HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Afsluiting bruggen Teggert en Sleydal in Heel in verband met werkzaamheden

  (12-10-2018)

  In week 43 en 44 (22 oktober t/m 2 november) worden werkzaamheden uitgevoerd aan de bruggen Teggert en Sleydal in Heel.

 • Alle kinderen doen mee

  (11-10-2018)

  Wat als uw kind wilt leren zingen, schilderen, toneelspelen of dansen en u het niet kunt betalen omdat uw inkomen te laag is? U kunt dan in aanmerking komen voor het Jeugdfonds Cultuur. Onlangs heeft gemeente Maasgouw het Jeugdfonds Cultuur opgenomen in het KINDpakket. Een pakket met regelingen en mogelijkheden zodat kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten.

 • Coming Out Day

  (11-10-2018)

  Vandaag is het Coming Out Dag. Op deze dag is er nationaal en internationaal aandacht  voor het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender medeburger (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

 • Aanleg glasvezel buitengebied Noordwest Limburg gestart

  (10-10-2018)
  Wethouders van Nederweert, Peel en Maas, Maasgouw en gedeputeerde Hans Teunissen met schoppen in hun hand

  Op woensdag 3 oktober gaf wethouder Lalieu met de wethouders van Nederweert, Peel en Maas en gedeputeerde Hans Teunissen het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordwest Limburg.

 • Staat uw vereniging ook op de foto?

  (10-10-2018)
  Kader met tekst: Open Huis Gemeente Maasgouw'

  De ingrijpende verbouwing van ons gemeentehuis is klaar! Op zaterdag 27 oktober wordt het gemeentehuis feestelijk geopend.

 • Individuele studietoeslag: financiële tegemoetkoming voor studenten met een beperking

  (10-10-2018)

  Veel studenten werken naast hun studie om de opleiding te kunnen betalen. Voor studenten met een lichamelijke of geestelijke beperking is het vaak moeilijk om de (voltijds) studie te combineren met een bijbaan.

 • Theatervoorstelling over dementie ‘Dag Mama’ komt naar Maasgouw

  (10-10-2018)
  Cast van de theatervoorstelling 'Dag Mama'

  De veelgeprezen muziektheatervoorstelling 'Dag Mama' is op 11 december te zien in Heel. Deze voorstelling over dementie heeft al voor veel uitverkochte zalen gezorgd in Nederland en België. Ben je als zorgprofessional of als naaste nauw betrokken bij dementie? Dan is deze voorstelling echt iets voor jou.

 • Gemeente plaatst bladkorven

  (10-10-2018)
  Afbeelding Schone Lei

  Binnenkort zullen de meeste bomen hun blad weer verliezen. Dit kan voor overlast zorgen. Het wijkteam van de gemeente Maasgouw beperkt de overlast voor verkeer en omwonenden zoveel mogelijk door de inzet van veeg- en zuigmachines.

 • Gemeente Maasgouw doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

  (10-10-2018)

  De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Via de website kunnen er vragen worden gesteld aan deelnemende huiseigenaren, openen op zaterdag 3 en 10 november en tijdens thematours in het voorjaar huiseigenaren hun deuren.

 • Nieuwe subsidieregeling voor ondernemersinitiatieven

  (10-10-2018)
  Winkelstraat Maasbracht

  Voor ondernemers is er een nieuwe subsidieregeling voor initiatieven die bijdragen aan versterking van het winkelgebied en/of het ondernemersklimaat.

 • Gezocht: dementievrijwilligers

  (10-10-2018)
  Logo Klik Maasgouw

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Start reconstructie Veestraat en omgeving in Linne

  (09-10-2018)

  In week 42 (de week van 15 oktober) starten de werkzaamheden voor het project ‘Reconstructie Veestraat en omgeving in Linne’.

 • Afvalstoffenheffing

  (05-10-2018)

  De gemeente  heeft het ophalen van de huishoudelijke afvalstoffen ondergebracht bij afvalverwerker RD Maasland. Deze zorgt ervoor dat het restafval en het GFT-afval tweewekelijks wordt opgehaald.

 • Mogelijkheid tot het aanvragen van een financiële bijdrage voor ontwikkelingssamenwerkingsprojecten

  (03-10-2018)

  Mensen in de gemeente Maasgouw die betrokken zijn bij of zich actief inzetten voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, kunnen in 2019 in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van hun project.

 • Opening speeltuin Meersekamp op 12 oktober

  (03-10-2018)
  Nieuwe speeltoestellen in de Meersekamp

  De Meersekamp in Stevensweert is een prachtige plek, waar menig inwoner geregeld te vinden is. Met hulp van de ‘Vrienden van de Meersekamp’ is er de laatste tijd vanalles ontwikkeld in het gebied.

