HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Verkeersbesluiten gemeente Maasgouw

  verbodsbord

  Burgemeester en wethouders hebben op 20 januari 2020 het volgende verkeersbesluit genomen:

 • Campagne CarnavalsBob van start

  poster campagne

  De CarnavalsBob campagne gaat op maandag 27 januari weer van start. Carnaval is een traditioneel volksfeest in het Zuiden van Nederland dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Daarom wordt onder meer in de carnavalstijd een Bob-campagne gevierd.

 • Activiteiten 75 jaar bevrijding Maasbracht/Brachterbeek

  In Maasbracht/Brachterbeek vonden afgelopen weekend verschillende indrukwekkende activiteiten plaats in het kader van 75 jaar bevrijding.

 • Fietsbrug Linne weer open

  fietsbrug Linne

  De werkzaamheden aan de fietsbrug in Linne zijn afgerond. De brug is voorzien van nieuwe composietplanken.

 • Reinette van Thorn uitgedeeld

  Wethouder Johan Lalieu heeft op zaterdag 18 januari ongeveer 50 Reinette van Thorn uitgedeeld. Inwoners konden zich eerder melden voor een exemplaar van de hoogstamfruitboom.

 • Communicatiebeleid ProRail

  logo ProRail

  ProRail heeft landelijk een nieuw communicatiebeleid opgesteld om omwonenden te informeren. Omwonenden die geïnformeerd willen worden over werkzaamheden rondom het spoor in hun buurt, kunnen zich abonneren op een e-mailservice: https://www.prorail.nl/omwonenden/check-het-spoorwerk-in-uw-buurt.

 • Gemeente krijgt model stoomsleepboot

  model stoomsleepboot

  Het Maas Binnenvaartmuseum heeft een model stoomsleepboot in bruikleen gegeven aan de gemeente Maasgouw. De relatie die de gemeente heeft met water, de haven en de scheepvaart wordt hiermee benadrukt.

 • Eerste ‘boomcafé’ goed bezocht

  Bezoekers boomcafé

  Het eerste ‘boomcafé’ van de gemeente Maasgouw op woensdag 15 januari is goed bezocht. In vier groepen zijn verschillende thema’s besproken. Zo werd er onder andere gesproken over de voor- en nadelen van bomen, waar staan waardevolle bomen, waar geven bomen overlast en waar staan te weinig bomen.

 • Wat te doen bij (dreigende) wateroverlast?

  wateroverlast

  Ons klimaat verandert snel en grillig. In Limburg gaat dat gepaard met steeds langere perioden van droogte, maar ook met steeds heviger wordende regenbuien. Denk maar eens aan de wateroverlast in Meerssen, Schinnen en Venlo in 2018. Weet jij welke maatregelen je in en om je huis kunt nemen om je zo goed mogelijk te beschermen tegen hevige regenval?

 • Verkeersbesluiten gemeente Maasgouw

  Burgemeester en wethouders hebben op donderdag 9 januari 2020 verschillende verkeersbesluiten genomen:

 • Vandaag in gesprek met...

  Pieter Derix

  De man die weet dat de gemeente 15.128 bomen heeft.

 • Verkeersspreekuur

  verkeersborden

  Er wordt weer een verkeersspreekuur gehouden op dinsdag 28 januari. Het spreekuur begint om 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

 • Eerste spade project Walburg in de grond

  Wethouder Johan Lalieu en Rob van Schijndel, beheerder van Natuurmonumenten, hebben op donderdag 9 januari de eerste spade van project Walburg in de grond gestoken. Met dit project worden de oude landschapselementen van het kasteeldomein hersteld.

 • Drukbezochte nieuwjaarsreceptie

  nieuwjaarsreceptie

  In cultureel centrum Don Bosco in Heel vond op vrijdag 3 januari een wederom drukbezochte nieuwjaarsreceptie plaats van de gemeente Maasgouw.

 • Expositie ‘Toen de kanonnen zwegen’

  Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg organiseert de expositie ‘Toen de kanonnen zwegen…’ die gaat over de Tweede Wereldoorlog. De expositie wordt georganiseerd in het kader van 75 jaar bevrijding.

