HOME  |  Wonen & Leven  |  Filmpjes

Filmpjes

Documentaire Het Schepenkerkhof

In september 1944 lagen 240 schepen in de haven van Maasbracht. Op 29 september namen de Duitsers het besluit om alle schepen op te blazen. De volgende dag kregen alle schippersfamilies het bevel om hun schip te verlaten en alleen het hoognodige mee te nemen. Staande op de wal zagen zij toe hoe de ‘Sprengcommando’s’ 240 schepen met dynamiet tot zinken brachten.

De haven van Maasbracht werd één groot schepenkerkhof. Deze gebeurtenis is in opdracht van de gemeente vastgelegd in de documentaire 'Het Schepenkerkhof'. Deze documentaire kunt u onderstaand bekijken.

Wonen in Maasgouw

Waterrecreatie en verblijfaccommodaties

Historische kernen

Gemeente Maasgouw kent 3 historische kernen, Wessem, Thorn en Stevensweert. Har Rutten van het Streekmuseum Stevensweert en Ohé en Laak vertelt over de vestingwerken in Stevensweert die in oude glorie zijn hersteld. In Thorn vertelt Deken Maessen het verhaal van de mummies die in een crypte liggen in de Abdijkerk. 

Evenementen

In Maasgouw is een divers aanbod van evenementen. In dit filmpje een overzicht van een aantal jaarlijks terugkerende evenementen en van een aantal eenmalige evenementen.

Sfeerimpressie Maasgouw

Filmpje met een sfeerimpressie over de gemeente Maasgouw.

Toertje door Maasgouw

Toertje door Maasgouw, waarbij een bezoek gebracht wordt aan de Beegderheide en Thorn.

Toertje door Maasgouw, in Wessem, over de Maas en in Stevensweert.