HOME  |  Wonen & Leven  |  Digitale nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief 23 juni 2020

Nieuwsbrief 23 juni 2020

Handige links

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Maasgouw.

Column Tim Snijckers: Uitdagingen van het nieuwe normaal

Door corona werd een groot deel van mijn agenda leeggemaakt. Veel activiteiten, bijeenkomsten, openingen, etc. konden niet doorgaan. In de thuissituatie gaf dit een bepaalde vorm van rust. Extra tijd met mijn gezin, kleine klusjes werden geklaard, er werd rustig gegeten en de kinderen gingen goed georganiseerd naar bed. Zoveel rijkdom dat er bijgekomen is thuis (niet dat het eerder geen rijkdom was, maar anders) zoveel merk je ook dat er een leegte ontstaat.

lees verder

Aanvragen tegemoetkoming TOFA vanaf maandag 22 juni

Flexwerkers die door de coronacrisis hun inkomsten (grotendeels) zijn kwijtgeraakt en geen uitkering kunnen krijgen, kunnen vanaf 22 juni een aanvraag doen voor de tegemoetkoming TOFA.

lees verder

Routekaart Corona-maatregelen voor mensen met een beperking

Deze routekaart beschrijft hoe de regering de corona-maatregelen stap voor stap versoepelt. De routekaart gaat over bezoek, logeren en dagbesteding. Hij is bedoeld voor mensen die thuis wonen. En ook voor mensen die bij een instelling wonen.

lees verder

Besluit minister: betere bescherming met stevige dijk voor Thorn - Wessem

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft een besluit genomen over de systeemmaatregel in Thorn en Wessem. Daarmee komt er duidelijkheid in het gebied. Het gebied wordt veiliger. Er komt een nieuwe stevige dijk ter plaatse van de huidige dijk. De nieuwe dijk voldoet aan de wettelijke norm voor hoogwaterveiligheid.

lees verder

Hulp gevraagd voor verkeer- en vervoersplan (2020-2025)

De gemeente Maasgouw wil op het gebied van verkeer in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar blijven. Daarom wordt, in samenwerking met Royal HaskoningDHV, het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) geactualiseerd. Hierbij kunnen we ook uw hulp gebruiken.

lees verder

Melding openbare ruimte? Gebruik de app MijnGemeente!

Wilt u een melding over de openbare ruimte doorgeven? Bijvoorbeeld over een losliggende stoeptegel,  gedumpt afval of vernielde speeltoestellen? Dan kan dit tegenwoordig ook via de app MijnGemeente.

lees verder

Gemeentehuis vandaag gesloten

Er zijn andere openingstijden voor het gemeentehuis in week 28.

lees verder