HOME  |  Wonen & Leven  |  Lokale projecten  |  Huisvesting verenigingen Wessem

Huisvesting verenigingen Wessem

De huisvesting van een groot deel van de verenigingen in Wessem vindt plaats in gedeeltelijk sterk verouderde accommodaties. Het gaat om:

• De Harmoniezaal aan de Wallenstraat
  • Accommodatie Wisheim aan de Kloosterlaan
  • Sporthal de Tump aan de Thornerweg
  • Jeugdhuis de Sprong, eveneens aan de Thornerweg

In opdracht van de gemeenteraad wordt een plan uitgewerkt waarbij de verenigingen gehuisvest worden aan de Thornerweg. Dit plan houdt in dat sporthal De Tump wordt verbouwd. Tafeltennisvereniging Westa gaat ook gebruik maken van deze accommodatie. Jeugdhuis de Sprong blijft onveranderd. Op het trapveldje naast het Jeugdhuis komt een Cultuurhuis voor de gebruikers van de Harmoniezaal. Er komt een nieuwe gezamenlijke parkeervoorziening. Achter het Jeugdhuis blijft ruimte voor het organiseren van een evenement.

Cultuurhuis Wessem

Bekijk hieronder een video met voorlopig ontwerp Cultuurhuis Wessem (november 2020)

Sporthal de Tump

Bekijk hieronder de video met voorlopig ontwerp van de Sporthal (november 2020)

Sfeerbeelden en beleving

Bekijk hieronder de video van het definitief ontwerp met gevels- en dakoplossingen (juni 2021).

Vergunningaanvraag

Inmiddels is het bestemmingsplan aan de Thornerweg in Wessem succesvol gewijzigd en vanaf mei 2021 als definitief aan te merken. Op basis van dit gewijzigd bestemmingsplan start binnenkort de vergunningaanvraag van de geplande bouwactiviteiten.

Planning

Naar verwachting dit najaar neemt de gemeenteraad een besluit over het beschikbaar stellen van het geld dat nodig is om de uitgewerkte plannen te realiseren. De start van de bouw is voorzien vanaf het tweede kwartaal van 2022. De bouwtijd bedraagt naar verwachting 1,5 jaar.

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen over het project dan kunt u contact opnemen met projectleider Harald Meuwissen via (0475) 85 25 00 of h.meuwissen@gemeentemaasgouw.nl.