HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

• Startersdag van Starterscentrum Limburg op 25 januari

(18-01-2018)

Op donderdag 25 januari om 19:0 uur wordt in het Business Center Roerpoort, Schepersweg 3 te Herten (Roermond) de Startersdag Limburg gehouden.De Startersdag is bedoeld voor alle mensen in Limburg die overwegen als zelfstandig ondernemer of zzp’er te starten of de laatste jaren gestart zijn. Bezoek aan de Startersdag is gratis.

• Gezocht: ondersteuners bij huishoudelijke taakjes voor mensen in Heel (St. Anna)

logo steunpunt vrijwilligers

Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

• Hoogwater in Maasgouw

drie tractors met pomp

Het wassende water van de afgelopen tijd heeft mooie plaatjes opgeleverd. Ook werd er hard gewerkt om overlast te voorkomen, zoals in Wessem.

• Gast van de raad op woensdag 7 februari

raadzaal

De vergaderingen van de gemeenteraad zijn openbaar. Dit betekent dat iedereen welkom is om een raadsvergadering bij te wonen. Omdat de gemeenteraad het belangrijk vindt dat burgers weten waarover vergaderd wordt en de burgers ook wil betrekken bij de gemeentelijke politiek, nodigt de raad zelf voor elke vergadering een aantal burgers uit om een kijkje in de keuken te nemen.

• Spot de trein 't Witte Stadje

(16-01-2018)

Om de mooiste en belangrijkste bestemmingen in Limburg te verzamelen, hield Arriva in 2016 een namenwedstrijd. Het witte stadje Thorn werd in de top 14 gekozen en ‘kreeg’ een eigen trein ’t witte stadje genaamd. Dinsdag 16 januari 2018 is deze trein, officieel in gebruik genomen.

• NLdoet 2018

(09-01-2018)
    mensen zijn samen aan het bakken

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018 weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

• Vrijwilliger gezocht: PR-/Communicatiemedewerker voor Stichting Wensbus Maasgouw

(09-01-2018)
    logo steunpunt vrijwilligers

• Nieuwjaarstoespraak burgemeester Strous

(04-01-2018)
    Burgemeester houdt nieuwjaarstoespraak

Tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Maasgouw op woensdag 3 januari hield burgemeester Strous zijn nieuwjaarstoespraak.

• Gooi geen (frituur)vet door gootsteen of toilet, maar recycle het!

oliebollen op schaal

Limburgse gemeenten, waterschappen en waterleidingmaatschappij roepen inwoners op om overtollig (frituur)vet niet door de gootsteen of het toilet te spoelen, maar weg te brengen naar een inzamelpunt. Zeker in de maand december gebruiken inwoners veel vet bij het bakken van oliebollen, fondue of gourmet. Recycle het vet, net als plastic, glas en oud papier. De schade, zoals verstopte riolen en verstoorde zuiveringsprocessen, kost de inwoners via de belastingen veel geld.

• Dunningswerkzaamheden Beegderheide

(02-01-2018)
    boom die gemarkeerd is om te kappen

Vanaf eind januari 2018 tot uiterlijk 15 maart 2018 voert de gemeente Maasgouw werkzaamheden uit in Beegderheide. De werkzaamheden zijn gericht op het vergroten van de belevingswaarde en diversiteit. In totaal wordt circa 54 hectare bos gedund en een aantal stukken worden gekapt en later ingeplant met andere boomsoorten.

• Gezocht Trainers / begeleiders voor S.V. Atalanta

Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

• Renovatie toegang pad begraafplaats Stevensweert

pad begraafplaats Stevensweert

De gemeente Maasgouw gaat medio januari de huidige bomen, esdoorn en meidoorn vervangen. Hierbij zal ook de gehele onderbeplanting worden vervangen. De buxushaag en de rozenperken langs de gemeentelijke begraafplaats verdwijnen. De taxushaag langs de kerkelijke wordt gedeeltelijk gehandhaafd nabij de container.

• Nieuwe regels openbare orde en veiligheid

(27-12-2017)

Om de openbare orde en veiligheid in Maasgouw goed te kunnen handhaven zijn er regels en vergunningen. Deze staan genoemd in de Algemene plaatselijke verordening (Apv). Om het voor u makkelijker te maken hebben wij aanpassingen gedaan in de Apv. Op 14 december heeft de gemeenteraad de nieuwe Apv vastgesteld. De nieuwe regels gelden vanaf 28 december 2017. Hieronder de belangrijkste veranderingen.