HOME  |  Wonen & Leven  |  Projecten  |  Kasteeldomein Walburg

Kasteeldomein Walburg

Kasteeldomein Walburg wordt opnieuw tot leven gewekt

Natuurmonumenten en de gemeente Maasgouw slaan de handen ineen om ‘Kasteeldomein Walburg’ tot leven te wekken. Het voormalig landgoed is te vinden op ‘’t eiland in de Maas’ tussen Stevensweert en Ohé en Laak.

Het kasteel Walburg zelf is inmiddels verdwenen. De contouren van de voormalige gebouwen op het landgoed, tuinen en waterpartijen worden echter weer zichtbaar gemaakt. Nieuwe struiken, planten en bomen worden aangeplant. Daarnaast wordt een indrukwekkende uitkijktoren op het terrein geplaatst. Deze tien meter hoge toren biedt ruimte aan schitterende vergezichten.

Door de bestaande cultuurhistorische structuren te herstellen wordt ‘het verhaal’ van het voormalige Kasteeldomein voor jong en oud tot leven gewekt.

Kasteeldomein Walburg nodigt straks uit tot het nader ontdekken van het domein én de waterrijke,- groene,- en rijke cultuurhistorische omgeving. Zo wordt de zichtlijn op ander cultureel erfgoed zoals de Hompesche molen in ere hersteld. De natuurlijke omgeving leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Het te realiseren project Kasteeldomein Walburg ademt straks een unieke sfeer van cultuur, natuur en historie.

Het streven is de werkzaamheden in het voorjaar van 2020 op te leveren. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Heeft u vragen hebben over project Kasteeldomein Walburg. Neem contact opnemen met projectleider Harald Meeuwissen. T: 0475 - 85 25 00 | E: h.meuwissen@gemeentemaasgouw.nl