HOME  |  Wonen & Leven  |  Lokale projecten  |  Huisvesting verenigingen Wessem

Huisvesting verenigingen Wessem

De huisvesting van een groot deel van de verenigingen in Wessem vindt plaats in gedeeltelijk sterk verouderde accommodaties. Het gaat om:

• De Harmoniezaal aan de Wallenstraat
  • Accommodatie Wisheim aan de Kloosterlaan
  • Sporthal de Tump aan de Thornerweg
  • Jeugdhuis de Sprong, eveneens aan de Thornerweg

In opdracht van de gemeenteraad wordt een plan uitgewerkt waarbij de verenigingen gehuisvest worden aan de Thornerweg. Dit plan houdt in dat sporthal De Tump wordt verbouwd. Tafeltennisvereniging Westa gaat ook gebruik maken van deze accommodatie. Jeugdhuis de Sprong blijft onveranderd. Op het trapveldje naast het Jeugdhuis komt een Cultuurhuis voor de gebruikers van de Harmoniezaal. Er komt een nieuwe gezamenlijke parkeervoorziening. Achter het Jeugdhuis blijft ruimte voor het organiseren van een evenement.

Cultuurhuis Wessem

Bekijk hier een video met voorlopig ontwerp Cultuurhuis Wessem (november 2020)

Sporthal de Tump

Bekijk hier de video met voorlopig ontwerp van de Sporthal (november 2020)

Vervolgproces

Op 23 februari heeft de gemeenteraad het Bestemmingsplan Verenigingen Wessem vastgesteld. Ook wordt verder gewerkt aan het ontwerp van het Cultuurhuis en de Sporthal. De komende tijd wordt ook in overleg met de betrokken partijen gewerkt aan nieuwe beheer- en huurafspraken.

Als deze planuitwerking klaar is kan aan de gemeenteraad een uitvoeringskrediet gevraagd worden. Indien de raad het uitvoeringskrediet beschikbaar stelt start de aanbesteding. De verwachting is dat de bouw in het voorjaar van 2022 kan starten en dat de oplevering en ingebruikname in de eerste helft van 2023 is.

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen over het project dan kunt u contact opnemen met projectleider Harald Meuwissen via (0475) 85 25 00 of h.meuwissen@gemeentemaasgouw.nl.