HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Ga hier naar het Liveblog coronavirus

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Besluiten raadsvergadering 13 april 2021

  (16-04-2021)

  In de raadsvergadering van 13 april 2021 heeft de raad van de gemeente Maasgouw het volgende besloten om: 

 • Nep-betaalverzoek via Whatsapp of SMS: trap er niet in!

  (15-04-2021)
  nep sms

  Internetcriminelen worden steeds handiger in het krijgen van toegang tot uw computer, tablet, smartphone of bankrekening. Via nep-berichten kunnen ze uw persoonlijke gegevens misbruiken of u geld afhandig maken. Deze vorm van oplichting heet cybercrime. We willen u als inwoner of ondernemer uit Maasgouw alert maken op dit soort criminaliteit. In dit artikel leest u meer over nep-betaalverzoeken via Whatsapp en sms.

 • Wij maken werk van biodiversiteit. Doet u ook mee?

  (15-04-2021)
  groen

  De afgelopen jaren is er wereldwijd een sterke afname te zien van de hoeveelheid dieren- en plantensoorten. Ook in Maasgouw. Zo zijn er in Nederland sinds 1900 al honderden planten- en diersoorten verdwenen. Biodiversiteit oftewel soortenrijkdom van planten en dieren is van onschatbare waarde. Daarom maken wij werk van biodiversiteit. 

 • Mannelijke vrijwilliger gezocht om mee op stap te gaan

  (13-04-2021)

  Vind u het gezellig om op donderdag naar de markt te gaan in Maasbracht? Of wandelt u graag langs de haven? Kleinschalig Wonen Maasbracht is op zoek naar een mannelijke vrijwilliger die één keer per week op bezoek gaat bij een vaste bewoner met dementie. Je maakt een praatje, drinkt een kopje koffie of gaat er samen even op uit.

 • Aanvragen subsidie voor verenigingen

  (12-04-2021)
  subsidieaanvraag

  Verenigingen die voldoen aan de voorwaarden in de deelverordeningen kunnen vanaf vandaag subsidie aanvragen voor 2022 en 2023 voor hun activiteiten. Hiervoor kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier. Dit formulier moet uiterlijk 1 juni 2021 bij ons binnen zijn.

 • Gemeente Maasgouw werkt aan nieuw woonwagenbeleid

  (08-04-2021)

  In 2018 is het landelijk beleidskader ‘gemeentelijk woonwagen- en standplaatsenbeleid’ vastgesteld. Naar aanleiding van dit beleidskader is provinciaal een woonbehoefteonderzoek gestart om de behoefte aan standplaatsen in beeld te krijgen. Aanvullend hierop heeft gemeente Maasgouw een verdiepend gemeentelijk onderzoek uitgevoerd door in gesprek te gaan met de huidige bewoners van de woonwagenlocaties, de inwonende personen en belangstellenden van 16 jaar en ouder.

 • Trambrug twee weken afgesloten

  (06-04-2021)
  Trambrug

  Rijkswaterstaat start binnenkort met werkzaamheden aan de Tramburg tussen Wessem en Panheel. Hierdoor is de brug van maandag 12 tot en met dinsdag 27 april afgesloten voor alle verkeer.

 • Hoe kun je jouw woning verduurzamen?

  (06-04-2021)
  Duurzaam Bouwloket

  Hoe kun je jouw woning verduurzamen. Waar start je en welke subsidies en fiscale regelingen maken de maatregelen extra interessant? Speciaal voor inwoners uit Maasbracht en Heel organiseerde het Duurzaam Bouwloket in samenwerking met de gemeente een webinar over energiebesparing en comfortabel wonen.

 • Slijpwerkzaamheden aan het spoor

  (06-04-2021)

  Binnenkort vinden er slijpwerkzaamheden plaats aan het spoor. Omwonenden kunnen hier geluidshinder van ondervinden. 

 • HealthyLIFE: aan de slag met je leefstijl

  (06-04-2021)

  Wil je ook graag werken aan een gezonde leefstijl? Dat kan bij healthyLIFE in de gemeente Maasgouw!

 • Enquête toerisme RivierPark Maasvallei

  (02-04-2021)
  Enquete toerisme

  Jaarlijks vinden duizenden toeristen hun weg naar RivierPark Maasvallei. Hier genieten ze van de uitgebreide riviernatuur en het snoer van pittoreske dorpjes, verbonden door fiets- en wandelpaden.

 • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

  (01-04-2021)

  In Maasgouw willen we dat iedereen mee kan doen: thuis, op school en in de samenleving. Meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor inwoners met een lager inkomen zijn er daarom diverse mogelijkheden die kunnen ondersteunen. Een van de mogelijkheden is kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen.

