HOME  |  Wonen & Leven  |  Informatievoorziening

Informatievoorziening

 • Huiskamer Plus binnenkort weer open

  De Huiskamer Plus in Maasbracht is vanaf maandag 6 juli weer open. Vanaf dinsdag 7 juli is ook de Huiskamer Plus in Beegden weer geopend.

 • Bibliotheken weer open

  Diverse bibliotheken zijn weer open. Het is voorlopig alleen mogelijk om boeken te lenen of terug te brengen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om een tijdschrift te lezen, internet te gebruiken of om te leren of werken in de bieb.

 • Veerponten RivierPark Maasvallei opnieuw in de vaart

  Nu de grens weer open is, worden alle voorbereidingen getroffen om de veerponten op de Maas vanaf 1 juli opnieuw in de vaart te brengen. Het veerpontenseizoen zou normaal in april gestart zijn, maar werd als gevolg van het COVID-19 virus uitgesteld. 

 • Proefversie coronadashboard gereed

  Vandaag is een eerste versie van het coronadashboard gepubliceerd. Dit dashboard brengt verschillende gegevens over het coronavirus samen, zoals het aantal ic-opnames, positieve testuitslagen en een schatting van het aantal besmettelijke mensen. Iedereen in Nederland kan straks in één oogopslag zien wat de stand van zaken is rond de verspreiding van het coronavirus. Met de combinatie van actuele gegevens op het dashboard kan een eventuele tweede golf van het virus sneller en preciezer worden opgespoord en bestreden. Bovendien moet het dashboard waardevolle informatie bevatten voor wetenschappers die onderzoek naar het virus doen.