 • Bustour langs markante oorlogsplekken

  bevrijding gemeentehuis

  Historisch reisgenootschap Cliotravel organiseert op zaterdag 7 maart samen met historicus Hugo Luijten een bustour langs markante oorlogsplekken in de gemeente Maasgouw.

 • Heb jij zin in afwisselende activiteiten?

  St. Anna in Heel is voor een 25-jarige cliënt op zoek naar een vrijwilliger die allerlei activiteiten met hem wil ondernemen. De voorkeur gaat uit naar een jongeman (leeftijd 25-35 jaar) die het fijn vindt om het leven van de cliënt weer kleur te geven.

 • Gladheidsbestrijding

  De winter staat weer bijna voor de deur. Dit betekent dat de gemeente bij kans op gladheid en bij sneeuwval ervoor zorgt dat de belangrijkste wegen begaanbaar blijven.

 • “Vreselijk al die lijken op het plein en in het klooster!”

  Louis en Els Krekelberg

  Louis (91) en Els (85) Krekelberg uit Maasbracht delen dezelfde gruwelijke herinneringen. Ze waren tijdens de Tweede Wereldoorlog geëvacueerd en woonden in een klooster in Montfort. Ze hebben daar mooie tijden meegemaakt. Maar het zijn de gruwelijke momenten die overheersen.

 • Samen vieren we 75 jaar vrijheid in Maasgouw!

  In Nederland en dus ook in de gemeente Maasgouw vieren we 75 jaar na het beëindigen van de tweede wereldoorlog onze vrijheid. Leven in vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. Samen zijn we er verantwoordelijk voor om met elkaar in vrijheid te kunnen blijven leven. Nu en in de toekomst.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheiding

  Tijdens de afsluiting van de 20ste editie van het Kaarsenfeest Stevensweert heeft mevrouw M.S.G. (Mariet) Verwijlen-Peurteners (69) uit Stevensweert uit handen van burgemeester S.H.M. Strous de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau mogen ontvangen.

 • “Ik vond het vooral een hele spannende tijd!”

  Mia Sangers en Jo Smeets waren allebei nog jonge kinderen in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Mia woonde met haar familie in Ohé en Laak en was 3 jaar toen de oorlog uitbrak. Jo Smeets was 6 jaar en woonde met zijn vader, moeder en zus in Stevensweert. Mia herinnert zich niet veel van die tijd. Jo Smeets daarentegen wel. Hij heeft nog heel veel herinneringen. “Ik vond het vooral een hele spannende tijd.”

 • Statushouders aan de slag bij de Kledingbank

  Deelnemers aan het werk bij de Kledingbank

  Tien statushouders uit Maasgouw gaan aan de slag bij de Kledingbank Limburg in Maasbracht. Zij helpen met het sorteren van de kleding die ingezameld wordt en oefenen tijdens dit werk met de Nederlandse taal.

 • Netwerkavond ‘Iedereen Kan Sporten’

  De jaarlijkse ‘Iedereen Kan Sporten Netwerkavond’ vindt plaats op dinsdag 26 november. Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg (IKS) is een samenwerkingsverband tussen de zeven Midden-Limburgse gemeenten dat zich inzet voor sport en bewegen voor mensen met een beperking en kinderen in het speciaal onderwijs.

 • “Ook ik heb mijn leven te danken aan de familie Knoops”

  De Amsterdamse Helen Ziekenoppasser was 2,5 jaar toen ze in maart 1943 uiteindelijk terecht kwam bij Bet en Harry Knoops in Beegden. Haar ouders waren van Joodse komaf, ze gaven haar destijds weg aan onbekenden. In de hoop dat Helen de Tweede Wereldoorlog wèl zou overleven. Haar ouders werden door de Duitsers gedeporteerd naar kamp Westerbork in Drenthe. Vervolgens gingen ze per trein naar een concentratiekamp in het Poolse Sobibór. Vrijwel onmiddellijk na aankomst werden ze op jonge leeftijd vermoord.

 • Bezorging VIA Maasgouw vertraagd

  Door problemen bij de Roermondse verspreider Achterberg wordt de weekkrant VIAMaasgouw vandaag niet bezorgd.

 • Grootschalig onderhoud aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden

  Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van de geplande, grote onderhoudswerkzaamheden aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden.

Archief