 • Grenzeloos Grind gaat van start

  (01-04-2021)
  fietser

  ‘Grenzeloos Grind’ is het thema van de nieuwe grensoverschrijdende route in de gemeente Maasgouw en Kinrooi. Een prachtige belevingsroute voor fietsers en wandelaars langs de Maasplassen en de toeristische hoogtepunten in  de omgeving. Voor uw fotomomenten passeert u onderweg zes houten kaders. In de haven van Maasbracht en aan het water in Kinrooi zijn unieke verrekijkers geplaatst waar u met behulp van augmented reality op een bijzondere manier naar het landschap aan de andere kant van de grens kunt kijken.

 • Watertaps in april weer open

  (01-04-2021)
  watertappunt

  De 140 Limburgse watertaps zijn vanaf het Paasweekend weer in gebruik. De lente is op komt. Een goed moment om de tappunten weer te openen. Liefhebbers kunnen dan onderweg drinkwater tappen

 • Gemeente Maasgouw in 't Waekblaad

  (01-04-2021)
  waekblaad

  Heeft u 't Waekblaad al in de bus? Sinds deze week wordt dit huis-aan-huisblad in de hele gemeente bezorgd op woensdag of op donderdag.

 • Samen Sterk in Limburg: samenwerken in het buitengebied

  (31-03-2021)
  ssil

  Met een druk op de knop is de website van Samen Sterk in Limburg (SSiL) gelanceerd. Dit platform zal de aanpak van veiligheid in het buitengebied verbeteren en bijdragen aan effectieve overheidsaanpak.Het samenwerkingsverband werd in 2019 opgericht en heeft als doel om misstanden in het buitengebied van Limburg effectief te kunnen aanpakken.

 • Onderzoek wensen en behoeften Maasgouwse jongeren

  (30-03-2021)

  Heeft u (klein)kinderen tussen de 12 en 20 jaar in Maasgouw? Of ben jij tussen de 12 en 20 en woon je in Maasgouw? Dan nodigen we je graag uit om een korte vragenlijst in te vullen. Er wordt een onderzoek uitgevoerd naar 'buitenplekken' voor jongeren in onze gemeente. Waar komen zij graag en was missen ze? Dat horen we heel graag!

 • Installatie Kinderraad Maasgouw

  (30-03-2021)
  kinderraad

  Op woensdag 31 maart wordt door burgemeester Stef Strous en kinderburgemeester Xant Veugen om 15.00 uur voor de eerste keer in Maasgouw de kinderraad geïnstalleerd. Deze installatie vindt online plaats.

 • Meer mogelijkheden ruimtelijke ontwikkeling buitengebied Thorn - Wessem

  (30-03-2021)
  Maasboulevard in wessem

  In juni 2020 nam de minister van Infrastructuur en Waterstaat het besluit om de status rivierbed achter de dijken op te heffen. Dit betekent dat in het buitengebied Thorn - Wessem meer ruimte komt voor ontwikkeling. En: dat alle inwoners en ondernemers in geval van overstroming gelijke aanspraak kunnen doen op de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. De minister van Infrastructuur en Waterstaat laat op 30 maart in een brief aan de Tweede Kamer weten dat tussen Rijk en regio overeenstemming is bereikt over de nadere uitwerking van deze ontwikkelruimte.

 • Rampbestrijdingsplan hoogwater Maas: wat als het water te hoog staat?

  (29-03-2021)

  Veel inwoners in Noord- en Midden-Limburg kennen wel iemand die het heeft meegemaakt: de overstromingen van de Maas in 1993 en 1995. Duizenden Limburgers moesten toen noodgedwongen hun huis verlaten. Hoewel het risico dat de Maas overstroomt momenteel veel kleiner is dan toen, is die kans er nog steeds. Daarom bereiden we ons goed voor en is er een rampbestrijdingsplan opgesteld. Dit wordt gedaan door de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

 • Kinderraad oefent installatievergadering

  (25-03-2021)
  kinderburgemeester

  Toekomstig kinderburgemeester Xant Veugen en burgemeester Stef Strous bereiden zich in de raadszaal in Maasbracht voor op de eerste online installatievergadering van de Kinderraad Maasgouw, die plaatsvindt op woensdag 31 maart, 15.00 uur. De overige kinderen deden mee vanaf thuis.

 • Toekomst De Roetsj verzekerd

  (25-03-2021)
  Ondertekening

  De voorzitter van stichting De Roetsj, Sergio van Santvoort Vorst en burgemeester Stef Strous ondertekenden donderdag 25 maart een nieuwe gebruikersovereenkomst waarmee de toekomst van de speeltuin in Wessem werd veiliggesteld.

 • "Als Tineke niet zou komen, zou ik minder bewegen"

  (24-03-2021)
  beweegcoach aan huis

  Nu veel sport- en beweegactiviteiten stilliggen door corona, zoeken de beweegcoaches van de gemeente Maasgouw de mensen thuis op. Op een coronaproof manier gaan ze samen wandelen of buiten, in de tuin of op het balkon, oefeningen doen. Mevrouw Corrie Linssen-Valkenburg vertelt hoe zij in beweging blijft met de hulp van beweegcoach Tineke Wilms.

 • Hoe stemde Maasgouw?

  (18-03-2021)
  verkiezingen 2021

  Hieronder is de voorlopige uitslag uit Maasgouw te vinden van de Tweede Kamerverkiezing. De VVD is opnieuw de grootste partij in Maasgouw, gevolgd door de PVV. De partij van Mark Rutte kreeg 24,1 procent van de stemmen. Bij de vorige verkiezingen in 2017 was de VVD ook het grootst in Maasgouw met 20,5 procent van de stemmen.

 • Moeite met het invullen van de belastingaangifte?

  (11-03-2021)

  Het Sociaal wijkteam is er voor hulp, advies en ondersteuning aan inwoners. U kunt er voor allerlei vragen terecht. Bijvoorbeeld over uw financiën. Het is weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte. Als u hier moeite mee heeft dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam.

 • Heeft u uw stempas ontvangen?

  (02-03-2021)
  verkiezingen 2021

  Voor de Tweede Kamerverkiezing van woensdag 17 maart heeft u een stempas nodig om te kunnen stemmen. Deze persoonlijk stempas heeft u eind februari per post ontvangen. Heeft u de stempas uiterlijk 3 maart nog niet ontvangen, bent u uw stempas kwijt of is hij beschadigd? Neem dan contact met ons op.

 • Alzheimer Café Maasgouw tijdens de lockdown

  (01-03-2021)
  alzheimer café

  Ook het Alzheimer Café Maasgouw heeft te maken met de lockdown. Hoe graag ontvangen wij elke maand mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden in De Herberg aan de Sintelstraat in Maasbracht. Om gezellig samen met elkaar te praten over alles wat ons bezig houdt. Maar helaas kunnen wij nu geen Alzheimer Café organiseren.

 • Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing

  (23-02-2021)
  verkiezingen 2021

  Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Vanwege het coronavirus worden er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat deze Tweede Kamerverkiezing zo goed mogelijk verloopt. Wilt u weten waar en hoe u kunt stemmen en wanneer u uw stempas krijgt? Lees dan verder.

 • Aangepaste dienstregeling bussen Arriva

  (28-01-2021)
  bus arriva

  Door de coronacrisis is het gebruik van het openbaar vervoer in Nederland sterk gedaald. Om optimaal te kunnen inspelen op de ontwikkeling van het busgebruik, gaat Arriva een 'wendbare dienstregeling' hanteren, die meebuigt met de reizigersontwikkeling. Als gevolg hiervan zal de dienstregeleing vanaf 21 februari aangepast worden.

 • LimburgLeert.nl helpt je verder!

  (21-01-2021)
  limburgleert

  Op dit moment werken heel veel mensen thuis. Dat kan een uitdaging zijn, maar schept zeker ook kansen. De afgelopen periode heeft steeds beter zichtbaar gemaakt dat de arbeidsmarkt aan het veranderen is. Nadenken over je huidige positie en stil staan bij je ontwikkeling is iets wat daarom erg belangrijk is. Op zoek naar mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen? Met LimburgLeert bieden we alle Limburgers toegang tot een groot aanbod aan online cursussen en informatie.

 • BsGW verzendt WOZ-beschikkingen en OZB-aanslagen

  (20-01-2021)

  De Waarderingskamer heeft ingestemd met het bekend maken van de WOZ-waarden voor 2021 voor inwoners en bedrijven. Deze WOZ-waarden worden getaxeerd naar de feitelijke waarde van het voorgaande jaar op 1 januari 2020. De belastingaanslagen worden verstuurd in de tweede helft van februari.

 • Afhalen parkeervergunning Thorn

  (13-01-2021)
  parkeerbord

  In verband met de nieuwe coronamaatregelen is het nog niet mogelijk de parkeervergunningen te komen afhalen in het gemeentehuis. De parkeervergunning blijft tot 1 maart 2021 geldig. Hou onze website in de gaten, daarop vindt u wanneer het weer mogelijk is om de parkeervergunning af te halen.

 • Meldpunt slachtoffers toeslagenaffaire kinderopvang

  (12-01-2021)
  logo Belastingdienst

  Ook in Maasgouw zijn gezinnen slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire kinderopvang. Het Ministerie van Sociale Zaken heeft gemeenten gevraagd om gezinnen die getroffen zijn door deze affaire hulp te bieden bij problemen of schulden die op andere vlakken zijn ontstaan.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties

  (04-01-2021)

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties jouw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

Archief