HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 6 mei 2020

Nieuwsbrief 6 mei 2020

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Wij blikken terug op een sobere en bijzondere 4 mei met een boodschap van onze burgemeester, hebben informatie over sport- en spelactiviteiten in de gemeente en groen nieuws!

Videoboodschap burgemeester Stef Strous Dodenherdenking

Burgemeester Stef Strous heeft met Dodenherdenking een (video)boodschap voor alle inwoners van Maasgouw. 

lees verder

Overzicht sport- en spelactiviteiten (Jeugd)

Vanaf 29 april mogen kinderen weer buiten gaan sporten onder een aantal voorwaarden. In de bijlage vindt u per kern een overzicht van de activiteiten die door de verenigingen georganiseerd worden.

lees verder

Richtlijnen sporten vanaf 29 april

Het kabinet heeft de mogelijkheden voor het buitensporten verruimd. Gemeenten en sportclubs kregen de opdracht om in overleg de verruiming goed te organiseren. 

lees verder

Mammoetboom Wessem aangemeld voor Boom van het Jaar

Het SBNL Natuurfonds organiseert de jaarlijkse Boom van het Jaar verkiezing. Van 3 april tot 18 mei kan iedereen zijn of haar favoriete Nederlandse boom aanmelden. Bij deze verkiezing gaat het om het verhaal achter de boom, het belang voor zijn omgeving, de maatschappij en zijn geschiedenis; zoals de markante mammoetboom in Wessem. 

lees verder

Aanplantregeling voor bezitters van huisweides, erven en percelen in het buitengebied

De gemeente Maasgouw en stichting IKL bieden bezitters van huisweides, erven en percelen in het buitengebied een kans om zelf aan de slag te gaan met het creƫren van meer landschap in hun eigen omgeving.

lees verder

Zo bestrijden wij de eikenprocessierups

Zoals u weet zijn wij begonnen met de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij informeren u graag over de manier waarop wij de eikenprocessierups bestrijden. 

lees verder