HOME  |  Wonen & Leven  |  Eurobad

Eurobad

Eurobad weer open op 22 juli

Het Eurobad in Maasbracht is van woensdag 5 juli tot en met zaterdag 22 juli gesloten. In alle 4 de bassins begon de nieuw aangebrachte UV beschermende coatinglaag op grote schaal los te laten. De loslatende coatingschilfers zijn in het zwembadwater terecht gekomen. Ook al is deze coating niet giftig, we wilden niet dat bezoekers van het zwembad deze schilfers binnen kregen doordat ze water inslikken. Denk hierbij vooral aan het risico op verstikking bij kleine kinderen. Daarom is het bad tot 22 juli gesloten en zijn de bassins leeggepompt.

De afgelopen 2 weken hebben wij hard gewerkt om het probleem te herstellen. Gelukkig kan het bad op 22 juli weer open.

Vragen? Kijk dan eens hieronder in de veel gestelde vragenlijst.

Veel gestelde vragen

Waarom is het zwembad gesloten?

De coatinglaag, een UV beschermende laag voor het beschermen van de blauwe kleur van de zwembadcoating, liet los in alle bassins. Hierdoor dreven er (kleine) schilfertjes coating in het water. Omdat we geen enkel risico wilden lopen, hebben we het zwembad direct na constatering (4 juli) gesloten. We willen namelijk niet dat zwembadbezoekers deze coatinglaag binnen krijgen als ze water inslikken.

Ik heb sinds de opening van het zwembad (regelmatig) in het Eurobad gezwommen. Heb ik gezondheidsrisico’s gelopen?

De loslatende coatinglaag is niet giftig; dit materiaal wordt ook gebruikt in de voedings- en levensmiddelenindustrie. Maar het is natuurlijk niet wenselijk dat bezoekers deeltjes inslikken. In de periode vanaf de opening op 15 mei tot 28 juni zijn geen afwijkingen aan de coating geconstateerd. Op 28 juni hebben wij voor het eerst gezien dat de coating opbolde; op 4 juli bleek dat de coating ook echt losliet. We hebben het bad toen direct gesloten.

Tot nu toe hebben we geen klachten ontvangen van bezoekers. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw huisarts als u klachten heeft.

Hoe lang blijft het zwembad gesloten?

Zaterdag 22 juli gaat het bad weer open. 

Hoe is het probleem opgelost?

We hebben de coating van de bassins verwijderd en de baden grondig schoon gemaakt.

Krijg ik (een deel) van het aankoopbedrag van mijn abonnement terug als ik geen gebruik kan maken van het zwembad?

Abonnementhouders kunnen tot zaterdag 22 juli gratis zwemmen in Weerderhof in Linne. Neem wel uw pasje mee. Binnenkort ontvangen abonnementhouders persoonlijk bericht over een tegemoetkoming.

Waar vind ik meer informatie?

Alle actuele informatie vindt u op deze pagina van onze website.