HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

• Startschot voor ‘Je sporttalent ontdekken is Fun’

Wethouder Tim Snijckers heeft op maandag 17 juni het startschot gegeven voor het project ‘Je sporttalent ontdekken is Fun’. Dit gebeurde in de Andreashal in Maasbracht. Het doel van dit project is om sportieve dromen onder jongeren werkelijkheid te laten worden.

• Opheffen eenrichtingsverkeer Osen

Van diverse bewoners van de wijk Sleydal is het verzoek ontvangen om het eenrichtingsverkeer van de weg Osen/Broekbeemden vanaf Roermond op te heffen. De reden hiervoor was het grote omrijden en het massaal negeren van het eenrichtingverkeer.

• Uitbreiding 'Hemels Eetpunt' bij café D'n Ingel

Deelnemers van het eetpunt

In het ‘Hemels Eetpunt’ kunnen senioren en iedereen die het fijn vindt om samen met anderen aan tafel te schuiven al van 12.30 tot 15.00 uur terecht voor een driegangenmenu op iedere derde woensdag van de maand. Het eetpunt is nu uitgebreid met de activiteit ‘Señoras Y Señores’.

• Start deze zomer je eigen bedrijf

Droom jij ervan een eigen onderneming te starten? Of ben je al gestart maar kun je wel wat hulp gebruiken? En ben je tussen de 15 en 23 jaar? Doe dan mee met het project Zomerondernemer Keyport 2019.

• Verkeersspreekuur

Op dinsdag 25 juni 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

• Vrijwilligers gezocht voor diverse vacatures

Geslaagd of gestopt met je studie of een tussenjaar? Je weet even niet wat je met jezelf aan moet? Word tijdelijk vrijwilliger! Zoek het niet té ver, zoek het bij ons in Maasgouw, en geef een helpende hand! We hebben je hard nodig! Ook voor verenigingen zoeken wij vrijwilligers! Kijk voor een volledig aanbod op  www.KlikMaasgouw.nl

• Slijtlaag asfalt diverse wegen in Maasgouw

Gemeente Maasgouw gaat een slijtlaag aanbrengen op het asfalt op diverse wegen. Deze werkzaamheden zijn gepland op 26 en 27 juni, mits de weersomstandigheden het toelaten.

• Voorbereidende werkzaamheden fietspad Wessem - Thorn

De gemeente gaat voorbereidende werkzaamheden uitvoeren aan het fietspad van Wessem naar Thorn. Deze voorbereidende werkzaamheden starten in de week van 10 juni en zijn vóór de bouwvakantie gereed, voorlopend op het grootschalig onderhoud aan dit fietspad dat na de zomer plaatsvindt.

• Bloembakken in Linne voorzien van nieuwe bloemen

Vrijwilligers planten bloemen in bloembak

Zaterdag 25 mei 2019 werden de bloemzuilen op de Nieuwe Markt in Linne weer voorzien van nieuwe bloemen. Deze burgerparticipatie volgt uit het groenfonds van de gemeente Maasgouw.

• Innovatief waterbergingssysteem toegepast

Bij de herinrichting van Oud Maasbracht en onder speeltuinen en parkeerplaatsen in de gemeente Maasgouw is een innovatief waterbergings- en infiltratiesysteem toegepast. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat het regenwater  wordt opgenomen in steenwol. Vervolgens vloeit het in 24 uur gedoseerd terug naar de bodem.

• Hompesche Molen zoekt vrijwillige tuinman (m/v)

Logo steunpunt vrijwilligers

De Hompesche Molen is op zoek naar een tuinman of -vrouw. Deze gaat zich bezighouden met het beheer en onderhoud  van de natuurspeelplaats van OERRR naast de molen. Te denken valt aan het maaien van het ruige groen, het checken van de speelaanleidingen, eventuele reparaties of de bouw van een bijenstal of insectenhotel.

• Participatieverklaringsceremonie in Maasgouw

Ontvangers participatieverklaring

Verschillende inburgeraars hebben de afgelopen weken deelgenomen aan drie workshops in het kader van de participatieverklaring. Zij hebben o.a. meer geleerd over de Nederlandse cultuur. Op 13 mei 2019 ontvingen zij uit handen van wethouder Peters de participatieverklaring.

• Gemeentejournaal juni 2019

De 2e aflevering van het gemeentejournaal staat online. In het gemeentejournaal zoomen we in op 2 agendapunten van de raadsvergadering van 6 juni.

• College van B&W brengt bedrijfsbezoek aan Machinefabriek Bex in Wessem

Het college van Maasgouw gaat regelmatig op bezoek bij een bedrijf in onze gemeente. Onlangs werd een bezoek gebracht aan Machinefabriek Bex in Wessem.

• Campagne 'Geen prut in de put!' van start

Straatputten, ook wel kolken genoemd, raken steeds vaker verstopt door vervuiling met frituurvet, verfresten, hondenpoepzakjes en bouw- en tuinafval. Dit veroorzaakt verstopping en bij hevige regenval overstromen de putten en dat zorgt voor veel overlast. Om dit probleem onder de aandacht te brengen start in Limburg deze week de campagne ‘geen prut in de put’.

• Werkzaamheden Stadspoorten Stevensweert

Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van het aanbrengen van stadspoorten in Stevensweert. Op de locatie van de oude stadspoorten aan de Maaspoort en de Veldpoort worden “eigentijdse bogen” aangebracht. De poorten vergoten de beleving van de cultuurhistorie in Stevensweert.

• Bloembakken in Beegden aangeplant en opgehangen

Bewoners van De Bongerd, Abelenstraat en de Oosderweg maken Beegden mooier. Samen worden bloembakken aangeplant en opgehangen. Bewoners geven de geraniums komend jaar water.

• Uitslagen verkiezingen Europees Parlement 23 mei 2019

Op 23 mei 2019 hebben de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsgevonden.

• Dodenherdenking 4 mei 2019

Op zaterdag 4 mei 2019 vond in CC Don Bosco in Heel de gemeentelijke herdenkingsplechtigheid plaats.

• Grootschalig onderhoud aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden

Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van de geplande, grote onderhoudswerkzaamheden aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden.

• Gemeente bereikbaar via WhatsApp

Smartphone met WhatsApp

De gemeente Maasgouw is bereikbaar via WhatsApp. Heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u deze ook stellen via WhatsApp.