HOME  |  Wonen & Leven  |  Gezondheid  |  Ondersteuning en uitleg voor mensen met een beperking

Ondersteuning en uitleg voor mensen met een beperking

Begrijpt u de informatie over corona niet goed? Zit u door corona in een moeilijke situatie of gaat er iets mis in de zorg of ondersteuning die u krijgt? Klik dan hier voor meer informatie en instanties die u kunnen helpen.

Uitleghulp Steffie

Onlangs is de website corona.steffie.nl gestart. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. De website is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid. Met de website willen zij voorzien in de groeiende vraag naar betrouwbare en begrijpelijke informatie voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Steffie beantwoordt vragen als: Welke symptomen kan je verwachten als je het virus krijgt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf en anderen niet ziek worden? Ook komen onderwerpen als het wassen van je handen op een juiste manier en het maken van een dagindeling aan bod.

MEE

U kunt ook bij MEE terecht. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur staan zij u gratis te woord op 088-465 35 55. Zij bieden een luisterend oor, geven uitleg, denken of zoeken samen met je naar een oplossing.

Sociaal Wijkteam

Het sociaal wijkteam van de Gemeente Maasgouw heeft daarbij een telefonisch spreekuur van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Zij bieden op (0475) 25 59 40 een luisterend oor. U kunt ook een email sturen naar: sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl.