HOME  |  Wonen & Leven  |  Projecten  |  Maasresidence Thorn

Maasresidence Thorn

Aan de Grootheggerplas tussen Thorn en Wessem wordt een nieuw vakantiepark gebouwd met als naam Maasresidence Thorn. Het gebied is in eigendom van Le Village Blanc Thorn en wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar Arcus Zuid. Het projectplan voorziet in de bouw van 300 recreatiewoningen, 60 recreatieappartementen, een centrumgebouw met centrale voorzieningen, sport- en spelvoorzieningen (indoor- en outdoor) een jachthaven en een hotel. Ook het clubgebouw en de haven van de zeilclub Thorn wordt in het plan ingepast.

 • Vaststelling plannen door gemeente Maasgouw

  In februari 2015 zijn het bestemmingsplan en het exploitatieplan Maasresidence Thorn door de raad van de gemeente Maasgouw vastgesteld. Deze plannen zijn sinds april 2015 onherroepelijk. Ook is in februari 2015 het Beeldkwaliteitsplan Maasresidence Thorn vastgesteld. Dit plan is in april 2016 op enkele punten geactualiseerd. Hier kunt u het vastgestelde Beeldkwaliteitsplan Maasresidence Thorn (Pdf, 6,04 MB) downloaden. 

 • Projectplanning

  De zeilclub Thorn heeft inmiddels een nieuwe plek gekregen in het gebied. In september 2016 zijn de omgelegde haven en het nieuwe clubgebouw in gebruik genomen. Ook de automatisering van de ophaalbrug en de aanleg van het eerste deel van een nieuwe jachthaven is in de loop van 2016 afgerond. In 2017 wordt een nieuw openbaar fietspad aangelegd vanaf de haven van Wessem langs de Maasplassen naar het natuurgebied de Koningsteen (grens Belgiƫ). Dit fietspad doorkruist ook het plangebied Maasresidence Thorn.

  Lees verder
 • Meer informatie

  Voor meer informatie kunt u kijken op www.maasboulevardthorn.nl. Download hier het Beeldkwaliteitsplan Maasresidence Thorn.

  Lees verder