HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • GGD Reisvaccinaties

  (23-05-2017)
  Poster Reisvaccinaties

  Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat zij op reis gaan naar een land waar bijvoorbeeld hepatitis A voorkomt. Denk hierbij aan landen als Marokko, Turkije en Kroatië.

 • Opening schooltuin basisschool De Sleye

  (23-05-2017)
  Opening schooltuin

  Op donderdag 11 mei is de nieuwe schooltuin van basisschool De Sleye in Heel geopend. Als onderdeel van het milieujaarprogramma worden elk jaar 2 scholen begeleid om een schooltuin op te zetten.

 • Chauffeurs en coördinator voor Wensbus Maasgouw

  (23-05-2017)
  Steunpunt vrijwilligers

  De wensbus Maasgouw is op zoek naar chauffeurs en een coördinator.

 • Doe mee met de wijkschouw in Linne

  (23-05-2017)
  Kiosk Linne

  Graag nodigen wij u uit voor een wijkschouw in Linne samen met wethouder Lalieu. Tijdens deze wandeling horen we graag verbeterpunten over het onderhoud van de openbare ruimte, zoals plantsoenen en trottoirs. Maar ook ideeën om de leefbaarheid van Linne te verbeteren zijn welkom.

 • Aanvraag Koninklijke onderscheiding

  (23-05-2017)

  Jaarlijks worden er tijdens de traditionele Lintjesregen burgers gedecoreerd die een bijzondere plaats innemen in onze samenleving. Voor toekenning van een Koninklijke Onderscheiding ligt sinds Koninginnedag 1996 de nadruk op de maatschappelijke verdiensten. Dit zijn de bijzondere persoonlijke verdiensten of prestaties van iemand ten behoeve van de gemeenschap; plaatselijk, regionaal of zelfs landelijk.

 • Woningbrandoefening bij u in de buurt

  (23-05-2017)
  Brandweer

  Maandag 29 mei vindt er een oefenavond plaats van de brandweerpost Thorn en Hunsel. Deze oefening laat zien hoe de brandweer bij een woningbrand te werk gaat. Daarnaast krijg je handige tips om je huis brandveiliger te maken en de gevolgen van brand te beperken. Ook kun je vragen aan de brandweer stellen.

 • Start entree-opleiding statushouders

  (18-05-2017)
  Entreeopleiding statushouders

  Vrijdag 12 mei zijn 11 statushouders uit de gemeente Maasgouw gestart met de entree-opleiding. Deze groep enthousiaste mannen volgt de opleiding in combinatie met het werken in ons eigen wijkbeheerteam.

 • Provincie Limburg bestaat 150 jaar

  (18-05-2017)
  Provincie 150 jaar

  Op donderdag 11 mei 2017 is feestelijk herdacht dat Limburg 150 jaar geleden voorgoed een Nederlandse provincie werd. 150 jaar geleden kwam er formeel een eind aan het feit dat Limburg zowel een integraal onderdeel was van het Koninkrijk der Nederlanden als van de Duitse bond.

 • Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw zoekt enthousiaste medewerker

  (16-05-2017)
  Klikmaasgouw

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het zoeken naar geschikt vrijwilligerswerk, helpt organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers en geeft informatie en advies.

 • Controle hondenbelasting van start

  (16-05-2017)
  Hondenbelasting

  Van eind mei tot begin juni gaan controleurs in onze gemeente huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Elke hondenbezitter is automatisch belastingplichtig en wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Heeft u nog geen aangifte gedaan van uw hond(en)? Doe dit dan zo snel mogelijk om een boete te voorkomen.

 • Vervanging speelhuisjes Kempenaarstraat en Beatrixlaan Maasbracht

  (16-05-2017)

  Veiligheid staat bij de gemeente hoog in het vaandel. Vandaar dat we bekijken of verschillende speelhuisjes op speeltuinen nog voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Het speelhuisje aan de Beatrixlaan is enkele weken geleden weggehaald omdat de veiligheid voor de spelende kinderen niet meer gegarandeerd kon worden.

 • Gemeentehuis Hemelvaartsdag en 26-5 gesloten

  (16-05-2017)

  Op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei is het gemeentehuis in Maasbracht gesloten en telefonisch niet bereikbaar.

 • Bewoners zorgen voor mooie boomspiegels en bloembakken in Wessem

  (16-05-2017)
  Burgerparticipatie Wessem

  Zaterdag 13 mei ging een grote groep enthousiaste bewoners uit Wessem onder een leuke sfeer aan de slag met het aanplanten van boomspiegels aan de Maasstraat en bloembakken voor aan de lichtmasten langs de Maasboulevard.

