HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Open dagen Hoeskamer 't Leuke

  (19-09-2017)
  Hoeskamer 't leuke

  Op woensdag 20 september 2017 wordt Hoeskamer ’t Leuke officieel geopend. De Hoeskamer biedt een dagbesteding die voor alle inwoners van Maasgouw gratis toegankelijk is, ook als men geen indicatie heeft. Om de opening te vieren zijn er op dinsdag 26, woensdag 27 en vrijdag 29 september 2017 open dagen.

 • Zonnepanelen voor inwoners en kleine bedrijven, doet u al mee?

  (19-09-2017)
  Zonnepanelen op een dak

  U kunt zelf eenvoudig energie opwekken. Hoe? Door zonnepanelen op het dak van uw woning of bedrijfspand te plaatsen. U betaalt zo minder energiekosten én ondersteunt het milieu. Als gemeente willen wij u helpen bij de aanschaf van zonnepanelen. U kunt via ons voordelig een lening afsluiten. Bovendien verzorgen wij het traject van A tot Z. Daar heeft u dus geen omkijken naar! We werken hierbij samen met Volta Limburg.

 • Deel als oud-mantelzorger uw kennis en ervaringen

  (19-09-2017)

  Voor het project GOUD Mantel zijn we op zoek naar mensen die mantelzorger zijn geweest voor iemand met dementie. Mantelzorgers doen tijdens de zorg voor hun naaste veel kennis en ervaring op. Deze waardevolle expertise blijft na het overlijden van de naaste vaak onbenut. Terwijl zij juist andere mantelzorgers zouden kunnen helpen. U kunt de mantelzorgers van nu helpen bij (h)erkenning en het oplossen van alledaagse problemen. Wilt u ook uw kennis en ervaring delen?

 • Dementievrijwilligers gezocht

  (19-09-2017)

  Donderdag 21 september 2017 is het Wereld Alzheimer Dag. Steeds meer mensen krijgen de diagnose dementie. Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte. Niet alleen voor de mensen die lijden aan dementie, maar ook voor hun partner en familie. We zijn op zoek naar mensen die ondersteuning kunnen bieden aan mensen met dementie in de thuissituatie en hun mantelzorger.

 • Sociaal wijkteam: medewerkers Wmo

  (19-09-2017)

  Het Sociaal wijkteam is het aanspreekpunt in uw buurt. Hier kunt u terecht met vragen over uw gezondheid, opvoeding, werk en inkomen, over voorzieningen en dagbesteding. En ook als u vragen heeft over mantelzorg of eenzaamheid. Of als u iemand kent die ondersteuning nodig heeft. In het Sociaal wijkteam werken diverse partners samen, ieder vanuit hun specifieke deskundigheid en ervaring. De partners van het sociale wijkteam stellen zich wekelijks voor. Deze week de medewerkers Wmo.

 • Plaatselijke afsluiting A73

  (19-09-2017)

  In het weekend van 22 september tot en met 24 september 2017 wordt vanwege asfalteringswerkzaamheden de A73 vanaf het Vonderen tot de afrit van Roermond (19) in de nacht afgesloten.

 • Klusjesman bij dierenverblijf in Wessem

  (19-09-2017)

  Dierendagverblijf in Wessem is op zoek naar een klusjesman die op maandag of dinsdagmiddag cliënten ondersteunt bij kluswerkzaamheden zoals het timmeren van een konijnenhok.

 • Nieuwe toekomst voor Huis ter Beegden

  (19-09-2017)
  Huis ter beegden

  Na jaren van verval ziet de toekomst voor de hoeve “Huis ter Beegden” er weer rooskleurig uit. Het gemeentelijke monument aan de zuidelijke entree van Beegden wordt gerestaureerd en wordt uitgebreid met een nieuwbouwvleugel. Het wordt een voorziening voor luxe, kleinschalig wonen met persoonlijke zorg en ondersteuning voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De vergunning is verleend en de restauratie- en bouwwerkzaamheden zijn gestart. Medio volgend jaar moet het gebouw weer in ere hersteld zijn.

 • Expeditie Maasgouw: een ontdekkingsreis

  (18-09-2017)
  Burgemeester Strous tijdens een expeditie in gesprek met jongeren op de Markt in Maasbracht

  Een jaar lang ging burgemeester Stef Strous op stap samen met wethouders, raadsleden en ambtenaren, actief op zoek naar het onbekende dat leeft in de straat, op het plein, bij de club en op school. Dit alles onder de noemer ‘Expeditie Maasgouw’. Een ontdekkingsreis binnen de eigen gemeente, met als doel er achter te komen wat er leeft en wat er nodig is om de welvaart en het welzijn in de gemeente te verhogen.

