HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 30 juni 2020

Nieuwsbrief 30 juni 2020

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Column Carla Peters: Laten we samen de eerste stap zetten!

De economie draaiende houden is heel belangrijk voor onze welvaart en leefbaarheid en om armoede tegen te gaan. Door de coronacrisis is er veel veranderd. 

lees verder

Evenementen vanaf 1 juli weer toegestaan

Evenementen zijn vanaf 1 juli weer toegestaan. Dat is goed nieuws. Dat betekent weer een nieuwe stap naar meer ruimte, maar niet zonder regels. Naleving van de belangrijkste basisregels is met de nieuwe versoepeling belangrijker dan ooit.

lees verder

Factsheet horeca en evenementen per 1 juli 2020

De Rijksoverheid heeft een factsheet samengesteld met maatregelen die per 1 juli gelden voor horeca en evenementen. De factsheet is hieronder te downloaden.

lees verder

Protocollen voor de anderhalvemetersamenleving

Veel brancheorganisaties hebben de RIVM-richtlijnen vertaald naar de dagelijkse praktijk van hun sector in concrete plannen voor op de werkvloer, ook wel protocollen. Een protocol gaat over veilig werken binnen een bedrijf of organisatie. Er staan afspraken in over onder meer afstand houden, hygiëne, beschermingsmiddelen en druk op de publieke ruimte.

lees verder

Deelnemers voor online duurzame huizenroute gezocht!

Heeft u ervaring opgedaan met het toepassen van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnecollectoren of bijvoorbeeld een warmtepomp? Dan kunt u kennis en ervaringen delen met anderen, via de Nationale Duurzame Huizen Route. Uw verhaal helpt iemand die zelf ook aan de slag wil gaan met duurzaam wonen op weg.

lees verder

Afsluiten brug Ohé en Laak

In opdracht van Rijkswaterstaat renoveert BTL de brug over de Oude Maas in de Prior Gielenstraat in Ohé en Laak. Bij de brug is de verharding en de voegovergangen aan onderhoud toe en moeten er reparaties uitgevoerd worden aan het beton.

lees verder

Huiskamer Plus binnenkort weer open

De Huiskamer Plus in Maasbracht is vanaf maandag 6 juli weer open. Vanaf dinsdag 7 juli is ook de Huiskamer Plus in Beegden weer geopend.

lees verder

Melding openbare ruimte? Gebruik de app MijnGemeente!

Wilt u een melding over de openbare ruimte doorgeven? Bijvoorbeeld over een losliggende stoeptegel,  gedumpt afval of vernielde speeltoestellen? Dan kan dit tegenwoordig ook via de app MijnGemeente.

lees verder

Gemeentehuis vandaag gesloten

Er zijn andere openingstijden voor het gemeentehuis in week 28.

lees verder