 • Op pad met een MaasVerkenner in het Rivierpark Maasvallei

  (16-05-2017)
  Logo Maasvallei

  Wilt u een rondleiding door het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei? Dan kunt u op stap met een MaasVerkenner. Zij hebben kennis van zowel de ruige riviernatuur als van het historisch cultuurlandschap, een perfecte samenvatting van wat het RivierPark Maasvallei is.

 • Subsidieregeling stimulering toerisme en recreatie 2017/2018

  (09-05-2017)
  Haven Maasbracht

  De gemeente Maasgouw heeft de ambitie verder te groeien als een aantrekkelijk en dynamisch vrijetijdsgebied. Om dat te kunnen realiseren wordt uitvoering gegeven aan het gemeentelijke programma Toerisme en Recreatie 2020 (TR 2020). Dit programma richt zich op de vitalisering van de verblijfsrecreatie (zoals vakantieparken),  het realiseren van meer vrijetijdsbelevenissen (dagrecreatie) en op de branding en marketing van het gebied.

 • Zonnepanelen gemeenteloods Maasbracht

  (09-05-2017)
  Zonnepanelen gemeenteloods maasbracht

  Op de gemeenteloods in Maasbracht zijn donderdag 4 mei enkele zonnepanelen geïnstalleerd. De gemeente wil op het gebied van duurzaamheid het goede voorbeeld geven. Op deze manier maken we optimaal gebruik van natuurlijke bronnen en dringen we de energiekosten terug.

 • Mooier landschap door fitness

  (09-05-2017)
  Bee-camp

  Op zaterdag 29 april vond een opmerkelijke activiteit plaats langs de Dries in Thorn. BEEZ@WORK streek die dag neer op een akkertje tussen de oude kern van Thorn en de voetbalvelden. Tientallen sporters van Anytime Fitness uit Maasbracht werkten zich in het zweet tijdens een zogenaamde 'Bee-camp', een bootcamp voor bijen.

 • Diverse vrijwilligers voor Huiskamer Plus Beegden

  (09-05-2017)
  Steunpunt vrijwilligers

  Huiskamer Plus in Beegden zoekt diverse enthousiaste vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden bij diverse activiteiten voor met name op vrijdag (in de ochtend of middag). Ondersteuning bieden bij activiteiten als samen koffie drinken, krant doornemen, wandelen, knutselen, handwerken, bloemschikken, geheugentraining en verzorgen van de maaltijd. Tussen de middag wordt er gezamenlijk gegeten.

 • Verspreiding jodiumtabletten in september

  (09-05-2017)

  De Rijksoverheid verspreidt vanaf september 2017 jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 kilometer rond een kernreactor wonen. Bij een kernongeval kan radioactief jodium vrijkomen. Jodiumtabletten voorkomen dat het lichaam radioactief jodium opneemt. Gemeente Maasgouw valt binnen een straal van 100 kilometer van de Belgische kerncentrale Tihange. Daarom worden er ook in onze gemeente jodiumtabletten verspreid.

 • Verbouwing Baekerhoes Brachterbeek van start

  (08-05-2017)

  Het Baekerhoes wordt opgeknapt. Als startsein voor de verbouwing onthulde wethouder Wilms op dinsdag 25 april het bouwbord.

 • Dodenherdenking 2017

  (05-05-2017)

  Op donderdag 4 mei vond in Stevensweert bij het herdenkingsmonument op het Eiland de gemeentelijke herdenking plaats. Ook dit jaar bleek uit het grote aantal aanwezigen de betrokkenheid binnen onze gemeente.

 • Leerlingen bs De Toermalijn bezoeken werkzaamheden Brachterbeek

  (02-05-2017)
  leerlingen van basisschool de Toermalijn bekijk het nieuwe rioolstelsel in Brachterbeek

  Op 23 april bezochten de leerlingen van groep 6 van basisschool de Toermalijn de werkzaamheden die momenteel in Brachterbeek worden uitgevoerd.

 • De Wensbus binnenkort ook in Maasgouw?

  (20-04-2017)

  Samen met een vertegenwoordiging uit iedere kern onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om een wensbus in de gemeente te laten rijden.

 • Veegschema 2017

  (23-02-2017)

  Hieronder ziet u op welke dagen wij waar vegen dit jaar.

Archief