HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 11 mei 2021

Nieuwsbrief 11 mei 2021

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Nieuw afvalbeleid vanaf 2022

In Maasgouw produceren we jaarlijks 597 kilo afval per persoon. Een groot deel daarvan is restafval en het verwerken van restafval is kostbaar. Vanwege het milieu en om het ophalen van afval betaalbaar te houden, zijn nieuwe maatregelen nodig. Daarom veranderen er een aantal zaken in ons afvalbeleid vanaf 2022. 

lees verder

Mantelzorgbijeenkomst: omgaan met stress

Hoe ga je als mantelzorger om met stress? Dat is het onderwerp van een digitale bijeenkomst voor mantelzorgers uit Maasgouw en Roerdalen op donderdag 20 mei van 19.30 tot 20.30 uur.

lees verder

JOGG Maasgouw start groentenpilot

Genoeg groenten en fruit eten, blijft lastig. Toch is het op jonge leeftijd leren eten van groenten en fruit belangrijk voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Daarom start JOGG Maasgouw nu een groentenpilot met "Groente…zet je tanden erin". Kinderdagverblijf Robbedoes in Heel en Beegden, Kindercentrum Ut Kerreraad in Stevensweert, Tafeltennisvereniging WESTA, voetbalvereniging MBC ’13 en groentensponsor Jumbo Roel Heerschap zijn de eerste deelnemers.

lees verder

Wijzigingen openingstijden Hemelvaart

Op donderdag 13 mei is het Hemelvaart. Het gemeentehuis van Maasgouw is die dag gesloten. Ook is de gemeente dan niet telefonisch bereikbaar.

lees verder

Vergadering raadscommissie op 18 mei

Op dinsdag 18 mei vindt om 19.30 uur de online vergadering van de raadscommissie plaats. De commissievergadering is openbaar en te volgen via onze website. Ook kunt u hier na de commissievergadering de video-opnames terug kijken. Naast de vaste vergaderonderdelen, worden onderstaande agendapunten behandeld.

lees verder

Jeugdinitiatief: schone skatebaan in Heel

"Wil je ook een schone baan, laat de bezem dan hier staan” is de boodschap van het nieuwe bordje dat op 7 mei onthuld werd door wethouder Lalieu en Ruben. Het bordje hoort bij het initiatief van Ruben en zijn vrienden om de skatebaan in Heel schoon te houden..

lees verder

Kunt u door de coronacrisis uw noodzakelijke woonkosten niet meer betalen?

Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de TONK-regeling. TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten en is bedoeld voor inwoners en ondernemers. Door de coronacrisis kunt u te maken krijgen met onverwachte en plotselinge terugval van uw inkomen. Als u hierdoor uw noodzakelijke kosten niet meer kunt betalen komt u mogelijk in aanmerking voor TONK. Woonkosten zijn meestal de grootste kostenpost in een huishouden. Hieronder vallen bijvoorbeeld de huur, hypotheek, kosten van gas, water, elektriciteit en servicekosten. 

lees verder

Nog te vroeg voor tweede stap openingsplan

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen met corona is nog te hoog. Het kabinet besloot daarom dat de tweede stap in het openingsplan niet gezet kan worden op 11 mei. Op z’n vroegst wordt deze tweede stap op 18 mei gezet. Het kabinet besluit volgende week, op dinsdag 11 mei, of dat kan. Het gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten over de 7 dagen ervoor moet dan zijn afgenomen.

lees verder

Vrijwilligersvacature: maatje gezocht in Heel

“Super gezellig als je een kaartje met mij wilt leggen!” aldus een 58-jarige bewoner van Daelzicht in Heel met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Hij is op zoek naar een maatje. Ook samen wandelen, naar de kinderboerderij of naar het terras voor een lekker stukje vlaai, vindt hij fijn. Deze man is rolstoelafhankelijk en kan deze zelf besturen.

lees verder