 • Subsidiemogelijkheden voor verenigingen, overheden

  (03-10-2018)
  Logo euregio rijn-maas-noord

  Onlangs werd er door de INTERREG-commissie van de euregio rijn-maas-noord weer een aantal projecten goedgekeurd voor subsidie.

 • Seniorenmiddagen 2018 in teken van sociale voorzieningen in Maasgouw en verantwoord medicijngebruik

  (03-10-2018)
 • Gezocht: helpende hand voor kerkelijke vieringen Daelzicht

  (03-10-2018)
  Logo Klik Maasgouw

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Open Huis gemeente Maasgouw op 27 oktober

  (26-09-2018)
  Publieksplein in het verbouwde gemeentehuis van Maasgouw

  De verbouwing van het gemeentehuis is klaar. Zaterdag 27 oktober organiseren we een Open Huis. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 • Volg nu de raadsvergadering live via de gemeentelijke website

  (26-09-2018)

  Aanstaande donderdag vindt de eerste raadsvergadering plaats in het verbouwde gemeentehuis. Vanaf donderdag zijn alle raadsvergaderingen van Maasgouw live te volgen via de gemeentelijke website.

 • Gezocht: vrijwilligers voor kluswerkzaamheden in serviceteam St. Anna

  (26-09-2018)
  Logo KlikMaasgouw

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

 • Rioolrenovatie en reconstructie Wilhelminalaan Thorn

  (20-09-2018)

  De gemeente Maasgouw is gestart met de voorbereiding van een project voor de rioolrenovatie- en reconstructie van de Wilhelminalaan in Thorn. In het project zal de riolering worden vervangen door een gescheiden stelsel, waarbij regenwater afzonderlijk wordt ingezameld en afgevoerd. Dit regenwater wordt zo veel mogelijk geïnfiltreerd in de ondergrond.

 • Oproep aan alle verenigingen: op de foto in het nieuwe gemeentehuis

  (19-09-2018)

  De ingrijpende verbouwing van ons gemeentehuis is klaar. Op zaterdag 27 oktober gaan we ons gemeentehuis feestelijk openen. De officiële opening is om 12.00 uur.

 • Armoede en stress

  (18-09-2018)
  Armoedeconferentie

  Stress speelt een belangrijke rol bij mensen met een klein budget (door een laag inkomen en/of  schulden). Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat armoede het denken van iemand zo overneemt, dat hij/zij minder ruimte over heeft om aan andere dingen te denken.

 • Feestelijke opening gemeentehuis

  (12-09-2018)
  Buitenkant nieuw gemeentehuis Maasgouw

  Op zaterdag 27 oktober gaan wij het verbouwde gemeentehuis in Maasbracht feestelijk openen.

 • De Boels Ladies Tour door Maasgouw

  (16-08-2018)

  De absolute wereldtop aan wielrensters komt op 30 en 31 augustus en 1 september naar Limburg. Zij nemen deel aan de Boels Ladies Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd van het hoogste niveau.

 • Blauwalgen in het water

  (26-07-2018)

  In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in het water. Met dit warme weer is er kans op blauwalg in het water. Het Waterschap Limburg controleert geregeld de officiële zwemgelegenheden (hygiëne en veiligheid).

 • Start maaien bermen en ruwe gazons in week 22

  (24-05-2018)

  De gemeente Maasgouw zal in week 22 starten met het maaien van de bermen binnen- en buiten de bebouwde kom.

 • Inzamelroutes KCA

  (24-05-2018)

  In de maand juni zal de chemocar door de gemeente Maasgouw rijden om het Klein Chemisch Afval (KCA) in te zamelen. U kunt het KCA in de milieubox aanbieden bij de chemocar bij u in de buurt. Zet de chemobox niet aan de straat, maar bied hem zelf aan!

 • Nieuw college van B&W

  (18-05-2018)

  Formateur Johan Lalieu (Lokaal Belang) maakt bekend dat de beoogde coalitiepartijen in de gemeente Maasgouw (Lokaal Belang, CDA en VVD) overeenstemming hebben bereikt over de formatieomvang van het nieuwe college van B&W. Daarnaast maken de coalitiepartijen ook bekend wie de kandidaat-wethouders zijn.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer van Hövell tot Westerflier

  (10-05-2018)
  Portretfoto de heer Hovell tot Westerflier

  Tijdens zijn afscheid als voorzitter van de Nederlandse Adelsvereniging is baron van Hövell tot Westerflier (67) uit Ohé en Laak benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Strous.

Archief