HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 4 mei 2021

Nieuwsbrief 4 mei 2021

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Kranslegging en toespraak dodenherdenking

Vanwege de coronamaatregelen vindt er ook dit jaar geen gemeentelijke dodenherdenking plaats. De burgemeester en zijn echtgenote legden een krans bij het vrijheidsmonument in Maasbracht. Kinderburgemeester Xant Veugen legde een bloemstuk bij het monument.

lees verder

NL-alert brand Pannenhof Beegden

Afgelopen vrijdag was er sprake van een grote brand bij de Pannenhof in Beegden. Hierbij was sprake van een grote rookontwikkeling. Aanvankelijk trok deze rook langs de kern van Beegden. Na verloop van tijd trok de rook, vanwege de veranderende windrichting, over de kern van Beegden.

lees verder

Mantelzorgwaardering in de vorm van cadeaubonnen

Bent u mantelzorger voor iemand uit Maasgouw? Dan kunt u in aanmerking komen voor een mantelzorgwaardering. Dit jaar ontvangen mantelzorgers in plaats van een geldbedrag cadeaubonnen die u bij Maasgouwse ondernemers kunt inwisselen. De waarde blijft €175.

lees verder

Maasgouw sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Gemeente Maasgouw werkt sinds 1 mei nauw samen met Meld Misdaad Anoniem. Daartoe ondertekenden burgemeester Strous en Marc Janssen van het meldpunt op 29 april een samenwerkingsovereenkomst.

lees verder

Aanvragen koninklijke onderscheiding

Burgemeester Stef Strous heeft op 26 april weer 4 inwoners van onze gemeente mogen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Als u in uw omgeving ook iemand kent die u voor zou willen dragen voor een koninklijke onderscheiding, dan nodigen wij u uit om hierover met ons in gesprek te gaan.

lees verder

Testlocatie Roermond wordt walk-through

De testlocatie in Roermond werkt vanaf vrijdag 7 mei met een walk-through systeem. Dit vervangt het huidige testen vanuit de auto. Zo kan de GGD meer testen per dag afnemen.

lees verder

Samen aan de slag met het verduurzamen van woningen

Woont u in Maasgouw en wilt u aan de slag met het (verder) isoleren van uw woning? Via het Duurzaam Bouwloket kunt u gebruik maken van een speciaal aanbod voor energiebesparende maatregelen.

lees verder

Rijkswaterstaat gaat werken aan sluis Heel

Vanaf 3 mei tot eind december 2021 voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de zogenoemde nivelleersystemen van Sluis Heel. Dit zijn de schuiven waarmee het water in en uit de sluis wordt gelaten.

lees verder

Veerponten weer in de vaart

De fiets- en voetveren van RivierPark Maasvallei varen vanaf zaterdag 1 mei weer. Normaal gesproken komen de veerponten eerder in de vaart maar vanwege de coronamaatregelen is dit uitgesteld. Om de oversteek voor iedereen op een veilige manier te laten verlopen, moeten gebruikers wel enkele maatregelen in acht nemen.

lees verder

KCA-inzameling in mei komt te vervallen

Volgens de afvalkalender staat in mei de inzamelronde van het KCA (klein chemisch afval) gepland. Deze inzamelronde komt te vervallen.

lees verder

Verkeersbesluit van 21 april (Thorn)

Burgemeester en wethouders hebben op 21 april 2021 het verkeersbesluit genomen tot het tijdelijk instellen van eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat en Vinkenstraat te Thorn. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan hier.

lees verder