HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Netwerkavond ‘Iedereen Kan Sporten’

  De jaarlijkse ‘Iedereen Kan Sporten Netwerkavond’ vindt plaats op dinsdag 26 november. Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg (IKS) is een samenwerkingsverband tussen de zeven Midden-Limburgse gemeenten dat zich inzet voor sport en bewegen voor mensen met een beperking en kinderen in het speciaal onderwijs.

 • Verkeersspreekuur

  verkeersborden

  Er wordt weer een verkeersspreekuur gehouden op dinsdag 26 november. Deze begint om 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

 • Vrijwilligers gezocht voor cliënt Daelzicht

  Zorgorganisatie Daelzicht in Heel is op zoek naar een maatje voor een mannelijke cliënt met een matige verstandelijke beperking. Samen met deze cliënt ga je bijvoorbeeld een ijsje eten, kleding kopen, naar de film, frietjes eten of een kopje koffie drinken. Daarnaast vindt deze cliënt het leuk om te puzzelen en films te kijken. Ook gaat hij graag om met kinderen.

 • Uitvoering project Kasteeldomein Walburg van start

  Natuurmonumenten en de gemeente Maasgouw starten binnenkort met de uitvoering van het project ‘Kasteeldomein Walburg’. Het voormalig landgoed is te vinden op ‘het eiland in de Maas’ tussen Stevensweert en Ohé en Laak.

 • Balies burgerzaken op woensdag 04-12-2019 gesloten

  De balies van de gemeente Maasgouw zijn op 04 december 2019 gesloten in verband met een upgrade.

 • Verplaatsen bushalte Molenweg/Markt Maasbracht

  bushalte

  De bushalte aan de Molenweg/Markt in Maasbracht wordt binnenkort verplaatst. Bij de bushalte langs de huidige rijbaan Molenweg/Markt wordt een opstapplaats/parkeerplaats gemaakt voor de bus. Hierdoor hoeft de bus niet meer op de rijbaan te stoppen.

 • Ceremonie rond ondertekenen participatieverklaringen

  statushouders en wethouder

  Tien statushouders zetten vorige week tijdens een ceremonie, in aanwezigheid van wethouder Carla Peters, hun handtekening onder de participatieverklaring. Dit is een vast onderdeel van het inburgeringsproces.

 • “Ook ik heb mijn leven te danken aan de familie Knoops”

  De Amsterdamse Helen Ziekenoppasser was 2,5 jaar toen ze in maart 1943 uiteindelijk terecht kwam bij Bet en Harry Knoops in Beegden. Haar ouders waren van Joodse komaf, ze gaven haar destijds weg aan onbekenden. In de hoop dat Helen de Tweede Wereldoorlog wèl zou overleven. Haar ouders werden door de Duitsers gedeporteerd naar kamp Westerbork in Drenthe. Vervolgens gingen ze per trein naar een concentratiekamp in het Poolse Sobibór. Vrijwel onmiddellijk na aankomst werden ze op jonge leeftijd vermoord.

 • Kinderen brengen burgemeester Strous ontbijt

  burgemeestersontbijt

  Twintig kinderen van basisschool de Triangel uit Linne hebben op donderdag 7 november in het gemeentehuis samen met burgemeester Strous ontbeten. Met dit Burgemeestersontbijt gaven de kinderen het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Meer dan een half miljoen kinderen op 2750 basisscholen in Nederland doen hieraan mee. Het thema is dit jaar ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’.

 • Opnieuw gratis boom voor inwoners van Maasgouw

  Na de succesvolle Thoearder Reinette regeling begin dit jaar, waarbij inwoners uit Thorn zich konden inschrijven voor het verkrijgen van een exemplaar van dit authentieke fruitras, stelt de gemeente Maasgouw opnieuw hoogstamfruitbomen beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente.

 • Definitief opheffen eenrichtingsverkeer Osen

  bord eenrichtingsverkeer

  De gemeente is van plan om het eenrichtingsverkeer van de weg Osen definitief op te heffen. Hiervoor neemt de gemeente op korte termijn een verkeersbesluit.

 • Bezorging VIA Maasgouw vertraagd

  Door problemen bij de Roermondse verspreider Achterberg wordt de weekkrant VIAMaasgouw vandaag niet bezorgd.

 • Vrijwilligers gezocht voor Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Ben jij graag de verbindende factor tussen mensen, organisaties en verenigingen? En ben jij geïnteresseerd in mensen en hun passie? Dan is het misschien iets om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw.

 • 'Dit mogen we nooit meer meemaken!'

  Wies Janssen en Hub Gijsen

  Tien en zes jaar waren Wies Janssen en Hub Gijsen op het moment dat Heel op 16 november 1944 bevrijd werd van de Duitsers. Ze kunnen zich nog veel herinneren van die vreselijke tijd.

 • Vrijwilliger gezocht voor camerawerk omroep ML5

  Heeft u oog voor detail? En bent u geïnteresseerd in nieuws, muziek, filmen en monteren? Omroep ML5 heeft plaats voor enkele vrijwilligers die ervaring op willen doen en opgeleid willen worden tot cameraman. Vrijwilligers vanaf 18 jaar kunnen aan de slag bij ML5.

 • Groot onderzoek naar koopgedrag

  De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. De provincie zet zich daarom samen met gemeenten en winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang.

 • Bomenkap fietspaden Thorn-Wessem en Horn-Beegden

  bomen

  De gemeente gaat langs de fietspaden Thorn-Wessem en Horn-Beegden ruim 150 bomen kappen. De werkzaamheden worden vanaf week 45 uitgevoerd door het bedrijf BTL. Het verkeer heeft last van de kapwerkzaamheden. Na het kappen van de bomen, worden er door het bedrijf Asfaltbouw asfalteerwerkzaamheden uitgevoerd op de fietspaden. 

 • Financiële bijdrage projecten in ontwikkelingslanden

  Mensen in de Gemeente Maasgouw, die betrokken zijn bij/of zich actief inzetten voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, kunnen in 2020 in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van hun project.

 • CycloMedia maakt foto’s in uw gemeente

  auto van CycloMedia

  CycloMedia maakt van medio november tot eind december foto's in de gemeente Maasgouw. Dit Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving.

 • Bladkorven zijn weer geplaatst

  bladkorf

  Binnenkort verliezen de meeste bomen weer hun blad. Dit kan voor overlast zorgen. Het wijkteam van de gemeente Maasgouw beperkt de overlast voor verkeer en omwonenden zoveel mogelijk door de inzet van veeg- en zuigmachines. Maar de medewerkers van de gemeente kunnen niet overal tegelijk bezig zijn. De medewerking van bewoners die zelf bladeren in hun straat opruimen, wordt dan ook zeer gewaardeerd. Hiervoor zijn ook dit jaar weer bladkorven geplaatst.

 • Grootschalig onderhoud aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden

  Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van de geplande, grote onderhoudswerkzaamheden aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden.

 • Gemeente bereikbaar via WhatsApp

  Smartphone met WhatsApp

  De gemeente Maasgouw is bereikbaar via WhatsApp. Heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u deze ook stellen via WhatsApp.

Archief