HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 29 december 2020

Nieuwsbrief 29 december 2020

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Openingstijden rondom Oud & Nieuw

Vanwege de feestdagen zijn de openingstijden en bereikbaarheid van de gemeente aangepast.

  • Op donderdag 31 december zijn we alleen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur. We zijn beperkt op afspraak geopend voor aangifte van geboortes en overlijdens. Dit kan alleen tussen 9 en 12 uur. 
  • Op vrijdag 1 januari zijn we gesloten.

lees verder

Gewijzigde ophaaldagen huisvuil ivm kerst en nieuwjaar

Vanwege de komende feestdagen zijn er enkele wijzigingen bij RD Maasland m.b.t. het inzamelen van restafval, GFT-afval en de openingstijden van het milieupark.

lees verder

Onderzoek: afvalinzameling in gemeente Maasgouw

Woont u in gemeente Maasgouw? Dan nodigen we u graag uit om deel te nemen aan het online onderzoek over afvalinzameling. U kunt deze vragenlijst invullen tot donderdag 7 januari, 12.00 uur.

lees verder

Meldpunt slachtoffers toeslagenaffaire kinderopvang

Ook in Maasgouw zijn gezinnen slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire kinderopvang. Het Ministerie van Sociale Zaken heeft gemeenten gevraagd om gezinnen die getroffen zijn door deze affaire hulp te bieden bij problemen of schulden die op andere vlakken zijn ontstaan.

lees verder

Online cursus "biodiversiteit in jouw tuin"

Het gaat slecht met de biodiversiteit in Limburg. Er zijn steeds minder verschillende soorten planten en (kleine) dieren. Dit heeft grote gevolgen op onze samenleving; soorten sterven uit, plagen krijgen meer grip en natuurlijke bestrijders verdwijnen uit de woonwijken en uit het landschap. Onder het mom van "verandering begint bij jezelf", neemt stichting IKL jou graag mee naar jouw eigen tuin. In deze (gratis) online cursus, op woensdagavond 20 januari, leer je meer over biodiversiteit in jouw eigen tuin of buurt en behandelen we een andere manier van tuinieren. Meld je nu aan!

lees verder

Serie 'Samen maken we Maasgouw' met schutterij St. Joris uit Wessem

Deze maand blikken we in de serie 'Samen maken we Maasgouw' terug op een bijzonder jaar. Dat doen we met verschillende inwoners uit de gemeente Maasgouw als vertegenwoordigers van het verenigingsleven, de hulpverlening en het bedrijfsleven. Hoe hebben zij dit jaar ervaren? En hoe kijken ze vooruit naar het komende jaar?

lees verder

Parkeervergunningen Thorn 2021

Bedrijven en inwoners van Thorn kunnen normaal gesproken in december hun parkeervergunning(en) ophalen voor het nieuwe jaar. Helaas is dit in verband met de huidige coronamaatregelen nu niet mogelijk. 

lees verder

Maak het internetcriminelen niet te makkelijk

Internetcriminelen worden steeds handiger in het krijgen van toegang tot uw computer, tablet, smartphone of bankrekening. Via nep-berichten kunnen ze uw persoonlijke gegevens misbruiken of u geld afhandig maken. Deze vorm van oplichting via internet heet Cybercrime. We willen u als inwoner of ondernemer uit Maasgouw alert maken op dit soort criminaliteit. 

lees verder

Carbidschieten verboden

Carbidschieten is verboden in de hele gemeente Maasgouw. Dit is opgenomen in de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening.

lees verder