HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

• Hoe schakelt u de hulpdiensten in?

(15-08-2017)

Ziet u in uw buurt iets verdachts, is er overlast of bent u getuige van een misdrijf? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit de hulpdiensten te laten weten.

• Vrijwilliger voor horecawerkzaamheden bij Uniek in Maasbracht

(15-08-2017)
    Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

Voor Uniek in Maasbracht zijn we op zoek naar een spontane en enthousiaste vrijwilliger.

• Doorstart voor Maas- en Binnenvaartmuseum

(10-08-2017)
    Binnenvaartmuseum

Het Maas- en Binnenvaartmuseum (MBM) in Maasbracht staat aan de vooravond van het maken van een doorstart met nieuwe bestuurders aan het roer.

• Begeleider voor vrouw met ernstige beperkingen in Heel

Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

St. Anna in Heel is op zoek naar een lieve vrijwilliger voor een vrouw van 38 jaar met een ernstige verstandelijke en visuele beperking.

• Asbestdaken verwijderen en subsidiemogelijkheden

Asbest

Vanaf 2024 is het niet meer toegestaan om asbestdaken te bezitten vanwege het risico op vrijkomende asbestvezels. Het verbod geldt voor daken die in contact komen met de buitenlucht, zoals golfplaten en dakleien. Asbesthoudend materiaal aan de binnenkant van gebouwen vallen niet onder het verbod.

• Oproep: geef je op als foto-figurant!

wandelaars, 2 meisjes zittend in het gras

Voor een fotosessie is de gemeente Maasgouw op zoek naar figuranten die op zaterdag 16 september 2017 beschikbaar zijn. Ben je woonachtig in Maasgouw en vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan mooie foto’s van de gemeente? Dan zijn we op zoek naar jou! De foto’s worden gebruikt voor promotionele uitingen van de gemeente Maasgouw.

10 jaar Maasgouw

Onderstaand vindt u de aankomende activiteiten in het kader van 10 jaar Maasgouw.

• Zomer in Maasgouw

Molenplas Stevensweert

Wie aan Maasgouw denkt, denkt aan water, natuur en cultuur. Met een boot de Maasplassen op, een dagstrand opzoeken, genieten van een wandeling door een mooi natuurgebied of cultuur opsnuiven in een van de mooie dorpskernen; in Maasgouw kan het allemaal. Ook deze zomer worden er tal van activiteiten georganiseerd.

• Penningmeester voor de Stichting Wensbus

Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

De Stichting Wensbus Maasgouw is op zoek naar een penningmeester die de financiële gang van zaken rondom de opstart en organisatie van een tweetal wensbussen  van huis uit wil regelen.

• Asfaltwerkzaamheden rotonde Panheel

(01-08-2017)

Bij de saneringswerkzaamheden kabels en leidingen aan de rotonde Pater Jac Schreursweg/Rijksweg Heelderweg in Panheel is het nodig geweest om ook werkzaamheden uit te voeren in het asfalt. De straten zijn (tijdelijk) dicht gestraat met betonstraatstenen, ook wel overhakkers genoemd. Deze overhakkers worden in week 35 voorzien van asfalt.

• Werkzaamheden Kanaalweg Beegden

(01-08-2017)

In week 36 starten we met werkzaamheden langs de Kanaalweg in Beegden. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van grasbetontegels aan beide zijden van deze weg, vanaf de Eerdweg in Beegden tot nabij de grens met de gemeente Leudal. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Asfaltbouw.

• Werkzaamheden kabels en leidingen Heelderweg Panheel

(01-08-2017)

Aannemer APK start eind augustus (in opdracht van WML) met de sanering van de WML-leiding aan de Heelderweg in Panheel, vanaf de komgrens (bij van Aarsen) tot aan de rotonde (Bosmolenweg).

• Voor Elkaar Pas: Toegankelijker reizen voor Wmo'ers

(27-07-2017)

Met de Voor Elkaar Pas kunnen klanten van Omnibuzz voortaan gebruik maken van zowel het openbaar vervoer als Omnibuzz vervoer. Hiermee worden de mogelijkheden om zelfstandig te kunnen reizen vergroot. De Voor Elkaar Pas is een nieuwe OV-chipkaart van Arriva. De pas maakt het reizen met het openbaar vervoer toegankelijker voor mensen die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met de pas ontvangen klanten van Omnibuzz een aantrekkelijke korting op reizen met het openbaar vervoer.

• Openingstijden zomervakantie

(25-07-2017)

Van dinsdag 17 juli t/m dinsdag 25 augustus is er geen avondopenstelling op de dinsdagen. In deze periode is de Publieksbalie Burgerzaken open tot 16.00 uur.

(25-07-2017)

• Grootse 10-kamp Maasgouw

(20-07-2017)
    Logo 10 jaar Maasgouw

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de gemeente Maasgouw wordt op zondag 3 september vanaf 14:00 uur een grootse 10-kamp georganiseerd, waarbij elk van de 10 gemeentekernen een team afvaardigt om de eer van die dorpskern te verdedigen.

(11-07-2017)

• SG Sint Ursula Horn is Apple Distinguished School

(27-06-2017)
    Onthulling plaquette Apple Distinguished School SG Sint Ursula in Horn

Woensdag 21 juni onthulden deputé Teunissen (provincie Limburg), wethouder Smeets-Palmen (gemeente Maasgouw) en wethouder Verheul (gemeente Leudal) op SG. Sint Ursula in Horn de plaquette die hoort bij het certificaat Apple Distinguished School. Het predicaat Apple Distinguished School is een unieke certificering voor scholen.

• Leerlingen bs De Toermalijn bezoeken werkzaamheden Brachterbeek

(02-05-2017)
    leerlingen van basisschool de Toermalijn bekijk het nieuwe rioolstelsel in Brachterbeek

Op 23 april bezochten de leerlingen van groep 6 van basisschool de Toermalijn de werkzaamheden die momenteel in Brachterbeek worden uitgevoerd.

• De Wensbus binnenkort ook in Maasgouw?

(20-04-2017)

Samen met een vertegenwoordiging uit iedere kern onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om een wensbus in de gemeente te laten rijden.

• Veegschema 2017

(23-02-2017)

Hieronder ziet u op welke dagen wij waar vegen dit jaar.