HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 29 januari 2020

Nieuwsbrief 29 januari 2020

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Burgemeester Strous neemt stokje over

Burgemeester Stef Strous heeft op dinsdag 28 januari de Nestor-Burgemeester-Wandelstok in ontvangst genomen van oud-burgemeester Hans Gilissen. Deze wandelstok hoort bij de langstzittende burgemeester binnen de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

lees verder

Waardering voor vrijwilligers in Dr. Engelsoord

Een enthousiaste groep vrijwilligers zet zich al een aantal jaren in voor de bewoners van de 61 aanleunwoningen bij het voormalige verzorgingshuis Dr. Engelsoord. Afgelopen vrijdag bezocht wethouder Math Wilms deze vrijwilligers om zijn waardering voor hun inzet uit te spreken.

lees verder

Collegeleden en ambtenaren lezen voor

Diverse collegeleden en ambtenaren van de gemeente Maasgouw hebben op woensdag 22 januari voorgelezen op basisscholen en kinderopvanglocaties. Dit gebeurde in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Er werd voorgelezen uit het boek ‘Moppereend’. Dit boek werd eerder verkozen tot prentenboek van het jaar 2020.

lees verder

“We wisten niet beter, we waren met de oorlog opgegroeid!”

Harrie Peeters, Frans Sampers en Wiel Klerckx uit Linne waren nog jong tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat hebben ze nog veel herinneringen uit die tijd. Angst kenden ze niet echt. “We waren opgegroeid met de oorlog, we wisten niet beter”, zegt Harrie (84). Hij was destijds 9 jaar. “Het leek op vakantie. We hoefden later in de oorlog niet naar school en we probeerden de tijd om te krijgen. We speelden veel buiten en hielden ons bezig met het opruimen van het gesprokkelde hout.”

lees verder

Dunningswerkzaamheden in de bossen

De gemeente Maasgouw voert deze winter werkzaamheden uit in de bossen van de Beegderheide, De Lange Vlieter en Leerkeven. De werkzaamheden zijn gericht op het vergroten van de belevingswaarde en diversiteit voor de bezoekers van het gebied. In totaal wordt ongeveer 40 hectare bos gedund. Delen hiervan worden later ingeplant met andere boomsoorten.

lees verder

Ga jij ook graag een blokje om?

In elke kern wonen mensen die wel wat extra hulp of aandacht kunnen gebruiken. Ook in jouw dorp. Zij vragen er niet direct zelf om. Omdat ze je niet kennen, of gewoon omdat ze niet durven. ‘Iedereen heeft het al zo druk’. Maar ze hebben die hulp hard nodig. Om de partner even te ontlasten, om er gewoon even uit te kunnen of omdat ze zelf niet meer alles meekrijgen tijdens een doktersbezoek. Met de campagne 'Deel je moment' zijn we op zoek naar inwoners die hierbij willen helpen.

lees verder

Verkeersbesluiten gemeente Maasgouw

Burgemeester en wethouders hebben op 20 januari 2020 het volgende verkeersbesluit genomen:

lees verder

Belastingaanslag 2020

In de tweede helft van februari ontvangt u de belastingaanslag voor 2020. Dit is een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen. Heeft u een account op MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u het aanslagbiljet online in uw Berichtenbox.

lees verder

Campagne CarnavalsBob van start

De CarnavalsBob campagne is op maandag 27 januari weer van start gegaan. Carnaval is een traditioneel volksfeest in het Zuiden van Nederland dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Daarom wordt onder meer in de carnavalstijd een Bob-campagne gevierd.

lees verder

Welke vrijwilliger heeft tijd voor Hoeskamer 't Leuke in Beegden?

Voor Hoeskamer ’t Leuke in Beegden zoekt Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw een vrijwilliger die het gezellig vindt om op woensdag en/of vrijdag samen met ouderen de warme maaltijd te gebruiken en hun een fijne dag te bezorgen. Bent u een gezelligheidsmens en heeft u een paar uurtjes over op één van deze dagen? Kijk dan snel op www.klikmaasgouw.nl (vacature nr. 430) of bel met Pauline op telefoonnummer 06-15 82 66 86.

lees verder

Verkeersbesluiten gemeente Maasgouw

Burgemeester en wethouders hebben de volgende verkeersbesluiten genomen:

lees verder