HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

• Veerpont tussen Ophoven en Ohé en Laak 20 jaar in de vaart

(08-08-2018)

Veerpont Willy Claes vaart al 20 jaar tussen Ohé en Laak en Ophoven in Kinrooi. De veerpont ‘Willy Claes’ zet jaarlijks ongeveer 50.000 wandelaars en fietsers af op Nederlandse bodem bij Ohé en Laak of op Belgische bodem bij Ophoven. Om dit jubileum te vieren, werd het pontje in een feestelijk jasje gestoken en waren op woensdag 1 augustus de overvaarten gratis.

• Zwem alleen op officiële zwemwaterlocaties

(08-08-2018)

Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de blauwalg. De blauwalgen of blauwwieren zijn cyanobacteriën die eruit zien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlakte water, maar bij hoge temperaturen kunnen de blauwalgen tot bloei komen en blauw-groene en/of rode-drijflagen vormen.

• Vervangen Enexis leiding Maasbrachterweg en Mergelweg te Linne

(08-08-2018)

In week 35 start Enexis met het vervangen van de gasleiding op een gedeelte van de Maasbrachterweg en een gedeelte van de Mergelweg in Linne. Het betreft het gedeelte van de Pattersonstraat tot aan de Mergelweg en het gedeelte van de Mergelweg tot aan de Molenweg. De werkzaamheden zullen aan het eind van het jaar gereed zijn.

• Start herinrichting Oud Maasbracht

(01-08-2018)

In week 33 starten de werkzaamheden voor het project ‘Herinrichting Oud Maasbracht’. In dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd. Verder worden de wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken compleet gerenoveerd. Ook wordt de aanwezige vijver opgeknapt. Dit gebeurt in samenwerking met visvereniging I.P.I.V.I. uit Maasbracht.

• Gezocht: vrijwilligers voor kringloopwinkel De 2de Kans in Heel

Logo KlikMaasgouw

Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

• Overlast van ratten. Wat nu?

(01-08-2018)

De rat heeft een slecht imago. Ze veroorzaken schade en kunnen ziektes overbrengen zoals de ziekte van Weil, Salmonella en Paratyfus. Mensen schrikken daarom vaak als ze een rat zien. Een enkele rat op straat hoeft nog geen probleem te zijn. Het kan een toevallige voorbijganger zijn. Tegelijkertijd kan het echter ook een indicatie zijn van een (te) grote populatie of een achterliggend probleem met bijvoorbeeld zwerfvuil.

• Blauwalgen in het water

(26-07-2018)

In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in het water. Met dit warme weer is er kans op blauwalg in het water. Het Waterschap Limburg controleert geregeld de officiële zwemgelegenheden (hygiëne en veiligheid).

• Gemeentehuis weer open

(25-07-2018)
    Publieksplein van bovenaf bekeken

De verbouwing van het gemeentehuis is klaar. Vanaf dinsdag 31 juli vindt onze dienstverlening weer plaats vanuit het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

• Gezocht: enthousiaste vrijwilligers voor Wheels4Africa

(25-07-2018)
    Logo KlikMaasgouw

• Sluiting gemeentehuis in verband met vakantieperiode en verhuizing

(04-07-2018)
  • Geen avondopenstelling gemeentehuis tijdens zomerperiode

(13-06-2018)

In de zomerperiode van dinsdag 3 juli t/m dinsdag 14 augustus is er géén avondopenstelling.

• Start maaien bermen en ruwe gazons in week 22

(24-05-2018)

De gemeente Maasgouw zal in week 22 starten met het maaien van de bermen binnen- en buiten de bebouwde kom.

• Inzamelroutes KCA

(24-05-2018)

In de maand juni zal de chemocar door de gemeente Maasgouw rijden om het Klein Chemisch Afval (KCA) in te zamelen. U kunt het KCA in de milieubox aanbieden bij de chemocar bij u in de buurt. Zet de chemobox niet aan de straat, maar bied hem zelf aan!

• Nieuw college van B&W

(18-05-2018)

Formateur Johan Lalieu (Lokaal Belang) maakt bekend dat de beoogde coalitiepartijen in de gemeente Maasgouw (Lokaal Belang, CDA en VVD) overeenstemming hebben bereikt over de formatieomvang van het nieuwe college van B&W. Daarnaast maken de coalitiepartijen ook bekend wie de kandidaat-wethouders zijn.

• Koninklijke onderscheiding voor de heer van Hövell tot Westerflier

(10-05-2018)
    Portretfoto de heer Hovell tot Westerflier

Tijdens zijn afscheid als voorzitter van de Nederlandse Adelsvereniging is baron van Hövell tot Westerflier (67) uit Ohé en Laak benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Strous.