 • Opening Huiskamer plus Beegden

  (12-09-2017)
  groepje aanwezig bij de Huiskamer Plus

  Op woensdag 20 september 2017 wordt de Huiskamer Plus in Beegden feestelijk geopend. De Huiskamer Plus is een fijne dagbesteding voor alle inwoners van Maasgouw, die door een verminderde vitaliteit of omdat ze alleen zijn, soms de dag niet meer goed doorkomen. Of moeilijk kunnen deelnemen aan andere activiteiten. De Huiskamer Plus kan iemands wereldje weer wat groter maken!

 • Mantelzorgsalon 21 september

  (12-09-2017)
  Mantelzorger samen met zorgvrager boodschappen doen

  Op donderdag 21 september is er weer een mantelzorgsalon. Dit keer is het thema ‘Hou jij ook zo van eten?’

 • Informatieavonden dijkversterkingen Heel, Wessem en Thorn

  (12-09-2017)

  In januari hield Waterschap Limburg een informatieavond over de dijkversterkingen en -verleggingen in Thorn, Wessem en Heel. Binnenkort wil het Waterschap Limburg opnieuw met u in gesprek om mogelijke oplossingsrichtingen voor de dijktrajecten met u te bespreken.

 • Back on Track: nieuw programma om uithuisplaatsing te voorkomen

  (12-09-2017)

  Vrijdag 8 september is het startschot gegeven voor het project Back on Track in Maasgouw, Roermond, Echt-Susteren en Roerdalen (Midden-Limburg Oost). Uithuisplaatsing van een jongere is bijzonder ingrijpend, zeker als het om gesloten plaatsing gaat. Het doel van het programma is om het aantal uithuisplaatsingen terug te dringen of de duur te bekorten. Verwijzers uit de regio kunnen vanaf eind 2017 nieuwe gezinnen aanmelden voor Back on Track.

 • Dag van de Vrede op 21 september

  (12-09-2017)

  21 september is door de VN uitgroepen tot Internationale dag voor de Vrede. Op deze dag wapperen de regenboogkleurige Vredesvlaggen bij Gemeentehuizen, kerken en huizen. Zo ook in de gemeente Maasgouw.

 • Sociaal wijkteam: Consulenten MEE

  (12-09-2017)

  Het Sociaal wijkteam is het aanspreekpunt in uw buurt. Hier kunt u terecht met vragen over uw gezondheid, opvoeding, werk en inkomen, over voorzieningen en dagbesteding. En ook als u vragen heeft over mantelzorg of eenzaamheid. Of als u iemand kent die ondersteuning nodig heeft. In het Sociaal wijkteam werken diverse partners samen, ieder vanuit hun specifieke deskundigheid en ervaring. De partners van het sociale wijkteam stellen zich wekelijks voor. Deze week de consulenten MEE.

 • Baliemedewerker bij St. Jozef in Wessem

  (12-09-2017)
  Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Voor St. Jozef in Wessem zoeken we een baliemedewerker. 

 • Open Monumentendagen 2017 - Boeren, burgers en buitenlui 2

  (05-09-2017)
  Aanzicht kapel O.L. Vrouw van het H. Hart in Panheel

  Op 9 en 10 september worden tijdens Open Monumentendag de deuren van enkele monumenten en musea geopend. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het centrale thema is dit jaar Boeren, burgers en buitenlui. Vorige week zijn al enkele activiteiten uitgelicht, deze week krijgt u informatie over de andere activiteiten.

 • De herinrichting van Brachterbeek is klaar!

  (05-09-2017)
  Wethouder Lalieu samen met inwoners bij de opening van herinrichting Brachterbeek

  Onder grote belangstelling van buurtbewoners werd dinsdag 29 augustus de herinrichting van Brachterbeek officieel afgerond. Samen met de omwonenden keek wethouder Johan Lalieu terug op het verloop van de werkzaamheden.

 • Medewerker Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  (05-09-2017)
  Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het zoeken naar geschikt vrijwilligerswerk, helpt organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers en geeft informatie en advies. Ter aanvulling van ons team (4 personen) zoeken wij een vrijwilliger die belangstelling heeft in de organisatie van het vrijwilligerswerk binnen de gemeente Maasgouw.

 • Plan Herinrichting Oud Maasbracht fase 1 ter inzage

  (31-08-2017)

  De gemeente Maasgouw gaat de komende jaren een groot aantal straten herinrichten in “Oud Maasbracht”. Het herinrichtingsplan betekent vernieuwing van het gemeentelijk rioolstelsel en een complete renovatie van wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken.

 • Veegschema 2017

  (23-02-2017)

  Hieronder ziet u op welke dagen wij waar vegen dit jaar.

Archief