HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

• Aan de slag bij Linssen bijSTOX in Maasbracht

(17-02-2019)

Werkervaring opdoen via een werkgelegenheidstraject? Vanaf deze week kan dat ook bij Bloemen en planten Linssen bijSTOX  in Maasbracht.

• Aangepaste openingstijden tijdens carnaval

(14-02-2019)

Let op! Tijdens de carnaval gelden er aangepaste openingstijden.

• Sociaal Wijkteam gesloten op maandag 18 februari

(14-02-2019)

In verband met een training is het Sociaal Wijkteam op maandag 18 februari gesloten. Vanaf dinsdag heten wij u weer van harte welkom.

• Voorbereidende werkzaamheden voor aanleg gebiedsplan Walburg

(13-02-2019)

Vanaf 25 februari voert Natuurmonumenten werkzaamheden uit op haar eigendommen in de omgeving van de Duikerweg en de Hompesche Molen in Ohé en Laak.

• Kennisgeving voorbereiding structuurvisie wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021, gemeente Maasgouw

(13-02-2019)

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert maken ingevolge artikel 1.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een regionale Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021 voor te bereiden.

• Wat vindt u van onze website? Geef uw mening en denk met ons mee.

(13-02-2019)

Bij Gemeente Maasgouw werken we continu aan de verbetering van onze dienstverlening. Een belangrijk onderdeel hiervan is onze website. Via de website geven we inwoners, ondernemers en toeristen informatie over onder andere: lopende projecten, vergunningen, veiligheid en milieu.

• Vrijwilliger gezocht: Bestuursleden Seniorenvereniging St. Ambrosius Heel

(13-02-2019)

Wij zoeken enkele enthousiaste bestuursleden!

• Werkzaamheden Oude Trambaan Thorn

(11-02-2019)

Enexis brengt stroom en gas bij u in huis, ditzelfde doet de WML m.b.t de watervoorziening. Dit doen we via een ondergronds netwerk van kabels en leidingen. Om storingen te voorkomen, onderhouden wij ons netwerk goed.

• Gebruik van het troittoir / de stoep

(06-02-2019)

Regelmatig zien wij dat auto’s geheel dan wel gedeeltelijk op het trottoir geplaatst worden. De ene keer voor langere duur (parkeren) en de ander keer voor kortere duur (laden, lossen).

• Nieuw plan voor Op de Konie in Stevensweert

(06-02-2019)

De gemeenteraad heeft op 29 januari 2019 een nieuw beeldkwaliteitsplan, bestemmingsplan en exploitatieplan vastgesteld voor het gebied Op de Konie in Stevensweert. Wethouder Tim Snijckers: ‘Het nieuwe plan maakt de bouw van 29 woningen mogelijk.

• Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

(06-02-2019)

Voor de derde keer wordt Roermond On Stage georganiseerd, het beroepsoriëntatieproject voor VMBO-ers.  In persoonlijke ontmoetingen kunnen VMBO-ers kennis maken met beroepsbeoefenaren. De leerlingen leren zo meer over het vak of beroep van een professional. Het Beroepenfeest is op 26 februari 2019 in de Jo Gerrishal in Roermond.

• Verkeersspreekuur

(06-02-2019)

Op dinsdag 29 januari 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht.

• Vrijwilligers gezocht: Schuldhulpmaatje gezocht (294)

(06-02-2019)

We zoeken voor Stichting Schuldhulp Maasgouw een enthousiaste vrijwilliger om een maatje te zijn, die helpt bij het op orde brengen van iemands geldzaken.

• Start Coöperatie Duurzaam Maasgouw

(06-02-2019)

De Coöperatie Duurzaam Maasgouw is van start gegaan, alhoewel de officiële aftrap nog moet volgen! Dit burgerinitiatief heeft zich ten doel gesteld Maasgouw te verduurzamen. Op de website http://www.duurzaammaasgouw.nl wordt de inwoner van Maasgouw uitgenodigd deel te nemen in de coöperatie en werk te maken van bijvoorbeeld energiebesparing. De coöperatie helpt daarbij.

• Koninklijke onderscheidingen 2019

(29-01-2019)

Jaarlijks worden er tijdens de traditionele Lintjesregen burgers gedecoreerd die een bijzondere plaats innemen in onze samenleving. Voor toekenning van een Koninklijke Onderscheiding ligt sinds Koninginnedag 1996 de nadruk op de maatschappelijke verdiensten.

• Werkzaamheden Panheel

(07-01-2019)

In verband met de sanering van het terrein van Edelchemie worden de hogedruk en deels de lagedruk gasleidingen vervangen en verplaatst. Deze werkzaamheden vinden plaats langs de St Antoniusstraat, Heelderweg en deels op de Heggertstraat in Panheel.

• Gemeente bereikbaar via WhatsApp

(31-10-2018)
    Smartphone met WhatsApp

De gemeente Maasgouw is bereikbaar via WhatsApp. Heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u deze ook stellen via WhatsApp.