HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 3 november

Nieuwsbrief 3 november

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Sluitende begroting voor gemeente Maasgouw

Samen bouwen aan een duurzaam Maasgouw, dat is de titel van de programmabegroting 2021. In de programmabegroting staan de inkomsten en uitgaven van de gemeente genoemd. Ook dit jaar is het gelukt om de begroting voor 2021 sluitend te krijgen. Dit betekent dat de inkomsten en uitgaven met elkaar in evenwicht zijn.

lees verder

Alle kerkklokken luiden dinsdagavond in Maasgouw

In heel Maasgouw luiden op dinsdag 3 november om 20.00 uur alle kerkklokken om een boodschap van hoop en troost te geven voor iedereen die te maken heeft met het coronavirus in welke vorm dan ook. Een dag na Allerzielen is dit ook een moment om stil te staan bij iedereen die een dierbare heeft verloren.

lees verder

Burgemeester sluit woning en loods

Burgemeester Strous sluit op 28 oktober voor de duur van twaalf maanden een woning en loods aan het adres Eindstraat 19 in Beegden. Op dit adres werd op 24 juli een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen.

lees verder

Winteractie ‘Geef een jas en verwarm een hart’

Van maandag 2 november tot en met vrijdag 20 november kunt u warme winterjassen doneren aan de winteractie van L1 en Samen voor Maastricht; ‘Geef een jas en verwarm een hart’. 

lees verder

Is uw tuin al waterklaar? U kunt weer subsidie aanvragen

Helpt u ook om de risico’s van wateroverlast te beperken? Dat kan door het regenwater af te koppelen van het riool. En daar krijgt u ook nog subsidie voor! Veel inwoners gingen u al voor en vroegen een afkoppelsubsidie aan. De subsidieregeling is nu verlengd, dus ben er snel bij.

lees verder

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Woningeigenaren in Maasgouw kunnen eenmalig 70 euro subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Het gaat dan om een tegemoetkoming in bijvoorbeeld de aanschaf van een waterbesparende douchekop, leidingisolatie, radiatorfolie, radiatorventilator of een CV-inregelkit. Een combinatie van verschillende maatregelen mag ook.

lees verder

Inzameling klein chemisch afval (KCA)

Vanaf 2 november tot en met 11 november wordt er weer klein chemisch afval (KCA) ingezameld in gemeente Maasgouw. De chemocar is dan op een centrale plek te vinden in de kernen. U kunt hier zelf uw milieubox aanbieden (niet aan de straat zetten!).

lees verder

Alzheimer Café Maasgouw op 9 november

Waar kan ik hulp of ondersteuning vinden als er sprake lijkt van beginnende dementie bij mezelf, mijn partner of iemand anders in mijn omgeving? Hiervoor wordt in sommige gevallen een casemanager-hulp-bij-dementie ingeschakeld. Tijdens het Alzheimer Café op maandag 9 november wordt hier uitleg over gegeven. U bent van harte welkom!

lees verder

Open je wereld tijdens de 'Week van de Pleegzorg'

Onze wereld werd begin dit jaar onverwacht een stuk kleiner. Alles wat we niet voor mogelijk hielden, werd ineens ‘het nieuwe normaal’ genoemd. Maar voor meer dan 22.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis helemaal nooit normaal geweest. Voor deze kinderen telt iedere dag en daarom organiseert Jeugdzorg Nederland ook dit jaar weer een 'Week van de Pleegzorg'. 

lees verder