het bekend maken van de WOZ-waarden voor 2021 voor inwoners en bedrijven. Deze WOZ-waarden worden getaxeerd naar de feitelijke waarde van het voorgaande jaar op 1 januari 2020. De belastingaanslagen worden verstuurd in de tweede helft van februari.

 • Nationale voorleesdagen

  (20-01-2021)
  voorleesdagen

  De Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen! Vandaag wordt gestart met het Nationale Voorleesontbijt. Normaal lezen collegeleden van gemeente Maasgouw dan voor aan kinderen, maar door de coronamaatregelen is dat nu helaas niet mogelijk. De gemeente stelt wel de prentenboeken beschikbaar aan scholen en kinderopvanglocaties. Zij geven  op hun eigen manier invulling aan de voorleesdagen.  

 • Ondersteuningsverklaring Tweede Kamerverkiezingen

  (19-01-2021)

  Een politieke partij of groepering die mee wil doen aan de verkiezingen heeft soms ondersteuningsverklaringen nodig. Met een ondersteuningsverklaring maakt u de deelname van een politieke partij of groepering aan een verkiezing mogelijk. De ondersteuningsverklaring kan worden afgelegd van 4 januari t/m 1 februari 2021.

 • Ben jij een kanjer op een computer of tablet?

  (18-01-2021)

  Dan hebben wij jou nodig! Veel mensen vinden het namelijk lastig om te werken met de computer, tablet of smartphone. Toch kun je anno 2021 nauwelijks meer zonder.

 • Opgelicht via WhatsApp?

  (15-01-2021)
  Cybercrime

  Een vriend, familielid of andere bekende verstuurt een bericht dat hij dringend financiële hulp nodig heeft. De bekende zit bijvoorbeeld zogenaamd in het buitenland vast en is zijn geld, telefoon en papieren kwijt. Of hij heeft zijn telefoon per ongeluk in de wasmachine gedaan en kan daarom niet internetbankieren. De ‘bekende’ vraagt u vervolgens om snel geld over te maken. In werkelijkheid komt het berichtje van een oplichter die zich voordoet als een bekende die u op slinkse wijze geld wil aftroggelen. De echte bekende in kwestie is zich van geen kwaad bewust.

 • Meldpunt slachtoffers toeslagenaffaire kinderopvang

  (12-01-2021)
  logo Belastingdienst

  Ook in Maasgouw zijn gezinnen slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire kinderopvang. Het Ministerie van Sociale Zaken heeft gemeenten gevraagd om gezinnen die getroffen zijn door deze affaire hulp te bieden bij problemen of schulden die op andere vlakken zijn ontstaan.

 • Meld je aan voor de online escaperoom!

  (12-01-2021)

  Hou jij wel van een uitdaging? En wil je samen met vrienden online op avontuur? Meld je dan aan voor de gratis online escaperoom. Deze escaperoom wordt beschikbaar gesteld door gemeente Maasgouw voor alle jongeren tussen 12 en 18 jaar. Lees snel verder hoe je je aanmeldt!

 • Parkeerkosten Meers en Waterstraat in Thorn verhoogd

  (11-01-2021)
  parkeerbord

  Het dagtarief voor de parkeerplaatsen Meers en Waterstraat in Thorn is met ingang van 1 januari 2021 verhoogd van € 2,50 naar € 3,00.

 • Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte

  (05-01-2021)
  illustratief kaartje met lijn door gebied waar het onderzoek plaatsvindt

  Vanaf 12 januari vindt in de gemeente onderzoek in de ondergrond plaats voor aardwarmte. Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvangen hierover een brief. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van een landelijk onderzoek om de Nederlandse ondergrond in beeld te brengen.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties

  (04-01-2021)

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties jouw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

 • Nieuwjaarsboodschap burgemeester Strous

  (01-01-2021)

  Vanuit het gemeentehuis in Maasbracht spreekt burgemeester Stef Strous een korte, persoonlijke Nieuwjaarsboodschap uit. Een boodschap vol hoop en optimisme dat in dit nieuwe jaar 2021 veel ten goede zal keren ten opzichte van het voor velen zo moeilijke 2020.

 • Evenementensubsidie aanvragen?

  (31-12-2020)
  evenement

  Bent u van plan het komend jaar een evenement in de gemeente te organiseren en wilt u hier subsidie voor aanvragen? Dan is dit belangrijke informatie voor u.

 • Parkeervergunningen Thorn 2021

  (29-12-2020)

  Bedrijven en inwoners van Thorn kunnen normaal gesproken in december hun parkeervergunning(en) ophalen voor het nieuwe jaar. Helaas is dit in verband met de huidige coronamaatregelen nu niet mogelijk. 

 • Van gazon naar vlinderboulevard

  (22-12-2020)

  Onze gazons in de gemeente worden op allerlei manieren ingezet. Soms als trapveldje, als evenemententerrein of als hondenspeelplek. Andere gazons hebben geen directe functie. Die gazons worden vaak gemaaid "omdat we dat altijd zo doen", terwijl ze prachtige kansen bieden voor vlinders en andere insecten. We willen van dit soort gazons het komende jaar 'vlinderboulevards' maken. 

 • Creëer meer landschap in jouw eigen omgeving

  (17-12-2020)

  Het landschap om ons heen wordt juist in deze tijd ontzettend belangrijk gevonden. Nederlanders geven aan behoefte te hebben aan meer groen in de nabije omgeving. De gemeente Maasgouw en Stichting IKL streven al jaren naar een aantrekkelijk landschap rond de woonkernen. Ook in het nieuwe jaar krijgen bezitters van huisweides, erven en percelen in het buitengebied de kans om zelf aan de slag te gaan met het creëren van meer landschap in hun eigen omgeving. Doe je mee?

 • Sub­si­die­re­ge­ling Bran­ding Lim­burg: zet jij Lim­burg op de kaart?

  (17-11-2020)

  De Provincie Limburg is op zoek naar projecten en initiatieven die Limburg op de kaart zetten als een mooie en veilige plek om te bezoeken, zodra de corona-situatie dat weer toelaat.

 • Overzicht aanplakborden voor politieke partijen

  (12-11-2020)

  Vanaf 25 januari 2021 kan er geplakt worden door de politieke partijen. In de bijlage is het overzicht met aanplakborden te vinden. 
  Voorwaarde voor de poster of aanplakbiljet is dat dit op A3-formaat is.

  Klik hier voor het overzicht met aanplakborden in gemeente Maasgouw

Archief